Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(Helianta @ 2006 05 15, 21:14)
O labiausiai džiaugiuosi, kad gegužės 17d, kaip tik prieš mums atvykstant, pagaliau po restauracijos atidaromas "L'Orangerie", Monet lelijų muziejus (uždarytas nuo 2000 buvo), pagaliau ten apsilankysiu. clap.gif
Kadangi esu visiška Monet maniakė, tai dar ir dienos išvyką į Giverny susiorganizuosim.

Tiesa, žinau, kad gegužės 25 šiemet pas prancūzus nedarbo diena.
Planavau tą dieną į Defansą nuvažiuoti, bet kažin, ar supermarketas su agneklimjan išreklamuotais sočiais suvožtiniais dirbs? g.gif
Ir būtinai reiks surasti 'pačią geriausią bandelinę Paryžiuje'. Oi turiu silpnybę prancūziškoms bandelėms, ypač 'pain au chocolat' blush2.gif

Ojojoj, negalima, negalima man skaityt čia doh.gif verysad.gif . Aš jau nuo senų senovės žiauriai noriu į Giverny wub.gif , bet tai vis dar tik planas... Kuris, tikiuos, greit bus įgyvendintas.

O dėl nedarbo dienų, tai tikrai nežinau, nes tik per vieną - Bastilijos - buvau užtaikiusi, bet tada tikrai laaaabai mažai kas dirbo smile.gif.

Būtinai į Kaizerio bandelinę užsuk, vis tiek gi centre, tik per piką neužtaikyk - teks jau nuo "Mutualite" stovėt biggrin.gif . Net geriau pasidaro prisiminus.

Atsakyti
QUOTE(R_T @ 2006 05 18, 13:21)
Visai galva apsvaigo...  wub.gif Mes su vyru irgi labai norim į Paryžių. Planuojam iki birželio vidurio. Bet... Kalbos nei viens nemokam.  doh.gif Ką pasirinkti - savaitgalinę kelionę su viešbučiu (siūlo agentūros) (per kokią agentūrą geriau?  g.gif) ar pirktis tik bilietus ir patiems ieškotis viešbutį ir t.t.). Norėtųsi apsistoti-daiktus pasidėti kur netoli Eifelio bokšto.  wub.gif Ar agentūros organizuoja kokias ekskursijas ar patys ieškotės? Kokios jų kainos? Būsiu dėkinga už visus patarimus.  rolleyes.gif

mes su drauge organizavomes pacios, t.y. kelioniu agenturoje (kaune - baltic-clipper) mums paieskojo geriausio varianto aviabilietams ir pasirinkom viesbutuka uz normalesne kaina... tai gavosi savaite su viskuo apie 1700 Lt kiekvienai, o viesbutis buvo neblogas, truputi triuksmingas nes nepertoliausiai moulen rouge mirksiukas.gif bet siaip netoli metro ir mes visur sekmingai nuvykdavome....siaip manau tai vienas is geriausiu budu jei nemokat kalbos, jums tikrai pades pasirinkti jums tinkama viesbuti ir jus apsidrausite..
Atsakyti
QUOTE(greja @ 2006 06 21, 10:21)
oj merginos, visą visą temą sąžiningai perskaičiau, bet vis tiek klausimų................. lotuliukas.gif milijonas.
Nors ir perskaičiau, kad liepą -rugpjūtį labai karšta, bet taip jau gaunasi skrendam į Paryžių liepos paskutinę-rugpjūčio 1 savaitę. Noriu konsultacijos dėl viešbučio-labai labai pigaus hostelio nenoriu, aš dabar  nestuke.gif ir galvoju, gal gi galiu leisti sau truputį geresnį lotuliukas.gif bet nenoriu ir tokio už 200 EUR nakčiai. Per google, tai visokių ir butų pasiūlymų išmeta, gal geriau kur netoli turistinių vietų susirasti nedidelį butuką? kaip vyksta butų užsakymas? internetu?
ir kažkaip noriu ir bijau skristi į Paryžių-atrodo kad šitoj temoj tikros Paryžiaus fanės-visoms gatvės žinomos, kur kokios bulkutės skaniausias irgi žinomos. o jei aš nieko nežinau????
bet labai labai noriu į Paryžių ilgam savaitgaliui g.gif

Sveika greja mirksiukas.gif
Mes buvome apsistoja FORMULE 1 viesbutuki tiek mums tiek Letos seimai patiko pigu ,svaru ir kaina padori (35 eu uz 3asm. ).Dusas ir WC buvo atskirai bet nebuvo del to jokio diskomforto .
Atsakyti
Formule1 toliau nuo turistu lankomu vietu.Centre ju nerasi.
Atsakyti
QUOTE(NY usa @ 2006 06 21, 20:36)
Formule1 toliau nuo turistu lankomu vietu.Centre ju nerasi.

