Kadangi ruošiuosi gimdyti RK, tai sudalyvavau ten paskaitėlėse, kur viską papasakojo kas ir kaip. Taigi galiu pasidalinti savo šviežiomis ir kol kas tik teorinėmis žiniomis.
Į atskirą tašytę reikia įsidėti daiktus į gimdyklą:
Tapkes
Chalatą (nes nelabai norėsis vien su naktiniais į tualetą koridoriumi lakstyti)
Rankšluostį
Apie 5 vienkartinius paklotus (jie tokių neturi, bet labai vertina )
Keletą paketų (įklotų)
Vienkartinę klizmą (nebūtina, bet pageidautina , yra pirkti tilto g. 6 vaistinėje, kaina 4,90 Lt)
Rinkinuką leliukui (kepurytė, vilnonės kojnytės, šliaužtai, siaustinukai, pirštinytės, pampersas)
Pleduką leliukui įvynioti (nebūtina, bet pageidautina)
Tapkes vyrui
Rūbus vyrui persirengti vietoje (t.y. turi būti išskalbti ir dar nedėvėti lauke)
Mineralinio negazuoto vandens
Higienos reikmenis (šito neminėjo, bet pasiimsiu visą "kosmetyčką" su prausimosi reikmenimis, tualetiniu popieriumi ir pan.)
Ir be abejo dokumentus (nėščiosios kortelę, sodros knygelę (sodros pažymėjimą) ir pasą (asmens tapatybės kortelę))
Pogimdyminiam laikotarpiui reikės pasiimti:
Keletą naktinių (gimdymui duoda)
Keletą rankšluosčių
Higienos reikmenis
Įvairių dydžių įklotų
Vienkartinių tinklinių kelnaičių (bala žino kiek jų gali prireikti )
Vienkartinių paklotų (gal liks po gimdymo)
Įdėklų į liemenėlę
Microlax klizmučių (palengvina tuštinimąsi plyšimų atveju)
Šaukštą ir šakutę
Pampersų (labai išgyrė Huggies Newborn- mažiausiai alergizuoja, drėgnų servetėlių leliaus užpakaliukui nerekomendavo)
Tiek komplektėlių rūbelių, kiek dienų planuojat "užsibūti" (t.y. minimum 3, tiek kepuryčių nereikia, nes jas deda tik 1 kartą po maudynių)
Visokių tepaliukų krūtų, užpakaliuko ir kt. priežiūrai jie duoda (sponsoriai remia )
Autokėdutę leliukui parsivežti
Taigi tikiuosi nieko labai svarbaus nepamiršau Lengvo visoms gimdymo
QUOTE(burundu @ 2008 06 05, 23:16)
Kadangi ruošiuosi gimdyti RK, tai sudalyvavau ten paskaitėlėse, kur viską papasakojo kas ir kaip. Taigi galiu pasidalinti savo šviežiomis ir kol kas tik teorinėmis žiniomis.
Pamiršai dar puodelį parašyti
O tų tinklinių kelnaičių tai kaip kam... Galima kas dieną ar dar dažniau vis naujas dėtis (o kainuoja jos apie 3Lt ). Bet aš prasisukau su dvejomis, vienas išplaunu, tada kitas užsidedu, nors jos ir skaitosi vienkartinės
O dėl sponsorių tepaliukų, tai, kai aš gulėjau (prieš 5 savaites), davė tik leliuko subiniukui keletą rūšių.
QUOTE(burundu @ 2008 06 05, 23:16)
1.Chalatą (nes nelabai norėsis vien su naktiniais į tualetą koridoriumi lakstyti)
2.Pleduką leliukui įvynioti (nebūtina, bet pageidautina)
3.Higienos reikmenis (šito neminėjo, bet pasiimsiu visą "kosmetyčką" su prausimosi reikmenimis, tualetiniu popieriumi ir pan.)
4.Vienkartinių tinklinių kelnaičių (bala žino kiek jų gali prireikti )
5. Vienkartinių paklotų (gal liks po gimdymo)
6. Visokių tepaliukų krūtų, užpakaliuko ir kt. priežiūrai jie duoda (sponsoriai remia )
1.Chalatą (nes nelabai norėsis vien su naktiniais į tualetą koridoriumi lakstyti)
2.Pleduką leliukui įvynioti (nebūtina, bet pageidautina)
3.Higienos reikmenis (šito neminėjo, bet pasiimsiu visą "kosmetyčką" su prausimosi reikmenimis, tualetiniu popieriumi ir pan.)
