Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(vailin @ 2008 05 27, 17:03)
sveikos maitinancios mamos.noriu jums parasyti kaip nutraukiau maitinima,gal kam pravers.mano panelei jau metukai ir 4menesiai.iki siol mp buvo pagrindinis jos maistas,mazai valgydavo kitokio maisto.pradejo kristi hemoglobinas,gydytoja israse gelezi.gelezies sugirdyt nepavykdavo jokiais budais,nes negerdavo kitokiu skysciu isskyrus mp,kosese gelezis keisdavo skoni,tada isvis nieko neimdavo i burna.gydytoja pasiule nutraukti maitinima,kad pradetu valgyti ivairesni maista ir gelezis savaime atsistatytu.gal kai kam tai skambes sokiruojanciai,bet as tam pasiryzau,be to jau nebemaza mergina,jau papulio ilgai gavusi.pabandziau viena diena drastiskai neduoti ir viskas,bet tada isterikos tesesi visa diena.issigandau tu isteriku ir maitinau toliau.bet va viena drauge dave patarima:uzklijuoti spenelius pleistru smile.gif ir ka gi jus manote.mano mergina atprato zysti per pora dienu ir naktu. thumbup.gif ji prieidavo ,paprasydavo ,as parodydavau kruti,o ji,sakydavo baba papu.pasirodo jai papu tai svarbiausia spenelis o ne visa krutine smile.gif na ajsku pirma diena buvo ir zyzimo ir asaru,bet bent jau ne isteriku.antra diena prase,bet negavusi jau net neverkdavo,o trecia diena pati priejusi sako man soske.gif baba papu.nakti ajsku prabusdavo,paverkdavo,bet as ja panesiodavau,duodavau arbateles ir ji vel ramiai miegodavo.va jau savaite ,kaip mes gyvename be papulio.o kas svarbiausia kad dabar valgo viska ka be paduodu,net ir banana nuo kurio anksciau ziaugciodavo smile.gifo pienelis po truputi dingsta ,krutines minksteja,manau apsieisiu be jokiu vaistu.linkiu visoms tokio lengvo nutraukimo smile.gif

Paskaičiau apie pleistrus ir .... man pavyko thumbup.gif .
Dukra beveik 2 m., migdėsi su papu ir naktimis žįsdavo, bet vos tik pabandydavau neduot - ooo, sukeldavo žemės drebėjimą, potvynius ir uraganą vienu metu, ir, aišku, naktį doh.gif Nepadėjo nei mėtos, nei pelynų nuoviras ant spenelių, nei pipirai... O pleistras padėjo. Pirmą vakarą užklijavau, pažiūrėjo, sako: "Nėja papo. Sujūzo papas", ir kažkaip tykiai užmigo glėbyje. Po to kokius 5 vakarus ir naktis staugė kaip į spastus papuolęs vilkas, mušė mane, kandžiojo, rovė man plaukus... doh.gif Aš ją tik nešiojau, glosčiau ir kartojau "Mamytė tave labai myli, viskas bus gerai, mano dukrytė labai gera"... Verkiau ir aš iš nevilties ir gailesčio, bet supratau, kad nusileisti nenoriu, be to, jau didelė mergytė, valgo absoliučiai viską.
Krūtys apie 10 dienų buvo kietos, skaudžios, buvo ir guzelių. Pieno nenutraukinėjau, kad vėl neskatinti gamybos. Gydytoja patarė kentėti ir stebėti, kad guzų dar daugiau nesiformuotų. 11-tą dieną krūtys pradėjo minkštėti... thumbup.gif
Dabar jau 3 savaitės be žindymo. Dukra kartais dar paprašo papo, bet pasakau, kad papas sulūžo, nukreipiu jos dėmesį ir OK.

Beje, naktimis vis tiek 1-3 kartus prabunda verkdama, miegu vidutiniškai 5 valandas per parą, tai normalaus poilsio vis dar nematyt horizonte... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linuke: 17 birželio 2008 - 11:37
Pabandžiau ir aš tuos pleistrus išgirtus rolleyes.gif ir ką... gal per mažus užsidėjau g.gif lotuliukas.gif nuplėšė viską doh.gif nors maniškiui dar tik 1m.1 mėn.... rimtai, kokio dydžio jūs tuos pleistrus klijuojat? blush2.gif noriu sumažinti maitinimų skaičių, bet nesiseka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Meina @ 2008 06 17, 22:48)
Pabandžiau ir aš tuos pleistrus išgirtus rolleyes.gif

