Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(aronaitė @ 2008 02 19, 08:49)
Paaiskink kaip i tas paskaitas pakliut? girdejau ju buna po dvi apie gimdyma ir vaiko maitinima smile.gif  gal jie turi koki tinklapi ar tel. niekaip nerandu schmoll.gif

Telefono nežinau, nes užsirašiau į paskaitas ten nuėjusi 4u.gif Pabandyk info 118, turėtų pasakyti 4u.gif

QUOTE(Lina444 @ 2008 02 19, 09:50)
gal visdėlto kai rašomi geri atsiliepimai apie RK atsirado daugiau norinčių gimdyti šioje ligoninėje,ar tiesiog daugiau moterų atsirado kurios išanksto tariasi mokėdamos ir tiesiog užsisakydamos vietas  blink.gif  juk tokioms tai jie suteikia pirmumo teisę va man atrodo ir čia bus  kame šaknys    doh.gif

Dabar ligoninėje vyksta remontai mirksiukas.gif Veikia tik dvi gimdyklos smile.gif Po savaitės, lyg ir žadėjo, kad tie remontai baigsis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Coca - cola @ 2008 02 18, 08:16)
jau galiu papasakoti kaip as gimdziau raudonajame kryziuje. atvaziavau nakti su nubegusiais vandenimis, su taxi, viena, nes vyras liko namie su vyresniu vaikeliu. paskambinau i duris, atidare kazkokia sesele ir kas ir susieme uz galvos, atleke gydytoja ir dejuoja, kad nera nei vienos vietos, zodziu iskviete greitaja ir perveze mane i antakalni... doh.gif 
dar sake kad antakalnio klinikos vasara uzsidaro remontui, tai tada bus visai siaubas, vezios gimdyves i trakus ar kur, nes nera vietu. antaklnyje irgi viena nakti gime 22 leliukai, tai gimdancios kuriu saremiai mazesni lauke eileje i gimdyklas...
p.s. - siaip as pagimdziau gerai, viskas ok  bigsmile.gif

Sveikinam pagimdžius 4u.gif 4u.gif 4u.gif ir aišku pasibaisėjau ir labai nustebau blink.gif Aš kai gulėjau tyrimams toje ligoninėje tai irgi ji man pustuštė pasirodė ax.gif Kaip čia taip galėjo sutapti, nes tikrai žinau, jog toje ligoninėje yra 4 gimdyklos - 2 tos tradicinės, o 1 labai mažytė ekstra atvejams ir dar viena pirmame aukšte patiems pačiausiems ekstra atvejams (kaip man paaiškino, kai gimdyvė jau niekaip negali iki 3 aukšto užlipti mirksiukas.gif ), o aš galvoju, kad čia Vaisingumo klinikos gimdykla ko gero turima omeny ax.gif

O pas ką Antakalnyje pagimdei? Aš taip pat mąstau ir apie Antakalnį unsure.gif

QUOTE(Lina444 @ 2008 02 19, 07:50)
gal visdėlto kai rašomi geri atsiliepimai apie RK atsirado daugiau norinčių gimdyti šioje ligoninėje,ar tiesiog daugiau moterų atsirado kurios išanksto tariasi mokėdamos ir tiesiog užsisakydamos vietas  blink.gif  juk tokioms tai jie suteikia pirmumo teisę va man atrodo ir čia bus  kame šaknys    doh.gif

g.gif Kas čia dabar žino kaip čia yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(*vienintelė* @ 2008 02 19, 10:53)
Dabar ligoninėje vyksta remontai mirksiukas.gif Veikia tik dvi gimdyklos smile.gif Po savaitės, lyg ir žadėjo, kad tie remontai baigsis 4u.gif

