Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

Kadangi ruošiuosi gimdyti RK, tai sudalyvavau ten paskaitėlėse, kur viską papasakojo kas ir kaip. Taigi galiu pasidalinti savo šviežiomis ir kol kas tik teorinėmis žiniomis.

Į atskirą tašytę reikia įsidėti daiktus į gimdyklą:
Tapkes
Chalatą (nes nelabai norėsis vien su naktiniais į tualetą koridoriumi lakstyti)
Rankšluostį
Apie 5 vienkartinius paklotus (jie tokių neturi, bet labai vertina tongue.gif)
Keletą paketų (įklotų)
Vienkartinę klizmą (nebūtina, bet pageidautina ax.gif , yra pirkti tilto g. 6 vaistinėje, kaina 4,90 Lt)
Rinkinuką leliukui (kepurytė, vilnonės kojnytės, šliaužtai, siaustinukai, pirštinytės, pampersas)
Pleduką leliukui įvynioti (nebūtina, bet pageidautina)
Tapkes vyrui
Rūbus vyrui persirengti vietoje (t.y. turi būti išskalbti ir dar nedėvėti lauke)
Mineralinio negazuoto vandens
Higienos reikmenis (šito neminėjo, bet pasiimsiu visą "kosmetyčką" su prausimosi reikmenimis, tualetiniu popieriumi ir pan.)
Ir be abejo dokumentus (nėščiosios kortelę, sodros knygelę (sodros pažymėjimą) ir pasą (asmens tapatybės kortelę))

Pogimdyminiam laikotarpiui reikės pasiimti:

Keletą naktinių (gimdymui duoda)
Keletą rankšluosčių
Higienos reikmenis
Įvairių dydžių įklotų
Vienkartinių tinklinių kelnaičių (bala žino kiek jų gali prireikti g.gif )
Vienkartinių paklotų (gal liks po gimdymo)
Įdėklų į liemenėlę
Microlax klizmučių (palengvina tuštinimąsi plyšimų atveju)
Šaukštą ir šakutę
Pampersų (labai išgyrė Huggies Newborn- mažiausiai alergizuoja, drėgnų servetėlių leliaus užpakaliukui nerekomendavo)
Tiek komplektėlių rūbelių, kiek dienų planuojat "užsibūti" (t.y. minimum 3, tiek kepuryčių nereikia, nes jas deda tik 1 kartą po maudynių)
Visokių tepaliukų krūtų, užpakaliuko ir kt. priežiūrai jie duoda (sponsoriai remia tongue.gif )
Autokėdutę leliukui parsivežti

Taigi tikiuosi nieko labai svarbaus nepamiršau ax.gif Lengvo visoms gimdymo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burundu: 05 birželio 2008 - 22:19
QUOTE(burundu @ 2008 06 05, 23:16)
Kadangi ruošiuosi gimdyti RK, tai sudalyvavau ten paskaitėlėse, kur viską papasakojo kas ir kaip. Taigi galiu pasidalinti savo šviežiomis ir kol kas tik teorinėmis žiniomis.

Pamiršai dar puodelį parašyti tongue.gif
O tų tinklinių kelnaičių tai kaip kam... Galima kas dieną ar dar dažniau vis naujas dėtis (o kainuoja jos apie 3Lt doh.gif ). Bet aš prasisukau su dvejomis, vienas išplaunu, tada kitas užsidedu, nors jos ir skaitosi vienkartinės cool.gif
O dėl sponsorių tepaliukų, tai, kai aš gulėjau (prieš 5 savaites), davė tik leliuko subiniukui keletą rūšių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geltoniausia: 05 birželio 2008 - 23:19
QUOTE(burundu @ 2008 06 05, 23:16)

