Įkraunama...
Įkraunama...

Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(SiDo @ 2008 02 27, 22:03)
Ar kas žino, ar yra RK lempa naujagymiu geltai gydyti? ax.gif

Kiek maciau tai tikrai tada buvo kai gimdziau paskutini karta,nes buvau i naujagimiu ta skyriu uzsukus kazko paklausti ir maciau kaip vienas vaikutis po lempa inkubatoriuj gulejo ir kai paklausiau kas sitam stebukliukui yra pasake gelta unsure.gif tai tikrai turetu buti blush2.gif
Atsakyti
Sakykite, mamos, o naujagimiai visi ar tik kai kurie perserga gelta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Haipa @ 2008 02 28, 20:16)
Sakykite, mamos, o naujagimiai visi ar tik kai kurie perserga gelta?  g.gif

na tikrai ne visi kaip kurie blush2.gif mano pirmam ir antram nebuvo o va treciam buvo doh.gif bet aciu dievui apsejom be lempos thumbup.gif kaip man gydytoja aiskino kad ta gelta kai randama bilirubino kraujyje yra rezus konfliktas kai gimdymo metu nemazai antikuniu patenka i vaikucio krauja unsure.gif tad jei nera pas jus su vyru rexus konflikto tai pergyvent tikrai nereikia mirksiukas.gif

beje paziurejau pas jus maziukas jau sesiu menesiu tai cia tada ne i tema nes as galvoje turejau naujagimiu gelta kuri kartais buna vaikuciams pirmomis paromis o matau jum kad sesi men.tai apie kitas geltas nenutuokiu ten jau kitokios geltos kurios kartais buna ir suaugusiems blush2.gif paieskok temoje Vaiku sveikata mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lina444: 28 vasario 2008 - 19:58
QUOTE(Haipa @ 2008 02 28, 21:16)
Sakykite, mamos, o naujagimiai visi ar tik kai kurie perserga gelta?  g.gif

O man teko skaityti, kad dėl eritrocitų irimo po gimimo bilirubino kiekis padidėja visiems naujagimiams, t.y. visiems gelta būna , tik daugeliui ji praeina savaime, be gydymo. Maniškiui irgi pediatrė sakė - lengva gelta, bet nieko negydė.
Atsakyti
Man taip pat per paskaitėlę sakė, kad naujagimių gelta būna visiems naujagimiams, bet ji nėra ta tikroji gelta, kuria reikia gydyti. Čia taip leliukai bando prisitaikyti prie pakitusių gyvenimo sąlygų ir jiems vyksta kažkokia reakcija organizme, dėl ko jie pageltonuoja.
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2008 02 29, 08:35)
Man taip pat per paskaitėlę sakė, kad naujagimių gelta būna visiems naujagimiams, bet ji nėra ta tikroji gelta, kuria reikia gydyti. Čia taip leliukai bando prisitaikyti prie pakitusių gyvenimo sąlygų ir jiems vyksta kažkokia reakcija organizme, dėl ko jie pageltonuoja.

Nu čia labai jau apibendrintai jums paaiškino, kad per daug nesijaudintumėt. Ši gelta būna dėl įvairių priežasčių ir įvairaus laipsnio ir stiprumo. Priklausomai nuo to, dėl kokios priežasties, kokio stiprumo ir t.t. ji turi būti gydoma arba praeina savaime. Gydymo būdas kiek žinau tik vienas - lempa. Į naujagymių geltą negalima žiūrėti pro pirštus - reikia tirti kraują ir žiūrėti bilirubino kiekį, nuo to priklauso, reikės gydymo ar ne. Didelis bilirubino kiekis gali apnuodyti naujagymio smegenis, dėl ko vėliau išryškėja visokie neurologiniai ir raidos sutrikimai. Tikiuos neprigasdinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 02 29, 10:44)
Nu čia labai jau apibendrintai jums paaiškino, kad per daug nesijaudintumėt. Ši gelta būna dėl įvairių priežasčių ir įvairaus laipsnio ir stiprumo. Priklausomai nuo to, dėl kokios priežasties, kokio stiprumo ir t.t. ji turi būti gydoma arba praeina savaime. Gydymo būdas kiek žinau tik vienas - lempa. Į naujagymių geltą negalima žiūrėti pro pirštus - reikia tirti kraują ir žiūrėti bilirubino kiekį, nuo to priklauso, reikės gydymo ar ne. Didelis bilirubino kiekis gali apnuodyti naujagymio smegenis, dėl ko vėliau išryškėja visokie neurologiniai ir raidos sutrikimai. Tikiuos neprigasdinau 4u.gif

