Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis

Aš šiltnamiui dezinfekuoti naudoju sierą. Rudenį nuėmus derlių arba anksti pavasarį uždegu keletą sieros dūmadėžių. Dezinfekuojasi viskas: šiltnamio danga, konstrukcijos, žemė. Tik svarbu, kad konstrukcijos nebūtų iš nedažyto metalo, nes iš karto surūdis. O nuo baltasparnių turbūt veiksmingiausia ACTARA, ir ja reikia keletą kartų purkšti.
Atsakyti
agurkus sodinam tik lauke, nemoku jų šiltnamyje auginti ax.gif .
Gaila, bet į sodą važiuosiu tik savaitgaly, tai tuomet ir pafotografuosiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Jo 15pomidorų daigų ir 10 agurkų g.gif . JAu 7metai sėju namuose pomidorus ir daigų ruošiu visada apie 60vnt. Į šiltnamį telpa 50vnt, o dar 10 atsargai, jei vežant sulužtų koks (auginu juos mieste ant palangės, o vežu į sodą balandžio pabaigoij, ten uošviai gyvena -tai jeigu naktį žadamos šalnos jie įjungia elektrinę plytelę ant pačiosžemiausios padalos. valgom 4suaugę ir 2 pypliai. Bet užtenka ilgam ir valgom pilna burna. O agurkų anyta sodina pilną šiltnamį - tai kažkur irgi apie 50vnt ir dar lysvę lauke, vien žo, agurkų per daug, bet žmogui neįrodysi doh.gif blush2.gif

Vienas mūsų šiltnamis pagamintas iš senų buto langų tik stogas plėvele dengiamas - tai thumbup.gif thumbup.gif gavosi didelis, erdvus.

Merginos ar jau pasisėjote pomidorų? Aš pasėjau šiandien, o paskui pažiūrėjau į mėnulį - tai pasirodo dabar tuščias metas doh.gif ir sėti nepatartina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2008 03 05, 20:12)


Merginos ar jau pasisėjote pomidorų? Aš pasėjau šiandien, o paskui pažiūrėjau į mėnulį - tai pasirodo dabar tuščias metas  doh.gif  ir sėti nepatartina  doh.gif



As irgi siand pasisejau i menuli neziurejus ax.gif sodininkes-darzininkes doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Teruke @ 2008 03 05, 20:28)
As irgi siand pasisejau i menuli neziurejus  ax.gif sodininkes-darzininkes doh.gif  blush2.gif

o kada bus tas "geras" mėnulis?
Atsakyti

Kovo

1-6 dienomis mėnulis dyla. Tinkamas metas genėti vaismedžius, formuoti jų lają. tinka tręšti kalio ir azoto trąšomis. negalima persodinti,, pikuoti, sodinti ir sėti, nes tai bevaisės dienos.

7-13 dienomis Mėnulis jaunatyje. kovojama su kenkėjais ir ligomis,, tinka persodinti žydinčius augalus, retinti daigus.

14-20 dienomis mėnulis pilnėja. sėjami pomidorai laukui, moliūgai, baklažanai, porai ir kt. daržovės. tinkamas metas sėti ir persodinti gėles, daiginti ankstyvąsias bulves.

21-29 dienomis mėnulis pilnatyje. tinka tvarkyti gėlių darželius, sėti rūgštynes, žirnius, petražoles. šiuo metu sėjami ridikai, ridikėlai, morkos, sodinamos ir persodinamos svogūninės gėlės.

30-31 dienomis mėnulis dyla. galima sodinti ir persodinti balkoninius ir kambarinius augalus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sigita: 05 kovo 2008 - 20:23
O aš dar nepasėjau pomidorų, betužtai grūdinu juos. Kažin yra prasmė grūdnt? Gal aš be reikalo su jais žaidziu g.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2008 03 05, 20:12)
Merginos ar jau pasisėjote pomidorų? Aš pasėjau šiandien, o paskui pažiūrėjau į mėnulį - tai pasirodo dabar tuščias metas  doh.gif  ir sėti nepatartina  doh.gif


Aš ruošiuosi ateinanatį savaitgalį sėti.
Sėdama žiūriu, kad nebūtų delčia, daugiau nieko ax.gif Kaip tik jau greitai baigsis.

Dar kažkam buvau žadėjusi dėl baltasparniu papasakoti. Vakar mano argonomė sakė, kad jie visai nepavojingi nei pomidorams nei agurkams, tik pagrindinė jų blogybė, ta kad teršia ant derliaus doh.gif . Šie kenkėjai labiausiai yra pavojingi gerberoms. Jeigu jų atsiranda paprastame šiltnamyje, rudeny butinai reikia sunaikinti augalų likučius.
Atsakyti
[Dar kažkam buvau žadėjusi dėl baltasparniu papasakoti. Vakar mano argonomė sakė, kad jie visai nepavojingi nei pomidorams nei agurkams, tik pagrindinė jų blogybė, ta kad teršia ant derliaus doh.gif . Šie kenkėjai labiausiai yra pavojingi gerberoms. Jeigu jų atsiranda paprastame šiltnamyje, rudeny butinai reikia sunaikinti augalų likučius.
[/quote]
visus augalų likučius sunaikinau, išvežiau, išroviau su šaknimis, bet labai jau viskas buvo net pajuodę nuo jų (pomidorai, pvz., pasidengę juoda lipnia mase), kažkur skaičiau, kad tada juodligės sukėlėjai subujoja. O kai stipriai apipuolė, tai sunyko visi lapai, o apie naujus vaisius nebuvo nė ką šnekėti verysad.gif
Todėl ir norisi tų baltasparnių šiemet išvengti, nes jei jie mus užpuls vasaros pradžioj, o ne pabaigoj kaip pernai, bus galas visam mano derliui. Todėl klausiu jūsų patarimų kaip nors išnaikinti gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2008 03 05, 23:28)
O aš dar nepasėjau pomidorų, betužtai grūdinu juos. Kažin yra prasmė grūdnt? Gal aš be reikalo su jais žaidziu  g.gif

Šaunuolė. Kokiu būdu grūdini? Aš tai va planuoju sėti paprikas , kai prasidės tos geros dienos, tai reiktų pakamuot sėklytes truputį.
Atsakyti
Radau "Sodo dienorastis - darbai pagal kalendoriu" parasyta taip: suvyniot i dregna skepetaite, ir 12 valandu (nakti) laikyti saldytuve, kitas 12 (diena) siltai kambaryje ir taip 10-15 paru. Tai va taip ir zaidziu.
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2008 03 07, 13:44)
Radau "Sodo dienorastis - darbai pagal kalendoriu" parasyta taip: suvyniot i dregna skepetaite, ir 12 valandu (nakti) laikyti saldytuve, kitas 12 (diena) siltai kambaryje ir taip 10-15 paru. Tai va taip ir zaidziu.


Šaunuolė thumbup.gif
Aš tai ši savaitgalį negrūdintas sėsiu smile.gif
Atsakyti