dvi savaites sveciauvausi prancuzu seimoje. teko pabuvoti Grenoble, Lyon miestuose ir tame regione. labai dideli ispudi paliko alpiu kalnai ir grotos juose. noreciau dar bent karteli gyvenime ten nuvaziuoti
mes ir kaip saulute skrendam 5tadieni gristam 1madieni. bet mes ti kdviese su vyru ir nusprende labai daug pamatyti (nors pamatyti). kadangi esam tik dviese tai nereikia ziureti kitu ir musu poziuriai laba isutampa tai mum patiks abiem viskas ka nutarsim pamatyti. daug zadam palikti ir naktiniam paryziaus apziurejimui. taip kad laikykis paryziau
del disneylendo linaiva kazkuri mama rase kad laiko svaistymas ir didziausias pervargimas tiek suaugusiam tiek vaikui. didziausios eiles ir t.t. bet jus patys manau turit nuspresti, beto as visada sakau taip kad galbut tai paskutine mano kelione i si miesta/ sali todel verta pamatyti kiek galima daugiau, beto jus juk vaziuojat su vaikais jei neklystu tai manau turi buti ir jiem skirta laiko pramogom, kad ir jie turetu ispudziu ka papasakoti. juk nemanau kad jiems bus laba iidomu lakstyti su jumsi po miesta ir ziureti i istorinisu paminklus ir t.t. jie to dar nesupras ir neivertins.
kaip anglai sako one way or another jei nuspresit lekti i disneylanda pasiruoskit tam paskirti visa diena
jei kas gali laukti iki lapkricio pradzios tai mes su linaiva parvesim ispudziu ir ziniu ir atsiliepimu kiek ir ka galima pamatyti paryziuje per savaitgali
del disneylendo linaiva kazkuri mama rase kad laiko svaistymas ir didziausias pervargimas tiek suaugusiam tiek vaikui. didziausios eiles ir t.t. bet jus patys manau turit nuspresti, beto as visada sakau taip kad galbut tai paskutine mano kelione i si miesta/ sali todel verta pamatyti kiek galima daugiau, beto jus juk vaziuojat su vaikais jei neklystu tai manau turi buti ir jiem skirta laiko pramogom, kad ir jie turetu ispudziu ka papasakoti. juk nemanau kad jiems bus laba iidomu lakstyti su jumsi po miesta ir ziureti i istorinisu paminklus ir t.t. jie to dar nesupras ir neivertins.
kaip anglai sako one way or another jei nuspresit lekti i disneylanda pasiruoskit tam paskirti visa diena
jei kas gali laukti iki lapkricio pradzios tai mes su linaiva parvesim ispudziu ir ziniu ir atsiliepimu kiek ir ka galima pamatyti paryziuje per savaitgali
QUOTE(xxxsaulyte @ 2005 10 17, 14:04)
Ką manote apie Naujųjų sutikimą Paryžiuje ????????
nekokia idėja, jei važiuoji pirmą kartą ir nori miestą apžiūrėt. O jei nori įspūdžio + esi su mylimu žmogum, labai verta.
Apskritai tai prancūzai patys sako, kad Paryžiuj daug verčiau švęst Bastilijos paėmimą nei Naujus metus - nepalyginamai didesnė šventė ir efektas. Aš kažkada buvau per Bastiliją, tik ne Paryžiuj, o mažam miestuke
Man iškilo pora klausimukų dėl blusturgių - ar galėsiu tikėtis tokį kur nors aptikti, jei bus nekoks oras (lapkričio pradžia girdėjau lietinga)? Kur pirmiausia ieškoti? Ir kokią savaitės dieną (būsiu trečiadienį-pirmadienį)?
Uzvakar grizau is Paryziaus. Ten zymiai silciau nei pas mus, bet LABAI vejuota!Tad butinai reikia salikeliu, net prancuzai jais apsimuturiave.Jokiu aukstakulniu nesiulau, nes praktiskai visur isklota akmenine danga, tad kulnus tikrai nusilausyte... brangiame restorane nebuvau, nes kainos - DIEVULELIAU! o tarkim kur gali pavalgyti uz 15-20euru(be vyno) rengtis gali kaip nori.
