Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(Smurka @ 2006 04 24, 15:21)
Na, minusas tas ir buvo pagrindinis, kad brangu ir užmiestyje. nes aš viešbučiams niekada didelių reikalavimų nekeliu, man svarbu tik, kad lova, dušas ir WC būtų. Tad savaime aišku, kad prasisukti norėtųsi kuo pigiau. 31 euras jau brangu kaip už hostelį. Ir čia dar be pusryčių? blink.gif

Tai mes irgi nekeliame dideliu reikalavimu svarbu lova ,wc ,dusas ir masinu aikstele ax.gif nes vaziuojame dviem masinom paciame Paryziuje gali iskilti problemu kur jas pasistatyti doh.gif
Gaunasi po 15,5 eu uz asmeni pasakykite kuriuose jus gyvenate(viesbuciu pavadinimus) nes pagal cia duotus internetinius adresus pigiau nieko nerandu .

Papildyta:
gal zinote ar vaikai skaiciuojasi turesime 2 -sesiamecius ir 1 -vienmeti ?
Atsakyti
www.france-hotels.net as vaziuodama per sita saita uzsakiau viesbuti, mums trivietis Operos kvartale kainavo 45 su pusryciais (Best western) ir 7 naktis nemokama, beje uz vaikus kiekvienas viesbutis ima skirtingai, pas mus vaikas skaitesi nemokamas, nors turejo savo lova ir patalyne, taip pat kambary buvo arbatinukas su kava ir arbata, kas labai praverte.
Atsakyti
Mes tai rezervavomės per kelionių agentūrą viešbutuką, ten kainos net mažesnės negu pats užsisakai internetu. Mes pasirinkome viešbuti Eden, netoli centro ir visai patrauklus, kain a8 d. lyg 1500 lt išėjo 2 suaugusiems su pusryčiais
Atsakyti
Reniss ar ne šis? http://www.hotel-ede.../page_en_1.html mes jame buvom apsistoję ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kava @ 2006 04 30, 18:59)
Turiu klausimą - ar nuo Gare du Nord yra skirtumas, į kokį rajoną patogiau patekti viešuoju transportu. Domina 5-7 rajonai. Kokie autobusai/metro važiuoja? Ar patogiau tada 10 rajone apsigyventi?

Tai kad nėra jokio nepatogumo metro 4u.gif . Iš Gare du Nord tiesiai 4 linija nuvažiuotum į centrą - Cite (prie Notre Dame), St.Michel - išvis centras, Odeon, St.Germain-des-Pres - tiesiai į reikiamą pusę thumbup.gif . Autobusu nelabai patogu, nes ilgokai važiuot - kamščiai, etc. Bet irgi tiesiogiai važiuoja 38.
Atsakyti
QUOTE(kava @ 2006 05 01, 13:12)
Ačiū 4u.gif Kaip supratau, čia paminėjai metro stotelių pavadinimus blush2.gif
Baisiai sunkiai vyksta viešbučio pasirinkimas... doh.gif

O dar vienas klausimas - į Šarlio de Golio oro uostą iš centro (centras man tie rajonai, kuriuos minėjau)  kaip nukakti ir atvirkščiai?

Gali važiuoti 2 arba 4 autobusu. 2 autobusas - Charles de Gaulle-Porte Maillot-Arc de Triomphe. Išlipi Porte Maillot ir sėdi į 1 metro ir važiuoji iki Louvre Rivoli, Chatelet ar Hotel de Ville stotelės. Nežinau, kur tau reikia, tai nežinau ir ką nurodyt. 4 autobusas - Charles de Gaulle-Gare de Lyon-Montparnasse. Išlipi Monparnase, sėdi į 4 metro ir važiuoji iki St.Germain des Pres, Odeon, St.Michel, Cite stotelės.
Atgal tuo pačiu keliu 4u.gif

p.s. turėk omeny, kad iš oro uosto iki Porte Maillot autobusas važiuoja 35-50min., o ryte per piką iki valandos. Važinėja kas 15-20 min. Geriau anksčiau įsėst, o tai reikia pradrebėt, ar spėsi į lėktuvą unsure.gif .

Taksi ant langų užsikabinėja, kad apie 50 Eu kainuoja iki Paryžiaus centro ar viešbučio. Bet iš centro, pvz., Maubert-Mutualite, kainuoja apie 30 Eu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneklimjan: 01 gegužės 2006 - 14:38
Labai patogu metro Paryžiuje, be jokių problemų visur nuvažiuosit, bet patartina iš karto įsigyti trijų (ar daugiau) dienų nuolatinį, gausis pigiau, nei pirktis kiekvieną kartą naudojantis metro..

neskaičiau čia visų žinučių, tik noriu patarti jokiu būdu neskristi į Paryžių rugpjūčio mėnesį ir jei pirksite skrydį su viešbučiu per novaturą (apsimoka), tai žiūrėkit kur viešbutis bus.. nes jie siūlo gerus viešbučius ir pigiau, bet jie yra stoties rajonuose ar prie mulen ružo, t.y. ramybės nebus.. čia ypač aktualu jei su vaikais..

