"Ak, kaip lengva buvo gyventi Paryžiuje, kaip gera, ypač jaunam! Jau vien slampinėjimas buvo didžiulis malonumas, bet kartu - nuolatinė pamoka, nes kiekvienam viskas buvo atvira - atėjęs pas bukinistą, galėdavai ištisą ketvirtį valandos vartyti knygas, ir pardavėjas visai nepykdavo ir nebambėdavo. Galėjai slampinėti po galerijas, o sendaikčių parduotuvėse viską kruopščiai iššniukštinėti (...), sykį pradėjęs bastytis, nebegalėdavai liautis, gatvė traukė kaip magnetas ir be perstojo rodė vis naujus vaizdus. Kai pavargdavai, galėdavai įsitaisyti vienos iš daugybės kavinių terasoje ir parašyti laišką (...). Sunku buvo viena: likti namie, ypač kai prasidėdavo pavasaris, kai oras virš Senos sutviksdavo švelniu sidabru, medžiai bulvaruose sukraudavo žalius pumpurus, o kiekviena mergina įsisegdavo žibučių puokštelę už vieną sū; bet būti geros nuotaikos Paryžiuje galėjai nebūtinai pavasarį."
Čia iš S. Cveigo memuarų "Vakarykštis pasaulis. Europiečio prisiminimai". Rašyta 1942 m. apie Paryžių prieš I pasaul.karą, bet viskas taip tinka ir dabarčiai Skaičiau taip, lyg pati būčiau parašius. Ir tokia nostalgija užėjo...
QUOTE(Maša @ 2005 08 25, 22:33)
ĖĖĖ, vat ir ne tik ten Mouffetard gatvės vidury yra tokia muzikos krautuvėlė, ten mes pirkom šansonų CD po 2 Eu Tiesa, gal mažai kam tokie patinka, ten 20-30 metų prancūziška muzika, bet man tai labai
He, žinau, kad ir po 2Eu yra, bet nepamiršk, kad rugpjūtis dabar . Už 3Eu jau yra papigiai, todėl ir nusistebėjau, kad "geruose" kvartaluose už tiek pardavinėja, o ne tik arabynuose. Man ta muzikos "klasika" , užuojauta vyrui .
O kainos žiauriai žiauriai svyruoja - kad ir koks nors raktų pakabukas "einamose" vietose 4-4,5Eu kainuoja, o kitur galima už 2Eu rast
QUOTE(agneklimjan @ 2005 08 26, 07:02)
Maša, o ištrauka kad parašei , geriau ir nepasakysi . Beje, tu savo įspūdžiais ir nepasidalinai
Oi, tai kad net nežinau, kaip dalintis Viskas liko tokiam daugiau jausminiam lygmenį. Vat ta ištrauka iš Cveigo memuarų - maždaug ir visi mano įspūdžiai, tik daug geriau aprašyti, nei pati galėčiau
Šiaip labai džiaugiausi, kad nenusivyliau, nes giliai širdy bijojau, kad prisisvaigus atvažiuosiu, o realybė bus visiškai kitokia. Išties ne visas miestas mane sužavėjo, bet dalis Lotynų kvartalo, šiaurinė Montmartro dalis, Oteijis, parkai - nu nieko gražiau nebuvau mačius
Labai daug vaikščiojom. Slampinėjom turbūt po 10 val. per dieną ištisai be sustojimo, bet visko, ką norėjau apeit ir nepavyko. Ir gerai - bus proga grįžt
Keisčiausia, kad net ir mano pragmatiškasis vyras pasidavė Paryžiaus žavesiui Kai aš apsisvaigus leptelėjau, kad norėčiau čia gyventi, jis pakaušį pasikasė ir pats nustebęs sako: "Ogi žinai, aš greičiausiai irgi"
QUOTE(agneklimjan @ 2005 09 03, 18:02)
Maša, o kaip su tuo butuku? Ir su maisteliu?