Siame forume tiek daug pripasakota, kad nezinau ar ka naujo parasysiu...Noriu tik pasakyti, kad kainos ten tikrai kanda...tad jei vaziuojat su vaikais pasiimkite kazka uzvalgyti. Tarkim mandarinu(ten kaina nuo 3eur), dziuvesiu, saldumynu, mineralinio(apie2.5eur).Na man brangu pasirode...nors mano alga 4000lt.Tad siulau kazka isimesti. Beabejo ten konditerije aukstam lygyje!!!(kaip ir kainos) Ji tokia gundanti, kad tikrai norisi paragauti.Ypac ryte kai viskas buna silta.kas pigu tai vynai.(..restorane buteliukas 375ml kainuoja(pigiausio) 12eur.) Supermarkete pigiausias apie 2eur.Kas man nepatiko tai smarve marketuose ir metro. O dabar apie maloniausia: Paryzius isties nuostabus ir zavintis!!!Likau labai dideliuose ispudziuose! Ka rekomenduociau: 1.Aplankyti rodeno muzieju.Jis kartu su parku.Nedidelis ir labai jaukus.Viduje yra kavinuke.As ten praleidau visa pusdieni, tai labai pailsejau ir atsigavau.Ten daugiausiai lankosi prancuzai, tad nera beganciu turistu.2.Pasiulyciau paplaukioti vakare senos upe.LABAI romantiska...ach...3.Eifilis..na as buvau nusipirkus iki 3 auksto, tad nesiulau.nes jis dengtas, tad jokio ispudzio. O jei iseini kur nedendtas tai toks vejas, kad net akiu negalejau atmerkti!Pats tas antras aukstas...grazu. na o visa kita...nezinau...siulau geriau pamatyti viena, nei apibegti kruva...Nebuvau luvre.ta pusdieni paaukojau rodenui ir nesigailiu. Pamaniau, kad bus proga grizti i Paryziu. Tiesiog kojos nekylo i si muzieju tik pusdieniui...
Rodeno muziejus randasi labai netoli conkordo aikstes...prie invalidu rumu...rue de Varenne 77.Labai lengva rasti, bet kokiam paryziaus zemelapi.kaina 5eur + jeigu nori audio gidas(apie 4.5eur- as jo neemiau, man pasirode geriau nusipirkti vietiniame knygyne knyga(9eur), kuria guledame sizlonge perskaiciau).Plaukiojimas kainuoja berods 7.5eur.Butinai vakare plaukite, nes labai grazus pakranciu apsvietimas. Nezinau ka jus ten nusimate pirkti Paryziuje, bet as labai nusivyliau...Tarkim sijonas kuris man patiko kainavo 345eur..., salikelis 85eur... Norejau ka nors originalaus nusipirkti i namus- tai tie patys (pvz SIA salonai) tik zymiai brangiau.tarkim lempa kuri pas mus apie 300lt, ten 280eur..ir t.t. Bet kuriuo atveju laiko tam tikrai gailejau.
Nu nežinau, man kelis mėnesius reikia graibytis iki 4000Lt, bet kainos kažkaip nelabai kandžiojasi - gyvent galima . Mineralinį gi galima už 1Eu pirkt (1l), o "biskočių" (džiūvėsėlių, su kuriais dažnai sumuštinius daro) pakas didžiausias - 1,5 Eu (pvz., man normaliai savaitei užtenka), sūriai irgi "nesikandžioja". Aišku, visos mėsos, vištos, etc. atitinka prancūzų algas O konditerija, saldumynai . Na, "Fauchon" ne kasdien, bet juk toookių skanumynų yra mažesnėmis kainomis. Aišku, tie sviestiniai croissants (tai būna mano pusryčiai-pietūs-vakarienė pirmomis dienomis ) Šiaip "einamų" produktų kainas esu surašiusi šio skyrelio pradžioj.
O kas ten Eifelio viršuj dengta?? Na, Eifelio muziejukas yra, o pati viršunė yra yra atvira. Kaip ten iš po stiklo į Paryžių žiūrėt? Aš buvau žiemą pasikėlusi, tai tada tikrai vėjelis pūtė, bet kaifas ir yra tas, kad gali pajaust gyvą ir pulsuojantį Paryžių .
Suvenyrus pirk geriau prie Sacre Coeur (ne į ją einant, o gatvėj tiesiai - išlipi Anvers metro ir varai tiesiai - čia arabynų parduotuvės, tai gali tuos pačius suvenyrus pigiau nusipirkt, nei gatvėj į Sacre Coeur ar Tertre aikštėj).
Ir nesistresuok - tiesiog džiaukis ir paprasčiausiai išgyvenk tuos malonius epizodus (o ne dėliok pliusiukus, ką pamatei, kur buvai).
Pavalgyt "su džinsais" gali bet kuriam normaliam restoranėly, taigi nepodiuminiai ten renkasi, o paprasti žmonės, kurie mėgsta malonų ir šiltą buvimą kartu. Šiaip restoranėliai, kavinukės yra tikrai neatsiejama prancūzų gyvenimo dalis (net nežinau, kiek išleidžiama ten - tiesiog įprasta pakviest "kavos" ar šiaip pasėdėt). Beje, ten galima savo maistelio atsinešt, o kavą užsisakyt (šiaip arbatą labiau apsimoka -kavos puodelis mažytis, o arbatos - arbatinukas, taigi du normalūs puodeliai). Mano ir draugės žiemos palydovas - kavos termosas rankinėj - taip ir prasėdi jaukiai, pasipilstai kavos iš termoso, į vyrus praeinančius pasidairai, pažiūri į riebias snaiges (jūsų atveju tikriausiai lietų), ech...