o šiaip patogu užsisakyti per internetą viešbučius, tik daugelis prašo užstato iš anksto, galima per šį psl: www.expedia.com

Nežinau kaip jums, bet man paryžius nepadarė kažkokio romantiško įspūdžio, nors buvau ne vieną kartą... didelis, purvinas miestas.. na centras švaresnis.. aišku, nekalbu kad reikia pamatyti Luvrą, eifelį ir kitas žymias vietas... bet važiuočiau ten tik dėl darbo, jei reikėtų.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(agneklimjan @ 2006 05 02, 11:53)
Kodėl nevažiuot į Paryžių rugpjūtį? Žiūrint ko norisi - jei ramybės (sąlyginės), tai kaip tik tinka - žmonių labai sumažėja, daug kas išvyksta atostogauti. Pernai aš beveik 3 savaites rugpjūtį prabuvau ir apskritai patiko. Šiemet nepavyks, bet kiti mėnesiai irgi nėra blogi, be to, rudenį ištaikysiu ilgesniam laikui smile.gif.

p.s. Luvre nebuvau (specialios progos laukiu smile.gif ), daug ko neaplankiau, bet Paryžius man visada romantiškas kampelis - aišku, kiek tik gali būti romantiškas didmiestis.

as buvau praeita rugpjuti... tai va, kai diena asfaltas ikaista taip, kad net lydosi.. kai neimanoma nieko daryti nes sauleje 36 karscio ir salia nera nei juros , nei ezero tik senos upe, kuri nei kiek dregmes nepriduoda.. na nezinau, jei zmones megsta kankintis, tai rugpjutis pats tas per karscius makaluotis po kaitra alsuojanti miesta, kur net paciu prancuzu nera, jie visi prie juros isvaziave buna ir lieka tik tokie patys vargani turistai bei arabai ir kiti juockiai... tai va... romantika gal pavasari ten didesne, bet rugpjuti... na vaziuokit ir pasidalinkite ispudziais smile.gif tik neprisitrinkite mazoliu nes ten be pliaziniu tapkiu ta menesi vaikscioti dienos metu nepatartina, o ir tos pritrina..
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 05 02, 11:38)
romantika gal pavasari ten didesne, bet rugpjuti... na vaziuokit ir pasidalinkite ispudziais smile.gif tik neprisitrinkite mazoliu nes ten be pliaziniu tapkiu ta menesi vaikscioti dienos metu nepatartina, o ir tos pritrina..

Pavasaris ir Paryžius - geriausias ir nuginkluojantis derinys wub.gif , su tuo sutinku.
Rugpjūtį pernai prabuvau beveik tris savaites.
Mano įspūdžiai: karštis - taip, jei negali jo pakęsti - "Paris plage" paplūdimys, purškiantys "dušai" smile.gif;
"mazoliai" - nežinau, kas tai bigsmile.gif , nors kiekvieną dieną pėsčia maudavau nuo Notre Dame prie Eifelio ar prie Sacre Coeur ir atgal cool.gif , neskaitant kitų pasivaikščiojimų;
užkaitęs miestas - taip, bet koks kaifas, kai lietus šniokštelna;
aktyvesnis naktinis gyvenimas - žmonės išlenda, pilna jaunimo ant tiltų, o jei kokia taurė vyno ant Pont Neuf ar Sacre Coeur wub.gif ; susitinki nepažįstamus žmones, kalbi, vaikštai, o paskui išsiskiri. Aš turiu kažkokią savybę traukt nelaimėlius visokius ar tuos, kuriems paguodos reikia ir pan. Vieną naktį po Cite, palei Seną, Luvrą prasitampėm su paryžiete-senegaliete, valgydamos ledus ir apie meilės kančias kalbėdamos smile.gif;
Paryžiaus paplūdimys - dieną - samba ir kt. šoki, naktį - įvairūs spektakliukai, pasirodymai vyksta;
dideli pliusai - valgyt nesinori, sutaupai biggrin.gif , bevaiščiodama gali kalorijas greit degint;
vyrai - užkaitę, išsinuoginę - gražu, o, pvz., Bercy village ar soduose gali sutikt daug "užsisvajinusių" prancūzų, ne azizų-mahmūdų smile.gif , parkeliuose fontanai, gėlės, diedukai su pypkutėm, pagyvenusios porelės;
jei nekenti karščio - yra proga apsilankyt bažnyčiose, muziejuose;
kavinės, restoraniukai - pats gyvenimas, o vakarais - kokia Montmarto bohemiška "skylė"...

