QUOTE(dianita @ 2006 05 02, 11:38)
romantika gal pavasari ten didesne, bet rugpjuti... na vaziuokit ir pasidalinkite ispudziais
tik neprisitrinkite mazoliu nes ten be pliaziniu tapkiu ta menesi vaikscioti dienos metu nepatartina, o ir tos pritrina..
Pavasaris ir Paryžius - geriausias ir nuginkluojantis derinys
, su tuo sutinku.
Rugpjūtį pernai prabuvau beveik tris savaites.
Mano įspūdžiai: karštis - taip, jei negali jo pakęsti - "Paris plage" paplūdimys, purškiantys "dušai"
;
"mazoliai" - nežinau, kas tai
, nors kiekvieną dieną pėsčia maudavau nuo Notre Dame prie Eifelio ar prie Sacre Coeur ir atgal
, neskaitant kitų pasivaikščiojimų;
užkaitęs miestas - taip, bet koks kaifas, kai lietus šniokštelna;
aktyvesnis naktinis gyvenimas - žmonės išlenda, pilna jaunimo ant tiltų, o jei kokia taurė vyno ant Pont Neuf ar Sacre Coeur
; susitinki nepažįstamus žmones, kalbi, vaikštai, o paskui išsiskiri. Aš turiu kažkokią savybę traukt nelaimėlius visokius ar tuos, kuriems paguodos reikia ir pan. Vieną naktį po Cite, palei Seną, Luvrą prasitampėm su paryžiete-senegaliete, valgydamos ledus ir apie meilės kančias kalbėdamos
;
Paryžiaus paplūdimys - dieną - samba ir kt. šoki, naktį - įvairūs spektakliukai, pasirodymai vyksta;
dideli pliusai - valgyt nesinori, sutaupai
, bevaiščiodama gali kalorijas greit degint;
vyrai - užkaitę, išsinuoginę - gražu, o, pvz., Bercy village ar soduose gali sutikt daug "užsisvajinusių" prancūzų, ne azizų-mahmūdų
, parkeliuose fontanai, gėlės, diedukai su pypkutėm, pagyvenusios porelės;
jei nekenti karščio - yra proga apsilankyt bažnyčiose, muziejuose;
kavinės, restoraniukai - pats gyvenimas, o vakarais - kokia Montmarto bohemiška "skylė"...
Kiekvienas metas man ten žavus
, beliko rudenį pamatyt, bet nemanau, kad lietus, purvai, etc. nublankins tą Paryžiaus įvaizdį.
O ar Paryžių pamilsi (ar bent jau jis patiks), priklauso tik nuo nusiteikimo. Nori, pamatysi tai, ką mato mano akys, nori pamatyt purviną, smirdantį, pajuodusį nuo svetimšalių miestą, tai ir pamatysi