Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

Pritariu, kad į Paryžių geriau važiuot be jokių organizavimų ir gidų, nes tai kartu ir potencialius frankofilus mažina biggrin.gif - tas varinėjimas, diktavimas neperduoda Paryžiaus žavesio ir neretai palieka tik ekskursijos "vaizdelį"... Gal truputį brangiau atsieina, bet tikrai verta.
Dar dėl kelionės laiko - manau, kad kiekvienas sezonas savotiškai įspūdingas ir žavus wub.gif Aš įsimylėjau Paryžių žiemą - sakau, kad dabar, kai prisimenu stiklinius burbulus su krintančiu sniegu, iškart tas fantastiškas jausmas sugrįžta wub.gif Dar būtinai pamatysiu ir pavasarį, rudenį, ir esu įsitikinusi, kad tai tokį patį jausmą palieka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(agneklimjan @ 2005 06 07, 09:54)
Pritariu, kad į Paryžių geriau važiuot be jokių organizavimų ir gidų, nes tai kartu ir potencialius frankofilus mažina  biggrin.gif - tas varinėjimas, diktavimas neperduoda Paryžiaus žavesio ir neretai palieka tik ekskursijos "vaizdelį"... Gal truputį brangiau atsieina, bet tikrai verta.

Pritariu 100 proc. Man asmeniškai Paryžiuje didžiausią įspūdį padarė tos vietos, kur turistų buvo mažiausia, bet labiausiai matėsi pats miestas. Vyras mano juokėsi, sako, mes jau 6 dienos čia, visus Paryžiaus žvirblius pažįstam, o dar Eifelio nematėm biggrin.gif Tai priešpaskutinę dieną sąžiningai pravarėm per pagrindines įžymybes - Luvras, Tiuilri sodai, Eliziejaus laukai, Triumfo arka, Šajo rūmai, Trokadero sodai, Eifelis, Marso laukai. Pamatyt buvo įdomu, Eifelis ir Luvras - tikrai labai įspūdingai atrodo, bet man "dūšios nepalietė", pasidėjau pliusiuką ir tiek. ax.gif O pvz., be Triumfo arkos išvis galėjau puikiai apsieiti. Didelės dalies Paryžiaus įžymybių sąmoningai neaplankiau, užtat išnaršėm tykesnius ir ne tokius žinomus miesto kvartalus, ir va būtent tokį miestą aš ir įsimylėjau wub.gif
Nu bet čia aišku, kiekvienam skirtingai, tik norėjau parašyt apie alternatyvą ax.gif

O dėl brangumo - tai pažiūrėjau, kad savaitės kelionė su autobusu kainuoja apie 1000 Lt (aš čia apibendrintai), iš kurių kokias 4 d. būni pačiam mieste. Mums kainavo apie 1200 Lt/žm kelionė+nakvynė, bet keliavom komfortiškiau, lėktuvu, gyvenom centre, kur iki Notre Dame vos 10-15 min pėsčiom, ir prabuvom cielas 8 d., kas vis tiek buvo per mažai tongue.gif Taip kad dėl brangumo galima ir pasiginčyti tongue.gif

Agneklimjan, o kurios Paryžiaus vietos tau labiausiai patiko? Eifelio bokštą pamenu, o kas dar? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Maša @ 2005 06 07, 13:50)
O dėl brangumo - tai pažiūrėjau, kad savaitės kelionė su autobusu kainuoja apie 1000 Lt (aš čia apibendrintai), iš kurių kokias 4 d. būni pačiam mieste. Mums kainavo apie 1200 Lt/žm kelionė+nakvynė, bet keliavom komfortiškiau, lėktuvu, gyvenom centre, kur iki Notre Dame vos 10-15 min pėsčiom, ir prabuvom cielas 8 d., kas vis tiek buvo per mažai tongue.gif Taip kad dėl brangumo galima ir pasiginčyti tongue.gif

Agneklimjan, o kurios Paryžiaus vietos tau labiausiai patiko? Eifelio bokštą pamenu, o kas dar? ax.gif

Aš galvoju 2 savaitėms vežtis ~300Eu (čia viskam - nakvynei, maistui, etc), tiesa, dar nemažai trūksta, skolinsiuosi. Manau, kad užteks, kaip nors pragyvensiu. O varysiu autiku. Jau tėvus informavau, vaiką tam laikui prirašiau atostogaut, bet vyrui kol kas nerizikuoju sakyt blush2.gif .

