QUOTE(moshke @ 2006 10 09, 08:58)
Agne ir as paklausinet uzsimaniau
Del CARNET bilietu - ar galima juos nusipirkti Charles De Gaulle oro uoste ir is karto su RER vaziuoti? Jei taip-kurioj vietoj? Bais baidausi,kad nesusiorientuosiu,nesusigaudysiu, nes prancuzu kalbos zinios ribojasi je ne parle pas français
Beje,del apsigyvenimo-snekejau su kolega,kuris buves ne karta ir net ne 10 Paryziuje, tai jis sake,kad prie Monmartre labai atsargiair eikia rinktis viesbuti,nes daug gatveliu-arabynas ir ten gali buti pavojinga
o man kazkaip kaip tik ten norisi,nes ir kainos nedideles, ir Sacre Coeur salia su visa savo sniego burbulo atmosfera
Man tai patogiau su autobusu iš oro uosto važiuoti - stotelė iškart išėjus iš bagažo salės, nereikia niekur čemodanų tempt. Metro bilietus, carnet galima nusipirkti bet kurioj metro stotelėj (o jei nedirba, automate). Tikrai susigaudysi
. Neverta siuntinėtis iš anksto.
Monmartre tai tikrai arabynas. Gaila, kad toks gražus kampelis purvinas
. Buvau kartą nuėjusi į vieną nebrangų viešbutuką, bet naktį nelabai norisi ten vaikštinėti... Apsistoju visur kitur. Yra pilna puikių vietelių, o su metro (iki 1h) Sacre Coeur lengvai pasiekiama - jei norisi naktinio Paryžiaus panoramos sėdint su vyno butelaičiu ir sūriu ar bandelėm
. Baisiai pasiilgau, kuo labiau artėja išvykimas, tuo labiau "suka"
. Ta proga net fotiką įsigijau, nors niekada anksčiau jo nesiveždavau