[quote=makse*,2011 01 11, 16:29]
dar vienas uzsakymas - busima veltinuke
grazi ir be velimo..
Būtų įdomu sužinoti jos dydį prieš vėlimą ir po to (kokiu santykiu traukiasi)? Čia su tais Filtz it siūlais vis mezgi?
Norėčiau ir aš kada pabandyti . Nusižiūrėjau lietuviškų Vernito knatiniu siūlų, manau su jais taip pat išeitų
Būtinai pasirodyk dar ir su galutiniu variantu
[quote=nerine,2011 01 12, 11:10]
grazi ir be velimo..
Būtų įdomu sužinoti jos dydį prieš vėlimą ir po to (kokiu santykiu traukiasi)? Čia su tais Filtz it siūlais vis mezgi?
Norėčiau ir aš kada pabandyti . Nusižiūrėjau lietuviškų Vernito knatiniu siūlų, manau su jais taip pat išeitų
[/quote]
Taip, tai Filtz it siulai. pagal gamintoja, po veleimo turi sumazeti 30proc. Kadangi tai jau mano trecioji veltinuke, tai kiekviena karta - staigmena, susivelia skirtingai iki skirtingo dydzio.
SIos galutinio rezultato neturiu, nes mergina, kuri uzsake, sake pradzioj nesios taip, o paskui suvels, tai tuo paciu gausis 2 nenuobodzios rankines kai turesiu rezultata po velimo, butinai parodysiu, ir paciai smalsu
grazi ir be velimo..
[/quote]
Taip, tai Filtz it siulai. pagal gamintoja, po veleimo turi sumazeti 30proc. Kadangi tai jau mano trecioji veltinuke, tai kiekviena karta - staigmena, susivelia skirtingai iki skirtingo dydzio.
SIos galutinio rezultato neturiu, nes mergina, kuri uzsake, sake pradzioj nesios taip, o paskui suvels, tai tuo paciu gausis 2 nenuobodzios rankines kai turesiu rezultata po velimo, butinai parodysiu, ir paciai smalsu
QUOTE(Olaiva @ 2010 08 11, 15:39)
simpatiška kefyrinė
QUOTE(be rėmų @ 2010 08 24, 10:31)
gražutė
QUOTE(dvynuke85 @ 2010 11 26, 15:22)
man irgi šita labai labai gal kas jau bandėte ją nerti? jei taip, gal pasidalinsite schema?
Labukas,gal kuri zinote nuoroda ar vaizdine medziaga,kaip reikia isiuti pamusala i megzta ar nerta tasyte.Dekoju is anksto.
Mano vasarinė tašytė.. megzta "iš galvos", rankena - nerta, siūlai - medvilniniai, pamušaliukas - lininis... pasiteisino atostogų metu...
QUOTE(Romap @ 2011 02 08, 12:19)
Mano vasarinė tašytė.. megzta "iš galvos", rankena - nerta, siūlai - medvilniniai, pamušaliukas - lininis... pasiteisino atostogų metu...
gražu
ROMAP, puiki tasyte . o koks jos dydis mazdaug?
@ch, labai gražios rankinės
Ir kitos rankinės patiko Olaivai, Marti, Makse, Romap, Be rėmų ir kitom po
Nuorodų neturiu, bet daryk paprastai- pasiūk tokios pat formos ir dydžio kaip rankinė, iškišk į vidų, o tada susiūk tarpusavy. Arba tarp rankinės ir pamušalo įsiūk užtrauktuką. Aš taip darau
QUOTE(JulijaR @ 2011 02 07, 14:48)
Labukas,gal kuri zinote nuoroda ar vaizdine medziaga,kaip reikia isiuti pamusala i megzta ar nerta tasyte.Dekoju is anksto.