Man irgi labiausiai patiko tas "tikras", ne paradinis Paryžius. Eifelis, aišku, patiko (ne tik dėl to, kad "Suktinį" maukiau viršūnėj biggrin.gif ), šiaip ar taip simbolis didžiausias, o kur aukščiau palipus ir dairaisi, ar jį pamatysi. O mano nenusibostanti kasdienybė žiemą buvo Notre Dame, tos šviesios šaltos kvepiančios siauros gatvelės, krantinės, Lotynų kvartalas, bandelinės (jau rašiau, kad vieną geriausių jausmų savo gyvenime patyriau, kai, išeidama iš namų, tiesiog praplauki pro bandelinės kvapus - nu numirt gali iš gerumo wub.gif ); kiti keleliai sukosi Montmartre, įsimylėjau tuos laiptus, kurių foto įdėjau. Atvirai pasakius, net nežinau, kokią vieną vietą išsskirt - tiesiog visokie kiemai, gatvytės, krantinės. Viena tokia "įrėminta", uždara gatvelė 4 arr. man labai ypatinga (bet čia "ne viešumai" ax.gif ). Naktinė Notre Dame su savo žibintais - wub.gif Apskritai prisiminus pulsas padažnėja (o va, kai apie diedą pagalvoju, tai tik pagalvoju, reiškia, bet kokio ultimatumo atveju mano pasirinkimas būtų ne vyrelio naudai unsure.gif ). O naktiniai pasivaikščiojimai per pusę Paryžiaus wub.gif Dar neseniai žiūrėjau filmą "Pont-Neuf meilužiai", tai net apsižliumbiau blush2.gif Nu žinok nežinau - reikia man viso to, reikia, užtat ir skolinuosi kaip durnė, važiuoju, kad galėčiau vėl atrast TĄ gyvenimą. Man tiesiog reikia wub.gif .

p.s. ką tik su vyru ir su švogeriu susiėdžiau - kaltina mane, kad iniciatyvos nerodau, darbo normalaus nesusieškau, o aš pasakiau, kad ieškau visur, o jei tik pasitaikys galimybė Prancūzijoj dirbt, tai į viską spjausiu. Tai va, dabar rašau žinutę, o ant manęs "lietuvių išmintis" krenta unsure.gif . Žodžiu, mano reziumė - man reikia prancūziško gyvenimo, tos kultūros ir dėl tokios galimybės galėčiau be graužaties labai daug ką paaukot. 4u.gif Baisu...
Atsakyti
QUOTE(Himeko @ 2005 06 12, 22:37)
Labas, Paryžiaus žinovės,
Planuoju kelių dienų kelionę į Paryžių su vaiku. Šiaip vienas maršrutas aiškus, tai Disneilandas, bet būtų beprotybė nors akies krašteliu nepamatyti pačio Paryžiaus. Todėl ieškau gyvenamos vietos dviems naktims, bet arčiau centro, bet, kad nereikėtų persėdinėti važ. iš oro uosto ir į Disn. būtų lengva nuvaž. Reikalas tas, kad noriu nebrangiai rasti, bet nežinau tuose B&B ar pan. vietose yra saugu, normalu su vaiku. Ir dar kur man nusivesti vaiką (6metai), kad ir jam būtų įdomu, bet ir man širdžiai malonu? (iš nuotraukos gal nieko vieta Scare Coeur, na dar prie eifelio bokšto....) Radau nebrangų viešbut., bet netyčia atsiverčiau per google tą patį pavadinimą, tai nustebau, kad kitame tinklapyje kaina dvigubai didesnė, tai  nieko nebesupratau, o adresas tas pats, kur teisybė.
Daug prirašiau, bet gal kokių patarimų parašysit. šiaip pagrindinius čia rašytus atsispausdinau, bet kai važ su vaiku, tai kelionė čiut kitokia gaunasi, todėl ir noriu patarimo.

Na, nežinau, dabar kaip ir turistų bumas, tai geresnės vietelės jau seniausiai rezervuotos būna. Pigiausiai apsistotot galima čia: http://www.aijparis.com/, mačiau nemažai šeimynėlių, kai lankiausi šitoj auberge. Arba žvilgtelk į "paskutinės minutės" puslapį čia: Last minute PARIS. Vaikams, bent jau paryžiečiams, labiausiai patinka Sacre-Coeur, Jardin du Luxembourg, Jardin des Tuileries, Sena ir laiveliai. Eifelis, jau kas be ko, įsirašo į dienotvarkę 4u.gif

