Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

As esu visai kitos nuomonės apie RK personalą.Nors buvau prisiskaiciusi apie super personalą, nuvykusi gimdyti susiduriau su klaikiu abejingumu.Apie gydytoją nieko blogo neturiu pasakyti (pavardės nežinau, tai jaunas gydytojas), bet akušerė sau parpė, ir net nesiteikė ateiti pažiūrėti kaip aš, kol pati nepradėjau lakstyti po ligoninę ir ieškoti pagalbos.Kam įdomu, paskaitykite "Gimdymo istorijose" temą, pavadinimu "Košmaras Raudonojo kryžiaus ligoninėje". Tikrai nenoriu nieko gąsdinti,tiesiog žinokit, kad būna ir taip.
Atsakyti
QUOTE(Vilmutė @ 2008 03 22, 21:56)
As esu visai kitos nuomonės apie RK personalą.Nors buvau prisiskaiciusi apie super personalą, nuvykusi gimdyti susiduriau su klaikiu abejingumu.Apie gydytoją nieko blogo neturiu pasakyti (pavardės nežinau, tai jaunas gydytojas), bet akušerė sau parpė, ir net nesiteikė ateiti pažiūrėti kaip aš, kol pati nepradėjau lakstyti po ligoninę ir ieškoti pagalbos.Kam įdomu, paskaitykite "Gimdymo istorijose" temą, pavadinimu "Košmaras Raudonojo kryžiaus ligoninėje". Tikrai nenoriu nieko gąsdinti,tiesiog žinokit, kad būna ir taip.

Paskaicius jusu istorija as neabejojau, kad butinai tarsiuos su kuo nors del gimdymo, visgi, tai kazkiek gal ''sudrausmina'' ax.gif Vaziuoti siaip pas bet ka man buvo baisu - nenorejau pataikyti ant kokios nemalonios gydytojos ar akuseres.
Atsakyti
Mamytes, skaitydamos kitu mamu veritinimu, neuzmirskit paprastos statistikos- net ir geriausiose klinikose buna apie 5 proc. nepatenkintu pacientu... kas tinka vienai, kitai- gali kelti siurpa...todel ir tokai skirtingi visi vertinimai...
Atsakyti
QUOTE(aurav @ 2008 03 24, 13:33)
Mamytes, skaitydamos kitu mamu veritinimu, neuzmirskit paprastos statistikos- net  ir geriausiose klinikose buna apie 5 proc. nepatenkintu pacientu... kas tinka vienai, kitai- gali kelti siurpa...todel ir tokai skirtingi visi vertinimai...

Ka tuo norit pasakyti - kad RK prilygsta geriausiai klinikai? rolleyes.gif
Atsakyti
tiesiog noriu pasakyti, kad ir mamyciu yra visokiu, o del geriausiu kliniku tai Lt tokios gal yra privacios, bet ir ten tie 5 proc. nepatenkintuju yra...
Apie " visokias mamytes" galiu pateikti pavyzdi is savo nesenos praktikos, gulejau AK, su gresianciu persileidimu, viena " mamyte" pagulde nakties, metu, ryte ateina sanitare, sako, " ponia, reikia slapimo tyrima padaryti", ta jei grubiai" atstok, nenoriu, nedarysiu", sanitare- " o kada noresit.?" ; " nezinau, klausk r...os" ( ir cia buvo ne kaimietes, ne bomzes, o labai net pasiturincios ponios atsakymas), ta cia vienas pavyzdys, o kokia aibe tokiu poniuciu amzinai viskuo nepatenkintu, aikstingu ir etc...
Atsakyti
Zinoma, kad visada atsiras nepatenkintu, kd ir kokia gera klinika bebutu. O labai "lietuviska" yra parasyti ne tada, kai buvo gerai, o tada, kai buvo blogai...

Bet as vistiek buciau uz tai, kad reiketu susitarti su akusere ar gydytoja. Dar kolkas nera visi musu medikai tokie samoningi, kad "nemokamai", kaip jiems atrodo, ypatingai stengtusi. O kai susitari, tai tikrai nepritruksta demesio, kad yra labai svarbu tokioje situacijoje.

Mamytes, ar kuri gimdete RK su epidurine nejautra? Idomu, kaip ten su anesteziologais reikalai?
Atsakyti
QUOTE(aurav @ 2008 03 24, 17:33)
Mamytes, skaitydamos kitu mamu veritinimu, neuzmirskit paprastos statistikos- net  ir geriausiose klinikose buna apie 5 proc. nepatenkintu pacientu... kas tinka vienai, kitai- gali kelti siurpa...todel ir tokai skirtingi visi vertinimai...

