QUOTE(asara @ 2005 09 24, 20:51)
Agneklimjan, tu viska taip puikiai ismanaia apie Paryziu, kad visas tavo patarimus kur ka aplankyti isstudijavau. Tai patark dabar, vakarienei ka rekomenduotum restoranelyje uzsisakyti, kad prancuzu virtuve pajausti ?
Vajej, galima lengvesnį klausimą
? Paryžius yra Paryžius su visų regionų virtuvėmis, tad kažką tipiško tipiško išsirinkt sunkiau nei sunku. Šiaip tada galima eit į prancūziškos virtuvės restoranėlius, kur parašyta "cuisine francaise" ar panašiai. Yra vienas labai simpatiškas tipiškas restoranas netoli Notre Dame, lyg Legrange gatvėj (išsistudijuot planus galima šitam puslapy:
FRANCE - bet kokį reikalingą Prancūzijos adresą išmeta
).
Dar yra toks restoranų tinklas HIPPOPOTAMUS - ir Bercy Village, ir po visą Paryžių išsimėtę.
O jei kaina nestabdo, rekomenduoju tuos restoranus St Louis en L'Isle gatvėj, 4 arr., vienas yra labai labai
- L'Orangerie (šiaip šitoj gatvėj nesunku rast gerą (ir nepigų) restoraną) - čia vieno žymaus prancūzų aktoriaus Brialy restoranas.
Labai geras kokybės-kainos santykis yra superiniam restoranėly A L'IMPANASSE (4, impasse Guéménée 75004, lipti Bastille metro). Prancūziška virtuvė, kaina ~25Eu (užkandis, patiekalas, desertas). Rekomenduoju
Ok, pabandysiu maisto rekomendacijas pavaryt.
Įvadui (užkandžiui): šparagų salotas su kepenėlėm, žasų kepenėlių paštetą, Nicos mišrainę (salade nicoise) ar kokį Provanso užkandį, lašišos su citrinų padažu;
Sriuba:: klasikinė prancūziška svogūnų sriuba (soupe a l'oignon), Marselio žuvienė-bujabesas (bouillabaisse marseillaise), šparagų sriuba (potage aux asperges)
Patiekalas:: ėriuko šašlykas (Brochette d'agneau), antis, įdaryta vaisiais (canard aux fruits), Savojos fondiu (fondue savoyarde, jei mėgsti sūrį ir nebijai kalorijų
), jei gurmanė esi, paragauk kokį patiekalą iš smegenų (cervelle) ar jaučio šidį vyne (Coeur de boeuf en matelote), kalakutą, įdarytą kaštonais (dinde farcie aux marrons), jei esi vegetarė, pabandyk Nicos ratatouille (Ratatouille nicoise), daržovių šarlotę (charlotte de legumes), bretoniškus baravykus (cepes a la bretonne), šparagus muslininiam ar morni padaže (asperges a la sauce mousseline (a la sauce Mornay).
Desertas: : klasikinis šarlotė su šokoladu (charlotte au chocolat), kaštonų "šaką" (buche de Noel aux marrons), Elzaso vaisių tartą (tarte aux fruits a l'alsacienne), riešutinį tortą (perigourdin) ar šokoladinį Savojos pyragą, labai verta paragaut kriaušių su šokoladu " Gražioji Elena) (poires a la Belle Helene). Arba paprasčiausiai galima pasirinkt kokį suflė ar kremą (labai skanu šokoladiniai putėsiai - mousse au chocolat - ir Karmelitų kremas - creme carmelite).
Nu va, prirašiau daug variantų, nes nežinau, ką mėgsti. Išssirinksi
. Berašydama taip užsimaniau visko
joie de vivre