Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(svelniai @ 2006 11 17, 21:19)
Agneklimjan,

Jei Sarkozy isrinks, tai jis greiciau ims Prancuzija nuo nelegaliu imigrantu ( juodieji ir arabai ) valyti. Nesitaikys jis i taikiai dirbancius europiecius.

O jei Madame Royal, is vis ramu bus.

O kas ten su biurokratizmu blogai? Jei jau yra duotas leidimas atidaryti darbo rinka hôtellerie sferoje, tai neturetu labai kabintis?

Ar kada nors buvai prefektūroj biggrin.gif ? Va tai ir yra biurokratija garsioji.

Dėl politikos diskutuot galima daug ir nuobodžiai. Turiu pažįstamą prancūzą, kuris politika užsiima. Jis jau porą metų burba, kad Nicolas praeitų, kad juodulius pravalytų. Blogas niuansas, kad jis sugriežtintų atvykimo ir darbo sąlygas, o visus be dokumentų ir leidimų išsiųstų. Dar blogesnis niuansas, kad jis negalvoja - visi šitie juoduliai jau pernelyg įsiėdė ir dantis sukabino į Prancūziją, tad net būdama prancūze, pagalvočiau, ar balsuot už jį ir jo švarinimo politiką - po to ne tik mašinos degs, bet kad abdulos metro ar viso miesto neišspogdintų. Juos, *****, kaip gyvulius, timptelk už ūsų, tai gyvą suės (pardon, nervinuos). Kitas klausimas - truputį iliuzijom jis apsikarstęs. Kas yra tas nelegalas? Padaro vaiką, vaikas prancūzas, tai ir tėvams gerai. Naudojasi kaip parazitai visom išmokom ir bambą krapšto šomažo nemažindami. Ir ką jiems padarys? Švarinimo politika, be abejo, atsilieps ir norintiems normaliai įsikurt. Tipo, apsisaugos nuo kitų potencialių bambakrapščių.
O jei Segolene išlįstų, prognozuojamas ramybės periodas, bet ekonomikos smukimas.
Vat ir rinkis iš dviejų blogybių.
Atsakyti
as Paryziuj nebuvau... bet mane ne turistines vietos domina, o pats miestas.
Kaip man atrodo, tu kaip tik ir turi ta miesto pojuti, ir tikrai ji myli... tai jei galetum ka patarti - sakykim "6 tobulos valandos paryziuj" - kaip nors bandyciau atsidekot... ir jei ka - nekenciu DaVinncio kodo (galit pasmerkti)
Atsakyti
Agneklimjan,

Smagu padiskutuoti su zmogum taip mylinciu Prancuzija thumbup.gif
O del biurokratizmo, manau ir Lietuvoje uztekna visokio marazmo.

Man reikejo vyrui gauti leidima laikinai gyventi Lietuvoje. Tai kol neistojom i ES, net i asaras buvau puolusi. Tokia betvarke, kad siaubas.
Vyras, apsilankes musu salies migracijos tarnyboje, nusprende, kad cia tokia pati betvarke kaip ir Prancuzijos prefekturoje ir kad jis geriau nelegaliai bus Lietuvoje doh.gif nei gadins musu nervus tuose tamsiuose koridoriuose, kur su tavim visiskai nesiskaito.
Atsakyti
Brangios Paryžiaus gerbėjos, siūlau paskaityti Valdo Papievio romaną „Vienos vasaros emigrantai“. Valdas Papievis nuo 1992 metų gyvena Paryžiuje.

Cituoju: „Šio romano pagrindinis veikėjas ir yra Paryžius. Ne tas iš atvirukų pažįstamas, paradinis miestas, o Menų tilto, tamtamų, naktinių klajonių Paryžius. Tai miestas mieste, kurį atranda ir kurį kasdien ir kasnakt sau kuria čia užklydę svetimšaliai...

Pabandykite, man labai patiko.