As kalbu ne apie siurkstu tona, ar nelabai malonu elgesi, tai kiekvienas gali ivertinti individualiai, gabut sureaguoti jautriau, bet kalbu apie tai, kad akuseres is viso nebuvo, nezinau kur ji buvo, bet tikrai ne pas kita gimdyve, as ta nakti buvau vienintele, besiruosianti gimdyti.Nors ji ir zinojo, kad man tai antrasis gimdymas, ir gimdymas gali buti daug greitesnis, ji net nesiteike ateiti paziureti.Apie kokia mes cia statistika kalbame?????Jei nebuciau pati begusi ieskoti pagalbos, buciau padidinusi nelaimingu gimdymu statistikos procenta.
Tai jau ne statistika, o elementari atsakomybe uz pacienta ir ateinancia gyvybe.
Atsakyti
QUOTE(Auruze @ 2008 03 24, 21:14)
Mamytes, ar kuri gimdete RK su epidurine nejautra? Idomu, kaip ten su anesteziologais reikalai?

Aš gimdžaiu prieš 2 metus RK su epidurine nejautra, tai pas mane buvo 2 skirtingi anesteziologai, naktį vyras o ryte pasikeite pamaina atejo moterys, ir vienas ir kitas anesteziologas buvo labau malonus thumbup.gif , viską aiškiai paaiškino......ir buvo labai rūpestingi

Papildyta:
QUOTE(Vilmutė @ 2008 03 23, 00:56)

Aš gimdžiau prieš 2 metus RK, man ten viskas labai patiko ir gydytojai ir anesteziologai ir personalas thumbup.gif , pragulėjau 5 dienas ir jokių pretenzijų ir nepasitenkinimų neturėjau, viską ką aš norėjau sužinoti man buvo paaiškinta, kur reikėjo pagalbos, padėjo..... ši karta važiuosiu irgi tiktai ten ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilmutė @ 2008 03 25, 00:07)
As kalbu ne apie siurkstu tona, ar nelabai malonu elgesi, tai kiekvienas gali ivertinti individualiai, gabut sureaguoti jautriau, bet kalbu apie tai, kad akuseres is viso nebuvo, nezinau kur ji buvo, bet tikrai ne pas kita gimdyve, as ta nakti buvau vienintele, besiruosianti gimdyti.Nors ji ir zinojo, kad man tai antrasis gimdymas, ir gimdymas gali buti daug greitesnis, ji net nesiteike ateiti paziureti.Apie kokia mes cia statistika kalbame?????Jei nebuciau pati begusi ieskoti pagalbos, buciau padidinusi nelaimingu gimdymu statistikos procenta.
Tai jau ne statistika, o elementari atsakomybe uz pacienta ir ateinancia gyvybe.

siaip jau vienintele klaida kuria pati padarei, tai, kad buvai be vyro, as manau, atvaziavo i ligonine tai tegu ir sedi iki pat galo..., tai paciai nebutu teke lakstyti , o dabar is kur zinai ar ne pacios lakstymai ir pagreitino gimdymo eiga?
cia visos megsta papostringauti apie vienvietes palatas ir kaip gerai visa laika buti kartu su vyru, bet mano nuomone vyras reikalingas tik gimdymo metu, veliau as ir pati galiu susitvarkyti ir uz save pakovoti...
Atsakyti
QUOTE(aurav @ 2008 03 25, 08:55)
siaip jau vienintele klaida kuria pati padarei, tai, kad buvai be vyro, as manau, atvaziavo i ligonine tai tegu ir sedi iki pat galo..., tai paciai nebutu teke lakstyti , o dabar is kur zinai ar ne pacios lakstymai ir pagreitino gimdymo eiga?
cia visos megsta papostringauti apie vienvietes palatas ir kaip gerai visa laika buti kartu su vyru,  bet mano nuomone vyras reikalingas tik gimdymo metu, veliau as ir pati galiu susitvarkyti ir uz save pakovoti...

Jo tiksliai - supratai, vilmute, reikejo ramiai gulėti ir pačiai pasigimdyti, o tik tada lakstyti tongue.gif Kiek kraujo būtum pritaškius, ot valytojoms darbo būtų lotuliukas.gif Pati dėl visko kalta, kad tokiu atsakingu momentu blaiviai nesugebėjai mastyti ir neapgalvojai visų alternatyvių variantų, tuo labiau dėl vyro, vat jei jis būtų buvęs, tai tikrai nebūtų reikėję nei tau nei jam lakstyti doh.gif Jei ką, vyras būtų priėmęs, nukirpęs virkštelę, jei būtų reikalas atliktų visas gaivinimo procedūras, žodžiu nesiskųsk dabar blink.gif mirksiukas.gif

Čia žinot man primena tokius pasakymus - ''išprievartavo? Pati kalta.......''

