Galbūt ir klystu (ar dėl to, kad man laaabai pasisekė, kad pakliuvau į patikimas gyd. Jelenos Volochovič rankas extra operacijai), bet tas tarimasis iš anksto su gydytoju ar akušere nebent kažkiek psichologiškai geriau nuteikia (ne su ponu Dievu gi tariesi...), o šiaip - gimdyti vis tiek teks pačioms:), o ir kiekvienas gydytojas suinteresuotas, kad gimdymas ar, jei kam tenka, operacija baigtųsi sėkmingai. Na nebent labai reikia tų dirbtinų šypsenų ir visų "tuti-muti", už kuriuos susimoki. O atsidėkoti (ar susimokėti) visada galima ir vėliau. Negaliu skųstis nei priežiūra pooperacinėje palatoje, kur kelis kartus per dieną mano kraujus plovė ir paklotus keitė, nei per kitas 3 paras - ir vaistus suleisdavo (net įkyriai siūlydavo:), ir bendra savijauta domėjosi, o ir leliuką, kol prie savęs nelaikiau, kasdien atnešdavo (ryte ir vakare) - nors, kaip jau rašiau, nebuvo su niekuo tartasi ir, juo labiau, mokėta. Aišku, daug kas ir priklauso ir nuo mūsų pačių nusiteikimo, reakcijų į viską ir drąsos paklausti ar korektiškai išsireikalauti:) O šiaip, niekada nepamirškit pasakyti elementaraus, bet nuoširdaus AČIŪ ir palatą valančiai, ir prėską maistelį atnešančiai, ir vizituojančiam personalui:)
Na, labai "moralistiškai" parašiau, neįsižeiskit:) Manau, i daugelį elementarių buitinių dalykų galima dau paprasčiau žiūrėti, kad galėtume džiaugtis vaiko gimimo stebuklu:)
Ir dar dėl maistelio (kurios pačios maitinsit) - su skanumynais, vaisių sultimis, vaisiais reiktų labai atsargiai, nes naktimis lipsit sienomis iš nevilties, kai leliuką pilvo skausmai draskys. O ir ligoninės bendra politika tokia, kad gimdyvės gali valgyti viską - tikrai netiesa.
Beje, galite užsirašyti į nėščiųjų mokyklėlę RK - apsilankysite dviejuose "pamokose", viena iš jų apie gimdymą, kita apie kūdikio priežiūra (na, bent gruodžio mėn. tokios buvo) bei šiaip, bendrai, apie tvarką (ką reikia su savimi turėti ir t.t.)tame gimdymo skyriuje sužinosite (taip pat ir apie mokamą naują palatą, kuri jau turėtų būti atidaryta) ir turėsit galimybę pažvelgti į palatas (ir galbūt, kaip aš, "baltuoju pavydu", ypač tos, kurios laukiatės pirmagimių
, pavydėsite toms išvargusiais veidais mamytėms, kurios jau džiaugiasi savo leliukais) bei gimdyklą (jei nebus užimta) iš anksto:)