Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(saulyte24 @ 2006 11 24, 17:07)
tikrai nezinau as gerai apie tuos viesbucius bet parasiau kas buvo man nutike  verysad.gif  tikrai vagysciu ten pilna, nes pilna ir turistu  blush2.gif
mus buvo apvoge vakare dar nebuvo tamsu ,
bet paryziu verta aplankyti  thumbup.gif

saugotis visada reikia. tas pats visuomeniniame transporte, rankinukai turi buti ant pilvo kaip ir kuprines... nes bent jau man buvo atvejis, kai kuprinukes nuo nugaros nenusiemiau, nes uz nugaros niekas lyg ir nestovejo (apytustis metro buvo ryte), o kai isejau, viena prancuze ispejo, kad atsegta kuprine... gerai kad nieko neiseme, nors ir neisivaizduoju kaip cia taip ivyko... taip pat kazkada pries 5 metus pamenu kai buvo grustis (atsargiai grustyse visada), vienas is marokieciu ar panasiu (ju ten daug gyvena), grubiai ikiso ranka i rankinuka, tai uzplojau jam ir uzrekiau... dingo... bet taip gali nutikti... vienu zodziu, po neaiskius rajonus nekalbant prancuziskai nera ko valkiotis vakare... apsiribokite centru, monmartras nieko baisaus, tiesiog jauskite aplinka ir visada bukite budrus... as gyvenau netoli moulen rouge, nelabai ten ramus rajonas skaitosi, bet viskas buvo super, net pirma grizom pesciomis nuo louvre ir tikrai nieko neatsitiko...
Papildyta:
QUOTE(dzoli @ 2006 11 24, 17:12)
Na jums tai cia is viso izulumas virs visko!!!! Naglai prieiti, isdauzti ir atimti!!! Zinok, galvojau, kad cia tik filmuose taip rodo!!!  blink.gif
Tikrai baisu!!! bijau.gif

o tai tu manai Lietuvoje kitaip?? schmoll.gif apie Lietuva galima ir filmus statyti...
Atsakyti
QUOTE(dzoli @ 2006 11 24, 15:52)
Aciu, Saulyte, uz patarimus...o kaip galvoji jeigu mes apsistosime visbutuke Monmatre (nzn.kaip teisingai rasyti), ten musu kas nors vakare nepriplos einant namo???? Ziema gi bus ir temsta anksti...o tai nelabai centras, kaip suprantu, nors zmoniu daug tenai turi buti visa laika....

Niekas nuo nieko neapsaugotas. Man (tfutfutfu) dar nieko blogo nebuvo nutikę, tik juodulis užrėmęs metro buvo - tipo, aš cool, einam pasimylėt doh.gif . Draugė "paryžietė" prisibijo vėlai grįždinėt - kartą ant iškrypėlio besismaukančio užšoko, beje, prieš pat mano atvažiavimą naktį belaukiančią metro merginą išprievartavo unsure.gif . Aš anksčiau pasitampydavau viena ir pirmą, ir antrą nakties, tiesa, - centre, o jei naktį ir kituose rajonuose - tik su palyda rolleyes.gif .
Monmartras nėra saugiausia vieta - arabynas šiaip ar taip. Bet yra ir daaaaug baisiau smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 11 24, 16:42)
saugotis visada reikia. tas pats visuomeniniame transporte, rankinukai turi buti ant pilvo kaip ir kuprines...Papildyta:
o tai tu manai Lietuvoje kitaip??  schmoll.gif  apie Lietuva galima ir filmus statyti...

Atsargiai fotografuojant, mums vos nekliuvo nuo arabų prie Notre-Dame. Pagalvojo, kad juos fotografuojame, fotografavome balandžius. Nešėm kudašių. tongue.gif
Reikėtų turėti pasų (asmens kortelės) ir lėktuvų bilietų kopijas.
Pinigus, dokumentus nešiotis piniginėje ant kaklo ir po striuke. Taip nešiojausi netgi mobilų.
Rankinę palikdavau, viskas ko reikia buvo vyro kuprinėje. Kuprinę saugojom abu. smile.gif Metro traukinyje pavojingos vietos prie durų, kur didesnė grūstis. Kaip patarė Dianita, - metro ir dideliuose žmonių susibūrimuose kuprinė ant pilvo arba po ranka.
Atsakyti
Gyvenau Paryziuj pusantro menesio wub.gif wub.gif wub.gif Nuostabiausia vieta pasaulyje, ypac jei turi daugiau laiko, gali neskubeti ir pagyventi vietiniu ritmu. Turejau studija viesbutyje Pierre et Vacances - nelabai prasmatnu, bet pakankamai patogu, iki centro 20 min metro su persedimu.

Siaip atvirai pasakius, Monmartras nera pati saugiausia vieta. O sita gatve, kur MulenRuzas, tai net diena nelabai smagu vienai buvo eiti pro tuos viesnamius. Nors Monmartras labai grazus, ypac Le Sacre Coeur ir tos senosios menininku kavinukes...

Nueikit pavakarieniaut i George Pompidus centro restorana. Jei dar gamina vistienos sriuba su kokosu ir imbieru, butinai paragaukit - skaniausia, ka teko ragaut. Prancuziski pyragaiciai...

Galeciau svaigti tris valandas apie ta Paryziu.

Siaip yra problemele, jei nieko nesuprantat prancuziskai. Geriausiose, "neturistinese"
vietose nera anglisko meniu ir angliskai prancuzai is esmes nekalba, gatvej kelio nelabai pasiklausit (net jei ir supras, tai ka nors sumurmes is serijos, kad nesuprantu). Turistu nemegsta - bet ka jau padarysi, uz tai mes Paryziu megstam smile.gif
Atsakyti
O tai cia ir yra pats Montmartre? Pats arabynas ar ne? Patarkit kas zinote gatves...

Hôtel Pavillon de Montmartre
5 rue Aristide Bruant 75018 PARIS
Atsakyti
QUOTE(dzoli @ 2006 11 27, 09:28)
O tai cia ir yra pats Montmartre? Pats arabynas ar ne? Patarkit kas zinote gatves...

Hôtel Pavillon de Montmartre
5 rue Aristide Bruant 75018 PARIS

Pasižiūrėjau žemėlpyje. Tai yra Monmartre. Netoli Mulenružo. Aptarnauja ta pati metro stotis, Blanche. Gal visai nieko, mums patarė vengti sekančios stoties Pigalle. Išlipom būtent Pigalle (rašiau, kad rekomenduota Abess stotis laikinai buvo uždaryta), nieko ten tokio baisaus nemačiau. Daugiau arabų, daugiau Afrikos gyventojų, kažkokioje gatvelėje nemažai second hand parduotuvėlių. Saugotis reikai ne tik Monmartre, visur. Gal , ką patars agneklimjan, ji geresnė ekspertė už mane. Aš buvau tik vieną kartą, ji pastovi Paryžiaus lankytoja, akis ir patirtis geresnė. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 27 lapkričio 2006 - 11:16
QUOTE(agneklimjan @ 2006 11 24, 19:36)
Niekas nuo nieko neapsaugotas. Man (tfutfutfu) dar nieko blogo nebuvo nutikę, tik juodulis užrėmęs metro buvo - tipo, aš cool, einam pasimylėt  doh.gif . Draugė "paryžietė" prisibijo vėlai grįždinėt - kartą ant iškrypėlio besismaukančio užšoko, beje, prieš pat mano atvažiavimą naktį belaukiančią metro merginą išprievartavo  unsure.gif . Aš anksčiau pasitampydavau viena ir pirmą, ir antrą nakties, tiesa,  - centre, o jei naktį ir kituose rajonuose - tik su palyda  rolleyes.gif .
Monmartras nėra saugiausia vieta - arabynas šiaip ar taip. Bet yra ir daaaaug baisiau smile.gif.

man su drauge seniau, pries eile metu buvo irgi situacija, kai mes laukem apie dvylikta nakties metro (cia ziema buvo) tai juodukas prisikabino, kad eitumem su juo myletis... bet kazkaip mes apsimetem, kad jo nesuprantam ir jam neuzteko kantrybes mums aiskinti... nuejo...

