Sveikos mamytes!
Skubu ir as pasidalinti savo ispudziais apie sia ligonine. Kad ir kaip optimistiskai vaziavau gimdyti, buvau pasiruosusi bet kam,bet to,kas man atsitiko - daugiau gyvenime nenoreciau patirti ir niekam nelinkeciau. Sita ligonine man kele tiek pasitikejimo,o istikruju cia visai kitaip!!!
Prasidejo man saremiai sestadienio nakti pries sv.Velykas. Apie 2h. Sestadieni ryte su visom tasem ir vyru atvykom i sia ligonine. Mane prieme gydytoja Raguckiene! Jau buvau savaite po termino, taciau visa sia savaite lankiausi sioje ligonineje irmane stebejo!!! Raguckiene apziurejo, paklause tonusus ir nustate,kad kaklelis atsiveres dar tik 3.5 cm,todel galiu ramiai vaziuot namo ir laukt stipresniu ir reguleresniu saremiu.
Grizom namo... Vakare, apie 17h vel atvaziavom,nes jauciau,kad veikla intensyveja.
Atsiverimas dar tik 4 cm,bet saremiai kas 7min. Raguckiene pagulde i gimdykla. Apie 20h prakirpo vandenu maisa ir pasake,kad kaklelis versis kas 1h-1.5h po 1cm. Paleidau vyra namo,nes maniau,kad ner tikslo jam tiek sedet ir laukt to atsiverimo. Gydytoja ji uztikrino, kad anksciau 5h ryto nepagimdysiu.
Gulejau palatoj,man liepe pamiegot... Bet po 1h prasidejo kosmaras...Skausmai siaubingi. Raguckiene buvo minejus,kad "gimdymas - neturi buti kancia, todel,kai jau skaudes - prasyk nuskausminamuju". Dar pora valandu kentejau, bet apie 3h pradejau aimanuoti,kad ka nors darytu, nes jau nebegaliu. Joks kvepavimas nepadeda. Prasiau nuskausminimo - nedave.
5h atvyko vyras...As dar vis "saremiauji",kaklelis tik 7cm atsiveres.
8h Raguckienes pamaina baigesi, mane pereme kitas gydytojas... (Toks jaunas, su akinukais,is D... pavarde,neprisimenu tiksliai).
Velyku rytas ir gydytojas nuteike,kad iki 10h tikrai laikysiu vaikiuka ant ranku! As jau kaip ruke viska prisimenu.Skausmai,skausmai, dar prasidejo siaubingas vemimas... Kai pasakiau apie nuskausminima - tai pasake,kadjau per velu. Okai pasiteiravau,kodel anksciau nepadare, tai atreze,kad as ju PAMAINOS neprasiau!
Net dabar asaros rieda prisiminus.
Kaklelis vos veriasi, vaikiukas neisistato i dubeni, as visiskai be jegu...
12h pastate lasaline, kad pagreitintu veikla (O KUR JIE ANKSCIAU BUVO SU TA LASELINE?)!!!
13h gydytojas atsivede pasikonsultuoti kita gydytoja (toki pagyvenusi,jis berods ginekologas) - tai tas pasake "baikit,jau galvyte praslydo,vezam operuot"... Cezaris.
13.42 gime mano sunelis. 4040 g, 54cm . Jo gimimo nemaciau,nes buvau po pilna narkoze.
Po narkozes vos atsipeikejau,gal po 5h. Hemoglobinas nukrites, pulsas 142 - taigi nutare dar man krauja perpilti!
Buvo atnese maziuciuka,bet kad ant ranku jo paimt net negalejau. Jam taip pat sulasintos buvo 2 lasalines.
Kol sumokejom siai pamainai - tol priziurejo. O kai po paros pervede i palata-ten mazai kam rupi. Atnese ir vaikeli. As atsikelt negaliu. Silpna.Temperatura 38.9. Vaikiuka kazkaip reikmaitint,perrengt. Tokia vaiku slauge Onute atnese vaika, pagulde "jau para praejo - rupinkites pati". As sakau,kad atsikelt nepajegsiu,o jai"dzin". Ryte man vel pasidare bloga. Vemiau visa diena, vel po lasalinem. Akusere dar priziurejo, nes vel "davem"... Pasake,kad jei bus bloga - tai paims vaikuti i vaiku skyriu. Bet nieks ten nepaeme. Gerai,kad mama ir vyras beveik visa laik salia, nors juos dar varydavo,nes lankymo valandos baigdavos.
Gulejau ten ir meldziausi, kad tik kuo greiciau namo is to kosmaro vaziuot! Jokio zmoniskumo,jokios uzuojautos. Nuskausmint po operacijos tai ateidavo,o i pabaiga ir visai nieks nejo! Toks jausmas,kad ne zmones dirba, o isbadejusiu vilku gauja,kuri tik ir ziuri,kad duotum pinigu!!! Neduodi - prieziuros nelauk! O kur ten spesi dalint pinigus, kai pamainos nuolat keicias!
Pagyde "pagal visa programa"...
Yra keletas, bet vienetai daktaru, akuseriu ir vaiku seseliu dar "nesugadintu", o visumoj visi laukia kysiu! Jie pamirse, kad ju darbas susijes su pagalba zmonem. I ligonius jie ziuri kaip i pelno saltini,o i darba, kaip i laika, kuri reik atsedet po zodziu "dirbu" tam,kad gautum alga!
Slykstu. Jautiesi ten guledama niekam nereikalinga! Ir kam apskritai tada ligoninej gimdyt!!!
P.S. Nusprende,kad vaikiukas gime truputi pernesiotas! Nors mane jie savo ligoninej stebejo visa savaite. Be to vandenukas buvo skaidrus, kai nuleido! Tai gal ir vaikiukas nusilpo beveik 15h prabuves be vandenu!
Ir jei Raguckiene abejojo,kad pagimdysiu pati - tai kam tiek kankino! Supratau,kad ji labiau "naturaliste".
Dabar jau mes namie. Atsigaunam, stiprejam ir sita kosmara stengiames pamirst!!!
Linkiu,kad jusu gimdymai praeitu lengvai ir sklandziai!!!
P.S. Maciau ir gydytoja Suckel.
Cia buvai prisiskaiciu,kad labai ji baisi. Bet istikruju tokia nera.Ji man ir echoskopija vidaus organu atliko, del to neaiskaus vemimo.Ir siaip ateidavo apziuret, o kai namo isleido - palinkejo sveikti. Normali moteris ir gydytoja!