Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

Gal ir pabandyk 4u.gif . Geriausia paklausk kasoj, o jei jau važiuosi ir konduktoriai pasitaikytų, pasirodytų, kad negalioja, tai įjunk "laisvą bėgį" - kalbėk tik lietuviškai ir maskatuok rankom - nebus problemų (nemažai pasitaiko tokių išsisukimo atvejų) biggrin.gif Aš tai pati nežinodama zuikiu pavariau biggrin.gif blush2.gif - nežinojau, kad bilietas galioja 2h ir tik viena kryptim, tai šaltai pereidinėjau į atgalinę kryptį ax.gif O bauda - 25 Eu berods unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(agneklimjan @ 2005 05 18, 14:57)
Aš tai pati nežinodama zuikiu pavariau  biggrin.gif  blush2.gif - nežinojau, kad bilietas galioja 2h ir tik viena kryptim, tai šaltai pereidinėjau į atgalinę kryptį  ax.gif O bauda - 25 Eu berods  unsure.gif

Geras blink.gif Aš irgi įsivaizdavau, kad nusiperki bilietą ir jis galioja, kol neišeini iš požemio - varinėk kokia nori kryptim ir kiek tik nori blush2.gif Gerai, kad parašei, labai ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maša @ 2005 05 18, 21:04)
Geras blink.gif Aš irgi įsivaizdavau, kad nusiperki bilietą ir jis galioja, kol neišeini iš požemio - varinėk kokia nori kryptim ir kiek tik nori blush2.gif Gerai, kad parašei, labai ačiū 4u.gif

Man irgi blink.gif buvo, kai gal 5d. taip varinėjau (tfutfutfu, sėkmingai). Paskui draugė (beje, jau susimokėjusi baudą biggrin.gif ) išaiškino, kad galioja 2h. tik viena kryptim (ta prasme, gali pasitampyt truputį ir toliau porą stotelių pavažiuot, bet ne atgal. Nežianu, ar taip paaiškinau ax.gif . Žodžiu, jei pravažiuoji reikiamą stotelę, tai norėdama atgal sugrįžt naudosi kitą bilietą. Užtat ir užsiminiau apie savaitinius bilietus, nes 10 bilietų (carnet) kainuoja 10,50Eu, o vienas bilietukas - 1,4Eu. Nepigu ir tikrai neapsimoka žioplinėt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(agneklimjan @ 2005 05 18, 17:57)
Gal ir pabandyk  4u.gif . Geriausia paklausk kasoj, o jei jau važiuosi ir konduktoriai pasitaikytų, pasirodytų, kad negalioja, tai įjunk "laisvą bėgį" - kalbėk tik lietuviškai ir maskatuok rankom - nebus problemų (nemažai pasitaiko tokių išsisukimo atvejų)  biggrin.gif Aš tai pati nežinodama zuikiu pavariau  biggrin.gif  blush2.gif - nežinojau, kad bilietas galioja 2h ir tik viena kryptim, tai šaltai pereidinėjau į atgalinę kryptį  ax.gif O bauda - 25 Eu berods  unsure.gif

blink.gif nu jooo blink.gif metus pravazinejau, bet sito nesuzinojau blink.gif
bet metro konduktoriai nera tokie jau chamai ir netikrina paciu bilietu, t.y. tikrina labai retai. Paprastai, jie tiesiog stovi prie isejimo vartu, ypac prie tu, kuriems atidaryti reikia sukisti ta bilieteli. Ir ziuri, kas sukiso, o kas tik prisisliejo prie sukisusiojo biggrin.gif

tikrai, pasiskaiciau cia agneklimjan istoriju ir vel noriu i Paryziu, nors ir buvom vasario menesi rolleyes.gif ir beje, su 5 men.kudikiu wink.gif biggrin.gif