Nesupykit, bet toks juokas suimė laugh.gif lotuliukas.gif Ko tik mes neprigalvojam ir iš tų pleistru juokas ima ir iš savo metodu doh.gif bet mano metodai suveikė 100% tikiuosi nuužmėtysit pomidorais, bet juk irgi ieškojau būdų blush2.gif beje pipirai išbandyti mum veikė jis žinojo, kad neskanūs jau papuliai ir ragaut jų jau nenorėdavo. Tipo sakydavau sugedo, bet vistiek prašosi ir karts nuo karto prašosi ar jie dar sugede parodyti tongue.gif blush2.gif Tai sumasčiau užsipilti ant spienelių vidurių lašų biggrin.gif lotuliukas.gif doh.gif laugh.gif Kvapas jau iš tolo sklido pradžioje ir man buvo bloga doh.gif lotuliukas.gif bet sunytis iš tolo užuosdavi kvapelį ir tikrai įsitikino, kad sugedę blush2.gif tongue.gif Dabar tik tarp kitko man užmeta šypsodamasis papuko noliu, bet tik ant bairio pasiūlau, juokdamasis atšoka ir sako ne sugede juk thumbup.gif Va tokia komiška bent jau man atjunkymo istorija nekalbu apie visus sunkumus, kai tenka užmigdyti be papulio doh.gif Čia jau kitas košmaras verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Tomassella @ 2008 06 12, 12:42)
labas  smile.gif ir mes dar su papu migdomes  doh.gif  bet vis dazniau galvoju apie nutraukima, tik kazkodel iskart asaros kaupiasi apie tai pagalvojus  unsure.gif  turbut psichologiskai nepasiruosusi dar esu...  g.gif

Tomassella tikrai dar nesi tam pasiruošusi patikėk, oi kai pagalvoju koks dar mažytis spirgytis pas tave. Aš tuo metu net nesukau sau galvos maitinau su malonumu, žinoma buvo visokių niuansu ir nemigo naktys ir pervargimas visa kita, bet to malonumo neiškeiščiau į nieką rolleyes.gif Tad augink savo atžalėlę ir užsuk į šią temelę po metelių mirksiukas.gif tongue.gif
QUOTE(Iksija @ 2008 06 12, 13:52)
Sveikutes, mano vaikuciui jau 1m. ir 3men., ir as jau galvoju apie maitinimo nutraukima, psichologiskai man sunku,gaila atimt is maziaus si malonuma, nes MP mano kudikiui vis dar pagrindinis maistas. Taciau, manau, kad nelaikas bus nutraukinet kai i darzeli prades vaiksciot, o ir tikiuosi, kad nutraukus maitinima, visa nakti ismiegotu, nes dabar kasnakt isbunda po kelis kartus, pamirsau kas yra miegas be prabudimu smile.gif  Pirmiausia galvoju pasirupint misinuku, kuris atstotu MP, jei kartais nenoretu kieto maisto, antra, tai vaistukais, kad nebesigamintu pienas, nes jei dar ir sita skausma kest, tai bus per sunku...
O del pleistriuku ant speneliu tai manu irgi pravers. Esu kazkur girdejus, kad galima nuspalvint kruti- nupiest nosyte, akytes, lupytes, tai ir tuomet vaikutis nebeima, bet visokiais krienais ir kitomis kartybemis tikrai nedrisciau tepti... 4u.gif
Tikiuosi, nebus didele kancia atpratint savo atzala nuo kruties, svarbiausia, teigiamai nusiteikt. Sekmes ir jums mamytes!

Galiu pasakyti iš savo patirties maniškis keldavosi tavo amžiau tris, keturis net iki penkių kartų doh.gif po to ilgą laiką aprimo iki tryjų kartų, po to liko tik vienas kartelis per nakt. va tada ir nusprendžiau, kad ijis jau didelis ir papulio reikia jam tik kaip nusiraminimo. Atjunkau jau trečia dienelė sekas sakyčiau neblogai matai bais bijojau naktinio nutraukimo, o pasirodo pietų miegas mūsų didžiausias baubas blink.gif doh.gif
Nieko nespalvinau jokių pelyčių tik su nusiplaunamau flomasteriu patepdavau spenelius veikė thumbup.gif buvo papulis kaka, o kai eidavom nakčiai miegoti nusiplaudavau ir viskas. Taip mažinau diena maitinimų skaičių mirksiukas.gif
Atsakyti
Na taip man kuri laika veike pleistras, bet dabar jis ji nuplesia lotuliukas.gif Taciau jis mums padejo atprast nuo naktiniu ir rytinio MP.
Vakare mums pleistras jau netinka. Pipirai irgi skonio jam negadina.
Vakar buvo pirmas vakaras be papulio ir naktis buvo visai rami. bigsmile.gif
Vakare uzsivynioju elastinio binto ir vaiksciojau. Vis sakiau mamyte serga, mamai skauda ir tetis dar pasakydavo, baisiausiai pyko mazius, reke rankom mosikavo. Ypac ant tecio pyko, kad jis mazdaug jam nepadeda manes perkalbet lotuliukas.gif Bet kazkaip paskui uzsizaide ir einant miegot labai nereikalavo. Uzmigo salia atsigules ir ismiegojo visa nakti. Dabar liko atsilaikyt kitus vakarus ir kazkaip ipratint miegot savo lovytej ax.gif
Tik va turiu klausima ar man jau nutraukt siandien kiek, nes viena kruti siek tiek skauda, bet ji nekieta ir guzu jokiu nerandu dar. Paskutini kart maitinau pirmadienio vakare.
Kokius cia viduriu lasus naudojai? Gal galima konkreciau?
Atsakyti
ir man įdomu, kokie čia lašai, nors turbūt prireiks griežtesnių priemonių doh.gif

