Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

kiekvienas renkasi kaip jam geriau, as zinau, kad vaika gimdysiu ne kiekviena diena ir man kazkaip neskauda glavos, kad reiks sumoketi papildomai, kad tik rezultatai geri butu, pirma karta buvo tikrai geri........

tai gerai jei bus geri tie rezultatai...bet as kalbu apie tuos kurie sumoka,ir vistiek negauna bent minimalios priežiuros...o tokiu žinau ne viena kurios mokejo i kišene bet priežiura buvo lygiai tokia pati kaip ir tu kurios nieko nemokėjo...estrellos istorija.... na tiek tos ...kiek zmoniu tiek ir nuomoniu.... verysad.gif vienoms pasiseka kitoms ne....gaila ju... verysad.gif
Atsakyti
Labukas. Pasiskaitai ir baisu pasidaro, ko tik nepasitaiko. Po tokių pasisakymų aš galiu pasakyti man pasisekė. Abu vaikučius gimdžiau RK ligoninėje. Pirmą prieš 2 metus, antrą prieš 4 mėn. Iš anksto buvau susitarusi su gydytoja ir viskas klojosi gerai. Pirmas gimdymas buvo su komplikacijomis, bet viskas baigėsi gerai, antrą kart viskas buvo sklandžiai ir greitai. Nežinau su kokia pamaina teko kam susidurti, man abu kartus personalas labai padėjo. Pamokė ir kaip žindyti ir kaip pienuką nusitraukti. Iš gimdymo palatos pati nėjau nei karto, visada nuveždavo į palatą. Maistas žinoma ne koks, tualetai taip pat be ypatingos švaros, tačiau nei savo nei vaikų priežiūra negaliu skūstis. Tiesa pirmą vaikelį pagimdžiusi galėjau džiaugtis ramybe viena palatoje, antrąjį kartą dėl vykdomo remonto teko palatoje gulėti su dar dviem kaimynėm. Abu kartus gimdyme dalyvavo vyras, ir niekas jo niekur nevarė. Ateidavo kai galėdavo ir išeidavo kai norėdavo. Tad mano atsiliepimai apie šią įstaiga tik geri. Nežinau kaip būtų buvę kitur, bet čia man patiko. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2008 04 02, 19:33)
Nu bet tikrai.... Pasirinkau šitą gimdyklą tik pagal atsiliepimus SM, o dabar, kai tenka skaityti negerus dalykus apie ją, tai ką - pakeisti pasirinkimą į jau nurašytas gimdyklas  unsure.gif

Reikia labai atsargiai skaityti gerus atsiliepimus - jie nieko negarantuoja ir nereiškia, kad viskas ir tau bus gerai. Čia rašo mamos, kurios ką tik pagimdė - jas dar veikia hormonai ir pogimdyvinė euforija. Šitame fone jos dažnai pamiršta visas smulkesnes nuoskaudas ar nepatogumus. Aš irgi galėčiau dar daug smulkmenų parašyti, kas man nepatiko, bet kadangi iš esmės man viskas gerai baigėsi tai tiesiog tingiu vargintis ir čia vardinti apie nenunešamas lėkštes, tvankias palatas ir grubią naujagimių seselę, kuri mano mažiui ''šikną nutarkavo''...... O tavo atveju aš būtinai su kuo nors tarčiausi - gal net su akušere. Nes operaciją vis tiek padarys ir tikrai nepapjaus. O va po operacijos kad kas nors jaustų norą ir pareigą užeit ir pasirūpint - tikrai vertėtų. Na tai kas, kad niekam nesu davus - visiems būna pirmas kartas mirksiukas.gif Gimdai pirma kartą - pirmas kartas sunkiausas, daug klausimų turėsi, verta, kad būtų, kas atsako ir nukreipia teisinga linkme ax.gif

QUOTE(Auruze @ 2008 04 03, 08:38)
Ir ne pirma karta girdziu, kad nuskausminima daryti tai per anksti, tai jau staiga per velai. Pirmadieni eisiu pas savo ginekologe ir issiaiskinsiu, ka tai reiskia -kada buna per anksti, o kada per velai. Galman tada pavyks joms "irodyti", kad jau ne per anksti  smile.gif

Kiek man pavyko išsiaiškinti, epidūrą daryti niekada nevėlu, jei yra medicininių indikacijų ax.gif Tai va, kad ''labai skauda'' čia labai subjektyviai vertinamas dalykas - reikia ar nereikia? Man atrodo ten reikia iš skausmo pakratyti kojas, tada gal koks natūralistas gydytojas sutiks, kad gal tikrai ''labai skauda'' ir epidūro reikėtų lotuliukas.gif

QUOTE(opalė @ 2008 04 03, 11:00)
O del Puzienes - tai manau reikia ir ja suprasti -  bet kuris manau tiek pasiekes ir tiek uzsiemes zmogus jei sau galetu leisti pasirinkti - pasirinktu poilsi o ne papildoma darba, kad ir kiek uz ji bemoketu... Nera ko uz tai pykti...

