Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(Himeko @ 2005 07 06, 17:54)
Galvojau, kad tas carnet galioja vieną dieną, tai jei galioja kol visus sunaudoji, tai gerai. O vaikiškų carnet būna? Ar Disney (5 zonai) ir oro uostui galioja carnet, t.y. ar tie rajonai laikomi užmiesčiu?
Kaip supratau ir autobusu galėsiu su tais bilietais važinėti?
Kiek galioja vienas bilietukas iš carnet, t.y. ar galiu keisti kryptis ir pereiti ir vienos linijos į kitą su tuo pačiu bilietu, kol "nepraeisiu pro tuos automatus kur suryja bilietus"?

Daug kvailų klausimų, bet norisi sužinoti iš anksto.

P.s. parašiau e-mail į keletą viešbučių (tame tarpe ir į auberge), bet kažkodėl nesulaukiu jokių atsak., gal jiems reikia skambinti, nes neužsisakius nenoriu važ.

Ne, nusiperki carnet, ir naudok, kada nori, gali su tais bilietais važiuot metro, autobusu ir RER. 10 bilietų carnet kainuoja 10,50Eu, vaikiški pigesni. Į oro uostą su RER tinka, o į Disneyland - g.gif . Šiaip Disneyland yra 32km nuo Paryžiaus (kokia čia 5 zona unsure.gif ), lyg dar Paryžiaus zona. Nevažiavau ten, gal daugiau pasakys, kas buvo. Šiaip su RER A linija važiuot reikia (planuose raudonai žymi) iki Marne-la-Vallée / Chessy stotelės (~35min.), bet nežinau, ar čia tas pats bilietas tinka, ar jau kitokį reikia pirkt unsure.gif .
Vienas bilietas galioja 2h tik vienai krypčiai, jei nori atgal važiuot, turi kitą išmušt. Kitom linijom gali važiuot (t.y. persėst kitoj stotelėj į tau tinkamą metro), bet tik ta pačia kryptim (t.y. arba į priekį, arba atgal).

Dėl auberges - aš gavau atsakymus iš kelių, bet negaliu be kortelės rezervuot. Šiaip vietų visada gausi, jei, pvz., vienoj auberge kažkaip vietų nebūtų (tai retai pasitaiko, nes galima vienoj auberge apsistot tik 6d.), tai personalas tau mielai suranda vietą kitoj auberge (nakties kaina max. 5Eu skirtųsi). TAaigi rezervacija kaip ir nebūtina, nebent nori tik toj, o ne kitoj apsistot ir būt rami, kad nereiks lagamino į kitą vietą gabentis. 4u.gif Aš planuoju būtent toj auberge prie Bastilijos apsistot - visai patiko cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneklimjan: 06 liepos 2005 - 18:55
smile.gif Aš Vokietijoj garantuodamasis sau visada nurodau VISA ELECTRON numerį. Tiesa, toje kortelėje daugiau kaip 20 Lt nebūna, taigi ir norėdami jie niekad nenusiskaičiuotų pinigų. Ir visada susitariu, kad garantijai nurodau kreditinės kortelės Nr. (tiesa, sakydamas, kad tai VISA, nutyliu, jog ji ELECTRON), o sumokėsiu grynais atvykęs. Vokietijoje tas sueina. Gal sueitų ir Prancūzijoje?
Atsakyti
QUOTE(Himeko @ 2005 07 06, 20:56)
Kaip tik  prieš kelias min gavau ir aš atsakymą iš Auberge (to kur pareklamavai, prie bastillijos) stotele Ledru Lorin. Tai rezervacijai prašo korteles nr., bet kaip banke aiškinausi, kad nelabai nuskaičiuos nuo nevirtualios kortos, tai net nežinau ar tiks manoji. Bet aš norėčiau dviviečio kambario na, gal gausiu.
  Jei sakai, kad pasiūlyti gali kitą var. tai jau ramiau. Bet inete kiek ieškojau tai tik šitas viešb. iš visų Auberge ir krito. Vadinasi tai kaip tinklas ir jų yra daugiau?

Ale bėda prancūziškai nė bum bum, gal pavyks kaip nors susišnekėti kai reikės.

