Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(Vilmutė @ 2008 04 05, 00:00)
Oi,cia ne tik iskvietimo mygtuko nera, bet kriaukles rankoms nusiplauti nera doh.gif .Bent jau mano palatoj nebuvo.Siaubas, kokios salygos.

O tai kur tada vaiko subiniuką nuplauti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Estrella @ 2008 04 02, 12:58)
Sveikos mamytes!  4u.gif
Skubu ir as pasidalinti savo ispudziais apie sia ligonine. Kad ir kaip optimistiskai vaziavau gimdyti, buvau pasiruosusi bet kam,bet to,kas man atsitiko - daugiau gyvenime nenoreciau patirti ir niekam nelinkeciau. Sita ligonine man kele tiek pasitikejimo,o istikruju cia visai kitaip!!!
Prasidejo man saremiai sestadienio nakti pries sv.Velykas. Apie 2h. Sestadieni ryte su visom tasem ir vyru atvykom i sia ligonine. Mane prieme gydytoja Raguckiene! Jau buvau savaite po termino, taciau visa sia savaite lankiausi sioje ligonineje irmane stebejo!!! Raguckiene apziurejo, paklause tonusus ir nustate,kad kaklelis atsiveres dar tik 3.5 cm,todel galiu ramiai vaziuot namo ir laukt stipresniu ir reguleresniu saremiu.
Grizom namo... Vakare, apie 17h vel atvaziavom,nes jauciau,kad veikla intensyveja.
Atsiverimas dar tik 4 cm,bet saremiai kas 7min. Raguckiene pagulde i gimdykla. Apie 20h prakirpo vandenu maisa ir pasake,kad kaklelis versis kas 1h-1.5h po 1cm. Paleidau vyra namo,nes maniau,kad ner tikslo jam tiek sedet ir laukt to atsiverimo. Gydytoja ji uztikrino, kad anksciau 5h ryto nepagimdysiu.
Gulejau palatoj,man liepe pamiegot... Bet po 1h prasidejo kosmaras...Skausmai siaubingi. Raguckiene buvo minejus,kad "gimdymas - neturi buti kancia, todel,kai jau skaudes - prasyk nuskausminamuju". Dar pora valandu kentejau, bet apie 3h pradejau aimanuoti,kad ka nors darytu, nes jau nebegaliu. Joks kvepavimas nepadeda. Prasiau nuskausminimo - nedave.
5h atvyko vyras...As dar vis "saremiauji",kaklelis tik 7cm atsiveres.
8h Raguckienes pamaina baigesi, mane pereme kitas gydytojas... (Toks jaunas, su akinukais,is D... pavarde,neprisimenu tiksliai).
Velyku rytas ir gydytojas nuteike,kad iki 10h tikrai laikysiu vaikiuka ant ranku! As jau kaip ruke viska prisimenu.Skausmai,skausmai, dar prasidejo siaubingas vemimas... Kai pasakiau apie nuskausminima - tai pasake,kadjau per velu. Okai pasiteiravau,kodel anksciau nepadare, tai atreze,kad as ju PAMAINOS neprasiau!

Net dabar asaros rieda prisiminus.
Kaklelis vos veriasi, vaikiukas neisistato i dubeni, as visiskai be jegu...
12h pastate lasaline, kad pagreitintu veikla (O KUR JIE ANKSCIAU BUVO SU TA LASELINE?)!!!
13h gydytojas atsivede pasikonsultuoti kita gydytoja (toki pagyvenusi,jis berods ginekologas) - tai tas pasake "baikit,jau galvyte praslydo,vezam operuot"... Cezaris.

13.42 gime mano sunelis. 4040 g, 54cm . Jo gimimo nemaciau,nes buvau po pilna narkoze.

Po narkozes vos atsipeikejau,gal po 5h. Hemoglobinas nukrites, pulsas 142 - taigi nutare dar man krauja perpilti!
Buvo atnese maziuciuka,bet kad ant ranku jo paimt net negalejau. Jam taip pat sulasintos buvo 2 lasalines.

Kol sumokejom siai pamainai - tol priziurejo. O kai po paros pervede i palata-ten mazai kam rupi. Atnese ir vaikeli. As atsikelt negaliu. Silpna.Temperatura 38.9. Vaikiuka kazkaip reikmaitint,perrengt. Tokia vaiku slauge Onute atnese vaika, pagulde "jau para praejo - rupinkites pati". As sakau,kad atsikelt nepajegsiu,o jai"dzin". Ryte man vel pasidare bloga. Vemiau visa diena, vel po lasalinem. Akusere dar priziurejo, nes vel "davem"... Pasake,kad jei bus bloga - tai paims vaikuti i vaiku skyriu. Bet nieks ten nepaeme. Gerai,kad mama ir vyras beveik visa laik salia, nors juos dar varydavo,nes lankymo valandos baigdavos.

