Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(rasike1982 @ 2008 04 14, 22:42)
matau kad laaabai sureiksmini pinigus... visiems gi malonu kai uz darbus dar kazkas papildomai uzmoka... bet nereikia issilepint tu daktaru... jau dabar visi tiek kisa uz gimdymus, uz vaistus, uz prieziura...

QUOTE(twiggyam @ 2008 04 15, 12:48)
as ta puikiai suprantu kad uz gera darba nesunku atsilyginti materialiai, bet kai reikalas pasisuka net iki tokio kampo kad kakalu niekas neisnes nes visam likusiam personalui nebuvo atsidekota, tai taip iseina kad i gimdymo namus bus privaloma atsigabenti ir bankomata, kad gryninti uz bet koki darba. suprantama jei zmogus daro paslauga, kai kazko paprasai, bet kai jis akivaizdziai neatlieka savo darbo uz kuri jam moka valstybe tai nera net ko sia tema diskutuoti. doh.gif

Pritariu 150 % drinks_cheers.gif Manau, tikrai, kaip viena mamyte rase, kad nebus mokanciu, nebus imanciu. Juk jei dirbi valstybinej imonei, reiskias, turi sustaikyti su tuom, kad teks dirbt uz toki atlyginima, koks nustatytas. o jei kas nori daugiau pinigeliu, tegu kuriasi privacius kabinetus, privaciai uzdarbiauja. Man tai skaudu, kai vaziuoji i ligonine, ir dar turi pagalvot, kaip ten mane priziures, jei as nemokesiu ir pan doh.gif
As savo pirmaji maziu gimdziau RK, dabar labai ilgai galvoju, ar vel ten pat vaziuot gimdyt ar ne...
Atsakyti
is tikruju nemanau, kad pinigai ka nors lemtu..., aisku nuvaziuosi gimdyti ir gimdyma priims, ir sutvarkys ir visai nebutina visur pinigus kisti, jokie piningai nuo galimu komplikaciju neapsaugos; manau, kad daugelis duoda, kad butu ramiau, kad " jeigu kas" tai nereiketu sukti galvos, kad gal geriau butu jie buciau davus...
bet cia jau kiekvieno zmogaus asmeninis reikalas, kadangi mano " diena" vis arteja tai as tikrai zinau, kad tarsiuosi su konkrecia gydytoja ir tikrai mokesiu pinigus, nes noriu, kad butent ta, o ne kita gydytoja priziuretu mano gimdyma, o cia jau gaunasi kaip papildoma paslauga, taigi, pagal ekonomikos desnius uz ja turi buti mokama..., gal but atsidekosiu, vienai kitai sesutei, kuri bus malonesne, siltesne, o visoms sanitarytems ( kurios paprastai mano, kad jos yra svarbiausios ir net laiku nesiteikia naktipuodziu isnesti, tai tikrai neketinu kisti pinigu...)
Atsakyti
Priminkit, prašau, kokiomis valandomis RK priima nėštukes konsultacijai 4u.gif
Lyg nuo 11 iki 15 val. g.gif
Atsakyti
Nes vat įdomu, kaip būna po cezario su pilna nejautra, po kiek laiko mamytė atsipeikėja ir po kiek laiko jai vaikelį atneša?
[/quote]

Man subadė nugarą bet negalėjo padaryti epidūro, tai darė su pilna nejautra. Apie 5 val. ryto parvezė i palatą, po kelių minučių įbėgo kažkokia seselė mano parašo kad galėtų vaikuti skiepyt. Apie 9 val. ryto atnešė sūnelį parodyt ir pamaitint. Apie 10 val. liepė sėstis ir lipt iš lovos. Ir vaikelį atidavė rupintis pačiai, tik pirmai nakčiai susitariau kad paimtų ir pailsėčiau.

Aš buvau nusiteikusi mokėt gydytojai smile.gif, kadangi apsirgau prieš pat gimdymą, tai mane paguldė i pooperacinę vienvietę palata ir numatė operacijos dieną. Bet vandenys nubėgo anksčiau ir teko skubiai operuot, tai nežinojau kas operavo ir niekam nemokėjau smile.gif O į palatą viesulo greičiu įbėgdavo gyd. Skuckel, jei maitindavau liepdavo mest vaika, nes ji neturi laiko, baksteldavo pirštu į pilvą ir išlėkdavo biggrin.gif Tai po trijų dienų išleido namo ir liepė po poros dienų atvažiuot išsiimt siulus biggrin.gif Gal jei būčiau mokėjus ji būtų malonesnė buvus smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(do vi di @ 2008 04 16, 23:45)
Man subadė nugarą bet negalėjo padaryti epidūro, tai darė su pilna nejautra. Apie 5 val. ryto parvezė i palatą, po kelių minučių įbėgo kažkokia seselė mano parašo kad galėtų vaikuti skiepyt. Apie 9 val. ryto atnešė sūnelį parodyt ir pamaitint. Apie 10 val. liepė sėstis ir lipt iš lovos. Ir vaikelį atidavė rupintis pačiai, tik pirmai nakčiai susitariau kad paimtų ir pailsėčiau.

