Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(Monalyza @ 2006 10 01, 20:32)
O kelinta pradeda vaziuot, nes mum labai anksti reiks isvaziuoti i aerouosta.  unsure.gif

Apie 5.30 val.
Papildyta:
QUOTE(adis @ 2006 09 27, 20:04)
Pažadėjau sau ir vyrui, kad kavą, nors ir už 10 Eur, kiekvieną dieną gersiu, bent būsiu tai padariusi smile.gif. Pradžiai užteks.

O Champs Elysees ruošiatės kasdien kavą gert bigsmile.gif ? Prakalbot čia apie sviestinius kruasanus, tai net malonus šiurpas nubėgo prisiminus. Šiaip mano meniu pirmomis dienomis aiškus biggrin.gif . Ech, jau ne už tolimų kalnų ir man šviečiasi rolleyes.gif
Atsakyti
O ar labai bloga mintis butu uzsisakyt viezbuti La defence rajone? Visi geriausi variantai ten g.gif Patarkit plyyyzz blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Monalyza @ 2006 10 02, 21:44)
O ar labai bloga mintis butu uzsisakyt viezbuti La defence rajone? Visi geriausi variantai ten  g.gif Patarkit plyyyzz  blush2.gif

Ne blogiausia 4u.gif , tik pėsčia nelabai privaikščiosi, bet ten gi pati tiesiausia 1 metro linija yra - greitai iki reikiamų objektų nulėksi ir nereiks kur blūdint.
Nuo ten labai netoli ir Courbevoie - toks kaip priemiestis - daug tikresnė Prancūzija nei Paryžius. Man labai labai rolleyes.gif wub.gif

Beje, aš pati jau suplanavau šįkart pagaliau ištrūkt už Paryžiaus ribų. Užrašų knygutėj - du nedideli miestai už 1 val. kelio rolleyes.gif . Ech, labai tikiuosi ir noriu dar nulėkt į visai kitą Prancūzijos galą... Žiūrėsiu, kaip pavyks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneklimjan: 03 spalio 2006 - 21:49
Agne ir as paklausinet uzsimaniau blush2.gif
Del CARNET bilietu - ar galima juos nusipirkti Charles De Gaulle oro uoste ir is karto su RER vaziuoti? Jei taip-kurioj vietoj? Bais baidausi,kad nesusiorientuosiu,nesusigaudysiu, nes prancuzu kalbos zinios ribojasi je ne parle pas français biggrin.gif
Beje,del apsigyvenimo-snekejau su kolega,kuris buves ne karta ir net ne 10 Paryziuje, tai jis sake,kad prie Monmartre labai atsargiair eikia rinktis viesbuti,nes daug gatveliu-arabynas ir ten gali buti pavojinga g.gif o man kazkaip kaip tik ten norisi,nes ir kainos nedideles, ir Sacre Coeur salia su visa savo sniego burbulo atmosfera wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moshke: 09 spalio 2006 - 09:01
QUOTE(adis @ 2006 09 15, 22:13)
Gal buvai kada nors lapkričio pradžioje, koks ten oras ir ar neapkala parkuose skulptūrų - neruošia žiemai.

Buvau Paryžiuje gruodžio pradžioje, tai Versalyje visos skulptūros buvo apdengtos ir fontanai išjungti, dėl pačio Paryžiaus parkų nelabai atsimenu g.gif

QUOTE(moshke @ 2006 10 09, 09:58)
Del CARNET bilietu - ar galima juos nusipirkti Charles De Gaulle oro uoste ir is karto su RER vaziuoti? Jei taip-kurioj vietoj? Bais baidausi,kad nesusiorientuosiu,nesusigaudysiu, nes prancuzu kalbos zinios ribojasi je ne parle pas français  biggrin.gif

