Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(geltoniausia @ 2008 04 17, 20:19)
Tai padoriai ilgai maitinai  mirksiukas.gif  Ir tikrai, matyt, tavo pirmasis labai "kokybiškas", jeigu taip galima išsireikšti, gavosi  thumbup.gif
Svarbiausia yra nesibaiminti  4u.gif  Nors, dažnai pirmas ir antras būna labai skirtingi...

taip bet nesakyciau, kad problemu nebuvo, ypac pirmais menesiais, susirgau mastitu, pieno nebuvo, bet buvau truputi "pavaziavusi", labai uzispyrusi, man, atrode, kad jei nemaitinsiu MP- tai esu niekam tikusi motina, tai isbandziau visus imanomus " bobuciu" metodus; is krutu grozio nebeliko, bet savo pasiekiau...tai maziaus " kokybiskumas" labai praverte, nes gere ir is kruties ir is buteliuko, ir misinuka ( kai jau visai striuka buvo) ir mano piena...
Atsakyti
QUOTE(aurav @ 2008 04 17, 21:08)
taip bet nesakyciau, kad problemu nebuvo, ypac pirmais menesiais, susirgau mastitu, pieno nebuvo, bet buvau truputi "pavaziavusi", labai uzispyrusi, man, atrode, kad jei nemaitinsiu MP- tai esu niekam tikusi motina, tai isbandziau visus imanomus " bobuciu" metodus; is krutu grozio nebeliko, bet savo pasiekiau...tai maziaus " kokybiskumas" labai praverte, nes gere ir is kruties ir is buteliuko, ir misinuka ( kai jau visai striuka buvo) ir mano piena...

Tai tas tavo didžiulis noras ir užsispyrimas ir dabar galės labai praversti mirksiukas.gif

Čia mes truputį poster_offtopic.gif , bet gal nesupyks kitos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geltoniausia: 17 balandžio 2008 - 20:19
Mano mažylė pasibeldė į šį pasaulį antrą Velykų dieną. Esu tikrai labai patenkinta, kad pasirinkau RK. Dar prieš gimdymą buvau nuvažiavus apžiūrėti visas Vilniaus, Trakų gimdyklas, bet labiausiai pagal personalą, tvarką patiko RK. Tiesą pasakius, prisiskaičiau šiame forume įvairių bauginančių dalykų: dėl baisaus priimamojo tualeto, klizminės, gimdymo samaliotų ir t.t. Ir džiaugiuosi, kad mėnesį teko čia lankytis apžiūrai, tai viską galėjau pati ištyrinėti. Bet viskas buvo toli gražu ne toks siaubas... Gan tvarkinga (žinoma, ne 5 žvaigždučių viešbutis, bet ir ne nakvynės namai bigsmile.gif ). Paskutinį mėnesį mane prižiūrėjęs gydytojas negalėjo atvykti į gimdymą, bet susitarė su kita gydytoja. Tikrai nesijaučiau pavesta. Aš ir naktį ir ankstų rytą galėjau telefonu su juo pasitarti. Tiesa, atvažiavus aš galvojau pagimdysiu natūraliai, t.y. be jokių nuskausminimų. Bet, deja, atsidarius 6,5cm pasiprašiau nuskausminimo. ax.gif Nors jau nuo 4cm galvojau apie tai, bet niekaip neapsisprendžiau. Ir tikrai RK nėra nusistatę prieš epidiūrą. Paprašiau ir atėjo komanda. Viską tvarkingai ir kruopščiai atliko 11val. O jau 12:20 sūpavau savo mažylę. Ir tikrai nepamenu kaip atsiradau ant to baisiojo samalioto, kurio mes visos čia baiminomės. Ir tikrai nuo jo nenukritau. lotuliukas.gif Kadangi buvau stipriai nukraujavus, tai tą dieną atsistoti ant kojų nepavyko. Baisiai sukosi galva. Tai gal kiek sunkoka ir baisu buvo kai vyras turėjo išeiti. Nors tikrai jis išėjo ne 19val, kai baigėsi lankymo valandos, kažkur apie 22. Viską susitvarkiau ir viena po jo išėjimo. Nors ir sukosi ta makaulė. Ir tikrai, jei yra problemos, vaikų skyriaus darbuotojos mielai paima vaikutį (aš nenorėjau jo atiduoti ax.gif ), galima kad ir naktį paskambinti ir tikrai atneš jei reikia mišinuko ar ateis padėti pervystyti. Visad praversdavo elementarus žmoniškumas. Net ne piniguose esmė. Jei žmogų sutinki su šypsena, gali padėkoti net ir už įpiltą arbatą ar atneštą termometrą, ar kitą smulkmeną, jis ir elgsis su tavimi gerai.
Gaila, kad nežinau akušerės vardo ar pavardės pas kurią gimdžiau. Tokia šviesi buvo. Bet labai norėčiau jai padėkoti. Padėkoti ir toms akušerėms, kurios visad ateidavo, patardavo, nuoširdžiai prižiūrėjo. Gulėjau visą savaitę ligoninėje, nes prasidėjo su krūtine problemos. Mačiau įvairių akušerių, gydytojų. Bet tobulos blogybės neteko pastebėti. Visi mes žmonės su savo privalumais ir trūkumais. Bet su visais man patiko bendrauti, niekas nebuvo nusistatęs prieš mane. Aišku, po gimdymo ir kitą dieną pajutau didesnę priežiūrą. Bet tai normalu. Juk tuo metu jau buvau besveikstanti, o gulėjo daug tokių kaip aš buvau prieš vieną kitą dieną - ką tik pagimdžiusių, kurioms labiau reikėjo dėmesio.
Tiesiog dėkui visam personalui, kurį pažinau tą savaitę 4u.gif
Kitą kartą gimdyčiau tik čia. Bet nepamirščiau pasirūpinti ir keletu dalykų: šaukštu, šakute (nes įsidėjus buvau tik šaukštelį, tai viską valgydavau juo lotuliukas.gif ), prisegamo šviestuvo (nes vėliau vyras jį atnešė, kadangi šviesos prie lovos įjungiamos nebuvo, o bendros nenorėdavau naktį degt, kad kaimynė galėtų ramiai miegoti, kai aš vaiku rūpinsiuosi). Aišku, buvo ir šiaip keletas nemalonumų, kaip jau čia minėtas tvankumas, nenuneštos lėkštės ir pan., bet tai viskas pasimiršta. Na, bent jau aš po 3sav nieko nebepamenu tongue.gif
Atsakyti
istikruju, kai eini siaip pasiziureti tai ta ligonine gali atrodyti gana gasdinanciai, bet kai atvyksti gimdyti..., kazkaip nekreipi demesi i visas smulkmenas, pvz, kazkuri rase apie melynas, baisias plyteles gimdykloje, kita- apie baisuji " somoliota", kazkaip tuo metu viskas buna taip DZIN, kad as pvz net ir neatsimenu tu detaliu...ko gero salygos nelabai svarbu, svarbiau personalas..., man taip pat pasirode priimtiniausios salygos RK, nesakau, kad ten stebuklas, bet geriau nei pvz AK.
Atsakyti
Is tikruju malonu skaityti tokius atsiliepimus kaip Miciko smile.gif kazkaip teigiamai ir optimistiskai nuteikia smile.gif