Dėkui už paaiškinimą 4u.gif
Atsakyti
Kai aš pagimdžiau, tai mumi ligoninėj davė tokį žurnaliuką "Naujagimis", ten gan smulkiai apie tą geltą buvo parašytą. 4u.gif
Atsakyti
labai norėčiau paklausti jūsų, kas neseniai susidūrėte su RK. Kaip ten yra su mokama palata? Ar yra tokia ir kiek kainuoja? Kaip apskritai ten žiūrima į tėčio pasilikimą drauge (ne gimdymo metu)? Turbūt paprastoje palatoje be šansų? g.gif Ir dar, gal žinote ar baigė remontą to naujagimių skyriaus ir atidavė gimdyklą jau ar dar ne? Ir dar.... Gal kam teko pamatyti visas tris gimdyklas? Kuo jos skiriasi tarpusavyje?
Atsakyti
Nu aš mačiau tik 2 gimdyklas, o esu girdejusi apie 4. Kaip tos kitos dvi atrodo, nežinau schmoll.gif Tėčiams leidžiama pasilikti už tam tikrą mokestį. Apie naujagymių skyriaus remontą iš viso pirmą kartą girdžiu blink.gif

O aš jau ten gimdžiusių noriu paklausti - kaip ten su paloms naujagymiams - ar duoda ligoninė ar reikia savo atsivežti. VGN atsimenu atnešdavo palų ir galėjai jas naudoti kam tik tinkama. O va kaip RK g.gif Sprendžiu klausimą kiek man čia jų krautis į tašę g.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 03 03, 12:23)
O aš jau ten gimdžiusių noriu paklausti - kaip ten su paloms naujagymiams - ar duoda ligoninė ar reikia savo atsivežti. VGN atsimenu atnešdavo palų ir galėjai jas naudoti kam tik tinkama. O va kaip RK g.gif Sprendžiu klausimą kiek man čia jų krautis į tašę g.gif

o apie kokias tu palas kalbi g.gif dabar jau niekas vaiku nevysto as kai gimdziau trecia beveik pries tris metus veziausi pora vystyklu kad galeciau pasitiesti ant savo lovos kai maitindavau,ir drabuziukus su sauskelnem nes viska reikejo savo tureti ir beje kasdien vis sesute ateidama ir pasverdama mazyli i palata kas kart prasydavo kitu drabuziuku vaikuciui nors ir budavo svarus ir neapipilti blush2.gif taip kad i krepsi vaikuciui isimesk drabuziuku tiek kad uztektu tom keliom dienom mirksiukas.gif na jei ilgeliau tektu praleisti ligoninej tai tada manau vyras isplautu ir vel atnestu smile.gif

siaip as irgi susikroviau krepsi i sia ligonine tai gavosi trys geri krepsiai vienu zodziu kaip kurortan susiruosiau biggrin.gif tik va dar beliko pakliuti i Tilto vaistine ir nusipirkti ko reiks gimdymui unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2008 03 02, 23:41)
labai norėčiau paklausti jūsų, kas neseniai susidūrėte su RK. Kaip ten yra su mokama palata? Ar yra tokia ir kiek kainuoja? Kaip apskritai ten žiūrima į tėčio pasilikimą drauge (ne gimdymo metu)? Turbūt paprastoje palatoje be šansų? g.gif Ir dar, gal žinote ar baigė remontą to naujagimių skyriaus ir atidavė gimdyklą jau ar dar ne? Ir dar.... Gal kam teko pamatyti visas tris gimdyklas? Kuo jos skiriasi tarpusavyje?

laba. gimdziau sausio pirma, tai ta palata dar buvo remontuojama, o kaina jos, kiek atsimenu, apie 200 lt.
vyras mano buvo labai ipykes ant sesuciu del to buvimo ne gimdymo metu... mat kol gimdai jis gali buti kiek reikia/nori, o po gimdymo tik nustatytu laiku, kurio yra gan mazai. doh.gif
kitaas atvejis jei vyras sumoka berods 36 litus ir gali likti su tavimi paprastoje palatoje, bet tokia galimybe yra tik tuo atveju, kai yra laisvu vietu. mirksiukas.gif
apie naujagimiu skyriaus remonta ir as pirma karta girdziu g.gif
maciau 2 gimdyklas, vina dar remontuojama. viena gimdykla yra didesne, bet pagal isvaizda dar is senesniu laiku, o kita yra mazesne, neseniai suremontuota ir gan jauki - joje man ir tekogimdyti ax.gif
Atsakyti