Kadangi mes nekėlėm reikalavimų pro langą matys miesto centro ar Eifelio, tai mums visai tiko mirksiukas.gif Mes buvom apsistoję Saint Denis rajone, o visai šalia buvo RAR stotis. Parais nusipirkom bilietukus ir pavažiavom kiek reikėjo 4u.gif Beje iki centro tereikėjo pavažiuot 2ar 3 stotele. Manau, kad už tokią kainą tai ne bėda mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(greja @ 2006 06 22, 10:42)
Letta, o RAR stotis čia metro? ar autobusų? kiek suprantu iš pasakojimų Formules viesbuciuose bendras dusas koridoriuje, o arbatos kokios kambaryje galima išsivirti?? bet kaina tai labai viliojanti mirksiukas.gif
va koki viešbutį radau-už 60 EUR kambarys, pasakykit kaip manot, ar vieta gera?
82, avenue du Docteur Arnold Netter - 75012 Paris • France

RAR net nežinau, kokį žodį atitikmenį Lietuviškai rasti g.gif Čia elektriniai traukiniai unsure.gif
Dėl dušo, tai yra taip: Priklausomai nuo to, keliavietis tavo kambarys, bet kažkaip išeina, kad vienu dušu ir WC naudojasi 6žmonės. Na pvz.: Mes buvom dvi šeimos ir nuomojomės po trivietį kambary. Mūsų abiejų kambarių durys buvo oranžinės spalvos. Įėjus į patalpą, kurioje yra WC ir dušai, jų durys taip pat nuspalvintos spalvomis. Taigi mums išėjo taip, kad mūsų aukšte buvo tik mūsų dviejų kambariai oranžiniai ir tik mūsų dviem šeimom priklausė oranžiniai dušai ir WC.
Tame pačiame aukšte buvo dar 6kambariai vienos spalvos (greičiausiai vienviečiai), trys kambariai kitos spalvos (tai dviviečiai), ir dar trys dar kitos spalvos. O dušų ir WC patalpoj taip pat buvo keturiu spalvų durys biggrin.gif Na nežinau, ar aiškiai aš čia tongue.gif
Arbatos gali išsivirti, jei turi elektrinį virduliuką ar spiralę atsivežęs, nes yra rozetė. Taip pat kambariukuose yra kriauklė nusiprausimui ir TV 4u.gif
Mes dar ėmėm pusryčius. Jų kaina vienam žmogui 3,4euro. Bet mano galva, geriau už tą kainą nusipirkti savo duoną ir patiems pasidaryti sumuštinių kambarėlyje išsivirus arbatos ar kavos. Nes pusryčiams būdavo patiekiama tik duona ir sviestas bei džemai. O atsigėrimui kava, arbata, kakava, sultys. Stalas švediškas, t.y. gali valgyt kiek nori smile.gif Bet tai kiek tų džemų suvalgysi? doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(greja @ 2006 06 22, 12:50)
o kiek kainuoja traukinuku bilietas iki "vaikščiojimo vietų"?? ir gal gali įmesti nuorodą viešbučio kur nakvojot? o jus su mašinom važiavot atrodo, kažin iki oro uosto kai susisiekimas nuo viešbučio?