Kiekvienas metas man ten žavus wub.gif , beliko rudenį pamatyt, bet nemanau, kad lietus, purvai, etc. nublankins tą Paryžiaus įvaizdį.
O ar Paryžių pamilsi (ar bent jau jis patiks), priklauso tik nuo nusiteikimo. Nori, pamatysi tai, ką mato mano akys, nori pamatyt purviną, smirdantį, pajuodusį nuo svetimšalių miestą, tai ir pamatysi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agneklimjan @ 2006 05 02, 17:47)

Rugpjūtį pernai prabuvau beveik tris savaites.
Mano įspūdžiai: <...>

na as buvau savaite, reikejo del studiju.. labai karsta ir jokio absoliuciai lietaus, be proto daug vaiksciojimo per karsti gali zmogu, kuris to nemegsta, isvesti is proto.. cia jau priklauso nuo to, ar zmogus nori pajausti malonuma, tai tokiu atveju reiketu vaziuoti ne rugpjuti, kada miestas yra gyvas.. kaip tu sakai, kavinukes, monmartras yra jega, as paryziuje buvau keturis kartus tik pernai rugpjuti pirma karta ir tikrai nepatarciau si menesi ten vaziuoti.. o vyrai tai tikrai jegiskai su stringais atrodo prie senos isgriuve:) as pirma karta pamaciau toki vaizdeli net nuotrauka padariau smile.gif

visas gyvenimas kuri aprasei yra labai fainai, as tam pritariu.. mano diskusija buvo ne apie tai,kad paryziuje nera ka veikti ar neverta demesio ten vaziuoti, bet tai, kad rugpjutis ne visai tam tinkamas menuo... nors nakti rugpjuti tai pats kaifas, nes viskas dar ikaite bet oras jau vesta... mes butent luvre kojas vidurnakti fontane mirkem ir ilsejomes kalbedami su vietiniais, kurie pasirodo irgi nakti iseina i gatves, nes diena neimanoma to daryti beveik...

o kad nesvaru tai pripazink.. ypac tai pastebima vasara per karscius..bet tai didmiestis ir as tai suprantu.. tik keista, kad paejus uz miesto, kavinukiu, uzeigu ir parduotuviu savininkai nejaucia poreikio bent langus/vitrinas nusiplauti..... briuselis dar labiau apleistas, jei iseini is miesto centro... as esu gyvenusi ir keliavusi beveik visoje europoje ir ne tik, tai kazkaip is karto pastebi visus niuansus, tiek teigiamus, tiek neigiamus...

siaip paryzius man labiausiai patiko per vienus naujus metus ir patys prancuzai labai mieli zmones, nors siek tiek arogantiski.. ir paryziu labai verta aplankyti bet laikausi savo pozicijos - ne rugpjuti.
Atsakyti
buvau ir as paryziuje si savaitgali. kaip nepakartojama ner ka ir kalbet. tik man juokingai atrode turistai, kurie tuose autobusiukuose stumdosi, nori viska pamatyti, o is tikro paryziaus ir nepajaucia. ten reik leist sau atsipalaiduoti ir leistis nesamai sio miesto. nepakartojama,as isimylejau Paryziu, butinai vyksiu dar karta
Atsakyti
Na va, ir mes tuoj važiuosim į Paryžių thumbup.gif

Prieš kelis metus semestrą pagal mainų programą studijavau Amiens, nuo kurio iki Paryžiaus vos valanda kelio traukiniu, tai maždaug kartą per mėnesį susiorganizuodavau sau dienos išvyką ax.gif
Taigi priklausau tiems žmonėms, kurie jau tiek kartų buvo Paryžiuje, kad pametė skaičių (nors, įtariu, kažkur tarp 10 ir 20 blush2.gif ), o va maniškis dar nebuvęs.
Ir dar - Paryžių mačiau vasarą, rudenį ir žiemą, bet pavasarį dar nebuvau.

Tai laukia nepatirtas super derinys: Paryžius+pavasaris+mylimas žmogus wub.gif

Būsim nepilnai šešias dienas, nuo trečiadienio iki pirmadienio, gegužės 24-29.
Jau preliminarų planą turiu, pamatysim ir 'privalomas' pamatyti vietas Paryžiuje, juolab kad aš irgi ten dar daug kur nebuvus - į Eifelį prieš 7 metus tik pėsčiom iki antro aukšto lipau, dabar bus proga liftu iki pat viršaus pasikelti, Pompidu modernaus meno muziejus neaplankytas dar, taip pat ir Pikaso muziejus (į jį nesėkmingai bandžiau įeiti antradienį doh.gif ).
O labiausiai džiaugiuosi, kad gegužės 17d, kaip tik prieš mums atvykstant, pagaliau po restauracijos atidaromas "L'Orangerie", Monet lelijų muziejus (uždarytas nuo 2000 buvo), pagaliau ten apsilankysiu. clap.gif
Kadangi esu visiška Monet maniakė, tai dar ir dienos išvyką į Giverny susiorganizuosim.

Tiesa, žinau, kad gegužės 25 šiemet pas prancūzus nedarbo diena.
Planavau tą dieną į Defansą nuvažiuoti, bet kažin, ar supermarketas su agneklimjan išreklamuotais sočiais suvožtiniais dirbs? g.gif
Ir būtinai reiks surasti 'pačią geriausią bandelinę Paryžiuje'. Oi turiu silpnybę prancūziškoms bandelėms, ypač 'pain au chocolat' blush2.gif
Atsakyti