Auruze, dėl epidūro - nežinau, neteko šitoj ligoninės jo darytis, bet man susidarė toks įspūdis, kad dauguma gydytojų ten neskuba jo siūlyti ir daryti ax.gif Nežinau, gal man taip tik pasirodė ax.gif

Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 03 25, 15:12)
Jo tiksliai - supratai, vilmute, reikejo ramiai gulėti ir pačiai pasigimdyti, o tik tada lakstyti tongue.gif Kiek kraujo būtum pritaškius, ot valytojoms darbo būtų lotuliukas.gif Pati dėl visko kalta, kad tokiu atsakingu momentu blaiviai nesugebėjai mastyti ir neapgalvojai visų alternatyvių variantų, tuo labiau dėl vyro, vat jei jis būtų buvęs, tai tikrai nebūtų reikėję nei tau nei jam lakstyti doh.gif Jei ką, vyras būtų priėmęs, nukirpęs virkštelę, jei būtų reikalas atliktų visas gaivinimo procedūras, žodžiu nesiskųsk dabar blink.gif  mirksiukas.gif

Čia žinot man primena tokius pasakymus - ''išprievartavo? Pati kalta.......''

Auruze, dėl epidūro - nežinau, neteko šitoj ligoninės jo darytis, bet man susidarė toks įspūdis, kad dauguma gydytojų ten neskuba jo siūlyti ir daryti ax.gif Nežinau, gal man taip tik pasirodė ax.gif

Is kur tiek pykscio ir sarkazmo Sido...va matot, tik papriestarauk bendrai nuomonei ir iskarto gauni, " per nosi", niekas nesako, kad reikejo ramiai guleti ir laukti, tiesiog kaip pati rasai, "tokiu atsakingu momentu blaiviai nesugebėjai mastyti" ir nesugebesi, tam ir reikalingas vyras, kuris sugebetu salia buti ir blaiviai mastyti, ar pati manai, kad nebutu buve geriau jie jis butu likes, o kodel neliko, juk niekas varu nevare...
O siaip kazkaip stebina netolerancijai kitai nuomonei, perskaitom kito visai nepazistamo zmogaus istorija ir pradedame " ai, ai, ai... oi, oi, oi..." bet is esmes gi pateikta tik viena puse ir detales mums lieka nezinomos, aisku, jei viskas parasyta tiesa tai kraupu ir bent jau as tikrai buciau pateikusi skunda ( nors gyvenime nesu to darius ir siaip nesu prie " skandalistu"). bet pripazinkit, kad is esmes nezinom nei kas, nei kaip...tik norejau pabrezti, kad yra ir kita puse ir visas RK personalas yra ta pati visuomenes dalis, kuriai ir mes priklausom, taigi kaip personalo yra visokio, taip ir gimdanciu oi kokiu buna ( cia kalbu is savo nesenos praktikos AK, pati klinika man visada kraupi buvo, bet ir pacientes neduok Dieve...velgi ne visi, ir nevisos)
Atsakyti
pabaigai, noriu pasidalinti savo ispudziais apie gimdyma RK ligonineje. Gimdziau pries 7 metus, neuzilgo zadu atnaujinti ispudzius... Gimdziau susitarusi, buvom nusprende gimdyti kartu su vyru, gimdymas buvo sunkus, truko virs 13 val., kur tuo metu buvo akusere ir gydytoja nezinau, tai buvo visiskai ne mano reikalas ( bet manau, kad " parpe"), salia buvo mano zmogus, kuris epizodiskai pakviesdavo akusere, si pasiziuredavo, patikrindavo vaisiaus tonus ir vel iseidavo, be vyro nieko salia nebuvo bet jauciausi visiskai saugi, personalas atejo tik kai reikejo priimti vaika, ir zinot, viskas tiesiog super, kazkaip netruko man to sokinejimo aplinkui, sokinejo tas kam ir priklauso sokineti... antra ketinu gimdyti ten pat, nesakau, kad ligonine super, nieko panasaus, tiesiog is to kas yra Vilniuje man priimtiniausia... ( bet gali visai netikti kokiai kitai mamytei...)
Atsakyti