Mes pirkom bilietukus parai. Vienam suaugusiam žmogui- 5eur., vaikams 4,25eur (atrodo) su juo gali važinėtis visą parą su RAR, metro iki kur nori ir kiek nori 4u.gif Mes važiavom su automobiliais. Pasistatėm šalia viešbučio užtvertoje aikštelėje.
Dėl viešbutukų, tai rinkomės iš čia. Meta apie 7 viešnutukus Paryžiuje. Pasižiūrėk jų aprašymus ir pagal adresus maždaug pamatysi vietą. O nuo orouosto vėlgi gali važiuoti su metro ar RAR- jokių problemų mirksiukas.gif
Atsakyti
Pusryciu tikrai neverta uzsisakineti ,geriau patiems kava issivirti ir sumustiniu susitepti .
Pirmas viesbucio ispudis isgasdino kazkoks geto rajonas ne vieno balto zmogaus doh.gif .Bet kambariai buvo tvarkingi ,nors saliai buvo atostrada ,bet per dvigubus stklus nieko nesigirdejo.
Nors ir gyvenom toli nuo miesto centro nebuvo problemu del susisiekimo .Sedai i traukini ir per 10 min. tu jau centre .Traukiniai vazineja kas kelias minutes.Turint dienos bilieta gali po visa svieta visa diena vazineti ,su masina toli nenuvaziuosi nes kamstis ant kamcio.
Papildyta:
http://de.parisinfo....kehr_fahrplane/
Pasiziurek cia yra daug naudingos informacijos galima ir i anglu kalba pasikeisti.
Atsakyti
O gal kam nors teko neseniai keliauti autobusu su ekskursija į Paryžių? Paskaičius temą daugiausia tai keliauja patys. O kaip sekėsi toms kurios keliavo autobusu. Paryžiuj buvau prie 9 metus, kai vyko susitikimas su popiedžium ir Jaunimo dienos. Patiko ir labai labai noriu ten sugrįžti. Ir ieškau pačio pigiausio varianto.
Atsakyti
QUOTE(airara* @ 2006 07 25, 11:21)
labukas,
o mes planuojam savo kelionę į Paryžių žiemą, gruodžio šventinę savaitę ir dabar mąstau  g.gif  ar galima ką bus aplankyt, ar gali tekti nusivilti, nes tą kalėdų savaitę ten nieks nedirbs ir į viską galima bus pažiūrėt tik iš tolo?

4u.gif

as buvau Paryziuje per naujus pries kazkiek metu, kai buvo Taize jaunimo susiburimas naujamiecio sventimui... tai veike muziejai, bent Luvras tai tikrai... labai grazu buvo ir nesalta, mes ir i eifeli lipom, ir i luvra ejom, ir buvom toje zonoje, kur stikliniai dangoraiziai ir kvadratine arka (nepamenu kaip vadinasi, toks modernistinis stilius, ten dauguma rieduciais vazinejasi blush2.gif ) ir panasiai...
Atsakyti
QUOTE(Rinesa @ 2006 07 25, 15:46)
O rugsėjį į Paryžių praktiškai niekada nebesusirenka, pati dirbu kelionių agentūroje, tai žinau sad.gif

blink.gif O aš kaip tik planuoju į Paryžių rugsėjo pabaigoj - spalio pradžioj.  g.gif Tai ką, susiplanuosi, sumokėsi babkes ir kelionę atšauks. g.gif Negerumas...
Jei patarsit, su kokia agentūra važiuoti, kokį maršrutą rinktis, būsiu žiauriai dėkinga. aciuks.gif

o nenori pati savarankiskai ten nuskristi?? as taip pries metus vasara skridau... ypac kai pati kelioniu agenturoje dirbi, tai zinai viesbucius ir panasiai... rezervuok skrydi su LAL i Paryziu (gal dar akcija kokia bus, buvo neseniai), uzsisakyk viesbuti ir pirmyn thumbup.gif as mokejau 1430 lt 5 dienom Paryziuje su viesbuciu 3 *** ir skrydziu bet rugpjucio menesiui...
Aisku, jei nori po Prancuzija pavazineti, tada geriau jau autobusu ar kokia kita organizuojama kelione.. bet jei tik i viena miesta, tai kam to reikia, viska pati gali pasidaryti, dar idomiau bus...
Atsakyti
QUOTE(Rinesa @ 2006 07 25, 16:47)
Aišku, skristi būtų super. Reiks patyrinėti šį variantą. Tik kad maniškis wub.gif nori dar nori daugiau ką pamatyti. g.gif
Žiūriu, rugsėjo pabaigoj tik Grūdoj yra kelionės. (Įdomu, gal kuri važiavot?)
... Aš nedirbu kelionių agentūroj...  4u.gif

oi tai sumaisiau kazka blush2.gif

siaip jei paryzius ir aplink paryziu, tai tikrai galite ir vieni... reikia tik pasidometi kazkiek kaip su susisiekimu (paryziuje geras susisiekimas metro ir traukiniais, yra pervaziavimo bilietai, kuriuos apsimoka pirkti - 3 dienoms, savaitei, seimai ir t.t., cia kazkas jau yra rases apie tai)... ir galima paciam daug ka pamatyti... Siaip man atrodo labai nebloga ta kelione aplankant ivairias prancuzijos pilis... bet net nezinau ar rugseji dar organizuoja...
Atsakyti