Tiesa, kadangi vyrui buvo pirmas kartas Paryziuje, o realiai turejom 2 pusdienius, tai parinkau konkretu marsruta pesciomis: Luvras (i muzieju nejom, nes buvo gaila laiko rolleyes.gif ) - Eliziejaus laukais - Triumfo arka, po to metro nuvaziavom i Monmartre'a, pamaitinau vaika prie Sacre-Coeur, nuvedziau vyra su vaiku i maza parkeli, o pati keturiom lekiau po parduotuves blink.gif turejau tik 45 min doh.gif po to, gatves turgelyje nupirkau kepta visciuka, pora bageciu ir labai smagiai tam paciam parkely pavalgem rolleyes.gif
Jau po to, ejom pesciom iki Notre-Dame ir is ten vaziavom namo, t.y. pas draugus.
Kita vakara vaiksciojom tik dviese wub.gif Cite-Lotynu kvartalas- Eifelis...
ech, reiktu pakartot wub.gif
Atsakyti
O mano bilietą tai du kartus tikrino juodi dėdės blink.gif biggrin.gif (vieną-metro, kitą-autobuse). Gal labai "zuikiška" atrodau unsure.gif Mano draugė, kuri visam laikui laikui išvažiavo į Paryžių, dar susimokėjo baudą, kad žavus kasos pardavėjas padarė "paslaugą" - pardavė vaikiškus metro bilietus (atseit, vis tiek tikrina retai), o ji, vargšelė, tą pačią dieną užsirovė ir susimokėjo 20Eu baudos (bet čia tik žalia atvykimo pradžia) 4u.gif

Giedroocia, faina jums turėjo būt thumbup.gif Gerą maršruto reziumė parašei drinks_cheers.gif Man Lotynų kvartalas-Cite irgi kažkas nerealaus, kiekvieną dieną ten tampydavausi wub.gif . Beje, aš irgi vasario pabaigoj buvau ax.gif - orai nekokie buvo, tai kaip jūs ten su leliuku? blink.gif

Pastaruoju metu išvis siaubingas noras sugrįžt, tuo labiau, kai jau bilietai spintelėj užslėpti guli, nuolat sapnuojasi, kad vaikštau, taip gera, o vyras birzgia, kad nudurnėjau unsure.gif , kad man nieks kitas nerūpi (kažin, kaip jam reiks pranešt, kad vėl važiuosiu doh.gif ). Bet negaliu gyvent be šitos kultūros. Tikiuosi, po metų-dvejų pavyks išvažiuot į Prancūziją ir kurtis wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneklimjan: 19 gegužės 2005 - 08:49
QUOTE(Zvirblis @ 2005 05 19, 08:56)
pakomentuokit mano maršrutą: aš planavau pradėti nuo Triumfo arkos, eiti eliziejaus laukais iki Luvro, tada sala, Pont Neuf, Lotynai. Ar ne per daug vienu metu užsibrėžiau? Kitą dieną planuoju Eifelį ir Monmartrą? dar planuose George Pompidau, Dali muziejus, gal dar parfumų muziejus. Agneklimjan, gal turi komentarų apie šituos? Trečią - La Defense ir "savas rajonas" - 10 arrondissement  biggrin.gif
Parašykit, kaip geriau viską apvaikščioti ir kuo mažiau važinėti.

Na, nelabai praktiškas maršrutas. Jei tu gyvensi 10 arr. ir nori daug vaikščiot (nepamiršk, kad vis tik ne Vilniaus atstumai 4u.gif ), patogiausia būtų paskirstyt maždaug taip: 1 d. - Montmartre visai šalia tavęs, čia pavaikštinėt, +arabų parduotuvytės, tada pėsčiom iki Triumfo arkos (ne itin toli, pati ėjau ax.gif ), per Champs Elysees iki Konkordo aikštės, o tada tiltai-tiltukai iki Eifelio (nuostabu Eifelį palikt vakarui ir pasikelt į jį wub.gif ); 2d. - Lotynų kvartalas, Cite, Luvras (viskas čia pat), patogiausia 4-5-6 arr. (Sorbona, Jardins du Luxembourg, St. Michel. St.Germain bulvarai, prisiperki bandelių geriausioj Paryžiaus bandelinėj, suniamnioji sėdėdama ant tiltų, ir eini į Luvrą, o tada į Pompidou 4arr.).
O kai į Defense nuvažiuosi, tai tik nuo tavęs priklauso, kiek laiko ten praleisi - nežmoniškos erdvės, begalės parduotuvių, kavinių, etc., kaip Akropoliai. Tai va, čia aš taip vaikščiočiau, jei turėčiau dvi dienas 4u.gif , o jei daugiau, aišku, visai kiti keliai 4u.gif Nors daug kas priklauso nuo oro ir šiaip kokių aplinkybių, viską pati susiorganizuosi vietoj drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Waiworyksciuke @ 2005 05 26, 17:47)
na o ka jus manot apie novaturo kelione 7 d.? Man kaip pirmam kartui, tai labai  thumbup.gif  atrodo, bet kaip iš tiesų yra? Labai laukiu agneklimjan komentarų, o tą kelionę galima rasti  cia:  http://www.baltictou...ex.php?34268082  , nepykit, kitaip nemoku  blush2.gif  Labai laukiu komentarų. Važiuojam 6 ( mūsų 2,5 m mažiukė, sesutė mano 12 m. ir aš su vyru, bei tėveliai... na taip tėveliai, jie gi sponsoriai)  blush2.gif