Carnet bilietai galioja tik Paryžiaus teritorijoje (metro, RER ir autobusuose), taip kad vis tiek reiks atskirų RER bilietukų, kad iš aerouosto į Paryžių nuvažiuotumėte.
Mes RER bilietukus pirkome Charles de Gaulle oro uosto traukinių kasose, tai jie ten Carnet neturėjo. Bandėme ir bilietų automatus oro uoste, bet jie kažkodėl priėmė tik prancūziškas banko korteles, mūsų angliška Visa netiko g.gif
Carnet pirkome pačiame Paryžiuje, visose didesnėse metro stotyse yra kasos, kur juos pardavinėja. Dėl prancūzų kalbos žinių nebijok, užteks pasakyti 'le carnet, s'il vous plait' mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2006 10 09, 09:14)
Buvau Paryžiuje gruodžio pradžioje, tai Versalyje visos skulptūros buvo apdengtos ir fontanai išjungti, dėl pačio Paryžiaus parkų nelabai atsimenu g.gif
Carnet bilietai galioja tik Paryžiaus teritorijoje (metro, RER ir autobusuose), taip kad vis tiek reiks atskirų RER bilietukų, kad iš aerouosto į Paryžių nuvažiuotumėte.
Mes RER bilietukus pirkome Charles de Gaulle oro uosto traukinių kasose, tai jie ten Carnet neturėjo. Bandėme ir bilietų automatus oro uoste, bet jie kažkodėl priėmė tik prancūziškas banko korteles, mūsų angliška Visa netiko g.gif
Carnet pirkome pačiame Paryžiuje, visose didesnėse metro stotyse yra kasos, kur juos pardavinėja. Dėl prancūzų kalbos žinių nebijok, užteks pasakyti 'le carnet, s'il vous plait' mirksiukas.gif

Acius 4u.gif O kaip del Carnet ir Disneylando? Ar galioja ar velgi reiketu atskiru?
Be to,dar radau viena puslapiuka UK, kur jie pristato i namus cia Carnet ir kitus bilietukus www.allofrance.co.uk
Ar labai cia skiriasi kainos? gal verta viska uzsisakyti i cia ir ten nebekvarsinti sau galvos? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(moshke @ 2006 10 09, 08:58)
Agne ir as paklausinet uzsimaniau blush2.gif
Del CARNET bilietu - ar galima juos nusipirkti Charles De Gaulle oro uoste ir is karto su RER vaziuoti? Jei taip-kurioj vietoj? Bais baidausi,kad nesusiorientuosiu,nesusigaudysiu, nes prancuzu kalbos zinios ribojasi je ne parle pas français  biggrin.gif
Beje,del apsigyvenimo-snekejau su kolega,kuris buves ne karta ir net ne 10 Paryziuje, tai jis sake,kad prie Monmartre labai atsargiair eikia rinktis viesbuti,nes daug gatveliu-arabynas ir ten gali buti pavojinga g.gif o man kazkaip kaip tik ten norisi,nes ir kainos nedideles, ir Sacre Coeur salia su visa savo sniego burbulo atmosfera wub.gif

Man tai patogiau su autobusu iš oro uosto važiuoti - stotelė iškart išėjus iš bagažo salės, nereikia niekur čemodanų tempt. Metro bilietus, carnet galima nusipirkti bet kurioj metro stotelėj (o jei nedirba, automate). Tikrai susigaudysi smile.gif. Neverta siuntinėtis iš anksto.

Monmartre tai tikrai arabynas. Gaila, kad toks gražus kampelis purvinas verysad.gif . Buvau kartą nuėjusi į vieną nebrangų viešbutuką, bet naktį nelabai norisi ten vaikštinėti... Apsistoju visur kitur. Yra pilna puikių vietelių, o su metro (iki 1h) Sacre Coeur lengvai pasiekiama - jei norisi naktinio Paryžiaus panoramos sėdint su vyno butelaičiu ir sūriu ar bandelėm bigsmile.gif . Baisiai pasiilgau, kuo labiau artėja išvykimas, tuo labiau "suka" biggrin.gif biggrin.gif . Ta proga net fotiką įsigijau, nors niekada anksčiau jo nesiveždavau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(agneklimjan @ 2006 10 09, 14:22)
Man tai patogiau su autobusu iš oro uosto važiuoti - stotelė iškart išėjus iš bagažo salės, nereikia niekur čemodanų tempt. Metro bilietus, carnet galima nusipirkti bet kurioj metro stotelėj (o jei nedirba, automate). Tikrai susigaudysi smile.gif. Neverta siuntinėtis iš anksto.