o va vasara praeitais metais tai mes ir pirma grizinejom ciut ne pesciomis is Luvro, ir tame viesbutukyje kazkaip saugiai, na pro Moulen Rouge viesnamius eiti nereikejo, jie sone kitame liko, na mums viskas buvo gerai, nors juodukai ir kalbindavo, bet tuo ir baigdavosi.. liudniau Briuselyje buvo (is Paryziaus dar vaziavome i Briuseli)... va ten tai pasijauteme kaip arabyne kur zmones baltuju nemate doh.gif patarimas: nors viesbutis ir geras, negyventi arti centriniu stociu (metro, autiku ir t.t.).. nesaugu vaikscioti... man jau zymiai saugiau buvo Paryziuje, o Briuselyje tik parlamento zonoje bei centre jautesi, kad esi Europoje...
Atsakyti
Na as tai vaziuoju su saviskiu, tai gal labai nesikabines visokios shusharos...bent jau tai tikiuosi...
Atsakyti
QUOTE(dzoli @ 2006 11 27, 15:29)
Na as tai vaziuoju su saviskiu, tai gal labai nesikabines visokios shusharos...bent jau tai tikiuosi...

na ten niekas nepuola, buna kad pastoja kelia ir kalbina, bet elkis pagal situacija jei ka, nekreipk demesio arba ka nors atsakyk, tik neatrezk, kad nesupykdytum... na viskas bus gerai, nesigasdink per daug, tiesiog buk atsargi apskritai ir viskas:) o monmartras prie sacre coeur, ypac ten kur dailininkai paveikslus isdelioje (nepamenu kaip vadinasi) tai jega vakare... as ten ziema vakare basciausi, baisiai patiko... wub.gif ir zmones tokie faini ten pasitaike...
Atsakyti
Gal kas nors ka nors zino apie Carte Orange??? As kiek zinau tai toks savaitinis bilietukas. Kuris galioja nuo pirmadienio iki sekmadienio ir kuri gali isigyti tarkim 1 ir 2 metro linijai, bet tinka ir tos zonos autobusams bei RER'ams. Gal kuri pirko toki bilieta ir zino kaip ten ios tikruju yra??? Kiek jis kainuoja pvz. ir kur jis parduodamas, nes zinau, kad reikia nuotrauka prie jo klijuoti.
Atsakyti
Dėl tu saugių ir nesaugių vietų... Taip išėjo, kad pirmas Paryžiaus rajonas, kurį man teko pamatyti, buvo kazkoks "Obreville" ar "Obrevillier" (nežinau tiksliai, bet jis Paryžiaus šiaurinėje dalyje). Mus vienas paryžietis ten pavežė TIESIAI iki metro įėjimo ir liepė skubiai leistis į metro, važiuoti link centro, gink dieve nesidairant ir niekur pakeliui nesustojant biggrin.gif Nepameluosiu - tam rajone, važiuojant mašina ir dairantis, nesimatė nė vieno balto veido... Aplink purvina ir nuotaika tokia kraupi... Kad ten sveika ir su visais daiktais nepavaikščiotum...

Buvom jau išsigandę, kad visas Paryžius toks, ir kokio velnio mes čia važiavom... Bet paskui nurimom, kai po centrą pavaikščiojom wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Emm @ 2006 11 29, 10:14)
Gal kas nors ka nors zino apie Carte Orange??? As kiek zinau tai toks savaitinis bilietukas. Kuris galioja nuo pirmadienio iki sekmadienio ir kuri gali isigyti tarkim 1 ir 2 metro linijai, bet tinka ir tos zonos autobusams bei RER'ams. Gal kuri pirko toki bilieta ir zino kaip ten ios tikruju yra??? Kiek jis kainuoja pvz. ir kur jis parduodamas, nes zinau, kad reikia nuotrauka prie jo klijuoti.

Aš perku, savaitinis kainuoja ~16 Eu. Tinka ir RER Paryžiaus ribose. Reikia nuotraukytę priklijuot (jei kabinoj fotkinsiesi, kainuos 4 Eu, bet, aišku, iš LT pigiau atsivežt). Jis parduodamas bet kurioje bilietų kasoje.
Atsakyti