Gulejau ten ir meldziausi, kad tik kuo greiciau namo is to kosmaro vaziuot! Jokio zmoniskumo,jokios uzuojautos. Nuskausmint  po operacijos tai ateidavo,o i pabaiga ir visai nieks nejo! Toks jausmas,kad ne zmones dirba, o isbadejusiu vilku gauja,kuri tik ir ziuri,kad duotum pinigu!!! Neduodi - prieziuros nelauk! O kur ten spesi dalint pinigus, kai pamainos nuolat keicias!
Pagyde "pagal visa programa"...
Yra keletas, bet vienetai daktaru, akuseriu ir vaiku seseliu dar "nesugadintu", o visumoj visi laukia kysiu! Jie pamirse, kad ju darbas susijes su pagalba zmonem. I ligonius jie ziuri kaip i pelno saltini,o i darba, kaip i laika, kuri reik atsedet po zodziu "dirbu" tam,kad gautum alga!
Slykstu. Jautiesi ten guledama niekam nereikalinga! Ir kam apskritai tada ligoninej gimdyt!!!
P.S. Nusprende,kad vaikiukas gime truputi pernesiotas! Nors mane jie savo ligoninej stebejo visa savaite. Be to vandenukas buvo skaidrus, kai nuleido! Tai gal ir vaikiukas nusilpo beveik 15h prabuves be vandenu!
Ir jei Raguckiene abejojo,kad pagimdysiu pati - tai kam tiek kankino! Supratau,kad ji    labiau "naturaliste".

Dabar jau mes namie. Atsigaunam, stiprejam ir sita kosmara stengiames pamirst!!!

Linkiu,kad jusu gimdymai praeitu lengvai ir sklandziai!!!

P.S. Maciau ir gydytoja Suckel.  rolleyes.gif  Cia buvai prisiskaiciu,kad labai ji baisi. Bet istikruju tokia nera.Ji man ir echoskopija vidaus organu atliko, del to neaiskaus vemimo.Ir siaip ateidavo apziuret, o kai namo isleido - palinkejo sveikti. Normali moteris ir gydytoja!

Sveika Estrella ir kitos mamytes smile.gif
Noriu pasidalinti savo sirdies skausmu perskaicius Estrellos laiska...
Esu RK akusere,kuri slauge Estrella po operciajos ir neatsirauke nuo jos per visa Velyku para. Suprantu jusu siauba,susijusi su gimdymu. Jusu gimdymas istikruju buvo nelengvas,bet nuo to neapsaugota nei viena gimdyve. Drasiai ziuredama jums i akis galiu pasakyti,kad gavote labai kvalifikuota ir savalaike pagalba o kartu personalo demesi ir rupesti. Nepaminejote,kaip operatyviai visa nakti jus konsultavo anesteziologas,terapeutas,buvo rasoma EKG,nakti piltas kraujas ir visa nakti nuo jusu neatsitrauke budinti komanda. Be to iki 3h nakties buvo leista pasilikti jusu motinai su jumis pooperacineje palatoje. O taip pat velai vakare buvo ileistas jusu vyras su giminem: juk vis delto buvo Velykos ir jus buvote po operacijos...
Kai paryciais baigesi jusu "kosmaras", visas personalas buvo laimingas,kad padaryta viskas,kas imanoma,jusu sveikatos bukle stabili, ir jums tikrai negresia pavojus. Bet as viska vertinu daugiau mediko akimis. Man daug svarbiau tokie esminiai dalykai,kaip: kvalifikuota pagalba ir profesionali prieziura, o jum Velyku para to tikrai netruko... Bet as jus suprantu... Jus dar labai jauna ir gimdet pirma karta,greiciausiai ir ligonineje buvote pirma karta, ir ligonines aplinka be abejo galejo jums sukelti siauba. Bet ten dirba zmones,o ne zverys,kurie irgi moka ir uzjausti,ir padeti,ir padrasinti.
As nuosirdziai dziaugiuosi,kad jums viskas baigesi laimingai. Linkiu sveikai augti ir dziaugtis gyvenimu...
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2008 04 05, 08:57)
O tai kur tada vaiko subiniuką nuplauti  blink.gif

Tolete ax.gif Bet yra ir palatu su kriauklėmis - čia kaip kam papuola.

