Mano įspūdžia iš RK
Atvažiavau vakare apie 19,30. Paskambinau į duris, atidarė, klausia, ar gimdau> sakau, nežinau, gal
Uždėjo tą aparatą, sako, nieko nerodo, bet palauk gydytojos, ką tik baigė viena gimdyti. Atėjo gydytoja, sako, 6 cm., eisim į gimdyklą. Valio
Užpildė popierius, labai maloniai pakalbėjom su budinčia akušere, net apie pašalpas leliukams. Ir slaugė, ar kaip ji vadinasi, irgi buvo labai maloni. Vėliau dar nuėjau į dušą, ten kažkaip mažiau skaudėjo. Tada su vyru likome gimdykloje, kuri buvo suremontuota, šilta, jauki. Buvo gimnastikos kamuolys. Gydytoja sėdėjo už sienos ir kas 20 min. ateidavo patikrinti. Kai labiau pradėjo skaudėti, tai gydytoja sėdėjo šalia, masažavo ir pan. Vis žiūrėjo man į akis ir sakydavo: katinėli, paklausyk, tavo kūdikis ateina, daryk taip ir taip..
Kai prasidėjo pats gimdymas, tai atėjo akušerė. Irgi labai maloni. O gydytoja per visą gimdymą buvo šalia, klausė tonus, laikė ranką man ant pilvo, masažavo koją, kai sutraukė mėšlungis ir vis juokavo, kad iki vidurnakčio reikia pagimdyti. Gimdant paprašiau, kad man uždėtų kūdikį. Uždėjo. Po gimdymo akušerė išėjo ir visą tvarkymo darbą atliko gydytoja! Lelius su manim bvuo apie dvi valandas. Kažkokia maloni moteris atėjusi parodė kaip reikia pamaitinti. Vėliau ta pati slaugė nuvežė mane į palatą. Tą naktį manęs lankyti 2 kartus atėjo gydytoja, akušerė dar porą kartų ir netgi ta, kuri priėmime pildė popierius. Nu man tai super! Tai patys geriausi prisiminai apie gydytoją su kuria nesitariau. Ir ji atėjo dar kitą diena ir labai nustebau, kai atėjo dar po 2 dienų. Palatos gydytoja tai tokia nelabai, mėgo griežtai pašūkauti. Leliukų sesutės super. Daug kartų naktį jas kviečiausi telefonu, nes pati nevaikščiojau beveik dvi dienas. Su viena tai išvis susibendravom, vėliau aš eidavau tik pas ją
Kita parodė ir kaip sauskelnes keisti ir kaip grįžus namo tą ar aną daryti papasakojo. Ir ryte moteris, kur arbatą pilstė, irgi faina tokia. Niekaip iš krepšio negalėjau puodelio išsiimti. Tai net daiktus iškrovė.
Vienintelis minusas - maistas. Nu nebuvo skanus, bet vyras atveždavo.
Gal dėl tokio šilto "pasisvečiavimo" ligoninėje (nors ligoninės man niekada siaubo nekėlė) man tie prisiminimai tokie faini, atrodo, kad dar pagulėčiau.
p.s. daug žinau iš pažįstamų, kai susitarus neatvažiuodavo ir pan., tai dėl to rinkausi RK, nes ten dar tokia nesukyšėjusi ligoninė. Viską gavau už AČIŪ
Visus kitus vaikus gimdysiu tik ten
Paskaičiau ką parašiau, tai atrodo, kad labai giriu, nu bet man patiko. Ypač kai su gresiančiu gulėjau Antakalny, tai ten su ašarom draugaudavau su gydytoja. Bijok ko ir paklausti.