O ten tie pomidorai atrodantys kaip apvytę kokiu pavadinimu? Esama pomidorų tokių, kurių lapai taip atrodo, tačiau jų tokia forma...ir su jais daryti nieko nereikia..Jei tokie kaip "skaruliai", tikėtina, kad tai natūrali jų būsena..Tikriausiai sėklas pirkot parduotuvėje, kaip F1?Tuomet nepersistenkit, atkreipkit dėmesį, kad jie visą augimo laiką tokie...
Nesistebėkit, kad tokių, kuriuo0s aš auginu, pavadinimai nelabai girdėti..Jie perkami iš augintojų Rusijoje, užsienyje. Draugai įdomesnių parveža iš viso pasaulio. Esama iš Izraelio, Tailando, JAV, Italijos, Vokietijos. Lietuvoje taip pat keičiamės sėklomis..jie būna gauti iš visur.. Retai perku parduotuvėse.Tuo man ir įdomiau, augint ne tai, ką galima bet kurioje parduotuvėje rasti.
Ten tinklapyje Jūs matėt kelių auginimo metų surinktus pomidorus. Šiltnamiai pas mane du, tačiau nėra dideli. Daugiausia stikliniame esu auginu apie 80. Šiemet apie 60. Virs 20 pavadinimų. Tad, po 1-2-3 vnt.
Geltoni, juodi-saldesni. Raudoni- daugiau rūgštumo ir tikro pomidoro skonio turintys. Nesu labai išranki, kad sakyčiau, jog valgau tik tokius ir tokius...Man pirmenybė-kažkuo įdomesni. Stengiuosi auginti minkštus, sultingus, ne tokius kaip parduotuvėse "grumstus"(kietus, mažai sultingus).
Agurkai - pagal poreikį. Naujai gautas sėklas dažnai sėju beveik visas (po pora vienetų visų pavadinimų). Jei pasiseka įsigyti daugiau skirtingų, tuomet atsirenku kiek galiu sodint į šiltnamį ir ar galiu augint lauke. Jei taip, tuomet galiu sėt daugiau. Tačiau dažniau įsigyt pasiseka šilumamėgių, kurie pageidautų augti šiltnamyje, tuomet tenka rinktis.
Pomidorų, paprikų turiu kelių metų nesėtų sėklų. Vienais metais pasisekė papildyti 56 naujais pomidorų pavadinimais. Per mažas šiltnamis, kad tiek pasodint. Dar norisi kasmet auginamų pasodinti.
Dažnai namiškiai sakydavo, kad man atrodo, jog šiemet pomidorų neturėsim..kadangi dauguma naujų. Daugumos nei aukščių, nei spalvos, nei ankstyvumo nežinai...tik pavadinimą. Ne visada ir jis kažką sako..Nebuvo tokių metų, kad nusiviltume derliumi. Šiemet vėl nemažai naujų..tiek agurkų, tiek pomidorų, tiek paprikų, moliūgų (valgomų bei dekoratyvių). Kai kas dar balkone, bet jau su žiedais...(moliūgai, melionai, arbūzai, agurkai-šie jau su agurkiukais).
Aš matyt pavėlinau sėt, nes mano mažyčiai dar. Kada jūs sėjot juos?