Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis

Sveikos mielosios, ganetinai idomi tama ,,MANO SILTNAMIS"". group.gif
Kadangi mano sodininkavimom stazas dar nera didelis, o tevai ar seneliai sodo neturejo, visko mokausi is savo patirties, o tai beja nera lengva. Seis metais patirties nusprendziau semtis is knygu, ir nemazai suzinojau, bet man idomu, kaip jums sekasi. Ka auginate savo siltnamiuose, kokias darzoves sugretinate, kaip isdestytos jusu lysves, ar net siltnamyje auganciu augalu planai, tarkim: jei tame paciame siltnamyje auginate pomidorus ir agurkus, o jiems kaip zine reikia skirtingu oro salygu, tai kaip viska suderinate, atsizvelgiant i tai, kad veisliu daug ir visas jas norisi isbandyti, o ir be siu darzoviu tikrai yra ka sodinti... 4u.gif
Atsakyti
Mes turim 2 siltnamius,tad vienam-pleveliniam auginam paprikas ir kelis agurkus,o stikliniame pomidorus.
Lauke auginamu darzoviu neisvardysi,nes vieni augina vienas,kiti kitas.Mes auginam tikrai daug ivairiausiu darzoviu,po kelias rusis tu paciu augalu tik skirtingose vietose,kad nesusikryzmintu (pvz agurku bent 6 rusys),moliugu seimos vel ne maziau..
Atsakyti
Mano tėvai viename šiltnamyje augina pomidorus ir agurkus, ir auga visi ir vaisius veda thumbup.gif .

Pati bandžiau ir žinau ankstyvų agurkų ir pomidorų veislių

Agurkai - Monika labai ankstyva veislė, savidulkė, pas mene net balkone derėjo.
Pomidorai - Promyk, taip pat savidulkiai, l. ankstyvi, žemaūgiai, galima auginti ir lauke.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo XMamaX: 04 balandžio 2005 - 13:00
Agurkai - Monika labai ankstyva veislė, savidulkė, pas mene net balkone derėjo.
Pomidorai - Promyk, taip pat savidulkiai, l. ankstyvi, žemaūgiai, galima auginti ir lauke.
[/quote]


O kokiu firmu seklas bandei? Kokia nuomone turi apie vokisku firmu seklas?
Atsakyti
Man tai labai patinka pomidorai vynuoginiai pomidorai MASKOTKA berods vadinasi, tokie žemaūgiai, vaisiai maži ir skanūs, vaikai kaip saldainius valgo. Aš pirkau Florexlit parduotuvėj, bet mačiau ir Maksimoj kitos firmos. Ir konservuot labai gerai.
O PROMYK šiemet kaip tik netyčia nusipirkau, labai gerai sudygo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Linda+,2005 04 04, 21:17]
Agurkai - Monika labai ankstyva veislė, savidulkė, pas mene net balkone derėjo.
Pomidorai - Promyk, taip pat savidulkiai, l. ankstyvi, žemaūgiai, galima auginti ir lauke.
[/quote]
O kokiu firmu seklas bandei? Kokia nuomone turi apie vokisku firmu seklas?
[/quote]


Monika ir Promyk pirkau Florexlit.
Atsakyti
Ar bandete kada pirkti pomidoru, papriku ar kitus daigus turguje? Ar pasitikite tais zmonemis kurie tuos augaliukus augino?
Gerai atrodantis pirktiniai daigai nebutinai bus geri. Jie gali nugeibti jau po savaites, o tie kurie nenugeibsta, greiciausiai sirgs ar seip duos menka derliu. Taip nutinka todel, kad prekiautojai seklas daigina durpese su labai dideliu kiekiu nurugstinto meslo. Poto kai pikuoja daigelius pastoviai laisto vandeniu prisotintu augimo hormonais, o kai jus nusiperkate tokiu proceduru nedarote, augalai kuri laika naudoja sukauptas rezervines maistines medziagas, o pasibaigus ju rezervui geibsta arba prisitaiko, bet neduoda gausaus derliaus.
Atsakyti
Linda+,nepyk,bet kazkokia mistika pasakoji..Pati esu auginus kelis metus pardavimui ir tokiu dalyku,kaip pasakoji-nei girdejus,nei darius..
Viska augini,darai kaip sau.Koks gali but tikslas kazka daryt ne taip.Juk jei ta zadi daryt ne vienus metus,kaip pasirodysi kitais metais tam paciam turguj.Zmones,kurie augina namu salygom,zinoma neturi tokiu geru salygu,kaip tie,kurie turi sildomus siltnamius.Bet nemanau kad kazka issidirbineja su tuo meslu ar dar kazkuo..tuo labiau,kad mazi daigai labai bijo meslo,juo gali liet tik zymiai didesnius,kai jie jau pasodinti buna siltnamiuose(ir tai stipriai skiestu).
As nieko nematau gedingo pardavineti turguje savo isauginta.Kaip ir jame pirkti.O kad dauguma saziningai augina,tai faktas.Jei koks ir pasitaiko vienas,tai is labai daugelio,bet per kelis metus nelabai sutikau..Vat,kad pavadinimas ne visada atitinka tikrove tai dazniau sutinkamas reiskinys(kai zinai augala,zinai kaip ir atrodo tuo pavadinimu)..
Pirkit drasiai turguj ir nesbaiminkit,kad kazkas stengiasi jus apgaut..Arba ieskokit tu paciu augalu per pazystamus-bus tikriau ir busit ramesni,kad isigijot tai ka norejot..
Atsakyti
O islaikymas augalo nusipirkus taip pat daug priklauso nuo perkanciojo..Nusipirko,parnese,nutrenke balkone.O ten saule,karstis,gal kada ir vejas..Paliko.Prabuvo puse savaites,kol pasodino siltnamyje.Jei dar saules daugiau,o vandens minimaliai-gali ir numirot ar sustot auges..
Jei parsineses ta pacia diena pasodinsi(jei vesiau,pranasaujamos salnos)-uzdengsi agro plevele-augs vienodai visi.
Atsakyti
Apie kokinors gedinguma nebuvo ne zodzio. Zmogaus darbas pats vertingiausias, ir visai nesvarbu ar valytojo ar ministro.
O del netinkamo daiginimo, yai papasakojau ka skaiciau G.Konciaus skaitytoje knygoje ,,Mano siltnamis" Beja tokiu dalyku esu girdejusi ir is seneles. Beja as klausiau ka manote, ir tikrai nesakiau kad taip daro visi.
Atsakyti
Noriu patarimo.

Situacija tokia, kad mes nusipirkome nama, o kieme jau buvo stiklinis siltnamis. Kadangi jo neadem, palikome pasizaidimui ir pabandymui. Bet nezinau nuo ko pradeti. Kokios zemes reikia ir panasiai? g.gif blink.gif
Atsakyti
Daigus perku turguje. Visada nusiperku kelis pomidorus Delfin.Labai neblogi (aukšti). O toliau eksperimentuoju. Tai va vieną kartą nusipirkau pomidorų Laukiai. O siaube kokie neskanūs. Vandeningi šlykščiai salsvi. O Promyk- nieko.
Atsakyti