Įkraunama...
Įkraunama...

Megztos rankinės

[quote=makse*,2011 01 11, 16:29]
dar vienas uzsakymas - busima veltinuke
grazi ir be velimo.. wink.gif

Būtų įdomu sužinoti jos dydį prieš vėlimą ir po to (kokiu santykiu traukiasi)? Čia su tais Filtz it siūlais vis mezgi?
Norėčiau ir aš kada pabandyti blush2.gif . Nusižiūrėjau lietuviškų Vernito knatiniu siūlų, manau su jais taip pat išeitų g.gif
Būtinai pasirodyk dar ir su galutiniu variantu mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=nerine,2011 01 12, 11:10]
[quote=makse*,2011 01 11, 16:29]
dar vienas uzsakymas - busima veltinuke
grazi ir be velimo.. wink.gif

Būtų įdomu sužinoti jos dydį prieš vėlimą ir po to (kokiu santykiu traukiasi)? Čia su tais Filtz it siūlais vis mezgi?
Norėčiau ir aš kada pabandyti blush2.gif . Nusižiūrėjau lietuviškų Vernito knatiniu siūlų, manau su jais taip pat išeitų g.gif
Būtinai pasirodyk dar ir su galutiniu variantu mirksiukas.gif
[/quote]

Taip, tai Filtz it siulai. pagal gamintoja, po veleimo turi sumazeti 30proc. Kadangi tai jau mano trecioji veltinuke, tai kiekviena karta - staigmena, susivelia skirtingai iki skirtingo dydzio.
SIos galutinio rezultato neturiu, nes mergina, kuri uzsake, sake pradzioj nesios taip, o paskui suvels, tai tuo paciu gausis 2 nenuobodzios rankines wink.gif kai turesiu rezultata po velimo, butinai parodysiu, ir paciai smalsu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Olaiva @ 2010 08 11, 15:39)
mano kefyrine su pamusaliuku biggrin.gif

user posted image

user posted image

simpatiška kefyrinė 4u.gif

QUOTE(be rėmų @ 2010 08 24, 10:31)

gražutė thumbup.gif

QUOTE(dvynuke85 @ 2010 11 26, 15:22)
atnesu ideja,gal kam patiks,gal kas jau rezge tokia,man ji labai,labai wub.gif
user posted image

man irgi šita labai labai wub.gif gal kas jau bandėte ją nerti? smile.gif jei taip, gal pasidalinsite schema? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rea258: 04 vasario 2011 - 13:11
Labukas,gal kuri zinote nuoroda ar vaizdine medziaga,kaip reikia isiuti pamusala i megzta ar nerta tasyte.Dekoju is anksto.
Atsakyti
Mano vasarinė tašytė.. megzta "iš galvos", rankena - nerta, siūlai - medvilniniai, pamušaliukas - lininis... pasiteisino atostogų metu...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Romap @ 2011 02 08, 12:19)
Mano vasarinė tašytė.. megzta "iš galvos", rankena - nerta, siūlai - medvilniniai, pamušaliukas - lininis...  pasiteisino atostogų metu...
user posted image

gražu
Atsakyti
ROMAP, puiki tasyte thumbup.gif . o koks jos dydis mazdaug?
Atsakyti
@ch, labai gražios rankinės 4u.gif
Ir kitos rankinės patiko thumbup.gif Olaivai, Marti, Makse, Romap, Be rėmų ir kitom po 4u.gif

QUOTE(JulijaR @ 2011 02 07, 14:48)
Labukas,gal kuri zinote nuoroda ar vaizdine medziaga,kaip reikia isiuti pamusala i megzta ar nerta tasyte.Dekoju is anksto.

Nuorodų neturiu, bet daryk paprastai- pasiūk tokios pat formos ir dydžio kaip rankinė, iškišk į vidų, o tada susiūk tarpusavy. Arba tarp rankinės ir pamušalo įsiūk užtrauktuką. Aš taip darau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Miera @ 2011 02 08, 13:19)
@ch, labai gražios rankinės  4u.gif
Ir kitos rankinės patiko  thumbup.gif  Olaivai, Marti, Makse, Romap, Be rėmų ir kitom po  4u.gif
Nuorodų neturiu, bet daryk paprastai- pasiūk tokios pat formos ir dydžio kaip rankinė, iškišk į vidų, o tada susiūk tarpusavy. Arba tarp rankinės ir pamušalo įsiūk užtrauktuką. Aš taip darau  biggrin.gif

O pamusalo nereikia viduje prisiuti prie pagrindines tases.Nepyk uz kvailus klausimus,bet as siuo klausimu esu naujoke blush2.gif
Beje labai fainus tasiukai tavo.O tos oranzines tases rankenos neistystas per laika,nes mat mano tase tai pastoviai pilna ir sveria tikrai nemazai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(enigma3 @ 2011 02 08, 12:43)
ROMAP, puiki tasyte thumbup.gif . o koks jos dydis mazdaug?