P.S. Siandien vaziuoju apziurai. Ot kad jau imtu ir nebepaleistu... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Auruze @ 2008 04 18, 10:59)
P.S. Siandien vaziuoju apziurai. Ot kad jau imtu ir nebepaleistu...  wub.gif

gal to ir palinkesim, kad ne bviena namo gryztum... manau tikrai esigailesi pasirinkusi en gimdyti.... linkim sekmes dideliausios wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Prieš pora savaitėlių RK susilaukiau antrosios dukrytės.
Įspūdžiai dar geresni nei prieš 3 metelius. Gerbuvio gal nepadaugėjo, bet buvo labai malonu pamatyti tą patį personalą, tą patį nuoširdumą ir atsidavimą gimdyvėms 4u.gif

Važiavau gimdyti naktį (nubėgus vandenukams), tad nesinorėjo trukdyti gydytojos, su kuria buvau susitarus. Priėmime pasitiko akušerė, po to gyd. Raguckienė. Abi dalykiškos, rūpestingos. Akušerė vėliau net pati priminė, kad paskambinčiau savo gydytojai (prisiminė mane iš apsilankymų paskutinėm savaitėm biggrin.gif ), pasakyčiau apie situaciją.

Prižiūrėjo ta nuostabi akušerė bobulytė Danutė. Gimdykloje pasiūlė įsikurti kaip namuose, daryti ką norim (tad mes miegojom su vyru, nes sarėmiukai nestiprūs labai buvo lotuliukas.gif ). Tai akušerė, tai gydytoja nuolat užeidavo, klausdavo, aiškino, ką darys ir šeip bajeriukus visokius pasakojo. Jokios įtampos. rolleyes.gif
Kadangi teko daryti cezarį, tai bendravau ir su anesteziologais, ir operacinės personalu.
Viskas vyko sklandžiai ir gražiai. smile.gif
Palatą ėmėm "šeimyninę" - kad vyras galėtų nakvoti. Irgi jokios stebūklingos įrangos, bet ramybė ir rūpestis tai tikrai thumbup.gif Net valytojos ir tos šeimininkutės, kurios atnešdavo maistą pašnekindavo tongue.gif
Taip pat buvau įsidėjus tik šaukštelį, bet šaukštą man davė cool.gif
O kai supa žmoniškumas, tai ir stiprėji greitai - po operacijos iš pooperacinės palatos vakare parėjau į palatą savo kojom. Kitą dieną jau vaikštinėjau, dušinaus ir t.t.