Su butuku viskas buvo labai gerai Su šeimininku susibendravom, sakė, jei dar važiuosim, galim į jį kreiptis tiesiai, be agentūros, bus pigiau
Butukas buvo mažuliukas visiškai, toks, kad lovą ištiesus jau nebelabai yra kur apsisukt, bet ten gi ir grįždavom pernakvot, tai daugiau tikrai ir nereikėjo. Labai smagioj vietoj, beveik prie pat Mouffetard gatvės. Vos išeini iš namų ir iškart patenki į miestą. Bet ne taip, kaip tie didieji bulvarai, kurie man truputį šaltoki pasirodė, o į gyvą linksmą spalvotą gatvę. Beje, labai gražūs namai. Pirmąkart mačiau šitaip ištapytus namus, su tokiu dekoru. Prisifotografau
Tiesa, buvo labai smagu, kai sekmadienį susigalvojom važiuot į sendaikčių turgų, išeinam iš namų ir - o! Sendaikčių turgus mūsų gatvėj Tūsinasi chebra kaip reikiant. Vaikai pardavinėja savo išaugtus rūbelius, senus žaisliukus, atsibodusias knygeles. Merginos - papuošalus (radau labai įdomių. Draugėms lauktuvių parvežiau tokių alia senovinių, tik už 1 Eu ). Žmonės prisidėję sumuštinių, termosų kavos, visi linksminasi. Toks įspūdis, kad tas sendaikčių turgus tai ne uždarbiui, o tiesiog smagiam laiko leidimui, kaip atrakcija
O su maisteliu irgi buvo viskas čiki, visai šalia namų radom tokį nediduką tinklinį supermarketą. Tik nepamenu tiksliai, kaip vadinasi Bet kainos ten buvo labai padorios. Kiek kitur mieste užeidavom, "pas mus" būdavo dažnai pigiau. Tiesa, daug prekių buvo "Leader Price", bet pigu, visai skanu ir užtai man dabar taip smagu Lietuvoj juos pamačius
QUOTE(agneklimjan @ 2005 09 05, 07:58)
Maša, o ką gero "blusinyke" radai? Ar pas bukinistus pasirausei? Ką vaikams gero radai? Aš saviškiui tai vis krūtų drabužių papigiai pakraunu, sau šįkart nusipirkau per išpardavimus NafNaf "maikių" ir tokį ilgą megztą daiktą (gal megztiniu pavadint) - Smurka matė
O už kiek IR KAIP sutarei butuką be šeimininkų?
Kaip su prancūzų kalba?
O už kiek IR KAIP sutarei butuką be šeimininkų?
Kaip su prancūzų kalba?
"Blusinyke" radau tai daug, ale beveik nieko vyras pirkt neleido Bo prisižiūrėjau visokių senų taurių, puodelių, bliūdų... Žodžiu, visko, kas dūžta Turiu aistrą seniems daiktams, tai ir linksminausi. Bet vat kad stabdį prie šono turėjau, tai parsivežiau tik keletą senų papuošalų. Paprasčiausia bižuterija, bet tokia alia senovinė, ir pas mus nieko panašaus nebuvau mačius. Labai gerai suėjo ir draugėms su tokiais pat pomėgiais už lauktuves, ir sau Ir knygų labai įdomių prisižiūrėjau, ale kad visos prancūziškai
O vaikams kažkaip nieko ypatingo ir neparvežėm, tik keletą žaisliukų. Bet mane užvėžino jų žaislų parduotuvės - tiek "teisingų" žaislų vienoj vietoj dar nebuvau mačius. Visi ar siūti lyg rankom, ar mediniai, o jeigu jau iš plastmasės, tai tik iš labai kokybiškos Mums įprastus žaislus mačiau tik kažkokiam supermarkete.
Sau keletą drabužių mes irgi nusipirkom, bet paprastose parduotuvėse, nes blusturgy. Keista buvo pastebėti, kad pas mus tų pačių firmų tie patys drabužiai kažkodėl brangesni O dar įvertinant atlyginimų santykį...
Butuką mums be agentūros (ne be šeimininkų ) siūlė už berods 260 Eu/sav., jei gerai pamenu. Čia 2 žmonėms.