Į atskirą tašytę reikia įsidėti daiktus į gimdyklą:
1.Chalatą (nes nelabai norėsis vien su naktiniais į tualetą koridoriumi lakstyti)
2.Pleduką leliukui įvynioti (nebūtina, bet pageidautina)
3.Higienos reikmenis (šito neminėjo, bet pasiimsiu visą "kosmetyčką" su prausimosi reikmenimis, tualetiniu popieriumi ir pan.)
Pogimdyminiam laikotarpiui reikės pasiimti:
4.Vienkartinių tinklinių kelnaičių (bala žino kiek jų gali prireikti g.gif )
5. Vienkartinių paklotų (gal liks po gimdymo)
6. Visokių tepaliukų krūtų, užpakaliuko ir kt. priežiūrai jie duoda (sponsoriai remia tongue.gif )

Pakomentuosiu remdamasi savo labai sviezia patirtim smile.gif
1. Klizmuojama pirmam aukste, tai reik pamastyt ka apsirengsi tai procedurai ir po to keliavimui i gimdykla. As vien su chalatu buvau, nes jau sioj stadijoj tikejausi RK naktinuku, kuriuos gavau tik gimdykloj.
2. Pledukas laaabai pageidautinas, nes jie tik vesius variantus pasiulo ir praso susiveikt siltesni.
3. Muilas reikalingiausias dalykas, nes po kiekvieno pabuvimo wc reikalaujama apsiprausti duse su muilu.
4. 2vnt pakanka; nebent kiekviena demele erzins, tai reik daugiau mirksiukas.gif
5. Jie reikalingi oro voniom nakti mamytei pasikloti i lova, kraujukas teka ant ju. Pakeiti i nauja ryte ir vel lovyte svari.
6. Vietoj krutu tepaliuko gavau kojinytes su bepanteno uzrasu bigsmile.gif doh.gif
Atsakyti
3) oho kaip griežta smile.gif

5) o kam tas oro vonios? Jums liepe tokias daryt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 06 08, 01:55)
5) o kam tas oro vonios? Jums liepe tokias daryt?  g.gif
spartesniam gijimui
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2008 06 08, 10:32)
spartesniam gijimui

beje, tikrai padeda
Atsakyti
Adijaliukas reikalingas, mes nebuvom pasieme, tai susuko i ranksluosti mirksiukas.gif
Vienkartines ar tinklines kelnaites thumbup.gif svarbiausia niekur nespaudzia smile.gif

Kazkas minejo diskomforta, apsilupusias sienas, saukstu, sakuciu nebuvima... sauksta ir sakute dave moteruke, katra maista dalino, tik paprase pavalgius grazinti mirksiukas.gif sienos tikrai ne galvoj buvo, ziurejau i savo dziaugsmeli ax.gif
Dar galiu paskyti, personalas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif pirma dukryte gimdiziau VGN, tokio osmaro niekam niekda nelinkeciau doh.gif tiek nekompetetingu, nemaloniu zmoniu vienoj vietoj niekada nemaciau verysad.gif po gimdymo visi klausia kaip jauciates? skauda... jus labai jautri todel skauda blink.gif o pasirodo mane ten kreivai susiuvo, reikejo viska is naujo daryti doh.gif o RK visi vienas paskui kita kartojo, tik nekentekit, jei skauda, sakykit, suleisim nuskausminamuju...po tokiu zodziu man net nuskausminamuju nereikejo bigsmile.gif
o del trecio auksto... taip ten sienos ne tokios apsiurusios, bet... ten gimdyklos doh.gif per tris dienas tooooooooooooookiu koncertu prisiklausiau blink.gif doh.gif o vyras sake man statys paminkla uz kantrybe lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(voras34 @ 2008 05 30, 12:49)
OHOOOOO, Svente...., OHO... As tai norejau, kad tas kosmaras kuo greiciau baigtusi... ir man, ko gero kaip ir daugeliui, buvo giliai DZIN, kokie marskineliai, sienu plyteliu spalva ir ect. Matyt gimdymas buvo lengvas, tikrai, labai nuosirdziai pavydziu... thumbup.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif tikrai nieko nematai....