Radau, kad galima plaukti sena 1val kruizas nuo 8 vakaro visiems 4,5eu. Gal įdomu būtų, tik neaišku ką matysime, nors reklamų šviesa galinga  biggrin.gif  Kaip manai ar būtų įdomu. Man kažkaip atrodo gal visai nieko.

Stotelė Ledru Rollin smile.gif . Pasiklausk, ar dviviečių dar yra, nes dabar pats "turistynas". Čia ne tinklas, bet jie tarpusavy bendrauja, paprasčiausiai susiskambina su kuria auberge ar pigiu viešbutuku ir rezervuoja tau kambarį. Aš irgi buvau užtaikiusi "ant kamščio", tai iškart pats personalas pasiūlė kitur kambarį surast. O kalba ten ne tik prancūziškai, užtat ir yra "internationale" - jei jau moki kokią kalbą, vis tiek atsiras, su kuo pakalbėsi smile.gif

Sena paplaukiot wub.gif būtina, jei turi progą ir laiko wub.gif
O kada tu varai?

p.s. Matroskino pasiūlymas visai nieko - pabandyk thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Himeko @ 2005 07 07, 23:22)
Atsiuntė atsakymą iš tos Auberge prie Bastilijos, kad tai dvivietis kambarys ir kad nuo kortos 34 eur, t.y. vienai nakčiai, o tolesnį laiką galėsiu pratęsti ten. Tai kaip ir patikėti reikia, kad neliksiu nakvoti gatvėje.

Aš atvarau 19/07 ir grįžtu į Vilnių 21/07. Labai mažai būsių mieste, kurį visada norėjau pamatyti  cry.gif Na, bet kaip pirmam kartui gal ir pakaks.

Žinai, labai keista, kad nė viename iš bankų negalėjo pasakyti ar gali kas nors nuskaičiuoti pinigus nuo kortos, jei pasakau nr. ir galiojimą. Na, reikės patikrinti kortą ir įsitikinti. Kažkaip galvoju, kad tai Matroskino varijantas.

Nu kur gi liksi gatvėj, vis tiek ką nors pasiūlys blogiausiu atveju tongue.gif . Pabandyk rezervuot "a la Matroskinas", tada gausi patvirtinimą, kad jau turi kambarį ir kokį. O šiaip prašo rezervuot 2 naktims, o tada, jei liksi, pratęst, bet jei dvivietis, gal nakčiai užtenka biggrin.gif blush2.gif .

Ajai, pirmą kartą varai ir tik 2 dienas būsi sad.gif blink.gif ? Pasitempk tada, jei norėsi bent jau reprezentacinius objektus pamatyt. O dar galvoji į Disneyland varyt per šį laiką? blink.gif blink.gif Tai gi ten visa diena nueis blink.gif

Dėl bankų tai tikrai įdomu smile.gif . Gal tikrai nurodyk kortelės numerį, lauk atsakymo dėl kambario ir pasakyk, kad susimokėsi grynais vietoj. Parašyk, kaip išsispręs.
Atsakyti
QUOTE(agneklimjan @ 2005 07 06, 14:44)
Geras  thumbup.gif , šprotų niekada nepagalvojau pasiūlyt - man atrodo, toks skonis "ant ribos" prancūzui. O "Alitos" ar kitų lietuviškų vynų neišdrįsčiau pasiūlyt  blink.gif - blin, prancūzai juk, vynų kokybę jaučia, geriau jau kokio stipresnio gėrimo "prezentacijai" įsimetu  4u.gif O kaip su "taviškiais"? Kaip atsiliepė apie "Alitą"?

Šprotai jiem egzotika, bet patiko, kai buvo Lietuvoj, išsivežė tikrai nemažai dėžučių namo. O Alitos putojantį įvertino kaip gerą už labai gerą kainą. Šventėms renkasi tikrą šampaną, o šiaip - parsivežė namo lietuviško irgi nemažai. Čia šeima iš Provanso, teko pas juos pagyvent keletą mėnesių, kai ten atlikinėjau praktiką, gaila, kad dabar ryšiai "aptrūko" - baisiai sunku prisiruošt parašyt... Šiaip jiems įdomu ragaut visokias Stakliškes ir panašiai - bet tik ragaut. O šampano (mūsiško) ir į piknikus įsideda.
Atsakyti
QUOTE(Himeko @ 2005 07 05, 20:43)
Na, kagi Paryžiuje būsiu tikrai labai trumpai, nes kvailai gavosi su bilietais.
Būsiu Paryžiuje vieną pilną dieną ir vieną vakarą, o kitas rytas skirtas bus kelionei į oro uostą.