QUOTE(RK akušerė @ 2008 04 05, 11:44)
Sveika Estrella ir kitos mamytes smile.gif
Noriu pasidalinti savo sirdies skausmu perskaicius Estrellos laiska...
Esu RK akusere,kuri slauge Estrella po operciajos

Kaip malonu, kad kažkas prisistato nuo ligoninės personalo 4u.gif

O gal galėtumėt pakomentuoti ir Vilmutės gimdymo istoriją apie košmarą RK ligoninėje? ax.gif Būtų labai įdomu ir naudinga ir kitą pusę išklausyt ax.gif
Atsakyti
Paskaicius pasisakymus kai kuriu mamyciu tikrai kaip sako RK akusere atrodo pirma karta i ligonine pakliuvo doh.gif , jau taip viskas blogai ir kysius duoda ir vistiek blogai. Tai gal geriau privacioje gimdyti ir suma beveik ta pati iseis, net oficialiai ir gal ten geriau priziures mirksiukas.gif
As asmeniskai labai geros nuomones apie RK esu ir palatos normalios (kaip valstybinei ligoninei visai padorios). Personalas is vis man visas super (tikrai cia nedirbu ir giminiu neturiu rolleyes.gif ). Su personalu susipazinau su visu pries nepilnus 2 metus, nes teko ilgai guleti iki gimdymo ir po gimdymo, tad isidemejau ir visas akuseres ir sanitares, bei gydytojus. Ir tikrai visi zmogiski, tikrai niekam nekisau pinigu reikalaudama isskirtinio demesio ar ko tai, isvaziuodama tik atsidekojau tikrai man labai padejusiems zmonems, ir pastebejimas nieks manes neprase to daryti, o tuo labiau "nevaiksciojo" prasydami. Man taip pat buvo atliktas Cezaris, vaika as pati net prasiau palikti jau ta pacia nakti, bet personalas pats nutare ir mane ikalbejo palaikyti keleta naktu, kad atsigauciau, nes bijojo del mano sveikatos, seseles vaiku super, jos man vaika i 2 a. is 3 a. nesiojo kas 2-3h valandas, kad mazyle gautu mano pienuko. Gulejau vienvieteje palatoje, seseles ar akuseres uzbegdavo vis paklausti ar man viskas gerai, kaip jauciuosi, tikrai prieziuros netruko, net kartais pavargdavau aiskinti, kad man viskas gerai. Vaikuti kai paliko irgi net dave savo mobilu, kad jei kas bet kuriuo metu paskambinciau ir jos atbegs padeti. Sanitares kiek jos besikeite irgi visos zmogiskos buvo, as pati stengdavausi pavalgius nusinesti indus(koridoriuje stovedavo vezimas kur reikia sudeti indus tai jos mane net subardavo, kad nevaiksciokite mes ateisim paimsim. Nors judeti jau kita diena daug po operacijos reikia, kad greiciau pasveiktumete. Kiek buvau palatu visose buvo ir kriaukles, ir mygtukai iskviesti slauge, kai kuriose ir saldytuvai. Ir tikrai nekarta man nei akusere nei seseles neatsisake padeti jei reikedavo pagalbos. Jei manote, kad buvau prikisus jiems visiems pinigu, tikrai ne! Gal tiesiog laiku pasakydavau ACIU ar suprasdavau ir neburbedavau suraukus veido, kad neprivalo po sekundes bekti man padeti, jie taip pat zmones gali buti ir pavarge, o gal ir kitom mamytem labiau tuo metu reikia ju pagalbos. Taip kad kaip nusiteiksit taip ir viskas bus, tikrai nieks specialiai ten jums nekenks ar ignoruos...Bukit pacios tolerantiskos ir su jumis taip elgsis 4u.gif Beje jau po keliu dienu vel ten guluosi su antru vaikeliu, vel Cezaris, ir tikrai kazkaip be baimes, nes pasitikiu visu personalu ir nemanau, kad rasciau kur geriau, o ir ieskoti nenoriu, nes cia man patiko... thumbup.gif
Atsakyti
Iskvietimo mygtuko mano palatoje nebuvo, tuo labiau saldytuvu
Atsakyti
Keista, kaip kai kurios mamytes neigia visus blogus komentarus apie sia ligonine g.gif .Puola pasakot apie iskvietimo mygtukus ir saldytuvus palatose, apie perdeta demesio reikalavima, ir t.t.Pavyzdziui mano palatoje nei iskvietimo mygtuko, nei vandens, o tuo labiau saldytuvo nebuvo.Vyras eidavo ranku plauti i tualeta, o gydytoja atejus apziureti, ant ranku pildavosi kazkoki dezinfekuojanti skysti.Ir man tai atrodo absurdas, kad palatoje, kurioje guli naujagimiai, nera vandens doh.gif
O del demesio, man po gimdymo jo uzteko, kas buvo neaisku, pasiklausdavau, ir viskas buvo tvarkoj.
Bet kaip pateisinti akuseres abejinguma saremiu metu?Kai per 2val. ji net nesiteike ateiti manes paziureti?????Kur gi buvo ta, ne super kvalifikuota, bet elementari prieziura ir pagalba?????Turejau lakstyti po ligonine kaip beprotnamyje ir ieskoti pagalbos.Baisu ir protu nesuvokiama.Aciu Dievui, ir tik jam, kad viskas baigesi gerai, o galejo buti ir kitaip.Laukdama gimdymo buvau nusiteikusi skausmui, bet tokiai neprieziurai - net isivaizduoti negalejau.
Niekas nesako, kad visas personalas blogas, tiesiog pasakoju tai, su kuo teko susidurti man.
Dar ir dabar, praejus jau 10men. negaliu apie tai ramiai galvoti, vis dziaugiuosi savo dukrele, ir dekoju likimui, kad viskas gerai baigesi.
Atsakyti
Zinoma, aciu akuserei, kuri priziurejo ta para po operacijos. Bet pasikeite jusu pamaina ir kitos dienos buvo visai kitokios!!! Jus bent ateidavot, paklausdavot, ar reik nuskausmint, o paskui nieks nesiteike uzeit ir paklaust. Jei uzeidavo kokia akusere, pati paprasydavau nuskausminimo nakciai. Net isnaudot tu nuskausminamuju visu neisejo,kuriuos pirkau. Dar ir namo parsiveziau!!!
Jei gydytoja buvo paracetamoli nuo temperaturos paskyrusi, sake, kad atnes, bet jo nieks ir neatnese... Tai cia profesionali ir kvalifikuota prieziura???
O priespaskutine para visai nieks neuzejo i palata!!! Nei manes, nei kaimynes apziuret! As tada galvojau,kad jei jau kita diena neisrasys - begsiu is ten! Koks tikslas gulet toj ligoninei, jei galiu ir namie taip pat gulet. Tik kad namie mieliau. Kai ryte atejo gydytoja - pasakiau, kad man viskas gerai, kad nieko neskauda, buvo truputis temperaturos (bet sumelavau ir pasakiau, kad neturiu). Greiciau tik namo!!!