Monmartre tai tikrai arabynas. Gaila, kad toks gražus kampelis purvinas  verysad.gif . Buvau kartą nuėjusi į vieną nebrangų viešbutuką, bet naktį nelabai norisi ten vaikštinėti... Apsistoju visur kitur. Yra pilna puikių vietelių, o su metro (iki 1h) Sacre Coeur lengvai pasiekiama - jei norisi naktinio Paryžiaus panoramos sėdint su vyno butelaičiu ir sūriu ar bandelėm  bigsmile.gif . Baisiai pasiilgau, kuo labiau artėja išvykimas, tuo labiau "suka"  biggrin.gif  biggrin.gif . Ta proga net fotiką įsigijau, nors niekada anksčiau jo nesiveždavau  bigsmile.gif

Aciu wub.gif
Kai pirma karta buvau Paryziuje,gyvenom Rue de Castagnary, netoli parodu centro. Tai dabar mastau,gal ir vel ten apsistoti? nes viesbutukai nera brangus g.gif kas ten per rajonas? nes pirma karta mus visur gane,tai ir nelabai net zinau doh.gif
beje,koki rajona rinktumeisi pati? Latin Quarter brangoka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(moshke @ 2006 10 09, 16:18)
Aciu wub.gif
Kai pirma karta buvau Paryziuje,gyvenom Rue de Castagnary, netoli parodu centro. Tai dabar mastau,gal ir vel ten apsistoti? nes viesbutukai nera brangus g.gif kas ten per rajonas? nes pirma karta mus visur gane,tai ir nelabai net zinau doh.gif
beje,koki rajona rinktumeisi pati? Latin Quarter brangoka verysad.gif

Nežinau, kokia yra tavo orientacinė kaina. Paieškot visada galima. O jei ilgesniam laikui važiuoji, ir ne viena, tai geriau butuką rezervuot. Na, o mano pačios keliai priklauso nuo tuometinės finansinės situacijos ir aplinkybių bigsmile.gif .
Atsakyti
QUOTE(moshke @ 2006 10 09, 11:57)
Acius 4u.gif O kaip del Carnet ir Disneylando? Ar galioja ar velgi reiketu atskiru?
Be to,dar radau viena puslapiuka UK, kur jie pristato i namus cia Carnet ir kitus bilietukus www.allofrance.co.uk
Ar labai cia skiriasi kainos? gal verta viska uzsisakyti i cia ir ten nebekvarsinti sau galvos? 4u.gif

Į Disneilendą reiks atskirų RER bilietukų, kaip ir, pvz, į Versalį važiuojant.
Va čia gali žvilgterėti:
http://www.ratp.info...metro120x84.pdf
Metro linijos pažymėtos skaičiais, RER - raidėmis. Carnet galioja visose metro linijose, o RER - tik pačiame Paryžiuje, plane baltas fonas, RER linijose plane pažymėtos 'bangelės'.
Neverta užsisakinėti iš anksto, juolab kad tada ir už bilietukų pristatymą dar papildomai kelis svarus mokėsi. Vietoj nusipirksit, tikrai nesudėtinga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(agneklimjan @ 2006 10 09, 18:03)
1000 Lt parai?  unsure.gif  Jei 4 paroms, tai tikrai galima rast neblogų vietų už ~70 Eu. Tik klausimas, kokio komforto norit ir tikitės. Ieškai dviviečio ar vienviečio (ar dar daugiau)?

Oj ne lotuliukas.gif baik tu juokus,tiek dar neuzdirbu blink.gif
Visam laikui,tai manau,gausis iki 70 euru parai-aisku,uz pigiau nesupykciau biggrin.gif

QUOTE(Helianta @ 2006 10 09, 18:58)
Į Disneilendą reiks atskirų RER bilietukų, kaip ir, pvz, į Versalį važiuojant.
Va čia gali žvilgterėti:
http://www.ratp.info...metro120x84.pdf
Metro linijos pažymėtos skaičiais, RER - raidėmis. Carnet galioja visose metro linijose, o RER - tik pačiame Paryžiuje, plane baltas fonas, RER linijose plane pažymėtos 'bangelės'.
Neverta užsisakinėti iš anksto, juolab kad tada ir už bilietukų pristatymą dar papildomai kelis svarus mokėsi. Vietoj nusipirksit, tikrai nesudėtinga mirksiukas.gif

Ponil,aciu wub.gif einu i ebay pirkt kursu pradinukam biggrin.gif
Atsakyti
Sita viesbuti issirinkome.

Tikiuosi nebus arabynas g.gif
Papildyta:
Iedesiu kelias nuorodas viesbuciu
Cia
ir va cia

Ten vienam yra last minute viesbuciai pries 20 dienu uzsisakant, o kitam 4 naktys uz 3 kana.
Gal kam tiks ax.gif
Atsakyti