kiek girdėjau, dėl šių priežasčių ir personalo lipšnumo mamos renkasi privačias klinikas...
tačiau...esu girdėjusi ir labai nelaimingų istorijų, kaip ir sumokėjus tuos privalomus tūkstančius vienai neišvalė gimdos, ir teko darytis paskui kelias operacijas Antakalnio klinikose, taip kad...
Atsakyti
Ir as dar tik pries savaite pagimdziau savaja Maja RK. Man labai patiko. Tikrai rekomenduoju RK gimdyti!
Personalas tikrai geras. Dar gavosi, kad gimdziua pas Raguckiene, tai is vis buvo super. Labai gerai susakydavo, kaip kvepuoti, padedavo susikaupti. O po gimdymo palatoje irgi patiko. Gulejau 3 aukste. Bet gimdyviu rieksmu kazkaip negirdejau. dusai sutvarkyti. Maistas gal ir tikrai nekoks. Bet juk maistas neesme. Svarbu, kad tikrai malonus zmones aplinkui. Visada galima paklausti. Net valytojos nusisypso, jau nekalbant apie akuseres, sesutes ir gydytojus.
As nestumo metu gulejau VGN, tai ten daug prasciau buvo. Ir tulikai nekokie. Ir personalas daugumoje nekoks.
Tikrai dziaugiuos, kad pasirinkau svesti savo Majos gimtadieni RK! bigsmile.gif
Atsakyti
Pries 5d. gimdziau ir as sioje ligonineje thumbup.gif ispudziai geresni nei geriausi biggrin.gif visos akuseres ir seseles ir gydytojai super. net ta pati suckel thumbup.gif ,kuri prieme gimdyma. o vaiku seseles ir gydytojos tai is vis vertos padekos 4u.gif 4u.gif 4u.gif nors cia ant ju labiausiai ir varyta. kaip tu elgsis taip ir su tavimi bendraus. vaiku personalas ne tik kad daug man padejo, bet ir pacios uzeidavo pasiteiraut ar viskas gerai. o atsilyginau tik po visko ir labai simboliskai biggrin.gif

Pagrindine taisykle- niekada nepamirsti visiems pasakyti ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Monrutė @ 2008 06 09, 13:29)
thumbup.gif  drinks_cheers.gif tikrai nieko nematai....

kiek girdėjau, dėl šių priežasčių ir personalo lipšnumo mamos renkasi privačias klinikas...
tačiau...esu girdėjusi ir labai nelaimingų istorijų, kaip ir sumokėjus tuos privalomus tūkstančius vienai neišvalė gimdos, ir teko darytis paskui kelias operacijas Antakalnio klinikose, taip kad...

O mano draugė neseniai gimdė Antakalnyje,darė cezarį, ir buvo labai nepatenkinta, nes ir prašydama jai niekas nedarė nuskauskinamuju, seselės sakė ką pakentėti negalit? pirpratot ...jau viską be skausmo daryti.....
kol verkdama nenuėjo pas gydytoja...o buvo davusi Litukų nemažai ir akušerei ir gydytojui...

Todėl kievienoj lygoninei yra savo pliusu ir minusu, idealu turbūt tik ten kur mūsų nėra ax.gif
Atsakyti
Buvau siandien RK kursuose apie gimdyma. Akusre trupuciuka pasakojo, o veliau skyriaus vedeja (pavardes nepamaciau). Tai i sarasiuka dar itraukite skysta muila ir popierinius ranksluoscius (ranku higienai), ji sake kad pati turi pastoviai ranksas plauti skystu muilu, valyti vienkartiniu ranksluosciu ir lankytojams taip liepti smile.gif
Beje sake kad RK yra vienvietes ir dvivietes palatos + viena extra tryviete palata, jei netycia daug gimdyviu buna tai tada guldo i ja trys. Jei nedaug gimdyviu tada galima ir vienai guleti dvivieteje. Yra galimybe ir kad vyras nakvotu kaina 30 su trupuciuku. Na ir ta VIP palata kainuoja - 300lt.
Beje palatos sutvarkytos, WC ir dusai irgi sutvarkyti thumbup.gif Kazkaip likau suzaveta 4u.gif
Atsakyti