o su pleistrais juokinga, bet gi reikia išbandyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dolile @ 2008 06 17, 11:42)
Gal kas padėsit. Nemaitinu 4 para. 7dienį nusitraukiau šiek tiek pienuko, nes jau veržė. Vakar ir šiandien krūtis payminkštės, bet vietom yra sukietėjimų - labai skausmingų. gal patarsit pas ką kreiptis. Vakar ginekologas nieko gudraus nepatarė - tipo kentėk ir viskas blink.gif

Na nieks kitas nepataria, tai parašysiu, ką dariau. Gal pravers kitoms mamytėms. Draugė patarė nuvažiuot į mažylio gimdymo namus. Ten turi mikrobangų aparatą - labai padeda. Bet aš prisiminiau, kad namie turiu bioptron'ą. Tai po bioptrono naudojimo praėjus kelioms valandoms, pastebėjau, kad sukietėjimai tapo minkštesni. tad po vakar dar kelis kartus naudojau bioptroną ir šiandien jau visai neblogai jaučiuos - skauda, bet bent jau sukietėjimų beveik nėra.
Atsakyti
QUOTE(dolile @ 2008 06 18, 14:02)
Na nieks kitas nepataria, tai parašysiu, ką dariau. Gal pravers kitoms mamytėms. Draugė patarė nuvažiuot į mažylio gimdymo namus. Ten turi mikrobangų aparatą - labai padeda. Bet aš prisiminiau, kad namie turiu bioptron'ą. Tai po bioptrono naudojimo praėjus kelioms valandoms, pastebėjau, kad sukietėjimai tapo minkštesni. tad po vakar dar kelis kartus naudojau bioptroną ir šiandien jau visai neblogai jaučiuos - skauda, bet bent jau sukietėjimų beveik nėra.

kas cia per aparatai? ka jie daro? g.gif

as bandziau nutraukti maitinima mp. vakare tetis ja uzmigdeir nereikejo mp, taciau paryciais prabudo ir nors pasemem pas save i lova bet ji kuitesi kuitesi nerami, paskui pradejo pykti, rekti ir daviau pieno...na taip ir baigesi mano bandymas nujunkyti , nes dabar suslogavo tai vel negaliu atimti pieno verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2008 06 18, 18:10)
kas cia per aparatai? ka jie daro?  g.gif

Na kad nebūtų reklama - tai numesiu tiesiog nuorodą - bioptronas
Pagrinde naudojom sūnelio bėrimams švitinti, bet va pasirodo tiko ir man krūtims smile.gif
Atsakyti
Pabandysiu ir as savo trigrasi cia ikist ax.gif Kiek paskaiciau visos rasot kokios problemos iskyla kai norit atpratint maziukus nuo kruties doh.gif Nzn, gal cia as viena taip mastau, bet jei viskas bus gerai, tai maitinsiu iki 6men. Galbut tai nekoks pasirinkimas, bet manau kuo vaikas mazesnis tuo lengviau bus atpratinti.Galbut mano nuomone pasikeis iki to, bet nzn g.gif Aisku vaikai yra visada pirmoj vietoj, bet tiesiog kartais reikia pagalvot ir apie save.
Atsakyti
QUOTE(Saulė* @ 2008 06 19, 12:57)
Pabandysiu ir as savo trigrasi cia ikist ax.gif Kiek paskaiciau visos rasot kokios problemos iskyla kai norit atpratint maziukus nuo kruties doh.gif Nzn, gal cia as viena taip mastau, bet jei viskas bus gerai, tai maitinsiu iki 6men. Galbut tai nekoks pasirinkimas, bet manau kuo vaikas mazesnis tuo lengviau bus atpratinti.Galbut mano nuomone pasikeis iki to, bet nzn g.gif Aisku vaikai yra visada pirmoj vietoj, bet tiesiog kartais reikia pagalvot ir apie save.