Ir nesistresuok - tiesiog džiaukis ir paprasčiausiai išgyvenk tuos malonius epizodus (o ne dėliok pliusiukus, ką pamatei, kur buvai).
Pavalgyt "su džinsais" gali bet kuriam normaliam restoranėly, taigi nepodiuminiai ten renkasi, o paprasti žmonės, kurie mėgsta malonų ir šiltą buvimą kartu. Šiaip restoranėliai, kavinukės yra tikrai neatsiejama prancūzų gyvenimo dalis (net nežinau, kiek išleidžiama ten - tiesiog įprasta pakviest "kavos" ar šiaip pasėdėt). Beje, ten galima savo maistelio atsinešt, o kavą užsisakyt (šiaip arbatą labiau apsimoka -kavos puodelis mažytis, o arbatos - arbatinukas, taigi du normalūs puodeliai). Mano ir draugės žiemos palydovas - kavos termosas rankinėj - taip ir prasėdi jaukiai, pasipilstai kavos iš termoso, į vyrus praeinančius pasidairai, pažiūri į riebias snaiges (jūsų atveju tikriausiai lietų), ech...
QUOTE(Linaiva @ 2005 11 03, 19:17)
o kaip ten su bistro? na su pigesniu karštu valgiu nes labai po geras kavines tai jaučiui neišeis pietaut ir vakarieniaut
Percituoju mažytį kainų sąrašiuką:
1. Defense "Croque Monsieur" - lietuviškai gal suvožtinis - didelis karštas sumuštinis (įdarą pasirinkt galima)+salotos bus 3,5 Eu. Grafinas vandens nemokamai.
2. "Crepe" - blynelis blyninėse ~2-4Eu.
3. 1kg bananų - 1,49Eu (~5Lt)
4. 1kg obuolių - 1,79Eu (~6Lt)
5. 10 bandelių - 0,94Eu (~3,19Lt)
6. 8 indeliai lieso jogurto - 0,99Eu (3,40Lt)
7. 2l apelsinų sulčių - 1,32Eu (4,49Lt)
8. Dešrelės (sasyskos) - 1,36Eu (4,62Lt) (nežinau, kiek ten pakely)
9. Sausi pusryčiai - 2,31Eu (7,85Lt)
10. Pienas - 0,79Eu (2,69Lt)
11. Biscote, baguette (batonas ilgas) - 1Eu (3,45Lt)
12. Kava kavinėj - 1,50-3Eu (5,1-10,2Lt)
13. Didžiausia lėkštė salotų - nuo 8Eu (27,8Lt)
14. Pelėsinis sūris dėžutėj - nuo 1,69Eu (5,8Lt)
15. Prekybos centruose croissant'ai ar šokoladinės bandelės - nuo 1Eu 2vnt. (3,45Lt) - geroj prestižinėj bandelinėj mokėsi nuo 2Eu už vnt. (6,9Lt)
16.Arbata (atneša arbatinuką - du tikrai nemaži puodukai telpa) - nuo 1,5Eu (5,1Lt).
17. Juodi šokoladai (kuriuos aš dievinu) - nuo 0,49Eu (1,69Lt).
18. Vyrą užkišt praktiška ilgais sumuštiniais iš bandelinių - 2,5Eu (visokių rūšių) (8,6Lt)
Beje, arbatpinigių palikt nereikia (nebent esi labai patenkinta aptarnavimu) - jie jau į sąskaitą įskaičiuoti yra.
Jeju varysit į Defense, tai prekybos centre pasikelkit į antrą aukštą - ten yra mažytė kavinukė, staliukų daug, ten tie "suvožtiniai" su salotom po 3,5 Eu+vandens grafinas. O nebrangiai ir super skaniai galit prie Montparnasse - ten bretonų "zona", taigi galima įvairiausių blynų (crepes), galečių (galettes) su sidru prisivalgyt, tuo pačiu atrast bretonų virtuvę . Sakau gi, nusipirksit savo maistelio, gėrimų užsisakysit kavinukėj, ir bus "papigiai".
man tai tikrai atrodo jokiu aukstakulniu nereikia, kazkaip ispudis zmoniu gan paprastas bet stilingas kas mumi nustebino-tai zemi zmones ...mes su vyru mazoki, o ten pasijutom visai nieko ir misrios seimos-turiu omeni negrai mulatai...o prancuziu odos spalva man
na skoniai skiriasi -mum Eifelis ir tik iki pacio virsaus tik siulyciau pasirinkti "suns vilko " valanda-tada matai ir sviesoj, ir kai ziebiasi viska...jeckaus ...prisiminus...
o pagrindinis mano patarimas vaziuojanciom keliom dienom-pasirinkti ko nori:
ar pamatyti, ar apsipirkti, ar tiesiog meiles miesto , dvasios pajutimo
lauktuviu-kokio vyno , suri ir viskas...
nors kad nenusipirkau kvepalu tai gailiuosi-labai patiko o lietuvoj nera
zodziu kazka radus verta nusipirkti