Nuorodų neturiu, bet daryk paprastai- pasiūk tokios pat formos ir dydžio kaip rankinė, iškišk į vidų, o tada susiūk tarpusavy. Arba tarp rankinės ir pamušalo įsiūk užtrauktuką. Aš taip darau
QUOTE(Miera @ 2011 02 08, 13:19)
@ch, labai gražios rankinės
O pamusalo nereikia viduje prisiuti prie pagrindines tases.Nepyk uz kvailus klausimus,bet as siuo klausimu esu naujoke
Beje labai fainus tasiukai tavo.O tos oranzines tases rankenos neistystas per laika,nes mat mano tase tai pastoviai pilna ir sveria tikrai nemazai
QUOTE(enigma3 @ 2011 02 08, 12:43)
ROMAP, puiki tasyte . o koks jos dydis mazdaug?
35x35 apytiksliai..
QUOTE(JulijaR @ 2011 02 08, 14:53)
O pamusalo nereikia viduje prisiuti prie pagrindines tases.Nepyk uz kvailus klausimus,bet as siuo klausimu esu naujoke
Beje labai fainus tasiukai tavo.O tos oranzines tases rankenos neistystas per laika,nes mat mano tase tai pastoviai pilna ir sveria tikrai nemazai
Ačiū Sako, kad nebūna kvailų klausimų Mano supratimu nereikia prisiūti. Kiek esu turėjus pirktinių rankinių tai visų pamušalą galima išversti, neprisiūtas. Tai ir aš nieko ten nesiuvu, kokia iš to būtų nauda? Niekur jis ir taip nepabėgs O dėl ištysimo tai net nežinau. Jeigu stipriai sumegztas tašiukas tai tokios rankenos neturėtų labai tysti. Kadangi ketini pati sau darytis, tai tuo tikslu paimk stipresnę medžiagą pamušalui, jį dėk ir rankenoms, tada niekas niekur nenutys, bus stipriau. Sėkmės
gal kam dar reik rankinuko valentino dienos proga... savo nuotraukos neturiu, nes jaunosios damos išėjo pasipuošę į darželį... labai gražiai išsiformuoja širdelė
angliškas aprašymas čia
lietuviskai pažodžiui būtų:
užmetam 4 akis. mezgame ratu.
1 eile: visos gerosiomis
2 eilė: *1 gera, 1 uzdejimas* pakartojam 4 kartus. uzmetimas - siūlą tarp akių sukryžiuojam, uždedam ant virbalo ir išmezgam geraja akimi. bent jau tokį aš dariau.
padalinam akis: 1 virbalas - 4 akys. 2 ir 3 virbalai po 2 akis.
3 eilė: gerosiomis
4 eilė: 1 virbalas 1 gera, 1 uzdejimas, gerosios akys iki tol kol ant virbalo liks 1 neišmegzta akis, uždejimas, 1 gera akis
2 virbalas 1 gera, 1 užmetimas, mezgame iki galo virbalo gerosiomis akimis
3 virbalas: mezgame gerosiomis akimis kol lieka 1 neišmegzta akis ant virbalo, 1 uždėjimas, 1 gera akis.
kartojame 3 ir 4 eiles tol kol ant virbalų bus 60 akių (pgl schemą 40 akių, bet pas mane labai mažulytis gavosi, tai padidinau)
išmezgame dar 7 eiles gerosiomis akimis (jei yra noras pakaitaliojame kitokios spalvos siūlą kaip nuotraukoje). Nutraukiam siūlą.
Jei mezgėme iki 60 akių, tai akis pergrupuojame taip:
1 virbalas: 15 akių iš ex pirmojo virbalo
2 virbalas: 15 akių iš ex pirmojo virbalo + antras virbalas. Viso 30 akių
3 virbalas=3ex virbalas
megsime tik 2-ą virbalą
1 eilė: SSK (pirmą akį nukeliam, antrą išmezgam ir nukeltą permetam per tą išmegztają. arba pažiūrėkit google SSK kaip mezgasi), mezgame gerosiomis kol lieka 2 neišmegztos, 2 akys sumegztos geraja akimi.
apsukame mezginį
2 eilė: 12 blogųjų akių, SSP (tas pats kas SSK, tik akį išmezgam blogaja), 2 akys sumegztos blogaja, blogosiomis iki galo.
