Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(Bitė55 @ 2008 02 21, 15:12)
Na, SiDo kažkaip mudviejų diskusija tampa po truputį vis aršesnė, ar ne? biggrin.gif Visur visko pasitaiko, o su savo patyrimu i vienintelę ir absoliučią tiesą nepretenduoju bigsmile.gif
Mane labiau trikdo Jūsų toks nusiteikimas, kad vat, kam jau kam, bet Jums su naujagimiu būtinai kas nors nutiks blogo - Jūs to tiesiogiai, aišku, neišsakote, bet būtent tai ir slypi Jūsų pasisakymuose. Nejau Jums būtinai reikia "juodo scenarijaus"? Kurių galų kuriate dar vieną dramą sau ir savo ateinančiam kūdikiui?
Būna situacijų, kai nieko pats žmogus nebegali, kai telieka tik ... pasitikėti Gyvenimu, Likimu ar dar kažkuo , kuom kas tikime. Tad palinkėsiu tokios situacijos nekviesti į savo gyvenimą, nes tuomet tikrai būna labai labai baisu ir sunku...

Viskas bus gerai thumbup.gif

labai teisingai kalbi 4u.gif , viskas priklauso nuo musu poziurio, ir nors ir teko susidurti su ne itin malonia gydytoja man paciai gimdant, bet pati RK ligone man prie sirdies biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Izabelė :): 21 vasario 2008 - 21:21
QUOTE(Bitė55 @ 2008 02 21, 12:12)
Na, SiDo kažkaip mudviejų diskusija tampa po truputį vis aršesnė, ar ne? biggrin.gif Visur visko pasitaiko, o su savo patyrimu i vienintelę ir absoliučią tiesą nepretenduoju bigsmile.gif

Ane ax.gif Labai gerai, kad pripažinote, jog nepretenduojate į absoliučią tiesą su savo patirtim, to labiausiai iš jūsų ir norėjau mirksiukas.gif
Atsakyti
Kiekviena busima mama, kuri skaito sita foruma, nori patekti i gerus gimdymo namus ir pagimdyti normaliomis salygomis. Gal kai kurios per daug, kai kurios maziau, bet kiekviena turi susidariusi nuomone apie sia ligonine ir kazko is jos tikisi. Gal ir verta nusiteikti blogesniam, nei kad veliau stebetis, kad vat su vienomis elgesi geriau, o su manimi - blogai, vienomis rupinasi daugiau, kitom maziau.
Kiekvienas zmogus savotoskas individas ir yra iprates prie vienokiu ar kitokiu aplinkybiu. Vienam malonu, kai apipyla demesiu (pvz.: oj, zuikeli, katineli pakentek), kitiem svarbesnis konkretumas, kiti supranta kai yra grieztai sakoma.
As dar vaziuosiu gimdyt, bet tikrai nezinau kas manes laukia. Is dalies sitam forume (butent sioj temoj) gali susidaryti vienokia, ar kitokia nuomone. Zinoma, kiekvienai skirtingai ir savo patirtimi galesiu pasidalinti tik po gimdymo.
As tikrai galiu apseiti be visu "siusiu-musiu", bet noreciau, kad man suteiktu profesionalia pagalba ir prieziura (juk ne kasdien gimdom!). Kad as galeciau nebijodama pasiklaust ir man butu atsakyta. Kad mano vaikelis butu tinkamai priziuretas. Na tikrai nenoreciau, atvaziavusi gimdyt, buti issiustai i kita ligonine vidury nakties, su saremiais! Kad nebutu taip, jog uzbega kokia sesele, duoda kazka vaikui ir nesugeba atsakyti ka ji duoda (cia kazkas rase apie AK).
Gali tiek nesirupinti manimi, bet kad mano maziukui butu viskas gerai.
Kolkas patikimiausia man tarodo Raudonojo Kryziaus ligonine!

P.S. Tikiuosi joje ir pagimdyti. unsure.gif

Manau svarbiausia,mamytes, nepasimest paciom! Juk atvaziuojat tam, kad pagaliau pamatytume savo mazus "stebuklelius", kuriu laukeme 9 menesius!![B]
Atsakyti
QUOTE(Estrella @ 2008 02 22, 16:26)
P.S. Tikiuosi joje ir pagimdyti.  unsure.gif

Labai lauksim tavo atsiliepimų kai pagimdysi smile.gif
Lengvo ir gražaus gimdymo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 02 20, 17:06)
Nu labadiena, viso personalo aš ir nekaltinu - aš kalbu tik labai apie konkrečius atvejus ir rūpinuosi kaip čia ant tokio kontingento nepapulti, nes aš irgi norėčiau tokios patirties kaip jūsų - kad man ir mano leliui viskas būtų gerai ax.gif Tai kad jums pasisekė nesuteikia jums teisės dumti akis kitoms mamoms ir aiškinti, kad toje ligoninėje viskas super ir kad nė vienai neteks lakstyti per stangas ieškant personalo, kuris susimiltų priimti kūdikį doh.gif  mirksiukas.gif