Oho, optimistai blink.gif - su mažiuke autobusu, o tuo labiau vasarą?? Na, jūsų apsisprendimas, bet pagalvokit, kad kelionė tikrai varginanti. Aš nesiryžčiau savo bambliuko temptis, nebent būtų galimybė skrist. Aš asmeniškai Novaturu nusivylusi - po paskutinės "puikiai" "suorganizuotos" kelionės prisiekiau daugiau niekada su jais nevažiuot. Nesidomėjau kitų agentūrų kelionėmis, bet patarčiau pasitart bent su keliomis mažesnėmis (dažniausiai mažos agentūros suteikia kokybišką paslaugą - nori vardą užsitarnaut, o didelės susirūpinusios pasiūlos įvairove, reklama, etc.). Organizuota kelionė pirmam kartui gerai dėl to, kad už tave daug kas padaroma, pamatai kitus miestus. Bet daug kas priklauso nuo kelionės vadovo, organizacijos, pvz., man jau pora kartų iš "Novaturo" atėjo staigmena, kad vadovas pats nesiorientuoja atstumuose, laike, žinios paremtos kažkokių popierių paskaitymu (atseit, Prancūzijos bendri bruožai), geriausia, kai išvis pirmą kartą atvykusius paleidžia su planais, o pats savais reikalais traukia. Aš kažkada važiavau su "suorganizuota" grupe, tai tik išlipusi iš autobuso pasišalinau ir nuėjau pati graibytis (aišku, sutartą valandą prisistačiau, kur reikėjo). Nu va, antireklamos pavariau blush2.gif 4u.gif
Na, nežinau, dabar man atrodo, kad savaitės kelionė į Paryžių, kai jame praleisi vos porą dienų, atrodo pasityčiojimas - jei į Paryžių, tai į Paryžių - ir kuo ilgiau. Bet čia subjektyviai kalbu unsure.gif .

Su vaikais geriausia važiuot suplanuotai, o jei dar pirmas kartas, būtinai, bet tikrai patariu pasidomėt kitų agentūrų pasiūlymais. Jei turėsiu laisvą minutę, pabandysiu žvilgtelt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneklimjan: 26 gegužės 2005 - 22:07
labai dėkui... dabar dėl mažiukės, tai mes jau pernai su nuosavu busiuku varėm į lenkija pasizvalgyti, o po to ir į Latvija nupjovę buvom blush2.gif ... o ji buvo vos pusantru metuku, bet problemu nekilo lyg ir...o dabar sakom jau "didelė" ir protinga mergaitė, nes visom temom susišnekam, pasakys jei kas ir ką... nusprendėm surizikuoti 4u.gif O dėl tų mažesniu organizuotojų, tai būtų labai malonu, jei pažiūrėtum, nes aš per google kiek ieškojau, tai vis tą patį aprašymą meta apie kelionę ir visur tas novaturas pasirodo . Be to, o kaip Tau kaina, už 6 žmones 5034 lt + 85 eurai kiekvienam ant gidų , muziejų ir pan( na mažiukei tai niekur nekainuos,o ir man su ISC pažymėjimu nuolaidos bus) Važiuosim tuo metu kai pikas, tai 100 litų didesnės kainos.
Be to mumslabai patiko maršrutas, nes skirtingi žmonės... vaikams disneilendas, mamai gėlių turgelis (nes tėveliai gėlininkai), man tai visas Paryžius ir tie pasiplaukiojimai blush2.gif .... na o vyrams irgi gal kas patiks, nes jie tai abejingi daug kam doh.gif , tačiau tikiuosi, kad nuomonę pakeis ten nuvykę ir bus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na štai, visas Agneklimjan pasakojimas apie Paryžių tvarkingai sukonspektuotas blush2.gif biggrin.gif

