Nu jau tikrai briedus veterinaras susikiedė, kai vyras prieš 8 metus pirko bulterjerę vienas veterinaras irgi patarė suleist, tipo sveikiau bus, susiradom kitą veterinarą, pasakėm ką jo kolega liepė padaryt, tai tik pirštu pasukiojo palei smilkinį, tai va ačiū geram žmogui, kalė po šiai dienai nekergta ir užaugo kuo puikiausiai tereikia tik pasaugot per tas dienas ir viskas, ir jokio vargo nebuvo, aš vis atsimenu kaip pusseserės tėvai kergdavo prancūzų buldogus, kalė atsivesdavo 5-10 šuniukų, smarvė baisi, visi cypia, visus apžiūrėt apšokinėt reikia, o paskui dar rūpinkis kur iškišt ir būk garantuotas, kad tikrai visus nupirks, juk neskandinsi šuniukų
QUOTE(Seterių_mama @ 2008 02 04, 13:49)
Aš tai norėčiau iliuzijas apie "gamtos šauksmą", "motinystės džiaugsmą" ir "gražią romantišką meilę" sugriauti.
jau renku nerealių argumentų kolekciją, kad reikalui esant kažkam prikabintį tokius auksinius postus, nes kiek galima tą patį vis kartoti, žmonių laiko gaila, tai va bus viskas vietoje tik op ir įkeltas postas, kai to reikia
QUOTE(Seterių_mama @ 2008 02 04, 14:49)
Aš tai norėčiau iliuzijas apie "gamtos šauksmą", "motinystės džiaugsmą" ir "gražią romantišką meilę" sugriauti.
LAbai motyvuota ir išsamiai išdėstyta nuomonė
QUOTE(*VICI* @ 2008 02 04, 16:07)
jau renku nerealių argumentų kolekciją, kad reikalui esant kažkam prikabintį tokius auksinius postus, nes kiek galima tą patį vis kartoti, žmonių laiko gaila, tai va bus viskas vietoje tik op ir įkeltas postas, kai to reikia
Atskirą temą reikia užvest ir visus postus sukelt, bet vėl bėda:tingės skaityt
Nu jo, noras šuniukų kaip ir praėjo. Dabar tik vyrą ir vaikus (kurie jau ne visai vaikai darosi) tuo įtikint beliko.
Tik va kitas klausimas iškilo- jei nesterilizuot, tai ką reiškia "saugot" per rują. Kiek dažnai ir kiek ilgai ta ruja būna? Kartą į metus? Daugiau?
Aš taip džiaugiuoiu SM. Daugiau informacijos nei bet kokioj literatūroj rast galima
Tik va kitas klausimas iškilo- jei nesterilizuot, tai ką reiškia "saugot" per rują. Kiek dažnai ir kiek ilgai ta ruja būna? Kartą į metus? Daugiau?
Aš taip džiaugiuoiu SM. Daugiau informacijos nei bet kokioj literatūroj rast galima
QUOTE(tura @ 2008 02 04, 20:06)
Nu jo, noras šuniukų kaip ir praėjo. Dabar tik vyrą ir vaikus (kurie jau ne visai vaikai darosi) tuo įtikint beliko.
Ruja buna du kart per metus, vidutinishkai 14 dienu. Smagu, kad apsigalvojote
Saugoti - rujos metu atmušinėti patinus ir neleisti susikergti. Labai padeda specialios kelnaitės, sumažina susikergimo riziką net jeigu neišsaugosit.
Tačiau jeigu nenorit 2-3 savaites du kartus per metus vaikščiot lauke su dideliu pagaliu nervingai žiūrint į visas šalis, galima sterilizuoti.
Labai smagu, kad mūsų pastangos nenuėjo veltui
Tačiau jeigu nenorit 2-3 savaites du kartus per metus vaikščiot lauke su dideliu pagaliu nervingai žiūrint į visas šalis, galima sterilizuoti.
Labai smagu, kad mūsų pastangos nenuėjo veltui
QUOTE(*VICI* @ 2008 02 04, 13:35)
man tai įdomus tas jūsų kai kurių toks pasisakymas tik už sterilizaciją... jei žinočiau bent 1000 kalių, kurios yra sterilizuotos ir išgyveno be jokių ligų ir pašalinių problemų 15 - 16 metų, tai gal irgi būčiau už, bet deja, teko girdėti ir besidžiauginačių šeimininkų, bet teko girdėti ir atvirkštinių variantų...