O dėl kalbos... Labai džiaugiausi, kad nors minimaliai pramokau, tai buvo truputį lengviau suprasti, ką man sako. Nors pati kalbėti galėjau tik "labą dieną - viso gero" ir "prašau - atsiprašau" . Bet dabar turiu mintį vistik prisiruošti į kursus... Skaičiau, kad gruodžio mėn. bus kažkokie greiti kursai, kur prie Prancūzų kultūros centro. Jeigu tik įkalbėsiu ką nors, kad man vaikus padabotų, tai bandysiu nuvaryt
Nu aš drabužius irgi perku pardutuvėse, ne blusturgiuose (nors ten irgi galima nugriebt kokį super "vintage" ar kimono). Sakai, stebina drabužių kainos, o įsivaizduok, kai ant išpardavimų užtaikai .
O dėl butuko , gal prie progos reiks ir man pasinaudot . Tik kad vienai truputį muša per kišenę, su vyru, jaučiu, taip ir nenuvažiuosim kartu, nebent su kokiais bendrakeleiviais prisireiktų "ploto". Bet kažkodėl manau, kad nemokėčiau būt gera bendrakeleivė - pagidaut galėčiau, pasiautėt irgi, bet dažniausiai norisi savais keliais traukt ir nemiela laviruot tarp skirtingų interesų . Dievinu laisvę ir erdvę , tai gal net nemokėčiau TO Paryžiaus pristatyt..
Vienas pastebėjimas dėl žmonių "iš rytų" - kažkada netikėjau, nu bet tikrai iš tolo matyt, kad iš "ten" yra. Moterys - gražios, pasipuošusios, pasitempusios, bet "sausos", jokios gyvybės, džiaugsmo (nekalbu apie šypsenas ir juoką ant visos gatvės), bando įsiliet į visumą, bet net gestai yra suvaržyti. Vyrai - su juokingu ereliškumu, tikrai "nesusivaržę" - nieko nereiškia garsiai nusiriaugėt ar nusip.. . Net tos "rytietės", kurios jau senokai parišusios kokį prancūziuką, neįsipiešia į bendrą vaizdą. Vienas "ypatingas" bruožas, kuris tikrai akis bado ir klijuoja etiketę - stipriai pasispaust rankinę ar jos rankenas
O dėl butuko , gal prie progos reiks ir man pasinaudot . Tik kad vienai truputį muša per kišenę, su vyru, jaučiu, taip ir nenuvažiuosim kartu, nebent su kokiais bendrakeleiviais prisireiktų "ploto". Bet kažkodėl manau, kad nemokėčiau būt gera bendrakeleivė - pagidaut galėčiau, pasiautėt irgi, bet dažniausiai norisi savais keliais traukt ir nemiela laviruot tarp skirtingų interesų . Dievinu laisvę ir erdvę , tai gal net nemokėčiau TO Paryžiaus pristatyt..
Vienas pastebėjimas dėl žmonių "iš rytų" - kažkada netikėjau, nu bet tikrai iš tolo matyt, kad iš "ten" yra. Moterys - gražios, pasipuošusios, pasitempusios, bet "sausos", jokios gyvybės, džiaugsmo (nekalbu apie šypsenas ir juoką ant visos gatvės), bando įsiliet į visumą, bet net gestai yra suvaržyti. Vyrai - su juokingu ereliškumu, tikrai "nesusivaržę" - nieko nereiškia garsiai nusiriaugėt ar nusip.. . Net tos "rytietės", kurios jau senokai parišusios kokį prancūziuką, neįsipiešia į bendrą vaizdą. Vienas "ypatingas" bruožas, kuris tikrai akis bado ir klijuoja etiketę - stipriai pasispaust rankinę ar jos rankenas
O aš, beje, blusturgiuose ieškojau drabužių Tikėjausi rasti ką nors labai įdomaus, bet vat drabužių atžvilgiu nusivyliau, pas mus skudurynuose, ypač provincijoj, daugiau visokių perliukų būna. Nors gal čia irgi "mesta nado znatj"?