1 dalis

2 dalis

Aš tai jau apsvaigau wub.gif
Atsakyti
Na va, ir aš grįžau cry.gif Visai nenorėjau, tik vaikų labai pasiilgau sad.gif

Nerealus miestas, labai tikiuosi ten grįžt ax.gif Dar tiek daug liko nepamatyta, nors buvom 8 dienas ir vaikščiodavom nuo ryto iki pat vakaro, visą laiką ant kojų. Primečiau, kad man turbūt būtų reikėję kokių 2 savaičių taip apeit Paryžių, kaip norėjau. Keistas jausmas buvo - lyg viską pažinočiau: atrodo, pirmą kartą mieste, bet taip lengvai orientavausi, praktiškai nereikėjo jokio žemėlapio, tik išeinant primesdavau maršrutą. Ir aišku, metro linijų žemėlapis labai pravertė smile.gif

Galvojau, jau kai grįšiu, tai tiek įspūdžių prirašysiu, o dabar net nežinau, ką ir berašyti. Viduj dar tokia marmalynė, reikia matyt, kad viskas susigulėtų ax.gif .
Atsakyti
Vajėtau, kaip jus suprantu, net liūdna pasidarė cry.gif cry.gif . Va tas ir bajeris yra, kad nuvažiuoji, įsijauti, o kai susivoki, kad reikia pargrįžt - cry.gif cry.gif . Man asmeniškai taip viskas dzin, kad dziniau net būt negali - ir nesąmonė, kad kažkokios tėvynės nostalgijos apima, lietuviško bendravimo, maisto poreikis, bent jau aš absoliučiai apie negalvoju, nesiilgiu (tik vaikas yra vienintelė grįžimo priežastis).
Gerai Zvirblis sako, kas per neteisybė, kai kitur jautiesi geriau. Man irgi tas prancūziškas gyvenimas, kultūra "limpa" - kartais net toks jausmas durnas apimdavo, kad negali būt, kad aš kažkur kitur gyvent galėjau, kad kažkur išvažiuot iš Prancūzijos reikės, kad kitą ir kitur gyvenimą turiu. Gerai tik tai, kad jaučiuosi atradusi savo šalį, savo kultūrą, savo "šaknis", bet labai liūdna su tokiom mintim gyvent verysad.gif

Maša, nu va, sakiau, kad ir kiek būsi, vis tiek per trumpai atrodys. Aš žiemą buvau 8 dienoms, bet tai labai labai trumpai atrodė, užtat vasarą jau visoms 2 savaitėms pasiryžau išlėkt 4u.gif , bet vis tiek žinau, kad ir tiek bus trumpai, kad kitą kartą gal dar ilgesniam laikui varysiu.. kol įsikursiu ax.gif Man irgi fainumas tas, kad labai lengva orientuotis - atrodo, net inerciškai viską atrandi, pažįsti, po tos savaitės jau ir metro "susipratau".

Aš sakau, kad Prancūzija ir Paryžius yra ne vietos, o reiškinys, kuris abejingų nepalieka. Taigi arba įsimyli, arba nekenti. O įspūdžius aprašyt yra sunkiausia, nes tai yra fantastiškas jausmas, impresija, įmanoma tik pajausti, bet beviltiška aprašyti. Na, kai "susigulės" mintys, aptils jausmai, tai malonėkit žodelį parašyt 4u.gif

Bet kokiu atveju, sveikos įsijungusios į frankofiles wub.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxjolantaxxx @ 2005 06 04, 10:14)
neapsisprendžiame kokią agentūrą rinktis sad.gif Gal kas padėsite?

Kaip povestuvinei kelionei siūlau šitą - su Edastra 4u.gif . Argumentai: net 4d. Paryžiuje (patartina nevažiuot į Disneilendą ir romantiškai praleist dieną dviese wub.gif ), patyrusi gidė, mažiau išvykų (manau, pritarsit, kad daug maloniau Paryžiuj laiką leist, nei varinėt po kitų šalių miestus ir apžiūrinėt monumentus, aišku, variantas su Luaros pilimis geras, bet povestuvinei kelionei geriau rinktis konkrečiau, nes vis tiek ne tokie ryškūs įspūdžiai bus, o Paryžiaus romantika ir magija su medaus mėnesio prieskoniais - ech wub.gif wub.gif wub.gif Labai geras jūsų pasirinkimas medų kopinėt ten, kur pats oras jausmus pakursto.
Atsakyti