Iki 6 mėn. gal per trumpai. Bet kai maitina vaiką iki 2 metų, tai aš šito visai nesuprantu. Kam to reikia??? Jau vaikas ir taip daug ką geria, tai to pieno tik prieš miegą gal reikia. Nematau prasmės, kam tiek laiko savo organizmą alinti. O kiek jau tos naudos tokio amžiaus vaikui??? Geriau įvairesnio maisto duoti, ypač vasarą, kai daug vaisių, daržovių. Manau iki metų pilnai pakanka to MP.
Aš iki 11 mėn. maitinau, kol pati dukrytė kelis kartus atsisakė, nes mažai jau pienuko buvo, o kiek gi tokio amžiaus vaikui jo reikia. Gi beveik visą normalų maistą valgo, tai to pienuko tik prieš užmiegant reikdavo. Labai džiaugiuosi, kad be jokių problemų, riksmų, šauksmų pavyko atpratint. Galvojau bus blogiau, nes kai mažesnei naktį bandydavau paduot buteliuką, tai ojojoj kaip šaukdavo.
Jau 11 d. nemaitinu, pieno dar yra, bet jokių guzų nėra, netempia, neveržia. Čia matyt labai individualus reikalas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eufrozina: 19 birželio 2008 - 13:42
QUOTE(eufrozina @ 2008 06 19, 14:37)
Iki 6 mėn. gal per trumpai. Bet kai maitina vaiką iki 2 metų, tai aš šito visai nesuprantu. Kam to reikia??? Jau vaikas ir taip daug ką geria, tai to pieno tik prieš miegą gal reikia. Nematau prasmės, kam tiek laiko savo organizmą alinti. O kiek jau tos naudos tokio amžiaus vaikui??? Geriau įvairesnio maisto duoti, ypač vasarą, kai daug vaisių, daržovių. Manau iki metų pilnai pakanka to MP.
Aš iki 11 mėn. maitinau, kol pati dukrytė kelis kartus atsisakė, nes mažai jau pienuko buvo, o kiek gi tokio amžiaus vaikui jo reikia. Gi beveik visą normalų maistą valgo, tai to pienuko tik prieš užmiegant reikdavo. Labai džiaugiuosi, kad be jokių problemų, riksmų, šauksmų pavyko atpratint. Galvojau bus blogiau, nes kai mažesnei naktį bandydavau paduot buteliuką, tai ojojoj kaip šaukdavo.
Jau 11 d. nemaitinu, pieno dar yra, bet jokių guzų nėra, netempia, neveržia. Čia matyt labai individualus reikalas g.gif

MP nauda po metų nesumažėja. Daugelis mamų nesijaučia alinamos. Vaikas ir taip valgo įvairų maistą. 2-3 m. yra PSO rekomendacija, remiantis natūraliu nujunkymo amžiumi.
Tai kame problema? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Joleks @ 2008 06 18, 10:10)
Na taip man kuri laika veike pleistras, bet dabar jis ji nuplesia lotuliukas.gif Taciau jis mums padejo atprast nuo naktiniu ir rytinio MP.
Vakare mums pleistras jau netinka. Pipirai irgi skonio jam negadina.
Vakar buvo pirmas vakaras be papulio ir naktis buvo visai rami. bigsmile.gif
Vakare uzsivynioju elastinio binto ir vaiksciojau. Vis sakiau mamyte serga, mamai skauda ir tetis dar pasakydavo, baisiausiai pyko mazius, reke rankom mosikavo. Ypac ant tecio pyko, kad jis mazdaug jam nepadeda manes perkalbet lotuliukas.gif Bet kazkaip paskui uzsizaide ir einant miegot labai nereikalavo. Uzmigo salia atsigules ir ismiegojo visa nakti. Dabar liko atsilaikyt kitus vakarus ir kazkaip ipratint miegot savo lovytej ax.gif
Tik va turiu klausima ar man jau nutraukt siandien kiek, nes viena kruti siek tiek skauda, bet ji nekieta ir guzu jokiu nerandu dar. Paskutini kart maitinau pirmadienio vakare.
Kokius cia viduriu lasus naudojai? Gal galima konkreciau?

Joleks clap.gif šaunuolė, kad pasiryžai. Aš vis sakau, kad sugedę unsure.gif jis vis dar prašo duot paragauti doh.gif Kaip vis dar kietos aš tai nekenčiu ir nusitraukiu. Mano pietų atsisakė visiškai miegoti blink.gif doh.gif Kankinuosi siaubingai, nes išvargsta isterikas siaubingas bet nemiega man jau nervukai pakriko, nes nusilpus esu ppsichologiškai, bet laukiu geresnių dienų vistiek ateis ir į mano namus šventė lotuliukas.gif Tau kantrybės 4u.gif
Atsakyti