Tiesa, nebuvau tam dideliam blusturgy berods prie porte de clignancourt Girdėjau, kad ten kažikokis baisiai krūtas blusturgis, tam tikrom dienom specializuotas, važiuoja žmonės, kurie kažkuo specialiai domisi, sau štučkų ieškotis... Ale baisiai gi jis toli, o kažkaip kiek pamenu ir tu rašei, kad ten juodukų pilna, tai ir patingėjau...
Agneklimjan, o tu šįkart buvai tik Paryžiuj, ar truputį ir po šalį pakeliavai, kaip anksčiau planavai?
Tiesa, nebuvau tam dideliam blusturgy berods prie porte de clignancourt Girdėjau, kad ten kažikokis baisiai krūtas blusturgis, tam tikrom dienom specializuotas, važiuoja žmonės, kurie kažkuo specialiai domisi, sau štučkų ieškotis... Ale baisiai gi jis toli, o kažkaip kiek pamenu ir tu rašei, kad ten juodukų pilna, tai ir patingėjau...
Agneklimjan, o tu šįkart buvai tik Paryžiuj, ar truputį ir po šalį pakeliavai, kaip anksčiau planavai?
QUOTE(asara @ 2005 09 09, 17:27)
Mergaites, mano vyras padare siurpriza - gimtadienio svesti vaziuoju i Paryziu.
Viena karta jau buvau ir likau suzaveta.
Labai noreciau uzsisakyti iskyla laivu Sena su vakariene. Gal kas galit patarti kaip tai padaryti ? Ir isvis ar plauket kas, kokie ispudziai ?
Viena karta jau buvau ir likau suzaveta.
Labai noreciau uzsisakyti iskyla laivu Sena su vakariene. Gal kas galit patarti kaip tai padaryti ? Ir isvis ar plauket kas, kokie ispudziai ?
Fantastiškas vyras .Labai labai verta plaukti Sena, ypač vakare . Yra laiveliai-restoraniukai (tose laivelių prieplaukose stovi), bet juose niekada nebuvau, šiaip nepigu turėtų būti. Bet turėtų būti nerealu . Vien paprasta vakarinė apžvalga yra įspūdinga. BŪTINAI plaukit: romantika, įspūdis ir virpantis prisiminimas Užsisakyt specialiai iš anksto nereikia - tiesiog ateini į prieplauką.
del vakarienes laive, galiu pasakyt ka girdejau is savo draugu, -tas laivas isplaukia kasdien ,nuo Eifelio boksto apie 19val. veiksmas trunka 4val,o kainuoja ,bent kainavo pavasari- 290evro /2pers. viskas ieina + gyvai muzika. jie liko labai suzaveti programa -atliekamos Edit Piaf dainos , o kai plaukia ties Notr Dame katedra- Ave Maria ir siaip viskas apsviestu tiltu fone, superinis maistelis ,uzgeriant Chablis, raibuliukai vandeny ir ... ai susinervinau ,pati noooriu
QUOTE(asara @ 2005 09 10, 18:12)
\Oi aciu iz informacija, tik gal dar zinote nuo kur tas laivas isplaukia, kaip prieplauka vadinasi arba koks adresas. O del laiko ar tikrai 19 val., beje ar buna vietu is anksto nerezervavus ?
manau, kad turi buti ispudinga...
manau, kad turi buti ispudinga...
laivuko puslapis cia
vietas ussisake internetu
QUOTE(Gitulka @ 2005 09 15, 13:02)
gal kas zinot kur internete butu galima bent pagrindinius issireiskimus gauti (prancuzu-lietuviu, arba prancuzu -anglu) kalba
Aciu is anksto!!!!
Aciu is anksto!!!!
Žvilgtelk čia: BONJOUR. Paspaudus galima išgirsti, kaip tariami patys patys pagrindiniai žodžiai . Pažiūrėk Accomadation ir kitus. Vis šis tas vienai dienai Paryžiuj