Patarkite kokius metro ir RER bilietus pirkti: gal tik vienai dienai, o kitoms dienų "puselėms" gal yra kokie bil. tik ten kur važiuoji. Gal aiškiai parašiau.

Manau Tau betkurioj kasoj patars kokius tinkamiausia pirkti bilietus.
O prie Bastilijos stovi toks kioskelis su daugybe žemėlapių ir informacinių knygelių, verta pasiimt wink.gif
Mes Paryžiuj buvom tik vieną menką dienelę sad.gif Žiauriai mažai sad.gif Tai pirkom metro bilietus 1-4 zonai vienai dienai. Kainavo 9 eurus (1 bilietas). Bet plakėmes po Paryžių kaip pakvaišę tongue.gif Išlipdavom kur šaudavo į galvą, įlipdavom irgi smile.gif
Pamatėm daug, bet laaabai reikėjo skubet sad.gif
Kitom atostogom jau nuspręsta - Paryžius minimum savaitei wub.gif
Atsakyti
Sveikos.tai vat grįžom iš Paryžiaus į kurį kaip jau minėjau anjsčiau važiavom su 2,5 metų mergaite.Nu ir ką Jūs manot?Viskas labai čiki. Keleiviai gyrė auksinį vaiką, o tėveliai viską matė su visais... Taip kad jei kasd dvejojat, tai sakau kad tai yra įmanoma, beabejo ,atsižvelgianbt į vaiko charakterį.Mūsų 3 nakvynės buvo autobuse ir 5 viešbučiuose, tai kai miegojom autobuse iš staliuko priešais mūsų stalo padarėm mažiukei lovą ir ji miegojo kuo ramiausiai, taip tpat vežėmės vežimuką , žodžiu esu labai patenkinta ir sužavėta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(agneklimjan @ 2005 07 08, 10:11)
Nu kur gi liksi gatvėj, vis tiek ką nors pasiūlys blogiausiu atveju  tongue.gif . Pabandyk rezervuot "a la Matroskinas", tada gausi patvirtinimą, kad jau turi kambarį ir kokį. O šiaip prašo rezervuot 2 naktims, o tada, jei liksi, pratęst, bet jei dvivietis, gal nakčiai užtenka  biggrin.gif  blush2.gif .

Ajai, pirmą kartą varai ir tik 2 dienas būsi  sad.gif  blink.gif ? Pasitempk tada, jei norėsi bent jau reprezentacinius objektus pamatyt. O dar galvoji į Disneyland varyt per šį laiką?  blink.gif  blink.gif Tai gi ten visa diena nueis  blink.gif

Dėl bankų tai tikrai įdomu  smile.gif . Gal tikrai nurodyk kortelės numerį, lauk atsakymo dėl kambario ir pasakyk, kad susimokėsi grynais vietoj. Parašyk, kaip išsispręs.