O palatoj taip pat nebuvo nei saldytuvu, nei iskvietimo mygtuko!!! Net ir negalvojau apie tai!!! Be ju imanoma apsieit!!!
Ir tikrai nereikalavau sau SUPER perdeto demesio (kaip kad kai kuriom mamytem atrodo!)...
Papildyta:
Aciu uz tai, kad padejo ateiti i pasauli, nors ir per kancias,mano suneliui!Ziurint i ji atsiperka visos nuoskaudos!!! Apie grazesni ir mieleni vaikuti negalejau net svajot!!! Nezinau, ka be jo daryciau!!!
Atsakyti
Sioje ligonineje gimdziusios mamytes, kiek laiko po gimdymo cia leidzia tureti kudikeli ant krutines? Reikalingas 2val periodas, kad mazulis (jei viskas normalu tiek mamai, tiek jam) susirastu pirmakart kruti), tai ar leidzia tiek islaukti? Ar uzdeda, leidzia palaikyti keliolika min (uzsideda pliusa, kad vaikas buvo uzdetas) ir puola svert, matuot, praust? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2008 04 08, 08:44)
Sioje ligonineje gimdziusios mamytes, kiek laiko po gimdymo cia leidzia tureti kudikeli ant krutines? Reikalingas 2val periodas, kad mazulis (jei viskas normalu tiek mamai, tiek jam) susirastu pirmakart kruti), tai ar leidzia tiek islaukti? Ar uzdeda, leidzia palaikyti keliolika min (uzsideda pliusa, kad vaikas buvo uzdetas) ir puola svert, matuot, praust?  blush2.gif