Šiandien grįžau 4u.gif . Ten dar ruduo, vėlyvas ruduo, smagiai šviečia saulė, temperatūra +15°С, medžiai geltonuoja. Dar žydi gėlės vazonėliuose po palangėmis... smile.gif
Daug planavau nuveikti, pusės nepadariau, kaip ir dauguma iš Jūsų. Gyvenome Versalyje - mandagiausių pasaulyje žmonių mieste. smile.gif Daug laiko atimdavo kelionės į Paryžių, tačiau retai važinėjant Lietuvoje traukiniais, buvo galimybė prisiminti jaunystę. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(svelniai @ 2006 11 19, 10:18)
Agneklimjan,

Smagu padiskutuoti su zmogum taip mylinciu Prancuzija  thumbup.gif
O del biurokratizmo, manau ir Lietuvoje uztekna visokio marazmo.

Man reikejo vyrui gauti leidima laikinai gyventi Lietuvoje. Tai kol neistojom i ES, net i asaras buvau puolusi. Tokia betvarke, kad siaubas.
Vyras, apsilankes musu salies migracijos tarnyboje, nusprende, kad cia tokia pati betvarke kaip ir Prancuzijos prefekturoje ir kad jis geriau nelegaliai bus Lietuvoje doh.gif nei gadins musu nervus tuose tamsiuose koridoriuose, kur su tavim visiskai nesiskaito.

Kalbant apie popierius, tikrai LT geresnė padėtis. Čia gali pasisekti iš kelinto ar keliolikto karto, FR - iš keliasdešimto... unsure.gif Teko ir su prancūzu-prancūzu eit į prefektūrą dėl smulkmenų, tai prarymojau 1,5 h ant kėdutės žiūrėdama į juodukus-rudukus, kurie eilinį kartą beprasmiškai kišo šūsnį popierių norėdami gaut leidimą gyvent.
p.s. o tavo vyras iš kur, kad gali lygint Prancūzijos ir Lietuvos popierizmus ? rolleyes.gif

Aš vėl planuoju lėkt balandžio pradžioj. Dievinu pavasarį Paryžiuj wub.gif . Sodai, lietus, balades, šviežia, kvepia... Negaliu kaip noriu. Gal dar ir anksčiau pavyks savaitgaliui komandiruotis, jei bilietai geri bus ir aplinkybės tinkamos... tsakant, jei nepasiųs manęs vyras anksčiau laiko biggrin.gif
Atsakyti
Agneklimjan,

Maniskis prancuzas, cia jam teko iki ES isimineti laikinaji leidima.
Tai kol susitvarkem visus popierizmus, kabineto slenkscius myniau koki 10 kartu.

O man, tiesa sakant, labiau uz Paryziu patinka Pietu Prancuzija ir Bretane.
Bet jei kas pasiulytu dar karta aplankyti Paryziu, tuoj pat susiruosciau lagamina ir pirmyn.

Atsakyti
QUOTE(svelniai @ 2006 11 20, 14:15)
Agneklimjan,

Maniskis prancuzas, cia jam teko iki ES isimineti laikinaji leidima.
Tai kol susitvarkem visus popierizmus, kabineto slenkscius myniau koki 10 kartu.

O man, tiesa sakant, labiau uz Paryziu patinka Pietu Prancuzija ir Bretane.
Bet jei kas pasiulytu dar karta aplankyti Paryziu, tuoj pat susiruosciau lagamina ir pirmyn.

Aš nedaug esu kur "anapus" Paryžiaus nukakusi (sakau, laiko nėra, nors ir tris savaites Paryžiuj prabuvau) bigsmile.gif , bet buvusių meilių dėka žiauriai susidomėjau Provansu ir Savoja wub.gif . Tikiuosi kito vizito metu į vieną iš jų nulėkt rolleyes.gif - iki Marselio apie 3 val. TGV. Taigi pradžia padaryta - "jaunystėj" nuoširdžiai mokiausi visokias ratatouille nicoise gaminti, reblochon'us dievinu ir prenumeruoju Savojos laikraštį bigsmile.gif . Belieka gyvai pažint rolleyes.gif . Bretanė irgi traukia savo krepais, galetėm ir sidru. Ir aišku, vaizdais biggrin.gif , bet mano sąraše stoja į eilę.