Aš buvau nusiteikusi mokėt gydytojai smile.gif, kadangi apsirgau prieš pat gimdymą, tai mane paguldė i pooperacinę vienvietę palata ir numatė operacijos dieną. Bet vandenys nubėgo anksčiau ir teko skubiai operuot, tai nežinojau kas operavo ir niekam nemokėjau smile.gif O į palatą viesulo greičiu įbėgdavo gyd. Skuckel, jei maitindavau liepdavo mest vaika, nes ji neturi laiko, baksteldavo pirštu į pilvą ir išlėkdavo biggrin.gif Tai po trijų dienų išleido namo ir liepė po poros dienų atvažiuot išsiimt siulus biggrin.gif Gal jei būčiau mokėjus ji būtų malonesnė buvus smile.gif  smile.gif  smile.gif

Tai kelintą val. buvo padarytas cezaris? Jeigu apie 5 val. parvežė į palatą, tai įtariu apie 4 val., o vaikelis iki 9 val buvo kažkur nevalgęs doh.gif

Ką tai reiškia - liepdavo mesti vaiką g.gif Kelti neleisdavo ar aplamai maitinti? Ir kaip tai ji neturi laiko?
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2008 04 17, 00:04)
Tai kelintą val.  buvo padarytas cezaris? Jeigu apie 5 val. parvežė į palatą, tai įtariu apie 4 val., o vaikelis iki 9 val buvo kažkur nevalgęs  doh.gif 

Ką tai reiškia - liepdavo mesti vaiką  g.gif  Kelti neleisdavo ar aplamai maitinti? Ir kaip tai ji neturi laiko?

Speju, kad pamaitintas tai jis tikrai buvo...O del viso kito, tai tikrai kartais atrodo, kad is musu visuomenes seniai isnyko sypsenos, geri zodziai ir etc, ty tai kas mazai kainuoja, bet daug nuperka..., nieko tai Suckel nebutu nutike jei butu palaukusi, arba uzejusi veliau....
Atsakyti
QUOTE(aurav @ 2008 04 17, 09:01)
Speju, kad pamaitintas tai jis tikrai buvo...O del viso kito, tai tikrai kartais atrodo, kad is musu visuomenes seniai isnyko sypsenos, geri zodziai ir etc, ty tai kas mazai kainuoja, bet daug nuperka..., nieko tai Suckel nebutu nutike jei butu palaukusi, arba uzejusi veliau....

tai va kazin kaip geriau - leisti tokioms suckel "lipti ant galvos" ar tiesiog svelniai ja pasiusti, pasakant, kad dabar esu LABAI uzsiemusi...
Zinoma, jei gerai jautiesi ir turi jegu kovai-siusti kuo toliau, manyciau wub.gif

Beje, kiek zinau, ka tik vos gimusiam vaikeliui uztenka keliu lasu priespienio, kuris labai kaloringas. O paskui jis gali net para negauti nieko - nebadaus.

Aisku, jei moteris buvo su pilna narkoze, tai tikriausiai to priespienio leliukas negavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auruze: 17 balandžio 2008 - 16:04
QUOTE(Auruze @ 2008 04 17, 17:02)
Aisku, jei moteris buvo su pilna narkoze, tai tikriausiai to priespienio leliukas negavo.

Tai vat... Jeigu guli po pilnos narkozės, tai kol atsipeikėji tavo leliukui sugirdo mišinėlį ar taip nieko ir neduoda, o laukia kol pati galės mamytė pamaitinti?
Atsakyti
na, siaip jau manau, kad ir mano mazius buvo pamaitintas misineliu, kol " ilsejausi" po gimdymo..., bet kazkaip nesu linkusi to sureiksminti...,gal tieisog man taip pasiseke, nes mazius valge viska- ir misineli, ir mano piena, ir is buteliuko, ir is kruties... tik zindukus ispjaudavo, nezinau gal is karto reikia kategoriskai pareiksti, ko konkreciai norit, nes veinos nori pailseti, kitos nenori niekur nuo saves mazyliu paleisti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(aurav @ 2008 04 17, 18:33)
na, siaip jau manau, kad ir mano mazius buvo pamaitintas misineliu, kol " ilsejausi" po gimdymo..., bet kazkaip nesu linkusi to sureiksminti...,gal tieisog man taip pasiseke, nes mazius valge viska- ir misineli, ir mano piena, ir is buteliuko, ir  is kruties... tik zindukus ispjaudavo, nezinau gal is karto reikia kategoriskai pareiksti, ko konkreciai norit, nes veinos nori pailseti, kitos nenori niekur nuo saves mazyliu paleisti... g.gif

Čia kaip supratau, veiksmas vyko prieš beveik 7 metus. O kiek laiko maitinai MP?
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2008 04 17, 18:56)
Čia kaip supratau, veiksmas vyko prieš beveik 7 metus. O kiek laiko maitinai MP?

metus ir du menesius..., nes kazkaip labai tikejau, kad tai butina...
bet , ko gero man tiesiog pasiseke, mano pirmas vaikas buvo labai " patogus" auginimui, toks ir liko, del visko galima susitarti, viska imanoma paaiskinti, ikalbeti ir etc. taigi negaliu buti pavyzdziu...beje, kakur sirides kertelej baiminuosi, kad su antru taip nebus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aurav: 17 balandžio 2008 - 19:08
QUOTE(aurav @ 2008 04 17, 20:05)
metus ir du menesius..., nes kazkaip labai tikejau, kad tai butina...
bet , ko gero man tiesiog pasiseke, mano pirmas vaikas buvo labai " patogus" auginimui, toks ir liko, del visko galima susitarti, viska imanoma paaiskinti, ikalbeti ir etc. taigi negaliu buti pavyzdziu...beje, kakur sirides kertelej baiminuosi, kad su antru taip nebus...

Tai padoriai ilgai maitinai mirksiukas.gif Ir tikrai, matyt, tavo pirmasis labai "kokybiškas", jeigu taip galima išsireikšti, gavosi thumbup.gif
Svarbiausia yra nesibaiminti 4u.gif Nors, dažnai pirmas ir antras būna labai skirtingi...
Atsakyti