Aš ją labai suprantu ir dėl šios priežasties net nebandžiau jos gaudyti - ji visur tekina, gerbiu šią gydytoją 4u.gif
Atsakyti
Kas dėl epidūros tai aš nežinau kas geriau su ja ar be jos. Pirmą kartą gimdžiau su epidūra, suleido vaistus kai kalelis buvo prasivėręs per 4 cm. Skausmas nėkiek nesumažėjo, o atvirkčiau padidėjo. Kaip man paaiškino gyd, Puzienė (ji dalyvavo man gimdant, nors susitarusi buvau su kita ginekologe) vaikutis pradėjo įsistatinėt galvytę todėl didesnės dozės leist negali, o šios nepakanka. Žodžiu kai pradėjau gimdyti negalėjau išstumti dėl suleistos epidūros nes ji sulėtino stangas. Teko naudoti reples (kurios dabar uždraustos) Antrą kartą gimdymo veikla buvo labai sparti tai epidūros patarė nesidaryti, kad nesulėtinčiau gimdymo. Sako jei panaudosi epidūrą pagimdysi po valandos jei be jos tai per 30 min. Pagimdžiau po 15 min.
Atsakyti
to Sido, rasai-"Reikia labai atsargiai skaityti gerus atsiliepimus - jie nieko negarantuoja ir nereiškia, kad viskas ir tau bus gerai. Čia rašo mamos, kurios ką tik pagimdė - jas dar veikia hormonai ir pogimdyvinė euforija. Šitame fone jos dažnai pamiršta visas smulkesnes nuoskaudas ar nepatogumus. Aš irgi galėčiau dar daug smulkmenų parašyti, kas man nepatiko, bet kadangi iš esmės man viskas gerai baigėsi tai tiesiog tingiu vargintis ir čia vardinti apie nenunešamas lėkštes, tvankias palatas ir grubią naujagimių seselę, kuri mano mažiui ''šikną nutarkavo''...... O tavo atveju aš būtinai su kuo nors tarčiausi - gal net su akušere. Nes operaciją vis tiek padarys ir tikrai nepapjaus. O va po operacijos kad kas nors jaustų norą ir pareigą užeit ir pasirūpint - tikrai vertėtų. Na tai kas, kad niekam nesu davus - visiems būna pirmas kartas Gimdai pirma kartą - pirmas kartas sunkiausas, daug klausimų turėsi, verta, kad būtų, kas atsako ir nukreipia teisinga linkme "
Bet reta kuri tik tik pagimdziusi ( apimta euforijos puola rasyti), nereikia sneketi to ko nera, pogimdymine euforija trunka diena, na gal dvi, sugrizai namo ir euforija isgaravo, daznai ir ne vienai, prasideda depresija, o kai kurioms ji buna jau ligonineje...
Atsakyti
Viskas siaip gerai, jei nekreipt demesio i smulkmenas, man svarbiausia vaikas sveikas, jei antra kart gimdyciau, tai visgi pasirinkciau sia ligonine
Atsakyti
QUOTE(EVO @ 2008 04 03, 13:24)
Viskas siaip gerai, jei nekreipt demesio i smulkmenas, man svarbiausia vaikas sveikas, jei antra kart gimdyciau, tai visgi pasirinkciau sia ligonine

Kadangi man irgi viskas gerai susiklostė, aš irgi važiuočiau dar kartą ten gimdyti, bet.... gali būti, kad šito jau nebebus ax.gif

O šiaip pirmą vaiką aš pagimdžiau su epidūru, kurį man padarė labai anksti ir taip ''nuepidūrino'', kad net stangų metu nieko nebejauciau, tik vykdziau nurodymus kada stumti, kada ne. O antrąjį pagimdžiau be epidūro, tai žinokit merginos, antras kartas man labiau patiko, nors ir laaaaaabaaai skaudėjo.

