Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(Maša @ 2005 08 12, 15:52)
Mes ieškojom per YAHOO - Paris - Vacation rental. Čia aš taip labai grubiai, bet manau, supratai smile.gif O rajonai (arrondisiment, ar kažkaip panašiai rašosi, nu nemoku aš prancūziškai blush2.gif ) - tai nuo 1 iki 16 numerio yra daugiau mažiau "centras". Man asmeniškai sentimentus labiausiai kelia ir yra gražiausi 5 arrdt. (Lotynų kvartalas) ir 18 arrdt. (Montmartras) wub.gif Daugiau apie rajonus gali pasižiūrėti čia
Jeigu domina, galiu įmest pigesnių butukų nuorodas, kurias buvau susiradus, kai patys ieškojom smile.gif

Siaip geriausia arciau Noterdamo katedros, t.y. Lotynu kvartale, Sen Zermene, ir isvis per tris dienas visa Paryziu pesciom galima apeiti. Aisku, neverta gyventi priemiestyje. Lotynu kvartale (beje, cia ir maistas pigiausias ir skanus) pvz. visebucio kaina +- 50 Euru, mums bilietas lektuvu + 3 naktys viesbutyje ir pusryciai kainavo 1200 lt zmogui. Ir dar - neverta pirkti turistams siulomu bilietu, na nebent gal ilgam vaziuojant. Geriua po 10 bilietuku, tada kainuos 1, o ne 1,40 Euro. Luvras kainuoja 8.50, treciadieniais ir penktadieniais nuo 18 val. po 6, tuo tarpu agenturos siulo zyyymiai brangiau. Zodziu, nesiulyciau prisiristi prie ekskursiju.
O siap - nuostabus miestas, kuriame verta pabuti.
Atsakyti
QUOTE(Fiona @ 2005 08 14, 21:01)
Sveika sugrįžusi 4u.gif , neliūdėk labai, juk tikrai ne paskutinį kartą į Paryžių važiavai console.gif

Jau dabar mėgaujuosi, kaip skaitysiu tavo šviežius įspūdžius wub.gif

Įspūdžiai, įspūdžiai... Tai ne įspūdžiai, o gyvenimas, noras gyventi vien dėl to, kad galėtum jausti. Žinot, apie ką galvoji, kai sėdi pusnuogė šiltą rytą balkone, iš kurio matai stebuklingą vaizdą-žvaigždę - Monparnasas - Eifelio bokštas - Luvras - Notre Dame - Sacre Coeur? Arba vakare, kai šitas ansamblis nušvinta, o Eifelis žaižaruoja ir savo šviesas atsuka tau į veidą? Arba kai leki per lietų laiptais į Sacre Coeur su maišeliu gardumynų ir nuoširdžiai dzin, kiek sausų siūlų bus belikę? Apie tai, kad net ir fantastiškiausias seksas niekada neprilygs TOKIAM kaifui biggrin.gif biggrin.gif wub.gif Katarsis, žodžiu biggrin.gif
Atsakyti
Jau ne pirma kart tenka isgirsti tokia nuomone apie Prancuzija unsure.gif
O as vos paskaicius sita tema, ypac agneklimjan mintis, kai su tokia meile rasoma apie miesta, pagalvoju, kad labai Paryziaus pasiilgau cry.gif Dar mano bendradarbe vakar grizo po atostogu is ten...Reikia kazkaip planuoti ir man savo kelione ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2005 08 20, 13:37)
Jau ne pirma kart tenka isgirsti tokia nuomone apie Prancuzija unsure.gif
O as vos paskaicius sita tema, ypac agneklimjan mintis, kai su tokia meile rasoma apie miesta, pagalvoju, kad labai Paryziaus pasiilgau cry.gif