O musu vilke ir gavo visas komplikacijas butent del to, kad nesterilizavom, ir suniuku neturejo, hormonai sutriko, o paskui jau sirdis butu neatlaikius operacijos, tai ir kankinosi, o jeigu butu operuota - dar ir dabar ja turetume
QUOTE(*VICI* @ 2008 02 04, 14:35)
man tai įdomus tas jūsų kai kurių toks pasisakymas tik už sterilizaciją... jei žinočiau bent 1000 kalių, kurios yra sterilizuotos ir išgyveno be jokių ligų ir pašalinių problemų 15 - 16 metų, tai gal irgi būčiau už, bet deja, teko girdėti ir besidžiauginačių šeimininkų, bet teko girdėti ir atvirkštinių variantų...
As turiu 3 sterilizuotas kalytes 10,11 ir 14 metu,vienintele komplikacija,kad jau pagarbus amzelis,o noras dukti,selioti nenusakomas.Ir jokio augliuko niekur neturim,ir mirt tikrai greitai nesiruosiam Turi panos namie dar tris kastruotus bachurus ir visi smagus ir patenkinti
ruja gali trukti nuo 15 iki 30 dienu, vaisingos dienos taip pat gali keitaliotis, tad rujos metu turi buti MAXIMALI kontrole, nes kokie isradingi sunys kai prasideda vaisingos dienos, ir ka jie sugeba padaryti kad patekti pas kale, galima romana rasyt.
o susikergti gali per....5 sekundziu tad geriau jums ja sterilizuoti, nes ir voljeras gali neapsaugot-buna susikergia ir per tvora.
isradinga ta gamta.
o susikergti gali per....5 sekundziu tad geriau jums ja sterilizuoti, nes ir voljeras gali neapsaugot-buna susikergia ir per tvora.
isradinga ta gamta.
QUOTE(tura @ 2008 02 02, 19:29)
Turim kalytę, nes reikia sargo kieme.
Šiaip tai žinokit ne tik kalytės būna geri sargai, patinai irgi puikiai sargauja.
Paskui juos išdalinsim arba visai papigiai parduosim.
O dėl bedokumenčių išdalinimo, tai pasižiūrėkit skelbiu.lt ar dar kokiam psl, kiek ten dovanoja, nebrangiai parduoda ir niekas nepuola imti, nes jų paprasčiausiai daugiau nei norinčių. O kiek tokių paskui patenka į karantiną ir, deja, naujo šeimininko sulaukia labai maža dalis. Čia galit pasižiūrėt statistiką: http://www.pifo.lt/lt/stat_grinda
QUOTE(villijaa @ 2008 02 05, 02:34)
O dėl bedokumenčių išdalinimo, tai pasižiūrėkit skelbiu.lt ar dar kokiam psl, kiek ten dovanoja, nebrangiai parduoda ir niekas nepuola imti, nes jų paprasčiausiai daugiau nei norinčių. O kiek tokių paskui patenka į karantiną ir, deja, naujo šeimininko sulaukia labai maža dalis. Čia galit pasižiūrėt statistiką: http://www.pifo.lt/lt/stat_grinda
Na neturėsim mes tų šuniukų.
Bet kai pernai vilko ieškojom, tai galiu pasakyti, kad Kaune tik keliose vietose radom. O norėjosi iš padorios šeimos, ne iš bomžyno. paklausą tikrai turėtų, nes ne visi gali po 2000lt už šuniuką mokėti. Ir garantijų jokių. Iš savo patirties žinau, nes prieš tai buvo Belgų aviganis Griunendalis, su visais dokumentais. Ir kaimynam įkandęs buvo ir visko buvo, ir tik metus išgyveno (mirė ne nuo ligos).
Aišku argumentų rasit įvairių, bet šuo yra lygiai taip pat kaip ir žmogus ar kitas koks daiktas. t.y ir iš labai padorių šeimų ir apsigimimų ir visokio šlamšto pasitaiko, taip kaip ir didelė kaina dar ne visada kokybę reiškia.