4.Vienkartinių tinklinių kelnaičių (bala žino kiek jų gali prireikti )
5. Vienkartinių paklotų (gal liks po gimdymo)
6. Visokių tepaliukų krūtų, užpakaliuko ir kt. priežiūrai jie duoda (sponsoriai remia )
Pakomentuosiu remdamasi savo labai sviezia patirtim
1. Klizmuojama pirmam aukste, tai reik pamastyt ka apsirengsi tai procedurai ir po to keliavimui i gimdykla. As vien su chalatu buvau, nes jau sioj stadijoj tikejausi RK naktinuku, kuriuos gavau tik gimdykloj.
2. Pledukas laaabai pageidautinas, nes jie tik vesius variantus pasiulo ir praso susiveikt siltesni.
3. Muilas reikalingiausias dalykas, nes po kiekvieno pabuvimo wc reikalaujama apsiprausti duse su muilu.
4. 2vnt pakanka; nebent kiekviena demele erzins, tai reik daugiau
5. Jie reikalingi oro voniom nakti mamytei pasikloti i lova, kraujukas teka ant ju. Pakeiti i nauja ryte ir vel lovyte svari.
6. Vietoj krutu tepaliuko gavau kojinytes su bepanteno uzrasu
3) oho kaip griežta
5) o kam tas oro vonios? Jums liepe tokias daryt?
QUOTE(Natuke @ 2008 06 08, 01:55)
spartesniam gijimuiQUOTE(viskas_bus_gerai_ @ 2008 06 08, 10:32)
spartesniam gijimui
beje, tikrai padeda
Adijaliukas reikalingas, mes nebuvom pasieme, tai susuko i ranksluosti
Vienkartines ar tinklines kelnaites svarbiausia niekur nespaudzia
Kazkas minejo diskomforta, apsilupusias sienas, saukstu, sakuciu nebuvima... sauksta ir sakute dave moteruke, katra maista dalino, tik paprase pavalgius grazinti sienos tikrai ne galvoj buvo, ziurejau i savo dziaugsmeli
Dar galiu paskyti, personalas pirma dukryte gimdiziau VGN, tokio osmaro niekam niekda nelinkeciau tiek nekompetetingu, nemaloniu zmoniu vienoj vietoj niekada nemaciau po gimdymo visi klausia kaip jauciates? skauda... jus labai jautri todel skauda o pasirodo mane ten kreivai susiuvo, reikejo viska is naujo daryti o RK visi vienas paskui kita kartojo, tik nekentekit, jei skauda, sakykit, suleisim nuskausminamuju...po tokiu zodziu man net nuskausminamuju nereikejo
o del trecio auksto... taip ten sienos ne tokios apsiurusios, bet... ten gimdyklos per tris dienas tooooooooooooookiu koncertu prisiklausiau o vyras sake man statys paminkla uz kantrybe
Vienkartines ar tinklines kelnaites svarbiausia niekur nespaudzia
Kazkas minejo diskomforta, apsilupusias sienas, saukstu, sakuciu nebuvima... sauksta ir sakute dave moteruke, katra maista dalino, tik paprase pavalgius grazinti sienos tikrai ne galvoj buvo, ziurejau i savo dziaugsmeli
Dar galiu paskyti, personalas pirma dukryte gimdiziau VGN, tokio osmaro niekam niekda nelinkeciau tiek nekompetetingu, nemaloniu zmoniu vienoj vietoj niekada nemaciau po gimdymo visi klausia kaip jauciates? skauda... jus labai jautri todel skauda o pasirodo mane ten kreivai susiuvo, reikejo viska is naujo daryti o RK visi vienas paskui kita kartojo, tik nekentekit, jei skauda, sakykit, suleisim nuskausminamuju...po tokiu zodziu man net nuskausminamuju nereikejo
o del trecio auksto... taip ten sienos ne tokios apsiurusios, bet... ten gimdyklos per tris dienas tooooooooooooookiu koncertu prisiklausiau o vyras sake man statys paminkla uz kantrybe
QUOTE(voras34 @ 2008 05 30, 12:49)
OHOOOOO, Svente...., OHO... As tai norejau, kad tas kosmaras kuo greiciau baigtusi... ir man, ko gero kaip ir daugeliui, buvo giliai DZIN, kokie marskineliai, sienu plyteliu spalva ir ect. Matyt gimdymas buvo lengvas, tikrai, labai nuosirdziai pavydziu...
tikrai nieko nematai....
kiek girdėjau, dėl šių priežasčių ir personalo lipšnumo mamos renkasi privačias klinikas...
tačiau...esu girdėjusi ir labai nelaimingų istorijų, kaip ir sumokėjus tuos privalomus tūkstančius vienai neišvalė gimdos, ir teko darytis paskui kelias operacijas Antakalnio klinikose, taip kad...
Ir as dar tik pries savaite pagimdziau savaja Maja RK. Man labai patiko. Tikrai rekomenduoju RK gimdyti!