Na tikrai, jūs po laiminga žvaigžde gimėt, - o man taip nesisekė visą gyvenimą, aš labai daug ir pati patyriau profesionalų aplaidumo ir iš kitų apie tai girdėjau. Sėkmės, jums ir toliau 4u.gif

Norėčiau pastebėti, kad Jūsų, SiDo, tikėjimas, kad gimetė po nelaiminga žvaigžde, ko gero pasitvirtins g.gif . Esu įsitikinusi, kad visus nesusipratimus ir nelaimes pati ir prisišaukėte blink.gif .
Vaikelio laukimas yra vienas iš šviesiausių, įsimintiniausių įvykių ir tuo pačiu, mes patys esame atsakingi už daugelį įvykių ir aplinkybių. Perskaičius Jūsų pateiktą nuomonę, pradedu gailėti RK personalo ir labai tikiuosi, kad Jūs surasite geresnius gimdymo namus Vilniuje.
Norėčiau Jums palinkėti daugiau vidinės ramybės, pasistengti atrasti daugiau teigiamo, bet kurioje situacijoje ir, kaip Jūs rašote, "ne kovoti", o bendrauti su Jus supančiais žmonėmis taip kaip Jūs norėtumete, kad su Jumis bendrautų. Stenkitės kitiems suteikti daugiau teigiamų emocijų ir viskas Jums grįš. bigsmile.gif
Paskaičius komentarus, susidariau įspūdį, kad esate savanaudiškas vaikas, linkęs kaltinti visus aplinkui (tačiau savo klaidų nepastebite).
Gimdžiau savo abu sūnus RK ir savo mažiausiąjį planuoju gimdyti ten (visose GN Vilniuje yra + ir-, tačiau mes pačios renkamės, kas mums labiau yra priimtina biggrin.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaival: 23 vasario 2008 - 08:51
Merginos, jūs savo asmeninius nesutarimus gal pasiaiškinkite až doh.gif
Atsakyti
Ar šita tema skirta šitos ligoninės liaupsinimui? blink.gif g.gif Ar informacijos dalinimuisi? Na ir labai įdomu, ką gi aš jau čia toookio parašiau - apie nešvarų klozetą, apie nemandagią ir grubią akušerę? Kas čia labiausiai užkliuvo????? Tiesa akis bado, aišku nemalonu ax.gif

Kam kliūna mano postai galiu pasakyti tik tiek, kad jūs mamos tikrai nekaltos dėl to, kad aš pamačiau kai ką negero ir apie tai parašiau - juk ne jūs atsakingos už švarą, tvarką ir leliukų priėmimą šioj ligoninėj. Tad visai nereikia jūsų pasiteisinimų ir karštų įrodinėjimų apie šios ligoninės superiškumą - na nebent laikote ją savo asmenybės dalimi ir mano postai apie realybę jums asmeniškai akis bado 4u.gif Tuo labiau nereikia manęs pulti, man neįdomi visiškai jūsų nuomonė apie mane pačią lotuliukas.gif

Aš gi nepuolu jūsų už tai, kad jūs giriate šią ligoninę, tai kodėl mane puola už tai, kad parašiau kai ką negero, bet realaus ir objektyvaus g.gif

Man asmeniškai neįdomūs jokie emociniai lozungai apie tai, kad ši ligoninė ''super'', kad joje dirbantis personalas - visi iki vieno - profesionaliausias ir nuostabiausias. Man jie nieko neduoda - juose 0 informacijos. Visur yra profesionalių gydytojų ir visur yra sh.... Tai ką aš čia rašau - kas man aktualiausia, į ką atkreipiau dėmesį ir kam ketinu pasiruošti. Gal ir kažkam kitam bus naudinga visa info - pvz. apie klizmavimo patalpą.

Ir dar parašysiu, jei tik ką sužinosiu, ir po gimdymo viska viska surašysiu, ypač ką blogo rasiu (nes tokią info laikau vertingesne) 4u.gif Ir jūs mamos rašykite, rašykite išsamiau, o ne tris sakinius - pagimdžiau, viskas gerai, gera ligoninė, šita mes jau ir taip žinom mirksiukas.gif

Atsakyti
Kai perskaičiau šį skyrelį, tai susidariau labai gerą įspūdį apie RK. Tačiau kai nuvykau "gyvai" apžiūrėti šios ligoninės, tai stebuklo nepamačiau schmoll.gif . Aplinka nelabai kuo skiriasi nuo AK ar VGN: panašaus lygio gimdyklos ir palatos mirksiukas.gif . Sakyčiau kai kurios gimdyklos dar netgi prastesnės nei AK, nes net gimdymo lovų neturi unsure.gif

Kadangi ten negimdžiau, tai nieko negaliu komentuoti apie personalą ir priežiūrą po gimdymo, bet kiek teko bendrauti su priimamajame dirbančiu personalu, tai nepasirodė kažkaip ypatingai paslaugus ar išskirtinis. Na, priėmė, viską žmoniškai aprodė paaiškino, bet tai ir kitoj ligoninėj manau būčiau panašiai sutikta mirksiukas.gif

Žinoma gal šios ligoninės privalumas, kad čia mažiau gimdyvių, mažiau naujagimių guli ir personalas fiziškai turi galimybę daugiau apie pagimdžiusias "apšokinėti". Tas mane čia labiausiai ir traukia ax.gif

Nors stebino mane tai, kad reikia vežtis savo klizmą, į gimdyklą pasiimti vienkartines paklodes ir pan. Net AK man iki kol neperlėkė į pogimdyvinį skyrių nieko papildomo nereikėjo...