Vaikučių daktarei turėčiau pastabėlių, bet tiek to, tarkim jos gero norėdamos taip mamas muštruoja biggrin.gif

Tad jau antrą kartą DĖKUI už gerus įspūdžius ateinant vaikeliui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Auruze @ 2008 04 18, 09:59)
Is tikruju malonu skaityti tokius atsiliepimus kaip Miciko smile.gif kazkaip teigiamai ir optimistiskai nuteikia smile.gif

P.S. Siandien vaziuoju apziurai. Ot kad jau imtu ir nebepaleistu...  wub.gif

Aš taip pat labiau linkusi tikėti, kad man viskas bus tik gerai ax.gif

Ir taip pat šiandien važiuoju į RK apžiūrai mirksiukas.gif Bet tik noriu, kad dar paleistų mane, juk dar vieną savaitgalį apturėčiau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kamilyte @ 2008 04 18, 11:47)
Prieš pora savaitėlių RK susilaukiau antrosios dukrytės.
Įspūdžiai dar geresni nei prieš 3 metelius. Gerbuvio gal nepadaugėjo, bet buvo labai malonu pamatyti tą patį personalą, tą patį nuoširdumą ir atsidavimą gimdyvėms  4u.gif

Važiavau gimdyti naktį (nubėgus vandenukams), tad nesinorėjo trukdyti gydytojos, su kuria buvau susitarus. Priėmime pasitiko akušerė, po to gyd. Raguckienė. Abi dalykiškos, rūpestingos. Akušerė vėliau net pati priminė, kad paskambinčiau savo gydytojai (prisiminė mane iš apsilankymų paskutinėm savaitėm  biggrin.gif ), pasakyčiau apie situaciją.

Prižiūrėjo ta nuostabi akušerė bobulytė Danutė. Gimdykloje pasiūlė įsikurti kaip namuose, daryti ką norim (tad mes miegojom su vyru, nes sarėmiukai nestiprūs labai buvo  lotuliukas.gif ).  Tai akušerė, tai gydytoja nuolat užeidavo, klausdavo, aiškino, ką darys ir šeip bajeriukus visokius pasakojo. Jokios įtampos.  rolleyes.gif
Kadangi teko daryti cezarį, tai bendravau ir su anesteziologais, ir operacinės personalu.
Viskas vyko sklandžiai ir gražiai.  smile.gif
Palatą ėmėm "šeimyninę" - kad vyras galėtų nakvoti. Irgi jokios stebūklingos įrangos, bet ramybė ir rūpestis tai tikrai  thumbup.gif Net valytojos ir tos šeimininkutės, kurios atnešdavo maistą pašnekindavo  tongue.gif
Taip pat buvau įsidėjus tik šaukštelį, bet šaukštą man davė  cool.gif
O kai supa žmoniškumas, tai ir stiprėji greitai - po operacijos iš pooperacinės palatos vakare parėjau į palatą savo kojom. Kitą dieną jau vaikštinėjau, dušinaus ir t.t.

Vaikučių daktarei turėčiau pastabėlių, bet tiek to, tarkim jos gero norėdamos taip mamas muštruoja  biggrin.gif 