Personalas tikrai geras. Dar gavosi, kad gimdziua pas Raguckiene, tai is vis buvo super. Labai gerai susakydavo, kaip kvepuoti, padedavo susikaupti. O po gimdymo palatoje irgi patiko. Gulejau 3 aukste. Bet gimdyviu rieksmu kazkaip negirdejau. dusai sutvarkyti. Maistas gal ir tikrai nekoks. Bet juk maistas neesme. Svarbu, kad tikrai malonus zmones aplinkui. Visada galima paklausti. Net valytojos nusisypso, jau nekalbant apie akuseres, sesutes ir gydytojus.
As nestumo metu gulejau VGN, tai ten daug prasciau buvo. Ir tulikai nekokie. Ir personalas daugumoje nekoks.
Tikrai dziaugiuos, kad pasirinkau svesti savo Majos gimtadieni RK!
Personalas tikrai geras. Dar gavosi, kad gimdziua pas Raguckiene, tai is vis buvo super. Labai gerai susakydavo, kaip kvepuoti, padedavo susikaupti. O po gimdymo palatoje irgi patiko. Gulejau 3 aukste. Bet gimdyviu rieksmu kazkaip negirdejau. dusai sutvarkyti. Maistas gal ir tikrai nekoks. Bet juk maistas neesme. Svarbu, kad tikrai malonus zmones aplinkui. Visada galima paklausti. Net valytojos nusisypso, jau nekalbant apie akuseres, sesutes ir gydytojus.
As nestumo metu gulejau VGN, tai ten daug prasciau buvo. Ir tulikai nekokie. Ir personalas daugumoje nekoks.
Tikrai dziaugiuos, kad pasirinkau svesti savo Majos gimtadieni RK!
Pries 5d. gimdziau ir as sioje ligonineje ispudziai geresni nei geriausi visos akuseres ir seseles ir gydytojai super. net ta pati suckel ,kuri prieme gimdyma. o vaiku seseles ir gydytojos tai is vis vertos padekos nors cia ant ju labiausiai ir varyta. kaip tu elgsis taip ir su tavimi bendraus. vaiku personalas ne tik kad daug man padejo, bet ir pacios uzeidavo pasiteiraut ar viskas gerai. o atsilyginau tik po visko ir labai simboliskai
Pagrindine taisykle- niekada nepamirsti visiems pasakyti ACIU
Pagrindine taisykle- niekada nepamirsti visiems pasakyti ACIU
QUOTE(Monrutė @ 2008 06 09, 13:29)
tikrai nieko nematai....
kiek girdėjau, dėl šių priežasčių ir personalo lipšnumo mamos renkasi privačias klinikas...
tačiau...esu girdėjusi ir labai nelaimingų istorijų, kaip ir sumokėjus tuos privalomus tūkstančius vienai neišvalė gimdos, ir teko darytis paskui kelias operacijas Antakalnio klinikose, taip kad...
O mano draugė neseniai gimdė Antakalnyje,darė cezarį, ir buvo labai nepatenkinta, nes ir prašydama jai niekas nedarė nuskauskinamuju, seselės sakė ką pakentėti negalit? pirpratot ...jau viską be skausmo daryti.....
kol verkdama nenuėjo pas gydytoja...o buvo davusi Litukų nemažai ir akušerei ir gydytojui...
Todėl kievienoj lygoninei yra savo pliusu ir minusu, idealu turbūt tik ten kur mūsų nėra
Buvau siandien RK kursuose apie gimdyma. Akusre trupuciuka pasakojo, o veliau skyriaus vedeja (pavardes nepamaciau). Tai i sarasiuka dar itraukite skysta muila ir popierinius ranksluoscius (ranku higienai), ji sake kad pati turi pastoviai ranksas plauti skystu muilu, valyti vienkartiniu ranksluosciu ir lankytojams taip liepti
Beje sake kad RK yra vienvietes ir dvivietes palatos + viena extra tryviete palata, jei netycia daug gimdyviu buna tai tada guldo i ja trys. Jei nedaug gimdyviu tada galima ir vienai guleti dvivieteje. Yra galimybe ir kad vyras nakvotu kaina 30 su trupuciuku. Na ir ta VIP palata kainuoja - 300lt.
Beje palatos sutvarkytos, WC ir dusai irgi sutvarkyti Kazkaip likau suzaveta
Beje sake kad RK yra vienvietes ir dvivietes palatos + viena extra tryviete palata, jei netycia daug gimdyviu buna tai tada guldo i ja trys. Jei nedaug gimdyviu tada galima ir vienai guleti dvivieteje. Yra galimybe ir kad vyras nakvotu kaina 30 su trupuciuku. Na ir ta VIP palata kainuoja - 300lt.
Beje palatos sutvarkytos, WC ir dusai irgi sutvarkyti Kazkaip likau suzaveta