Pirmiausia leliuka apziurejo(pasvere, pamatavo ir t.t.), tada suvyste, ir tik tada padejo man ant krutines.Tik uzgimus dukrytei klausiau, kada man duos maziuke, akusere pasake, kad pirmiausia reikia ja apziuret.Siek tiek ja pasidziaugiau, o pamaitinti dave veliau, kai jau perkele i normalia lova gimdykloje.Per ta laika vyras dziaugesi dukryte.Siek tiek pamaitinus, ja paeme maudyti.Maude cia pat gimdykloje.
Atsakyti
4u.gif ka galiu pasakyti...gal cia kaip loterija...bet man vel pasiseke ax.gif . Guliu jau antra diena, ir tikrai nusiskundimu jokiu neturiu. Palata tikrai gera, ka tik suremontuota, grazia persiku spalva isdazyta, kriaukle yra, iskvietimo mygtukas yra, saldytuvas yra, net skystas muilas yra, langai nauji plastikiniai ir su markizem. Tad kaip valstybiniai ligonineje super.Palata dviviete, su kaimyne taip pat pasiseke, labai maloni ir supratinga mergina. Minusai: maistas, bet dienai skyriama tik 5,20Lt tai nera ko daug noreti "dangaus manu" ir tualetai seni, bet svarus. Personalas visas jau keitesi trys kartus ir visi buvo thumbup.gif pradedant gydytojais ir baigiant sanitarem. Demesio ir prieziuros tikrai uztenka, labai operatyviai, profesionaliai ir aiskiai informuoja, daznai ateina pasiteirauti kaip mums sekasi ar vis atbega papasakoti apie gautus naujus tyrimus. Ka tik nuejau pas akusere del vieno tyrimo, tai ji net nebaigus pietauti atbego pas mane, nors nepatogiai pasijutau ir pasakiau kad palauksiu, ji sako nieko tokio spesiu pavalgyti, jums juk sunkiau laukti blush2.gif . Taip kad, kaip ir pries 2 metus man cia super nors dar guliu priesgimdyvineje palatoje, paziuresiu ar labai pasikeis po gimdymo ar ir kaip dabar viskas patiks, nes personalas ir ten juk tas pats. (kaimyne jau nuejo apziureti gimdyklas ir palatas po gimdymo sake viskas ten gerai)... cool.gif Taip kad kas susiruoset cia apsilankyti nestuke.gif nebijokite, nera cia 5 zvaigzduciu viesbutis, bet ir uz bendrabuti yra geriau lotuliukas.gif
Atsakyti
Tai dar klausimelis- is kur gi ten internetas? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2008 04 08, 06:44)
Sioje ligonineje gimdziusios mamytes, kiek laiko po gimdymo cia leidzia tureti kudikeli ant krutines? Reikalingas 2val periodas, kad mazulis (jei viskas normalu tiek mamai, tiek jam) susirastu pirmakart kruti), tai ar leidzia tiek islaukti? Ar uzdeda, leidzia palaikyti keliolika min (uzsideda pliusa, kad vaikas buvo uzdetas) ir puola svert, matuot, praust?  blush2.gif

Jau tikriausiai protingu paskaiteliu prisiklausei? smile.gif Zinoma, tai idealus variantas, leisti tiek laiko vaikiukui ant mamytes pilvelio voliotis, bet vargu, ar taip bus. O ir realiai pasiziurejus - gal ir nereikia tiek laiko to maziuko neapziureto, nepatikrinto laikyti... Dziaukimes, jei nors keleta minuteliu galesime pirmu akivaizdziu susitikimu pasidziaugti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Auruze @ 2008 04 08, 19:03)
*Tai dar klausimelis- is kur gi ten internetas?  smile.gif
Papildyta:
**Jau tikriausiai protingu paskaiteliu prisiklausei? smile.gif Zinoma, tai idealus variantas, leisti tiek laiko vaikiukui ant mamytes pilvelio voliotis, bet vargu, ar taip bus. O ir realiai pasiziurejus - gal ir nereikia tiek laiko to maziuko neapziureto, nepatikrinto laikyti... Dziaukimes, jei nors keleta minuteliu galesime pirmu akivaizdziu susitikimu pasidziaugti.  4u.gif

*Čia, manau, tikrai ne problema šiais laikais cool.gif
**Tai ne, ir teisingai, negi dar vis sovietiniu požiūriu TURI vadovautis gimdyklos personalas, kai jau visa gerkle rėkiama apie BŪTINĄ mamos ir vaiko kontaktą iš karto po gimimo.
Čia tikrai didžiulis minusas RK personalui, dėl jų požiūrio į naujagimį. Jie žiūri, kaip tik greičiau atlikti savo "pareigą" su naujagimiu, kai tuo tarpu daug svarbesnis yra ryšys vaikelio su mama KĄ TIK UŽGIMUS, o ne po visų tų sutvarkymų, kurie užtrunka...
Atsakyti