Šalys nėra sukirptos pagal vieną modelį - kas vienus užknisa, kitiems atrodo teisingas pasirinkimas. Aš iš tų, kurie palaiko prancūzų nacionalizmą. Aišku, turistai lieka turistais, jiems nieks ir neatsisako padėt (nebent užšoki ant susistresinusio paryžiečio, besivelkančio po darbo namo). Aš pati nemažai turistų ir šiaip prancūzų lydėjau, patarinėjau, etc. rolleyes.gif . Kažkaip šį kartą vis kabinėjosi ko nors paklaust. Ką padarysi, kad tie "varliaėdžiai" bando savitumą išsaugot, kategoriškai atmesdami amerikonų kultūrą-nekultūrą, anglizmus, etc. Gal kartais ir "padaugina" su savo principais, bet tai yra jų suvokimas, kad tautą reikia "truputį" apvalyt. Man asmeniškai tikrai silpna darosi, pamačius visus tuos rudulius ir iš paskos belenkančias skarotas užsimaskavusias jų moteriškes. O Montmartre doh.gif - fantastiškas kvartalas, bet toks purvinas... verysad.gif Visą laiką palaikiau idėją, kad, gyvendamas KITOJ šaly, privalai gerbti JOS kultūrą, žmones, įstatymus, kalbą, o savo tautiškumus ir visus atributus pasilikt sau. Už tai galiu tik palaikyt prancūzus drinks_cheers.gif , nes aš, atvykusi į Prancūziją, noriu matyt PRANCŪZIJĄ ir JOS kultūrą, o ne visą "kultūringą" purvyną. Pardon 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneklimjan: 24 rugpjūčio 2005 - 13:58
Man Paryžius vis dėlto yra kažkas stebuklingo. Daug kas sako, net straipsnius rašo apie paryžietiškus stresus, depresijas (iš dalies galiu sutikt), dirbtinumą, išpūstumą, bet kai tampaisi naktį palei tą purviną Seną, kuri savotiškai hipnotizuoja savo nuvarytu burbuliavimu, kai, praplaukus laiveliui su susižavėjusiais turistais, joje mirga marga šviesos, kurios atrodo kaip žarstomos šukės, kai eini tom susmirdusiom krantinėm, šalia bukinistų "kioskų", kai prisėdi ant Ponf Neuf ar šiaip kokio tilto ir matai pusamžę porelę, besiglaustančią ant suoliuko, kai nuvirsti kokiam sode, guli, žiaumoji kruasaną, klausai fontanų ir matai aplink tiek daug nuvirtusių "dzinistų", kurie paprasčiausiai džiaugiasi buvimu su savimi pačiu, kai stovi apsikabinusi naktinį žibintą prie Notre Dame ir stengiesi įžiūrėt velnius, kai tempiesi į namus, auberge ar viešbutį nusivaręs ir matai jaukias kavinukes, kurių kvapuose ir "amour"-mūr-mūr" dvasioje skendi gatvytės, jauti tik tai, kad esi įsimylėjęs ir net pats nežinai ką wub.gif . Gal būt patį gyvenimą wub.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneklimjan: 24 rugpjūčio 2005 - 14:20
Ir apie kokius liūdnumus šnekėt, kai sėdi po šakom ar ant laipto prie Sacre Coeur ir matai visą miestą, jauti šilumą nuo jos žvakučių, kai klausai tiesiog įtraukiančių į visą magiją ir siurrealybę klasikinių šansonų prie karuselės, o įžūlūs paukščiai stovi prie pat tavęs ir snapu barbena į ranką? Tai viena iš "mano" vietelių wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Aš prieš važiuodama į Paryžių galvojau apie tai, kad prancūzai nelabai mėgsta šnekėti kita kalba (kalbos tokios sklinda), o pati nė mur mur pranc....bet mano nustebimui nebuvo didelės problemos dėl susišnekėjimo, nes patikėkite, jie stengiasi atsakyti angliškai arba draugiškai parodo ar pasako (net ant pirštu skaičiuoja koks tai skaičius in english). O klausti teko tikrai nemažai, nes niekada nebuvau šiame mieste .....

Agne, kur buvai apsistojus?

Laukiam daugiau ištraukų iš tavo "Paryžietiško dienoraščio".... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Himeko @ 2005 08 24, 20:54)
Agne, kur buvai apsistojus?

Laukiam daugiau ištraukų iš tavo "Paryžietiško dienoraščio".... doh.gif

Buvau apsistojusi auberge prie Bastilijos ir ne auberge ax.gif , paskutinę naktį nakvojau pas draugę - jau kelis kartus rašiau, kad ji - dar viena nuprotėjus, kuri vieną dieną viską metė Lietuvoj ir išvažiavo be atgalinio bilieto 4u.gif . Ji dirba au pair pas vienus turčius, pinigų susigraibo iš visur kitur (tvarkymai, baby sitting, etc), žiauriai įsimylėjusi Paryžių, sako, pagaliau gavusi tai, ko gyvenime labiausiai norėjo, ir kad kiekvieną dieną vis laimingesnė ten, nors dėl visokių popierizmų ir prancūzų draudimų kol kas negali normaliai įsidarbint. Tai štai, su ja turėjom 3 aukštų namą visai parai - šeima dar buvo negrįžusi smile.gif .
Praktiškus atrastus dalykėlius surašysiu vėliau 4u.gif
Atsakyti
Tai štai ką atradau šįkart - labai labai romantišką kampelį, kaimelį vos ne Paryžiaus vidury, - BERCY VILLAGE wub.gif . Tai yra tarsi mažas senovinis miestelis, seni namukai, kuriuose įsikūrusios įvairiausios parduotuvytės (nemažai gaminių iš natūralių medžiagų) ir restoraniukai. O aplink - didžiausi parkai su nuostabiais gėlynais, dirbtiniais tvenkiniais, paukščiais, kalvelėm, suktais takeliais ir suoliukais wub.gif . Labai labai pavykęs bandymas sukurt kaimo ramybę miesto vidury. Pasakiška wub.gif . Vakare tie mažyčiai tipiški restoraniukai nušvinta, visur tokia šiluma, jaukumas wub.gif . Labai daug žmonių būna. Ir šitas kampelis yra 12 rajone (jei neklystu, lipti metro Bercy unsure.gif ).