Atsakyti
Dianita, kovo mėnesiui smile.gif Aš birželį noriu lėkti mirksiukas.gif Tom dienom kai noriu skristi, tai nėra bilietų normaliom kainom... Į vieną pusę gaunasi 200LT, o atgal apie 1000 blink.gif Idiotizmas. O man per Varšuvą nėra taip jau baisiai nepatogu, netoli Lenkijos gyvenu biggrin.gif Su mašiniuku kaip nors nulėkčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erborista: 20 lapkričio 2006 - 20:37
QUOTE(erborista @ 2006 11 20, 21:36)
Dianita, kovo mėnesiui  smile.gif  Aš birželį noriu lėkti  mirksiukas.gif  Tom dienom kai noriu skristi, tai nėra bilietų normaliom kainom... Į vieną pusę gaunasi 200LT, o atgal apie 1000  blink.gif  Idiotizmas. O man per Varšuvą nėra taip jau baisiai nepatogu, netoli Lenkijos gyvenu biggrin.gif Su mašiniuku kaip nors nulėkčiau.

na taip g.gif bet dabar tiek jungiamuju skrydziu... domejausi kelioniu agenturoje mano pamegtoje, tai sake, galima pirkti kur pigiausiai europoje bilietus uz lita ar siek tiek daugiau ir persesti vietiniu ryanair ar panasiai labai pigiai i paryziu... pvz geriausias variantas ryanair i frankfurta (ar flylal jei turi geras kainas) ir is ten skristi i paryziu papigiai.... parduoda ir vidiniams skrydziams bilietus pas mus is anksto, taip kad turi visa bilietu paketa jau isskrisdama smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(agneklimjan @ 2006 11 20, 21:33)
Aš nedaug esu kur "anapus" Paryžiaus nukakusi (sakau, laiko nėra, nors ir tris savaites Paryžiuj prabuvau)  bigsmile.gif , bet buvusių meilių dėka žiauriai susidomėjau Provansu ir Savoja  wub.gif . Tikiuosi kito vizito metu į vieną iš jų nulėkt  rolleyes.gif - iki Marselio apie 3 val. TGV. Taigi pradžia padaryta - "jaunystėj" nuoširdžiai mokiausi visokias ratatouille nicoise gaminti, reblochon'us dievinu ir prenumeruoju Savojos laikraštį  bigsmile.gif . Belieka gyvai pažint  rolleyes.gif . Bretanė irgi traukia savo krepais, galetėm ir sidru. Ir aišku, vaizdais  biggrin.gif , bet mano sąraše stoja į eilę.

Oi kaip smagu apie virtuve padiskutuoti thumbup.gif Reblochon'us dievinu, tik vat gaila, kad su suriu pasirinkimu Lietuvoje doh.gif
O jau apie visokius fruits de mer, austres net pagalvojus seiles kaupias.
O kur dar vynai ir croissanai.....
Vienu zodziu France yra jega drinks_cheers.gif

O tu pamazu plesk savo kelioniu marsruta, juk iki Bretanes ne per daugiausia km; arciau nei Marseille
Atsakyti
QUOTE(marinulia @ 2006 11 21, 11:51)
Nieko nesuprantu,patark gal as ko nemoku,ziurejau bilietuku vasario menesiui tai 2 zmonems ismete kaina 2000 litu,o as jau cia galvojau uz 800 litu nuskrisiu su vyru i Pariziu verysad.gif
O sausio menesi ar ten jau taip blogai,galvojau kokiom 3-4 dienos pasigrozeti nuvaziot,kada geriau patarkyte? ax.gif

na tokiam artimam laikotarpiui mazai sansu gauti pigiu bilietu, nes juos isgraibsto per pirmas dvi akcijos dienas... va jei ziuretum kovo menesiui (akcija galioja iki 24 kovo - t.y.turi jau grizti is keliones iki to laiko, o bilieta pirkti iki sio penktadienio), tai dar rastum kaip ir as radau uz 430 zmogui....

bandyk ziureti per frankfurta - i frankfurta su ryanair arba gal flylal dar turi gera kaina tavo norimam laikotarpiui ir is ten jungiamasis su ryanair papigiai visai i paryziu...
bent jau as baltic clipper labai viska issiaiskinu su vadybininkemis, labai mielos ir paslaugios merginos, iki smulkmenu visus variantus iskapsto, gali is karto ir vidiniams skrydziams nusipirkti bilietukus...
Atsakyti
Merginos ar usteks man pradziai 3 dienu pasigrozeti ir aplankyti kai kurias vietas? ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti