Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(twiggyam @ 2008 04 19, 09:29)
jus kazkaip keistai pradedate savo istorijas RK. pirmiausia pasakojimo pradzioje suma reiketu nurodyti, poto aisku butu ka skaitai. nes kitaip kokia niolikine  nestuke.gif  Onute vos gala su galu sudurianti gali pasiskaiciusi pagalvoti kad aptures gera prieziura lotuliukas.gif  biggrin.gif  tongue.gif

Keistokas poziuris.. tikrai nesutinku su tokiu..ir tai Onutei gali pasisekti, nes visu pirma- nei vienas gydytojas nedarys, kad butu blogiau, galbut jai ne tiek kartu nusisypsos, pagirs maziuka, kad grazutis, galbut nepaklaus, kaip ji miegojo biggrin.gif , o visa kita, kas priklauso - skiepai, tyrimai kraujo, nuskausminamieji vaistai ir t.t. ji tikrai gaus..O gal gaus ir dar daugiau, jei ta Onute mokes sypsotis, graziai sneket su zmonem ir nesijaus nuskriausta, nes pas viena mamyte gydytoja ateina 5kartus per diena, o pas ja tik du-rytines ir vakarines vizitacijos metu.. mirksiukas.gif biggrin.gif Visko buna.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos visos,

kažkaip po kiek laiko įlindau čia pasiskaityti, įdomios diskusijos verda:) mirksiukas.gif

QUOTE(aurav @ 2008 04 18, 07:54)
istikruju, kai eini siaip pasiziureti tai ta ligonine gali atrodyti gana gasdinanciai, bet kai atvyksti gimdyti..., kazkaip nekreipi demesi i visas smulkmenas, pvz, kazkuri rase apie melynas, baisias plyteles gimdykloje, kita- apie baisuji " somoliota", kazkaip tuo metu viskas buna taip DZIN, kad as pvz net ir neatsimenu tu detaliu...ko gero salygos nelabai svarbu, svarbiau personalas..., man taip pat pasirode priimtiniausios salygos RK, nesakau, kad ten stebuklas, bet geriau nei pvz AK.

sutinku drinks_cheers.gif aš tikrai nieko nemačiau
ir ateity tik RK rinksiuos mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2008 04 08, 07:44)
Sioje ligonineje gimdziusios mamytes, kiek laiko po gimdymo cia leidzia tureti kudikeli ant krutines? Reikalingas 2val periodas, kad mazulis (jei viskas normalu tiek mamai, tiek jam) susirastu pirmakart kruti), tai ar leidzia tiek islaukti? Ar uzdeda, leidzia palaikyti keliolika min (uzsideda pliusa, kad vaikas buvo uzdetas) ir puola svert, matuot, praust?  blush2.gif

man uždėjo iš karto mirksiukas.gif
Atsakyti
O aš mačiau,todel,kad teko neštumo metų guleti RK.O kai gimdžiau tai negaliu pasakyti,kad gimdiklos tokios jau baisios.Ir kamuolis yra,ir pripučamas kreslas.Aišku noretusi,kad tas kreslas nebutu toks nepatogus ,bet ka jau padarysi...Su savim savo neatsineši biggrin.gif Nežinau,man aišku irgi svarbu kaip atrodo ligonine,bet žimiai svarbiau kokie gydytojai čia dirba.Gimdžiau RK du kartus.Galiu pasakyti,kad akušerios geros,o va yra porą sėseliu su kuriais nenorečiau susidurti.Ir dar tenai dirba tokia tvarkitoja, visada išgerusi,o pirma karta kai gimdžiau būvo laaabai gerai išgerusi alc.gif Praejus 6 metams atvažavus į ligonine ir vel ja sutikau.Kas gimde RK manau žino apie ka aš rašau.Ir labai jau" kvepe "sovetmečiu laikais,nežinau čia mano nuomone,ir nesakau kad ji labai teisinga.Aš rašau savo požiūri į ši ligonine.
Atsakyti
QUOTE(Monrutė @ 2008 04 22, 23:01)
man uždėjo iš karto  mirksiukas.gif

Kad uždėjo, tai faktas tik pliusiukui parašyti...
O kiek laiko buvo uždėtas leliukas? Nelabai tikiu, kad iki pamaitinimo schmoll.gif
Uždėjo, parašė pliusiuką ir po kokių 10-15 min. nuėmė "būtiniems ir skubiems reikalams atlikti" (matavimas, svėrimams ir plovimams...), matyt... g.gif
Atsakyti
Pasiskaitinejau visokiu atsiliepimu apie sia ligonine, nusprendziau ir as savo trigrasi ikisti ax.gif
Pagimdziau ten pries tris savaites. Su niekuo nesitariau. Pirma vaika gimdziau VGN (nesitarusi) turiu su kuo palyginti... Visus imanomus pliusus atidaviau RK ligoninei ir personalui thumbup.gif gimdyti atvaziavau apie 22val. pirmas klausimas, kuri isgirdau, kai akusere duris atidare - saremiai??? (VGN pirmas klausimas - su kuo susitarusi blink.gif ) iskart pamatavo toniukus leliaus, atejo gydytojas, prisistate, apziurejo, pasake, kad jei as nesitariau su jokiu kitu gydytoju, gimdyma priims jis. Popierizms t.t. ir pan. 11val as jau gimdykloj, saremiauju, bendrauju su akusere (vyras nuvaziavo namo tasiu atvesti). 1val. kaklelio patikrinimas, 8cm thumbup.gif tuoj tuoj gimdysit, sako gydytojas smile.gif po kokiu 40min vel patikrinimas, is gydytojo veido matau, kad kazkas negerai, liepes akuserei kviesti anesteziologa, man ramiai aiskina, kad lelyte mano pasisuko ir dabar eina kakta i prieki, paciai pagimdyti nepavyks, reikia cezario, ar sutinku. Kur cia nesutiksi, kai viska taip aiskiai ir paprastai paaiskino mirksiukas.gif prisistate ir ansesteziologas, nugabeno i operacine ir... 3.28val gime musu pupyte thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Pooperacinej palatoj pabuvau iki 10val ryto. Uzklausem ar galim gauti atskira, kad ir mokama palata, sesele paaiskino, kad likusi tik viena uz 300lt palata, bet jos imti neverta, mat nieko blatno ten nera, o prieziura visur vienoda...patikejau ir nenusivyliau. Pagulde ispradziu i dviviete palata, po pusvalandzio atejo akusere ir pasake, kad jei noriu yra laisva vienviete palata, persikrausciau ten.
Prieziura ideali thumbup.gif kas pora valandu ateidavao akusere arba sesute, paklausdavo ar viskas gerai, vaikuti atnesusi sesute kas pusvalandi uzsukdavo paziureti ar man ne per sunku su dukryte tvarkytis. Nakciai mazute pasiime, o ryte gavau smulkia ataskaita, kaip nakti mano angeleliui sekesi be manes.
Likau patenkinta absoliuciai viskuo (nebent maistas galejo but skanesnis) ir galiu paskyti, kad ne viska lemia pinigai, kartais uztenka paprasciausio nuosirdaus ACIU ir sypsenos mirksiukas.gif
Papildyta:
Tiesa, dar apie ta "ikalusia" tvarkytoja, moteruke kaip reikalas buna "ant drasos paemusi" lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano įspūdžia iš RK ax.gif
Atvažiavau vakare apie 19,30. Paskambinau į duris, atidarė, klausia, ar gimdau> sakau, nežinau, gal smile.gif Uždėjo tą aparatą, sako, nieko nerodo, bet palauk gydytojos, ką tik baigė viena gimdyti. Atėjo gydytoja, sako, 6 cm., eisim į gimdyklą. Valio thumbup.gif Užpildė popierius, labai maloniai pakalbėjom su budinčia akušere, net apie pašalpas leliukams. Ir slaugė, ar kaip ji vadinasi, irgi buvo labai maloni. Vėliau dar nuėjau į dušą, ten kažkaip mažiau skaudėjo. Tada su vyru likome gimdykloje, kuri buvo suremontuota, šilta, jauki. Buvo gimnastikos kamuolys. Gydytoja sėdėjo už sienos ir kas 20 min. ateidavo patikrinti. Kai labiau pradėjo skaudėti, tai gydytoja sėdėjo šalia, masažavo ir pan. Vis žiūrėjo man į akis ir sakydavo: katinėli, paklausyk, tavo kūdikis ateina, daryk taip ir taip.. ax.gif Kai prasidėjo pats gimdymas, tai atėjo akušerė. Irgi labai maloni. O gydytoja per visą gimdymą buvo šalia, klausė tonus, laikė ranką man ant pilvo, masažavo koją, kai sutraukė mėšlungis ir vis juokavo, kad iki vidurnakčio reikia pagimdyti. Gimdant paprašiau, kad man uždėtų kūdikį. Uždėjo. Po gimdymo akušerė išėjo ir visą tvarkymo darbą atliko gydytoja! Lelius su manim bvuo apie dvi valandas. Kažkokia maloni moteris atėjusi parodė kaip reikia pamaitinti. Vėliau ta pati slaugė nuvežė mane į palatą. Tą naktį manęs lankyti 2 kartus atėjo gydytoja, akušerė dar porą kartų ir netgi ta, kuri priėmime pildė popierius. Nu man tai super! Tai patys geriausi prisiminai apie gydytoją su kuria nesitariau. Ir ji atėjo dar kitą diena ir labai nustebau, kai atėjo dar po 2 dienų. Palatos gydytoja tai tokia nelabai, mėgo griežtai pašūkauti. Leliukų sesutės super. Daug kartų naktį jas kviečiausi telefonu, nes pati nevaikščiojau beveik dvi dienas. Su viena tai išvis susibendravom, vėliau aš eidavau tik pas ją ax.gif Kita parodė ir kaip sauskelnes keisti ir kaip grįžus namo tą ar aną daryti papasakojo. Ir ryte moteris, kur arbatą pilstė, irgi faina tokia. Niekaip iš krepšio negalėjau puodelio išsiimti. Tai net daiktus iškrovė.
Vienintelis minusas - maistas. Nu nebuvo skanus, bet vyras atveždavo.
Gal dėl tokio šilto "pasisvečiavimo" ligoninėje (nors ligoninės man niekada siaubo nekėlė) man tie prisiminimai tokie faini, atrodo, kad dar pagulėčiau.
p.s. daug žinau iš pažįstamų, kai susitarus neatvažiuodavo ir pan., tai dėl to rinkausi RK, nes ten dar tokia nesukyšėjusi ligoninė. Viską gavau už AČIŪ thumbup.gif
Visus kitus vaikus gimdysiu tik ten thumbup.gif thumbup.gif

Paskaičiau ką parašiau, tai atrodo, kad labai giriu, nu bet man patiko. Ypač kai su gresiančiu gulėjau Antakalny, tai ten su ašarom draugaudavau su gydytoja. Bijok ko ir paklausti.
Atsakyti
Eda9, o kokia tos gydytojos pavarde?
Atsakyti
QUOTE(aurav @ 2008 04 26, 17:36)
Eda9, o kokia tos gydytojos pavarde?

Jauna gydytoja Diana Sakalauskaitė. Žmogus tikrai mylintis savo darbą clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2008 04 26, 15:32)
Mano įspūdžia iš RK ax.gif

Kai labiau pradėjo skaudėti, tai gydytoja sėdėjo šalia, masažavo ir pan. Vis žiūrėjo man į akis ir sakydavo: katinėli, paklausyk, tavo kūdikis ateina, daryk taip ir taip..  ax.gif

Va čia tai super, daugiau tokių gydytojų thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Dziaugiuosi, tikrai nesitikejau, kad ji tokia gera, bet aisku puiku, kad tokia yra...
Deja, kadangi pazistu asmeniskai, negalesiu pasinaudoti jos gerumu, taigi teks tartis su kita, turbut, su ta pacia kaip ir pirma karta...
Atsakyti
QUOTE(aurav @ 2008 04 26, 21:25)
Dziaugiuosi, tikrai nesitikejau, kad ji tokia gera, bet aisku puiku, kad tokia yra...
Deja, kadangi pazistu asmeniskai, negalesiu pasinaudoti jos gerumu, taigi teks tartis su kita, turbut, su ta pacia kaip ir pirma karta...

Toks nusivylimas jaučiasi g.gif Nežinau kokia ji gyvenime, bet man super 4u.gif
Atsakyti
Dar prisiminiau, kad man labai patiko, kad lankymas ribotas: ryte kelios valandos ir vakare. Net vyrui atėjo priminti, kad va, jau laikas baigiasi, eik namo biggrin.gif
Atsakyti