oi tai duok dieve karsta.gif tikiuosi kai mums reikės jau pasibaigs visi remontai smile.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif papasakosiu bisk placiau smile.gif as atvykau su nubegusiais vandenimis, bet dar vos vos maudimas tik buvo prasidejes, tikrai negimdziau dar. patikrino toniukus vaiko, iskviete greitaja, susiskambino su antakalniu ir isveze doh.gif beje, gydytoja nezinojo kaip i grietaja paskambinti blink.gif
kiek zinau tokia situacija yra todel, kad siuo metu puse tizenhauzu uzdaryta remontui, be to labai jau daug gimdanciu, o rk nediduke. nelabai cia ka susitarsi del gimdyklos, juk niekada negali zinoti, kada gims vaikelis. jei savaite veliau nei numatyta, tai tikrai gi nelaikys gimdyklos tuscios kol sulauks 4u.gif
na kaip buvo taip buvo, manes kazkodel nervai visai neeme, kaip i nuotyki ziuriu i visa tai.
o apie antakalni tai jau atskira kalba, gerai, kad ne pirma vaikeli gimdziau, tai nereikejo man nei ju demesio nei nieko, bet tos kurios pirmus ten pagimdo, tai labai ju gaila, nes demesio 0, as plysau, siuvo, tai per tris dienas niekas neapziurejo manes. vaikucius apziuri konvejeriu kas diena vis kita gydytoja, nieko nesako, o paskui ziurek vakare ibega sesele be zodziu ciumpa vaika, supila i burnyte kazkokius miltelius, ir lekia is palatos, kai mama paklause kas cia dabar, tik sumurmejo nieko nezinau, paskirta, as padariau ir uztrenke duris. ir taip visas tris dienas niekas nieko nezino, bet kadangi kazkuri gydytoja kazkodel paskyre, nieko nesakius, tai atbega ir padaro....pateisinu as jas is dalies, nes tomis dienomis labai daug gimde moteru, tai gal todel taip...
vienu zodziu visom besiruosianciom gimdyti linkiu nekreipti demesio i nieka ir nesinervuoti, viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Estrella @ 2008 02 18, 16:11)
P.S. bet del tokio RK ligonines priemimo esu pakraupusi ohmy.gif ! Kaip galima nepriimti gimdancios moters? O jei toje taksi ir butumete pagimdziusi pakeliui i kita ligonine? Nejau visos palatos uzimtos ir visos vienu metu gimdo? Cia juk skubus ir ekstra atvejis... Kaip ramia sazine pasakyt, kad nera vietu ir nesuteikt privalomos pagalbos!?

ner ko cia kraupt.
atsizvelgia i situacija.
pasakoju savo istorija.
2 val nakties atvaziuojam, saremiai kas 8-9 min. mano gydytojas kaip na zlo vragam isvaziaves i konferencija (as gi turejau teoriskai negimdyt dar per savaitgali, nes niekas nevyko). tai va, skyrius uzguldytas absoliuciai, laisva viena viena gimdykloje. bet manes neguldo, nes i gimdykla man dar per anksti, atsidarymas tik 1.5 cm.
siulo vaziuot i antakalni, nes VGN jau nebepriima.
su vyru pasitarem ir nusprendem vaziuot namo, pralaukt iki 5 min intervalo ir vel grizt. gydytoja sutiko, nors isleido namo labai labai nenoriai. pirmas cezariu gimdytas RK, tai ji sako, as tiesiog neturiu kitos iseities, kaip jusu neguldyt. bet jei nuspresit grizt po keliu valandu, paguldysiu, kad ir savo kabinete.
grizom 5 val ryto tiesiai i gimdykla.
buvau 6 gimdyve ta nakti, skyrius apgultas.

bet man sekasi turbut, nes kai gimdziau pirmaji, per para gime virs 20 naujagimiu, kai RK vidutiniskai buna 3-4. mano ginis ryte vaiksciojo raudonom triusio akim, o vyras eidamas musu lankyt girdejo, kaip priemime Raguckiene telefonu skambino i antakalni ir prase priimt gimdyve, nes neber kur.
Atsakyti
Na, bet ir apkrovimas Vilniaus ligoninėse doh.gif . Nieko nuostabaus, gimdyklų tai nepadaugėjo, o nestuke.gif dar ir kaip. Juk kiek Vilniuje per pastaruosius metus padaugėjo gyventojų ir daugaiusia jaunos šeimos, t.y. studentai pasilikę po studijų, tai natūralu, kad jauni žmonės susilaukia leliukų.. Bet gimdyklų kol kas niekas naujų nestato, nors ir planuoja. O kai dar tas pačias esamas ligonines remontuoja tai išvis kraupu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Coca - cola @ 2008 02 19, 13:04)
...kiek zinau tokia situacija yra todel, kad siuo metu puse tizenhauzu uzdaryta remontui...