Atsakyti
Šiandien internete besiknisdama užšokau ant pilies netoli Paryžiaus (35 km), kur yra padarytas vaško figūrų muziejus Pero pasakų motyvais. Va čia galima pasižiūrėti. Nežinau, kaip šešiamečiui, bet mano penkiametis dar labai kliedi pasakom, tai jam pramuštų smile.gif Kiek supratau, ten ne vien vaikam yra į ką akis paganyt. Tik aišku, kiek toloka, keliom dienom važiuojant gal ir laiko nebus... ax.gif
Atsakyti
O aš maniau, kad viena taip svaigstu Paryžiumi. Niekada nebevažiuočiau i Paryžių su organizuota kelione (galiu palygint, nes teko būt ir taip, ir taip). Su grupe nuvažiavęs niekada jo neįsimylėsi, nes matysi tik turistus, bėgsi ir nepajusi TO gyvenimo. Man labiausiai patiko vakarai, kai visi atsipalaidavę, sėdi kavinėse, net vaikščiodamas gatvėj tu jautiesi tokia laisva ir laiminga. Ir dar, būtina pasivažinėt metro, kad ir šiaip sau, be tikslo...
Ir paryžietės ypatingos, jos tikrai nėra gražios, bet su šarmu. Ech, noriu vėl i Paryžių...
Atsakyti
QUOTE(r@siukas @ 2005 06 23, 11:47)
http://www.aijparis.com/
cia lyg ir pigu, taciau neaisku, ar kaina zmogui, ar kambariui
gal kas nors ten buvo, gali nusakyti kokios ten gyvenimo salygos
ir kainos?

Pavėlavau papasakot unsure.gif . Bet vaizdelis toks:
kaina žmogui, yra ir dviviečių, triviečių, keturviečių kambarių. Sąlygos tikrai padorios, kur keturviečiai kambariai, yra dušas, tualetas, kitiems kambariams yra dušai, tualetai tam aukšte. Ryte - prancūziški pusryčiai - bagetės su džemu, sviestu, kava, kakava, žodžiu, kiek nori. Kiekvieną dieną nuo 10h iki 14h auberge būna užrakinta, nes visos patalpos plaunamos (bet ir taip visi išeina po pusryčių žvalgytis). Kambariuose yra kriauklės, dviaukštės lovos, spintos, pakabos. Švaru, gražu, studentiška, bet ir už kainą studentišką, chebra irgi visai miela renkasi - iš visokių pasaulio kampelių. Vakarais nemažai ka sėdi, bendroj salytėj, valgo, kokį vynelį geria, plepa, žaidžia, filmus per kompą žiūri, taigi jei nori pasitobulint kalbos žinias, labai puiki vietelė. Aš pati mažai būdavau, tik nakvot pareidavau unsure.gif . Beje, gali tampytis iki kada nori - bet kurią valandą įsileis 4u.gif

Saugumas - šiaip jau kas ilgesniam laikui atvaro, tai jaukiai įsikuria, daiktelius išsitraukia, susidėlioja. Pinigus ar ką brangaus saugai rakinamose saugyklėlėse, o tuo metu, kai užrakinama auberge, lagaminus nuneši į saugojimo salę. Apie vagystes, muštynes ir pan. kol kas negirdėjau.

O šiaip taikysiuosi ten apsistot rugpjūtį (tfutfutfu, tikiuos, vietų bus - negaliu rezervuot be kreditinės kortelės...) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Waiworyksciuke @ 2005 07 05, 13:19)
nagi buvuios kelionese ilgesnese... patarkit koki maista reikia veztis... kazkas patare veztis tu sriubu ir kosiu kur su indeliais ... ka dar ? Turim 3 saltkrepsius... esame 4 suauge ir 2 vaikai ( 2.5 metu ir 12 metu). Laukiu patarimu... beje dar girdejau kad galima vezti po bloka cigareciu tipo ten praso parduoti kai nuvaziuoji ir uzdirbti eina ant keliu lauktuviu ar tai tiesa? Ir gal dar ka vezti ? Gal dar ko praso?