Taip kartojam 1 ir 2 eiles (tik antrojoje jau reikes nebe 12 blogųjų, o 10/8/6) kol liks 12 akių. tada iš blogosios pusės mezgame tokią eilę
2 sumegztos blogaja, 2 blogos, SSP, 2 sumegztos blogaja, 2 blogos, SSP.
Per likusias akis perveriame nutrauktą siūlą. pusė širdies baigta.
analogiškai numezgame antrąją pusę. sugalvojam rankeną (aš tiesiog nunėriau pynelę + eilę su 1 užmetimu). uzsegimas aprašyme irgi padarytas nunėrus tik pynelę. (aš visai nedariau)
LABAI PAPRASTA ir greita.
angliškas aprašymas čia
lietuviskai pažodžiui būtų:
užmetam 4 akis. mezgame ratu.
1 eile: visos gerosiomis
2 eilė: *1 gera, 1 uzdejimas* pakartojam 4 kartus. uzmetimas - siūlą tarp akių sukryžiuojam, uždedam ant virbalo ir išmezgam geraja akimi. bent jau tokį aš dariau.
padalinam akis: 1 virbalas - 4 akys. 2 ir 3 virbalai po 2 akis.
3 eilė: gerosiomis
4 eilė: 1 virbalas 1 gera, 1 uzdejimas, gerosios akys iki tol kol ant virbalo liks 1 neišmegzta akis, uždejimas, 1 gera akis
2 virbalas 1 gera, 1 užmetimas, mezgame iki galo virbalo gerosiomis akimis
3 virbalas: mezgame gerosiomis akimis kol lieka 1 neišmegzta akis ant virbalo, 1 uždėjimas, 1 gera akis.
kartojame 3 ir 4 eiles tol kol ant virbalų bus 60 akių (pgl schemą 40 akių, bet pas mane labai mažulytis gavosi, tai padidinau)
išmezgame dar 7 eiles gerosiomis akimis (jei yra noras pakaitaliojame kitokios spalvos siūlą kaip nuotraukoje). Nutraukiam siūlą.
Jei mezgėme iki 60 akių, tai akis pergrupuojame taip:
1 virbalas: 15 akių iš ex pirmojo virbalo
2 virbalas: 15 akių iš ex pirmojo virbalo + antras virbalas. Viso 30 akių
3 virbalas=3ex virbalas
megsime tik 2-ą virbalą
1 eilė: SSK (pirmą akį nukeliam, antrą išmezgam ir nukeltą permetam per tą išmegztają. arba pažiūrėkit google SSK kaip mezgasi), mezgame gerosiomis kol lieka 2 neišmegztos, 2 akys sumegztos geraja akimi.
apsukame mezginį
2 eilė: 12 blogųjų akių, SSP (tas pats kas SSK, tik akį išmezgam blogaja), 2 akys sumegztos blogaja, blogosiomis iki galo.
Taip kartojam 1 ir 2 eiles (tik antrojoje jau reikes nebe 12 blogųjų, o 10/8/6) kol liks 12 akių. tada iš blogosios pusės mezgame tokią eilę
2 sumegztos blogaja, 2 blogos, SSP, 2 sumegztos blogaja, 2 blogos, SSP.
Per likusias akis perveriame nutrauktą siūlą. pusė širdies baigta.
analogiškai numezgame antrąją pusę. sugalvojam rankeną (aš tiesiog nunėriau pynelę + eilę su 1 užmetimu). uzsegimas aprašyme irgi padarytas nunėrus tik pynelę. (aš visai nedariau)
LABAI PAPRASTA ir greita.