Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(Kozete @ 2005 09 30, 08:53)
Gal galite kas nors kambarių nuotraukas įkelti "Auberge Internationale des Jeunes" hostelio, žinoma, jei turite (šiaip smalsu pažiūrėti).
Kiek maždaug gali kainuoti dabar į Paryžių lėktuvo bilietai, ar yra pigesnių į tą pusę?
Kiek maždaug pinigėlių išleidote dar plius prie nakvynės?

1. Nekokios nuotraukos, bet gali pažiūrėt auberge puslapy.
2. Apie lėktuvus kol kas nieko nenutuokiu (bet dairausi pamažu ax.gif ). Pigių bilietų LAL tik kitų metų kovui gal ir bus dar. Gal iš Kauno pigiau skraidins unsure.gif . Dar per greitai.lt pasižiūrėk pasiūlymus.
3. Aš asmeniškai nedaug pinigų išleidžiu ax.gif Maša sakė, kad savaitei išėjo ~1200Lt žmogui.
4. Auberge vietą gali bet kada rezervuot, net nerezervavus dažnai įmanoma gaut kambarį (pvz., aš niekada nesu rezervavusi), arba tau gaus kambarį kurioj kitoj bendradarbiaujančioj auberge ar pigiam viešbuty, jei kartais vietų nebūtų.
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2005 10 12, 18:08)
ga kas is buvusiu paris zino kaip toli yra BAUVAIS aerouostas. niekur nerandu paryziaus zemelapyje kelio i si aerouosta  g.gif . gal taip pat zinot ar vazineja kokie metro i ta aerouosta arba autobusai?

iki aerouosto apie 60km, yra autobusas (13eu) nuo Kongresu rumu (metro stotele-PORTE MAILOT) smile.gif
Atsakyti
Aš vis tiek siūlau butuką imt. Juolab, kad už tokią kainą visai normaliai galima susirast vietelę. Žvilgtelk: čia butukas, čia irgi mažas butukas netoli Sacre Coeur: šičia. Dar vienas gale miesto, bet nebrangus: čia.
Atsakyti
QUOTE(Linaiva @ 2005 10 09, 23:14)
radau kelias studijas gyvenimui, tai noriu patarimo - kurioj vietoj geriausia rinktis? 1. http://vacation.apar...b167cac47155b08
2. http://vacation.apar...b167cac47155b08
3. http://vacation.apar...b167cac47155b08

4. http://vacation.apar...b167cac47155b08 - prastesnis variantas, nes tik viena lova

1 variantas visai geras, 3 variantas puikus dėl vaizdelio, bent jau man iš balkono matyt tuos miniatiūrinius rudus kaminukus wub.gif , 4 atmetam - mažas, o 3 - thumbup.gif , aš kaimynė vasarą buvau, gretimoj gatvėj į kaminus žiūrėjau wub.gif verysad.gif , ir tas pats metro Cardinal Lemoine geriau nei gerai pažįstamas rolleyes.gif . Nuo šičia tėra 10-15min. pėsčiom iki Notre Dame wub.gif . Žodžiu, aš rinkčiausi "savą" gatvytę, taigi, pardon, negaliu būti objektyvi rolleyes.gif . Ech wub.gif cry.gif
Atsakyti
QUOTE(august @ 2005 10 04, 14:00)
apie transporto kainas nuo oro uosto niekur neradau...Taksi kainos, autobuso, traukinio...

Is CDG1 iki Notre Dame taksi - 30-35Eu, o mikriuku lyg iki 15Eu.
Atsakyti
QUOTE(Linaiva @ 2005 10 13, 21:51)
o tai šeštadieniui - trečiadieniui kokius metro bilietukus reiktų pirkt g.gif

Carnet už 10,70Eu - 10 bilietėlių (perkant vieną, kainuoja 1,4Eu)- jei nusiteikę daug važinėt, manau, 3 Carnets abiem užteks, vaikui bus perpus pigiau, o mažiukui gal nereiks (tiesą sakant, kai viena, tai net neatkreipiau dėmesio, nuo kelių metų reikia bilieto unsure.gif )
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 10 07, 10:22)
Įdomu kokiu metų laiku geriausia važiuoti. Aš galvojau gal rudenį arba pavasarį? Rudenį jau nieko nesigaus, o pavasarį gal kaip nor ir pavyktų. g.gif