Iš populiarių vietų man asmeniškai labai romantiška yra Concorde aikštė naktį ir tiltas šalia wub.gif . Ir visos tos šviesos, fontanai, statulos neatrodo paradinis blizgesys, šalia Sena su savo bruzgesiais, Eifelio švyturiai prie akis wub.gif . Dievinu wub.gif
Arba Notre Dame wub.gif - man tai naktį visa ta prieblanda - kaip koks iškirptas epizodas iš tų senų romanų.
Aišku, romantikos paieškos lengvai nutrūksta ant suoliuko prie vakarinio Eifelio wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneklimjan: 25 rugpjūčio 2005 - 20:49
Rekomendacijos:
restoraniukas "Au gamin de Paris" - 51, rue Vieille du Temple, 75004. Nu labai labai - ir niam niam, ir jauku, ir tiesiog gera drinks_cheers.gif ;
kavinukė "Au Clairon des Chasseurs" Tertre aikštėj (prie Sacre Coeur) wub.gif wub.gif . Taip įsimylėjau, kad aikštės paveikslą nusipirkau ax.gif . Prancūziškumas, jaukumas... galiu tik geriausius žodžius rašyt.
Jei nori įlįst į tą prancūzų "siurrealybę", pajust tą cabaret dvasią ir tiesiog ieškai džiugesio, "klasikinė" vietelė - "Au lapin Agile Cabaret", 22, rue de Saules (St Vincent gatves kampas) Montmarte, netoli Sacre Coeur. Labai žymi vieta, nuo senų laikų viliojanti nostalgiška atmosfera, nepamirštamais šansonais wub.gif
kitos vietelės adreso nepamenu - irgi Montmartre, netoli Sacre Coeur (žemiau kažkur), bet iš toli matyti - lyg "Maison Rose" - toks fantastiškas rožinis namukas - niam niam drinks_cheers.gif .
Kitą restoraną - gyvą galų legendą galit pamatyt ŠIČIA
Atsakyti
Dabar kai kas skaniau wub.gif
Vis dėlto ankstesnė mano rekomendacija dėl Monge gatvės croissants pasilieka - nuostabūs gardėsiai, o sviestiniai rageliai wub.gif wub.gif . Taigi tai lieka mano mylimiausia vietelė. Kaip sakiau, ši bandelinė - "Maison Kayser" - yra viena geriausių ir populiariausių Paryžiuj. Beveik kiekvieną vakarą praeidavau, tai mažai kas belieka ten. O per piką eilės didžiausios gatvėj būna.
Dar "pavojingai" skanių dalykų atradau bandelinėj rue des Deux Ponts (4 arr.), "La Croissanterie" - St Germain bulvare (136 nr).
ŠOKOLADAS wub.gif : nieks neprilygs Paryžiaus liuksui - FAUCHON wub.gif (prie Madelaine aikštės lyg). Bet atradau ir kelias sužavėjusias šokoladines: toj pačioj "skanioj" gatvėj - rue des Deux Ponts, rue St Louis en Ile (kur yra ir žymus restoranas "Nos ancetres les Gaulois") - netoli Notre Dame ir rue du Bac - netoli Orsay muziejaus wub.gif . Beje, šioj Bac gatvėj yra knygynas (nr. 18), kuriame pakankamai nebrangiai gali nusipirkt gerų knygų (daug išpardavimų, nuolaidų) ir įvairių CD (nusipirkau klasikinių šansonų... 5... blush2.gif ) po 3Eu (už tokią kainą CD Paryžiuj gali nusipirkt nebent Montmartre pas arabus).
Atsakyti
QUOTE(agneklimjan @ 2005 08 25, 19:45)
Beje, šioj Bac gatvėj yra knygynas (nr. 18), kuriame pakankamai nebrangiai gali nusipirkt gerų knygų (daug išpardavimų, nuolaidų) ir įvairių CD (nusipirkau klasikinių šansonų... 5...  blush2.gif ) po 3Eu (už tokią kainą CD Paryžiuj gali nusipirkt nebent Montmartre pas arabus).

ĖĖĖ, vat ir ne tik ten tongue.gif Mouffetard gatvės vidury yra tokia muzikos krautuvėlė, ten mes pirkom šansonų CD po 2 Eu tongue.gif Tiesa, gal mažai kam tokie patinka, ten 20-30 metų prancūziška muzika, bet man tai labai wub.gif

Atsakyti