Mano mažylė pasibeldė į šį pasaulį antrą Velykų dieną. Esu tikrai labai patenkinta, kad pasirinkau RK. Dar prieš gimdymą buvau nuvažiavus apžiūrėti visas Vilniaus, Trakų gimdyklas, bet labiausiai pagal personalą, tvarką patiko RK. Tiesą pasakius, prisiskaičiau šiame forume įvairių bauginančių dalykų: dėl baisaus priimamojo tualeto, klizminės, gimdymo samaliotų ir t.t. Ir džiaugiuosi, kad mėnesį teko čia lankytis apžiūrai, tai viską galėjau pati ištyrinėti. Bet viskas buvo toli gražu ne toks siaubas... Gan tvarkinga (žinoma, ne 5 žvaigždučių viešbutis, bet ir ne nakvynės namai
). Paskutinį mėnesį mane prižiūrėjęs gydytojas negalėjo atvykti į gimdymą, bet susitarė su kita gydytoja. Tikrai nesijaučiau pavesta. Aš ir naktį ir ankstų rytą galėjau telefonu su juo pasitarti. Tiesa, atvažiavus aš galvojau pagimdysiu natūraliai, t.y. be jokių nuskausminimų. Bet, deja, atsidarius 6,5cm pasiprašiau nuskausminimo.
Nors jau nuo 4cm galvojau apie tai, bet niekaip neapsisprendžiau. Ir tikrai RK nėra nusistatę prieš epidiūrą. Paprašiau ir atėjo komanda. Viską tvarkingai ir kruopščiai atliko 11val. O jau 12:20 sūpavau savo mažylę. Ir tikrai nepamenu kaip atsiradau ant to baisiojo samalioto, kurio mes visos čia baiminomės. Ir tikrai nuo jo nenukritau.
Kadangi buvau stipriai nukraujavus, tai tą dieną atsistoti ant kojų nepavyko. Baisiai sukosi galva. Tai gal kiek sunkoka ir baisu buvo kai vyras turėjo išeiti. Nors tikrai jis išėjo ne 19val, kai baigėsi lankymo valandos, kažkur apie 22. Viską susitvarkiau ir viena po jo išėjimo. Nors ir sukosi ta makaulė. Ir tikrai, jei yra problemos, vaikų skyriaus darbuotojos mielai paima vaikutį (aš nenorėjau jo atiduoti
), galima kad ir naktį paskambinti ir tikrai atneš jei reikia mišinuko ar ateis padėti pervystyti.
Visad praversdavo elementarus žmoniškumas. Net ne piniguose esmė. Jei žmogų sutinki su šypsena, gali padėkoti net ir už įpiltą arbatą ar atneštą termometrą, ar kitą smulkmeną, jis ir elgsis su tavimi gerai.
Gaila, kad nežinau akušerės vardo ar pavardės pas kurią gimdžiau. Tokia šviesi buvo. Bet labai norėčiau jai padėkoti. Padėkoti ir toms akušerėms, kurios visad ateidavo, patardavo, nuoširdžiai prižiūrėjo. Gulėjau visą savaitę ligoninėje, nes prasidėjo su krūtine problemos. Mačiau įvairių akušerių, gydytojų. Bet tobulos blogybės neteko pastebėti. Visi mes žmonės su savo privalumais ir trūkumais. Bet su visais man patiko bendrauti, niekas nebuvo nusistatęs prieš mane. Aišku, po gimdymo ir kitą dieną pajutau didesnę priežiūrą. Bet tai normalu. Juk tuo metu jau buvau besveikstanti, o gulėjo daug tokių kaip aš buvau prieš vieną kitą dieną - ką tik pagimdžiusių, kurioms labiau reikėjo dėmesio.
Tiesiog dėkui visam personalui, kurį pažinau tą savaitę
Kitą kartą gimdyčiau tik čia. Bet nepamirščiau pasirūpinti ir keletu dalykų: šaukštu, šakute (nes įsidėjus buvau tik šaukštelį, tai viską valgydavau juo
), prisegamo šviestuvo (nes vėliau vyras jį atnešė, kadangi šviesos prie lovos įjungiamos nebuvo, o bendros nenorėdavau naktį degt, kad kaimynė galėtų ramiai miegoti, kai aš vaiku rūpinsiuosi). Aišku, buvo ir šiaip keletas nemalonumų, kaip jau čia minėtas tvankumas, nenuneštos lėkštės ir pan., bet tai viskas pasimiršta. Na, bent jau aš po 3sav nieko nebepamenu
Beje, dziugu kad atsirado kitokiu pasisakymu, bo po paskutinio apsilankymo tai kraupu jau buvo....
Vis tiek as cia gimdysiu.....
- kad ir ka kas besakytu....