Pogimdyvinė euforija gali trukti ir pusę metų, man taip su pirmu buvo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 04 03, 16:36)
Kadangi man irgi viskas gerai susiklostė, aš irgi važiuočiau dar kartą ten gimdyti, bet.... gali būti, kad šito jau nebebus  ax.gif

O šiaip pirmą vaiką aš pagimdžiau su epidūru, kurį man padarė labai anksti ir taip ''nuepidūrino'', kad net stangų metu nieko nebejauciau, tik vykdziau nurodymus kada stumti, kada ne. O antrąjį pagimdžiau be epidūro, tai žinokit merginos, antras kartas man labiau patiko, nors ir laaaaaabaaai skaudėjo.

Pogimdyvinė euforija gali trukti ir pusę metų, man taip su pirmu buvo 4u.gif

negali, cia jau mano profesija todel zinau tiksliai...
Atsakyti
QUOTE(aurav @ 2008 04 03, 15:44)
negali, cia jau mano profesija todel zinau tiksliai...

Vadinasi, ne viską dar mokslas ištyrė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 04 03, 19:38)
Vadinasi, ne viską dar mokslas ištyrė mirksiukas.gif

Vadinasi, tiesiog esi isimtis, labai gali buti kai kalbama apie zmogu...
bet tada nereiketu sakyti, kad visi teigiami atsiliepimai- pogimdymines euforijos rezultatai, nes mano prisiminimai be keliu smulkmenu teigiami, o as gimdziau paskutini karta pries 7 metus ( cia tai jau tikrai per ilgai pogimdyminei euforijai), tiesiog smulkmenoms neteikiu reiksmes ir stengiuosi buti tolerantiska zmonems, todel ir pyktelejau, kai perskaiciau apie tai kokia netikusi palatos kaimyne, kuri matote per garsiai knarkia ( tarsi ji del to kalta), siaip jau deretu pagalvoti, kad visi turime trukumu kurie galbut labai erzina ar neduoda gerai pailseti kaimynams... blush2.gif
Atsakyti
Kiek man pavyko išsiaiškinti, epidūrą daryti niekada nevėlu, jei yra medicininių indikacijų ax.gif Tai va, kad ''labai skauda'' čia labai subjektyviai vertinamas dalykas - reikia ar nereikia? Man atrodo ten reikia iš skausmo pakratyti kojas, tada gal koks natūralistas gydytojas sutiks, kad gal tikrai ''labai skauda'' ir epidūro reikėtų lotuliukas.gif

kai gimdziau pirma -epidura padare, kai buvo 3 cm atsidarymas ir viskas praejo puikiai. Gal butu buve greiciau, jei be jo, bet koks gi skirtumas, kai neskauda... isstumiau labai greitai.
Todel del to tokia drasi dabar ir esu ir labai noriu vel taip pat gimdyti ir negauti medalio uz skausmu istverima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Estrella @ 2008 04 02, 16:31)
To SiDo.
Galvojau tartis su gydytoju Zaliunu,bet nespejom. Gal bent prieziura butu normalesne po gimdymo. O mokejom daktaram uz Cezari, akuserei uz prieziura iskart po operacijos, vaiku gydytojai ir seselei.
Ir apskritai apie "tarimasi" as negalvojau. Nes pazistamu daktaru sioj ligoninej neturiu ir nesilankiau nestumo metu! Tik po termino sukakties susipazinau su sia ligonine. Nors cia gimde ir mama, ir tetos ir pazistamu pora. Bet tokio,kaip man nutiko,nieks net neisivaizdavo!!!

sorry, ale man is salies biskiuka keistai atrodo tas nespejom. jei dar savaite po isvaiksciojai.
o na ura vaziuojant visko gali buti visur. ir del to, kad pamainom keiciantis gydytojai visu pacientu noru ir pageidavimu kolegoms neperduoda stebetis ner ko. gydytojas vienas turi perimti visa skyriu. kuriame gal apie 30 lovu yra.

apmetykit mane akmenimis, bet kadangi mano vyras medicina baiges, as i viska biskiuka is ju varpines stengiuosi ziureti. gydytojai ne Dievai, tai pirma. o antra, niekas nenori specialiai jums pakenkti. trecia, zmogaus organizmas yra nenuspejamas, ir net pats geriausias gydytojas negali garantuoti 100 proc., kad viskas bus ok.
ir net ne piniguose esme. kai gimdziau pirmaji, po manes cezari dare kitai moteriskei irgi. gulejom kartu pooperacinej. apsokinetos buvom abi lygiai vienodai, ar as tariausi, ar ji nesitare. vienintelis skirtumas tik toks, kad veliau as i vienviete buvau iskelta.

o del sikniuko plovimu ir pamperio keitimu, nu siaip jau kursus palankyt galima buvo, jei is artimuju niekas dar leliuko neturi. poliklinikose moteru konsultacijos, kiek pamenu, rengia visai neblogus.
Atsakyti