Bet šiaip jeigu netikėtai nuspręsčiau gimdyti Vilniuje, tai matyt vis tiek rinkčiausi RK.
Tik patarčiau visoms norinčioms ten gimdyti prieš tai apsižiūrėti, nes kažkaip iš čia esančių atsiliepimų įspūdis geresnis, nors realybė kiek kitokia. Įvertinkit ar tai jums tikrai tinka.

Sėkmės renkantis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ketti: 23 vasario 2008 - 20:17
Sveikos, mamytės, ir tos, kurioms viskas dar prieš akis.
Na, mano įspūdžiai apie RK nėra patys "šviežiausi" - gimdžiau rugsėjo mėn. Bet papasakosiu, kaip sekėsi mums.
Gimdžiau nesusitarus, atvažiavau, kai nubėgo vandenys. Priėmė maloniai. Gimdyti teko ilgai - spėjo pasikeisti trys gydytojos. Akušerė buvo ta "baisioji" senutė. Taigi po visko padariau savo išvadas - nei ji baisi, nei ką. Pradžioj vis ateidavo paklausti ar labai skauda. Paskui gal užsukdavo rečiau, bet kartu su manim gimdė dar trys moteriškos. Likau paskutinė. Tai va, atėjo ta babytė, aš ją pakalbinau, ji pradėjo apie darbą šį bei tą pasakoti, o galiausiai... įsiverkė. Sako, žinai, juk kartais viskas ir ne taip gerai baigias, tada pačiai "ant dūšios" taip sunku...

Norėčiau toms, kur dar gimdys patart kelis dalykus: nusiteikit, kad už jus nieks nepagimdys, nesvarbu, kiek duotumėt. O nuoširdi šypsena ar malonesnis žodis veikia ne ką prasčiau nei šimtas litų. Ir prieš pradėdamos galvoti, kad tas ar anas žmogus nepakankamai geras man buvo, paklauskit savęs, ar pakankamai žmogiškos buvot jam.
Aišku, būna išimčių. Gulėdama girdėjau kaip gydytoja Suckel gretimoj gimdykloj šaukė gimdyvei "Nerėk, negadink man gero gimdymo"... Ačiū dievui, pagimdžiau jos pamainai jau pasibaigus.

P.S. Trumpai drūtai RK pliusai: kompetetingas personalas, nebloga priežiūra po gimdymo, palatoj galima pasilikti vyrui (už atskirą mokestį)
Minusai: baisus maistas, baisios palatos, baisūs tulikai (išskyrus trečiame aukšte).

Papildyta:
dar pamiršau paminėti apie anesteziologus, kurie periodiškai pamiršdavo papildyti nejautrą...
Atsakyti
QUOTE(Unka @ 2008 02 24, 14:24)

Minusai: baisus maistas, baisios palatos, baisūs tulikai (išskyrus trečiame aukšte).

Tulikai jau man nebaisus - nusipirkau AJAX serveteliu jiems nusivalyti tongue.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ulavija @ 2008 02 21, 10:47)
Ir dar... Susiradau apie paskaiteles RKL...
Visos norincios sudalyvauti paskaitelese ("GIMDYMAS" ir "POGIMDYMINIS PERIODAS. VAIKELIO PRIEZIURA"), turi pries tai uzsiregistruoti, tel.Nr. 261 04 92. Kovo menesio tvarkarastis: 5 ir 19 dienomis- "GIMDYMAS", 12 ir 26 dienomis "POGIMDYMINIS PERIODAS. VAIKELIO PRIEZIURA", paskaiteles prasideda 13 val. Paskaiteles nemokamos. Tad IKI!  smile.gif

oi, tu tikra saunuole, iki pasimatymo tenai mirksiukas.gif beje ir as pati geguze gimdysiu rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(SiDo @ 2008 02 25, 12:43)
Tulikai jau man nebaisus - nusipirkau AJAX serveteliu jiems nusivalyti tongue.gif  lotuliukas.gif

thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aronaitė: 25 vasario 2008 - 16:30
Na, kas be ko - o jau į tuliką be servetelių... schmoll.gif
Bet man labiausiai patiko visur priklijuoti užrašai "Prieš naojimąsi tualetu nuvalykite jį servetelę". Beliko tik ligoninei kaip visame civilizuotame pasaulyje jų padėti prie to užrašo. Na, ko norėt, jei nė tualetiniam popieriui nesugraibo... g.gif
Atsakyti