Nuo kada blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ketti @ 2008 02 19, 16:11)
Na, bet ir apkrovimas Vilniaus ligoninėse doh.gif . Nieko nuostabaus, gimdyklų tai nepadaugėjo, o  nestuke.gif dar ir kaip.  Juk kiek Vilniuje per pastaruosius metus padaugėjo gyventojų ir daugaiusia jaunos šeimos, t.y. studentai pasilikę po studijų, tai natūralu, kad jauni žmonės susilaukia leliukų.. Bet gimdyklų kol kas niekas naujų nestato, nors ir planuoja. O kai dar tas pačias esamas ligonines remontuoja tai išvis kraupu doh.gif

Ne tiek žmonių ir gimdančiųjų padaugėjo, kiek padaugėjo masiškai iš provincijos į Vilnių važiuojančių gimdyt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amžina studentė @ 2008 02 19, 18:50)
Ne tiek žmonių ir gimdančiųjų padaugėjo, kiek padaugėjo masiškai iš provincijos į Vilnių važiuojančių gimdyt  mirksiukas.gif

O tai kur detis vilnietems??? g.gif I provincijas vaizuot gimdyti?
schmoll.gif Ar su atsiverusiu gimdos kakleliu, su saremiais tasytis po visas Vilniaus gimdyklas, kol ras vieta,kur pasigimdyti?
Atsakyti
QUOTE(Coca - cola @ 2008 02 19, 11:04)
demesio 0, as plysau, siuvo, tai per tris dienas niekas neapziurejo manes. vaikucius apziuri konvejeriu kas diena vis kita gydytoja, nieko nesako, o paskui ziurek vakare ibega sesele be zodziu ciumpa vaika, supila i burnyte kazkokius miltelius, ir lekia is palatos, kai mama paklause kas cia dabar, tik sumurmejo nieko nezinau, paskirta, as padariau ir uztrenke duris. ir taip visas tris dienas niekas nieko nezino, bet kadangi kazkuri gydytoja kazkodel paskyre, nieko nesakius, tai atbega ir padaro....pateisinu as jas is dalies, nes tomis dienomis labai daug gimde moteru, tai gal todel taip...

blink.gif blink.gif blink.gif Ir kodel man sitokiu laiku ispuola gimdymas doh.gif doh.gif doh.gif

As nepateisinu niekaip tokiu dalyku - kaip sesute negali zinoti, ka duoda pacientui??? Vaisto pavadinima gi turi zinoti - ar daugiau laiko uzima pasakyti vaisto pavadinima, ar sumurmeti ''nezinau'', nesamonė??? schmoll.gif

Shakes, reiks gimdymui kaip kokiam karui pasiruošt doh.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites.. nusprendziau ir as savo nuomone ir patyrimais apie rk pasidalinti..

Del vietu nebuvimo.. tai mano nuomone lazda turi du galus.. is vienos puses nelabai noretusi atvaziavus gimdyti isgirsti, kad nera vietu ir vaziuoti kazkur kitur, bet is kitos puses - o koks malonumas butu gimdymui ruostis ir jo laukti palatoje ar koridoriuj kokiam..jei visos 3 gimdyklos uzimtos..manau tai kur kas blogiau paveiktu, nei kelione i kita ligonine..

As gimdziau RK sausio 14 ir likau viskuo labai patenkinta.. atvaziavau i ligonine 7 ryto, tai buvau vienintele gimdanti iki pietu, o ta pacia nakti is sausio 13 i 14 budinti gydytoja skundesi, kad prieme 7 gimdymus, net kelios gydytojos buvo i darba iskviestos.. tai tikras beprotnamis buvo.. todel kai kuriu dalyku, kad ir kaip noretusi nesuplanuosi..
Personalas visas super.. likau labai patenkinta absoliuciai viskuo..nors gimdymas komplikuotas buvo..jei kam bus idomu galesiu issamiau papasakot..

Sekmes mamytes!
Atsakyti
tas ir yra dalykas, kad negali zinoti kaip pataikysi arba viena gimdysi arba dar ir eile uz duru stoves gimdanciu biggrin.gif
Atsakyti