Taigi jau grįžau iš Paris ir galiu reziumuoti, kad reikės dar kartą ten apsilankyti, bet be vaiko.
Nuo kortos už pirmą naktį jie pinigus nusiskaičiavo - labai nustebau blink.gif ir kambarys buvo rezervuotas. Vietų tuo metu nebuvo, nes japonui siūlė kitą viešbutį 15min atstumu metro, tai gerai kad užsisakiau, nes bagažas baisiai sunkus, ir vaikas pavargęs.(važiavome ne iš LT).
Ačiū už pasiūlytą viešbutį, kurį radau gan normaliai, tik iš oro uosto reikėjo 2 kartus persėsti.
Taigi disney yra 5 zonoje, todėl bilietas (suaug+vaikas) metro kainavo apie 14 eu čia pirmyn ir atgal.
Pirmą vakarą pavaikščiojom prie Bastilijos (nes vietoje buvome tik apie 8 vakaro) ir palei kanalą. Labai nustebino visur (ne kavinėse) geriamas vynas (iš taurių- ne iš vienkartinių thumbup.gif ) ir porelės sugulusios wub.gif
Po Disney dar nuvažiavome prie Eifelio ir jau parsibeldėme į viešbutį vėlai vakare, taigi daug vietų liko neaplankytų.
Pirmą vakarą pavyko patekti į maisto prekių pardą (kur netoli viešcool.gif, tai jų tos prancūziškos maisto prekės sudarė tikrai gerą įspūdį.
Atsakyti
QUOTE(kava @ 2005 08 11, 09:56)
Agneklimjan, tu viską žinai apie Paryžių 4u.gif  Kaip šito viešbučio dislokacija - ar patogi, ar tai centras, ar arti centro - Hotel Wilson - 2* , 10 bis, rue du Chateau, Asnieres 92600, France? Kaina patogi blush2.gif

O internete neieskojai atsiliepimu ar zemelapiu? Jei ne, tai cia yra keletas atsiliepimu - sako, kad vertas savo kainos, bet turi ir trukumeliu.
apie hotel Wilson
Del vietos - jei centru laikyti Eifeli, ir kitas idomybes, tai sis viesbutis jau tolokai nuo ju. Jis yra jau uz aplinkelio, kuris juosia centrini Paryziu (na, ne pati pati centra, o jau nemaza centrine miesto dali) Ir, kiek suprantu, metro ten tiesiai nevaziuoja. Reiktu vaziuoti traukinuku i viena is paryziaus traukiniu stociu, o jau nuo ten butu galima vazinetis metro, o gal ir pesciom ka pasiekti. Na, reiktu dar pasidomet, kaip ten su tuo susisiekimu.
Atsakyti
Tiesiog siūlyčiau susiradus kokį nors variantą, tikrintis žemėlapiuose, kur jis yra, ar yra metro stotis netoli. Jei jau numanai, ką Paryžiuje aplankyti norėsi (šioje temoje jau daug patarimų buvo), tai gali pasižiūrėti ir kaip susisiekimas atrodys iki ten. Vienam žemėlapy visko gal ir nerasi (aš tokio nežinau), bet gali naudotis keliais, pvz.:

Paryžiaus rajonai, muziejai, monumentai - už to raudonai geltono (aplinkelis peripherique) tikrai geriau nelįsti, metro daugmaž jo ribose ir važinėja.
Dar neblogas interaktyvus Paryžiaus transporto žemėlapis - puslapis berods tik prancūziškai, bet suprast galima - nuoroda kairėje viršuje.

O viešbučio ar buto vietą galima tikrintis kad ir mapquest.com, ar kur kitur..
Atsakyti
Mes ieškojom per YAHOO - Paris - Vacation rental. Čia aš taip labai grubiai, bet manau, supratai smile.gif O rajonai (arrondisiment, ar kažkaip panašiai rašosi, nu nemoku aš prancūziškai blush2.gif ) - tai nuo 1 iki 16 numerio yra daugiau mažiau "centras". Man asmeniškai sentimentus labiausiai kelia ir yra gražiausi 5 arrdt. (Lotynų kvartalas) ir 18 arrdt. (Montmartras) wub.gif

Daugiau apie rajonus gali pasižiūrėti čia
Jeigu domina, galiu įmest pigesnių butukų nuorodas, kurias buvau susiradus, kai patys ieškojom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kava @ 2005 08 11, 08:56)
  ar tai centras, ar arti centro - Hotel Wilson - 2* , 10 bis, rue du Chateau, Asnieres 92600, France? Kaina patogi blush2.gif

Uoai, kad labai necentras 4u.gif , Asnieres yra Paryžiaus priemiestis, turiu ten pažįstamą vieną. Bet susisiekimas neblogas - gali važiuot 13 metro Asnieres-Genneviliers.

Šiaip jau centru laikoma 4-5 arr. (žodžiu, aplink Notre Dame). O man pačiai tai ir mažas perliukas wub.gif
Atsakyti