Tad jau antrą kartą DĖKUI už gerus įspūdžius ateinant vaikeliui  smile.gif

nieko nepamirsai brukstelti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2008 04 17, 22:52)
Mano mažylė pasibeldė į šį pasaulį antrą Velykų dieną. Esu tikrai labai patenkinta, kad pasirinkau RK. Dar prieš gimdymą buvau nuvažiavus apžiūrėti visas Vilniaus, Trakų gimdyklas, bet labiausiai pagal personalą, tvarką patiko RK. Tiesą pasakius, prisiskaičiau šiame forume įvairių bauginančių dalykų: dėl baisaus priimamojo tualeto, klizminės, gimdymo samaliotų ir t.t. Ir džiaugiuosi, kad mėnesį teko čia lankytis apžiūrai, tai viską galėjau pati ištyrinėti. Bet viskas buvo toli gražu ne toks siaubas... Gan tvarkinga (žinoma, ne 5 žvaigždučių viešbutis, bet ir ne nakvynės namai  bigsmile.gif ). Paskutinį mėnesį mane prižiūrėjęs gydytojas negalėjo atvykti į gimdymą, bet susitarė su kita gydytoja. Tikrai nesijaučiau pavesta. Aš ir naktį ir ankstų rytą galėjau telefonu su juo pasitarti. Tiesa, atvažiavus aš galvojau pagimdysiu natūraliai, t.y. be jokių nuskausminimų. Bet, deja, atsidarius 6,5cm pasiprašiau nuskausminimo.  ax.gif Nors jau nuo 4cm galvojau apie tai, bet niekaip neapsisprendžiau. Ir tikrai RK nėra nusistatę prieš epidiūrą. Paprašiau ir atėjo komanda. Viską tvarkingai ir kruopščiai atliko 11val. O jau 12:20 sūpavau savo mažylę. Ir tikrai nepamenu kaip atsiradau ant to baisiojo samalioto, kurio mes visos čia baiminomės. Ir tikrai nuo jo nenukritau.  lotuliukas.gif Kadangi buvau stipriai nukraujavus, tai tą dieną atsistoti ant kojų nepavyko. Baisiai sukosi galva. Tai gal kiek sunkoka ir baisu buvo kai vyras turėjo išeiti. Nors tikrai jis išėjo ne 19val, kai baigėsi lankymo valandos, kažkur apie 22. Viską susitvarkiau ir viena po jo išėjimo. Nors ir sukosi ta makaulė. Ir tikrai, jei yra problemos, vaikų skyriaus darbuotojos mielai paima vaikutį (aš nenorėjau jo atiduoti  ax.gif ), galima kad ir naktį paskambinti ir tikrai atneš jei reikia mišinuko ar ateis padėti pervystyti. Visad praversdavo elementarus žmoniškumas. Net ne piniguose esmė. Jei žmogų sutinki su šypsena, gali padėkoti net ir už įpiltą arbatą ar atneštą termometrą, ar kitą smulkmeną, jis ir elgsis su tavimi gerai.
Gaila, kad nežinau akušerės vardo ar pavardės pas kurią gimdžiau. Tokia šviesi buvo. Bet labai norėčiau jai padėkoti. Padėkoti ir toms akušerėms, kurios visad ateidavo, patardavo, nuoširdžiai prižiūrėjo. Gulėjau visą savaitę ligoninėje, nes prasidėjo su krūtine problemos. Mačiau įvairių akušerių, gydytojų. Bet tobulos blogybės neteko pastebėti. Visi mes žmonės su savo privalumais ir trūkumais. Bet su visais man patiko bendrauti, niekas nebuvo nusistatęs prieš mane. Aišku, po gimdymo ir kitą dieną pajutau didesnę priežiūrą. Bet tai normalu. Juk tuo metu jau buvau besveikstanti, o gulėjo daug tokių kaip aš buvau prieš vieną kitą dieną - ką tik pagimdžiusių, kurioms labiau reikėjo dėmesio.
Tiesiog dėkui visam personalui, kurį pažinau tą savaitę  4u.gif
Kitą kartą gimdyčiau tik čia. Bet nepamirščiau pasirūpinti ir keletu dalykų: šaukštu, šakute (nes įsidėjus buvau tik šaukštelį, tai viską valgydavau juo  lotuliukas.gif ), prisegamo šviestuvo (nes vėliau vyras jį atnešė, kadangi šviesos prie lovos įjungiamos nebuvo, o bendros nenorėdavau naktį degt, kad kaimynė galėtų ramiai miegoti, kai aš vaiku rūpinsiuosi). Aišku, buvo ir šiaip keletas nemalonumų, kaip jau čia minėtas tvankumas, nenuneštos lėkštės ir pan., bet tai viskas pasimiršta. Na, bent jau aš po 3sav nieko nebepamenu  tongue.gif

vat i ka reiketu atkreipti demesi visoms bambancioms blush2.gif blush2.gif

Beje, dziugu kad atsirado kitokiu pasisakymu, bo po paskutinio apsilankymo tai kraupu jau buvo.... doh.gif

Vis tiek as cia gimdysiu..... tongue.gif - kad ir ka kas besakytu.... tongue.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2008 04 18, 10:26)
Aš taip pat labiau linkusi tikėti, kad man viskas bus tik gerai  ax.gif

Ir taip pat šiandien važiuoju į RK apžiūrai  mirksiukas.gif  Bet tik noriu, kad dar paleistų mane, juk dar vieną savaitgalį apturėčiau  wub.gif

Paleido mane smile.gif Dar savaitelei, jei iki tol nepasiprasys mazius smile.gif Puskuosime toliau...
Atsakyti
QUOTE(twiggyam @ 2008 04 18, 10:30)
nieko nepamirsai brukstelti? g.gif

pvz.?
Atsakyti