35x35 apytiksliai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Romap: 08 vasario 2011 - 16:32
QUOTE(JulijaR @ 2011 02 08, 14:53)
O pamusalo nereikia viduje prisiuti prie pagrindines tases.Nepyk uz kvailus klausimus,bet as siuo klausimu esu naujoke  blush2.gif
Beje labai fainus tasiukai tavo.O tos oranzines tases rankenos neistystas per laika,nes mat mano tase tai pastoviai pilna ir sveria tikrai nemazai  ax.gif

Ačiū 4u.gif Sako, kad nebūna kvailų klausimų biggrin.gif Mano supratimu nereikia prisiūti. Kiek esu turėjus pirktinių rankinių tai visų pamušalą galima išversti, neprisiūtas. Tai ir aš nieko ten nesiuvu, kokia iš to būtų nauda? Niekur jis ir taip nepabėgs mirksiukas.gif O dėl ištysimo tai net nežinau. Jeigu stipriai sumegztas tašiukas tai tokios rankenos neturėtų labai tysti. Kadangi ketini pati sau darytis, tai tuo tikslu paimk stipresnę medžiagą pamušalui, jį dėk ir rankenoms, tada niekas niekur nenutys, bus stipriau. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
gal kam dar reik rankinuko valentino dienos proga... savo nuotraukos neturiu, nes jaunosios damos išėjo pasipuošę į darželį... labai gražiai išsiformuoja širdelė
user posted image
angliškas aprašymas čia

lietuviskai pažodžiui būtų:

užmetam 4 akis. mezgame ratu.
1 eile: visos gerosiomis
2 eilė: *1 gera, 1 uzdejimas* pakartojam 4 kartus. uzmetimas - siūlą tarp akių sukryžiuojam, uždedam ant virbalo ir išmezgam geraja akimi. bent jau tokį aš dariau.

padalinam akis: 1 virbalas - 4 akys. 2 ir 3 virbalai po 2 akis.

3 eilė: gerosiomis
4 eilė: 1 virbalas 1 gera, 1 uzdejimas, gerosios akys iki tol kol ant virbalo liks 1 neišmegzta akis, uždejimas, 1 gera akis
2 virbalas 1 gera, 1 užmetimas, mezgame iki galo virbalo gerosiomis akimis
3 virbalas: mezgame gerosiomis akimis kol lieka 1 neišmegzta akis ant virbalo, 1 uždėjimas, 1 gera akis.

kartojame 3 ir 4 eiles tol kol ant virbalų bus 60 akių (pgl schemą 40 akių, bet pas mane labai mažulytis gavosi, tai padidinau)

išmezgame dar 7 eiles gerosiomis akimis (jei yra noras pakaitaliojame kitokios spalvos siūlą kaip nuotraukoje). Nutraukiam siūlą.

Jei mezgėme iki 60 akių, tai akis pergrupuojame taip:
1 virbalas: 15 akių iš ex pirmojo virbalo
2 virbalas: 15 akių iš ex pirmojo virbalo + antras virbalas. Viso 30 akių
3 virbalas=3ex virbalas

megsime tik 2-ą virbalą
1 eilė: SSK (pirmą akį nukeliam, antrą išmezgam ir nukeltą permetam per tą išmegztają. arba pažiūrėkit google SSK kaip mezgasi), mezgame gerosiomis kol lieka 2 neišmegztos, 2 akys sumegztos geraja akimi.
apsukame mezginį
2 eilė: 12 blogųjų akių, SSP (tas pats kas SSK, tik akį išmezgam blogaja), 2 akys sumegztos blogaja, blogosiomis iki galo.

Taip kartojam 1 ir 2 eiles (tik antrojoje jau reikes nebe 12 blogųjų, o 10/8/6) kol liks 12 akių. tada iš blogosios pusės mezgame tokią eilę
2 sumegztos blogaja, 2 blogos, SSP, 2 sumegztos blogaja, 2 blogos, SSP.
Per likusias akis perveriame nutrauktą siūlą. pusė širdies baigta.

analogiškai numezgame antrąją pusę. sugalvojam rankeną (aš tiesiog nunėriau pynelę + eilę su 1 užmetimu). uzsegimas aprašyme irgi padarytas nunėrus tik pynelę. (aš visai nedariau)

LABAI PAPRASTA ir greita.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 09 vasario 2011 - 08:05