Visi metų laikai savotiškai nuteikia ir apžavi. Man nerealiai patiko Paryžius žiemą wub.gif - sėdi kur nors prie Sacre Coeur, geri kavą iš termoso, kremti ragelius (tuos tikrus - sviestinius), žiūri į skubančius prisikūtojusius žmones, flegmatiškas snaiges, kurios tik akimirką išsilaiko nukritusios, tokį šiltą rūką, jauti visokiausius kavinukių kvapus ir apskritai jautiesi kaip senoviniam filme a la "juoda-balta" wub.gif wub.gif
Atsakyti
Kiek esu kalbėjusi su buvusiais Paryžiuje, tai nieks į Triumfo arką nelipa? g.gif Siūlau užeiti - viduje yra arkos statymo istorijos muziejukas, keleta maketų, labai siauri laiptukai (lipdami skaičiavome, bet dabar jau neatsimenu blush2.gif ) - o svarbiausia, kad užlipus Paryžius atsiveria taip, kad nesimato miesto krašto - tik išsišakojusios gatvės, kaip arterijos ir daug daug gatvelių - be galo, be krašto. O jei bijote aukščio ir neplanuojate lipti i Eifelį - ši arka ne tokia aukšta - pabandykite cool.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anafora: 14 spalio 2005 - 19:55
QUOTE(Skarota Egle @ 2005 10 13, 23:17)
ka patartumete aplankyti pirmą vakarą, ta prasme kas butu in a walking distance nuo viesbucio g.gif  ax.gif ?

Taigi Triumfo Arką, Champs Elysees, Etoile 4u.gif smile.gif . Jei nusiteikę pavaikščiot, siūlau padaryt apžvalginį maršrutą - Triumfo Arka - einat per visus Champs Elysees iki Place de la Concorde, tada tiesiai Jardins des Tuilleries, pereinat juos, atsiduriant prie Luvro, iš čia - į Cite prie Notre Dame, o tada grįžtat palei Seną, pro visus tiltus iki Eifelio ir pasikeliat į jį vakare wub.gif - fantastiška wub.gif . Tada jau metro iki viešbučio. Man reikia maždaug 2h nueit nuo Notre Dame iki Eifelio ir atgal, o jūs, manau, užtruksit ilgiau, bet verta "prasinešt" taip wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2005 10 14, 20:01)
o koks eifelio bosto darbo laikas gal kas zino?

Daug, bet pataikysit mirksiukas.gif - Eifelis dirba iki maždaug 23:30, o iki viršaus kelia iki 22:30. Kaina 10,70Eu iki viršaus (jei nepasikeitė staigiai). Aš buvau žiemą vėlai pasikėlus, tai net nėra tokių žodžių, kad nusakytum įspūdžius (užtat ir nuotraukų jokių neparsivežu unsure.gif ) - stovi viršūnėj, vėjy, šalty, įsirėmus į grotas, "kali" kažko stipriau, atrodo, net jauti, kaip siūbuoji, bet nėra jokio aukščio baimės (nors apskritai labai bijau unsure.gif )
Atsakyti
aciu agnes uz atsakymus 4u.gif
dar turiu viena klausimeli. aptikau nete kad yra tokie dalykai kaip Carte Musée et Monuments noreciau paklaust ar tai galioja i visus muziejus ir lankytinas vietas kaip eifelio bokstas, louvras ir t.t. ar tomis CARTE galima naudotis bet kuriomis savaites dienomis ir kiek mazdaug jos kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2005 10 14, 21:01)
ne ne po muziejus tikrai ne, bet taip pagalvojau jei tas Carte nekainuoja labai daug, tai gal bandyt ji nusipirkt, tai tada i eifeli galeciau keltis kasdien po karteli  ax.gif  rolleyes.gif

Pažiūrėk ČIA apie CARTE - Eifelis neįeina, yra 1, 3 ir 5 dienoms+surašyti muziejai, kuriuose galioja kortelė.
Atsakyti