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif O tikrai apie Prancūziją tau taip pasakojo? biggrin.gif Negirdėjau tokių bajerių, nebent kur tarp rudulių-juodulių sukiotumeisi ir siūlytum pirkt cigaretes biggrin.gif . Bet kad dar nemokamą nakvynę žandarai tau suveiktų biggrin.gif . Sau, aišku, pasiimk, daug pigiau bus.
Geras bajeris thumbup.gif . Net įdomu, kaip ten koks žmogelis prieitų ir prašytų cigarečių parduot - ant kaktos neparašyta, kad jų turi biggrin.gif .
Aš pati nieko nesivežu - tik ko kelionei reikia, o ten nueini į prekybos centrą ir nusiperki - kainas buvau anksčiau parašiusi, ne ką brangiau, nei pas mus. O jei su šeimyna, tai, aišku, galit ir tų sriubų prisikraut, porą dešrų įsimest, duonos, ilgiau stovinčios, pvz., "Močiutės". Gėrimų tempt neapsimoka - krūvis+ten mineralinio butelis irgi apie 3-4Lt kainuoja. Jei geriat, galit kokį "stiprų" butelį įsimest, nors vynas ten nuo 2Eu. Vaikams... Nežinau blush2.gif . Jau didoki, viską valgo (o šiaip indeliai ~250g maistelio apie 4Lt), gal kokių vaisių džiovintų ar riešutų. Jei viešbuty gyvensit, labai neprigaminsit, tai ir reikalo viską vežtis nėra. Nežinau, ką patart dėl vaikų unsure.gif . O ką planuojat vežtis jiems? Jei draugų yra, daug kas mėgsta sūrio lazdeles, alaus ar "Suktinio" paragaut, paskanaut šakočio.
Atsakyti
Sau maisto tikrai neverta dėtis, nebent dėl visa ko, nedaug. Yra ir Paryžiaus centre mini prekybos centrai, kur viskas pakankamai padoriom kainom - o juk paragaut irgi įdomu. Mes tai valgėm apsilaižydami paštetus ir ragavom vyną. Vaikams gal verta įsidėt jų įprastinio maisto, riešutų ar šokolado, kuriais galima stiprintis dienos bėgy. Kavinėse valgyt visai šeimai brangoka, bet pasmaguriaut šviežiomis bandelėmis - būtina. Ir dar mums patiko valgyt rytietiško maisto užeigėlėse (ir skanu, ir kainos nesikandžioja), o arabiškose kažkaip būna neypatingai švaru, o gal taip tik pasirodė.
O jei kalba apie prancūzus, jiems labai patinka mūsų šprotai ir Alitos putojantis vynas...
Atsakyti
Na, kagi Paryžiuje būsiu tikrai labai trumpai, nes kvailai gavosi su bilietais.
Būsiu Paryžiuje vieną pilną dieną ir vieną vakarą, o kitas rytas skirtas bus kelionei į oro uostą.

Patarkite kokius metro ir RER bilietus pirkti: gal tik vienai dienai, o kitoms dienų "puselėms" gal yra kokie bil. tik ten kur važiuoji. Gal aiškiai parašiau.

Atsakyti
QUOTE(Himeko @ 2005 07 05, 19:43)
Na, kagi Paryžiuje būsiu tikrai labai trumpai, nes kvailai gavosi su bilietais.
Būsiu Paryžiuje vieną pilną dieną ir vieną vakarą, o kitas rytas skirtas bus kelionei į oro uostą.

Patarkite kokius metro ir RER bilietus pirkti: gal tik vienai dienai, o kitoms dienų "puselėms" gal yra kokie bil. tik ten kur važiuoji. Gal aiškiai parašiau.

O tau neužteks vieno carnet? unsure.gif Kai tiek trumpai būsi, ne metro lakstysi, tad manau, kad 10 bilietu 2 paroms pakaks. Į užmiesčius gal nevažinėsi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(agneklimjan @ 2005 07 06, 14:39)
O tau neužteks vieno carnet?  unsure.gif Kai tiek trumpai būsi, ne metro lakstysi, tad manau, kad 10 bilietu 2 paroms pakaks. Į užmiesčius gal nevažinėsi  unsure.gif

Galvojau, kad tas carnet galioja vieną dieną, tai jei galioja kol visus sunaudoji, tai gerai. O vaikiškų carnet būna? Ar Disney (5 zonai) ir oro uostui galioja carnet, t.y. ar tie rajonai laikomi užmiesčiu?
Kaip supratau ir autobusu galėsiu su tais bilietais važinėti?
Kiek galioja vienas bilietukas iš carnet, t.y. ar galiu keisti kryptis ir pereiti ir vienos linijos į kitą su tuo pačiu bilietu, kol "nepraeisiu pro tuos automatus kur suryja bilietus"?

Daug kvailų klausimų, bet norisi sužinoti iš anksto.

P.s. parašiau e-mail į keletą viešbučių (tame tarpe ir į auberge), bet kažkodėl nesulaukiu jokių atsak., gal jiems reikia skambinti, nes neužsisakius nenoriu važ.
Atsakyti