Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(sauluke @ 2005 09 16, 19:27)
tai kad Paryziui dykai gauni  g.gif
ar as ko nesuprantu tongue.gif

Paryžiuj gauni metro planelį, o miesto planų nieks veltui nedalina. Aš porą esu gavusi veltui gal prieš metus - buvo krūvelė pasklaidyta "Lietuvos" kino teatre. Nu, tai ir nepasikuklinau - sau porą, porą mamai ax.gif . Vieną jau "suskaičiau", teks keist smile.gif
Atsakyti
vienoj pusej transporto schemos, o kitoj - zemelapiukas, paprastutis, bet gatves ir pacios maziausios ir svarbus pastatai, siaip tai uztenka

Atsakyti
Miesto žemėlapius dykai dalina, kiek girdėjau, visuose viešbučiuose. Mes vieną tokį iš uošvio paveldėjom smile.gif Bet tas mūsiškis tai nelabai kruopščiai išpaišytas buvo. Aišku, visi pagrindiniai dalykai yra, bet kai aš knaisiojausi po smulkesnes gatveles ir skersgatvius, tai daug netikslumų radau. Dar turėjau nusipirkus turistinį vadovą po Paryžių ("Alma Litteros") - va ten buvo išties puikus žemėlapis thumbup.gif
Atsakyti
Taigi 10 lt ir žemėlapis nupirktas knigyne ar supermarkete. Dabar jų visur pilna, o vasaros pradžioje vos suradau. Metro planus duoda bil kasose.
Atsakyti
QUOTE(asara @ 2005 09 24, 20:51)
Agneklimjan, tu viska taip puikiai ismanaia apie Paryziu, kad visas tavo patarimus kur ka aplankyti isstudijavau. Tai patark dabar, vakarienei ka rekomenduotum restoranelyje uzsisakyti, kad prancuzu virtuve pajausti ?

Vajej, galima lengvesnį klausimą unsure.gif ? Paryžius yra Paryžius su visų regionų virtuvėmis, tad kažką tipiško tipiško išsirinkt sunkiau nei sunku. Šiaip tada galima eit į prancūziškos virtuvės restoranėlius, kur parašyta "cuisine francaise" ar panašiai. Yra vienas labai simpatiškas tipiškas restoranas netoli Notre Dame, lyg Legrange gatvėj (išsistudijuot planus galima šitam puslapy: FRANCE - bet kokį reikalingą Prancūzijos adresą išmeta thumbup.gif ).
Dar yra toks restoranų tinklas HIPPOPOTAMUS - ir Bercy Village, ir po visą Paryžių išsimėtę.
O jei kaina nestabdo, rekomenduoju tuos restoranus St Louis en L'Isle gatvėj, 4 arr., vienas yra labai labai thumbup.gif - L'Orangerie (šiaip šitoj gatvėj nesunku rast gerą (ir nepigų) restoraną) - čia vieno žymaus prancūzų aktoriaus Brialy restoranas.
Labai geras kokybės-kainos santykis yra superiniam restoranėly A L'IMPANASSE (4, impasse Guéménée 75004, lipti Bastille metro). Prancūziška virtuvė, kaina ~25Eu (užkandis, patiekalas, desertas). Rekomenduoju wub.gif

Ok, pabandysiu maisto rekomendacijas pavaryt.
Įvadui (užkandžiui): šparagų salotas su kepenėlėm, žasų kepenėlių paštetą, Nicos mišrainę (salade nicoise) ar kokį Provanso užkandį, lašišos su citrinų padažu;
Sriuba:: klasikinė prancūziška svogūnų sriuba (soupe a l'oignon), Marselio žuvienė-bujabesas (bouillabaisse marseillaise), šparagų sriuba (potage aux asperges)
Patiekalas:: ėriuko šašlykas (Brochette d'agneau), antis, įdaryta vaisiais (canard aux fruits), Savojos fondiu (fondue savoyarde, jei mėgsti sūrį ir nebijai kalorijų smile.gif ), jei gurmanė esi, paragauk kokį patiekalą iš smegenų (cervelle) ar jaučio šidį vyne (Coeur de boeuf en matelote), kalakutą, įdarytą kaštonais (dinde farcie aux marrons), jei esi vegetarė, pabandyk Nicos ratatouille (Ratatouille nicoise), daržovių šarlotę (charlotte de legumes), bretoniškus baravykus (cepes a la bretonne), šparagus muslininiam ar morni padaže (asperges a la sauce mousseline (a la sauce Mornay).
Desertas: : klasikinis šarlotė su šokoladu (charlotte au chocolat), kaštonų "šaką" (buche de Noel aux marrons), Elzaso vaisių tartą (tarte aux fruits a l'alsacienne), riešutinį tortą (perigourdin) ar šokoladinį Savojos pyragą, labai verta paragaut kriaušių su šokoladu " Gražioji Elena) (poires a la Belle Helene). Arba paprasčiausiai galima pasirinkt kokį suflė ar kremą (labai skanu šokoladiniai putėsiai - mousse au chocolat - ir Karmelitų kremas - creme carmelite).

Nu va, prirašiau daug variantų, nes nežinau, ką mėgsti. Išssirinksi mirksiukas.gif . Berašydama taip užsimaniau visko verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneklimjan: 25 rugsėjo 2005 - 11:04
Tiesa, neparašiau, kad prancūzai vakarienę valgo gausią ir pakankamai vėlai - 20-21h. Aš tikrai pilnos vakarienės neįveikiu, tad dažniausiai pasirenku įvadas+desertas, sriuba+patiekalas, nebent alkanoka būnu, tai tada "sueina" patiekalas+desertas drinks_cheers.gif .

O vynų rekomenduot neprašyk, nes jų tokia galybė, kad pačiai siaubingai sunku kažką pasirinkt. Tiesiog rinkis "iš debesų", ragauk ir mėgaukis wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneklimjan: 25 rugsėjo 2005 - 11:02
Sveiki
Na grizom is Paryziaus...Net nezinau nuo ko pradeti pasakoti...Kelione turejo trukti pusantros paros...zadejom nakti vaziuoti o diena pasibastyti po miesta...tik ivaziavus i Paryziu ispudis buvo nekoks(na kazkuria prasme primine Kauna blink.gif )...(beja kas kada keliausit su masinom tai zinokit kad keliu mokesciai nera pigus pvz.: mes uz 300km kelia Kale-paryzius paklojom 18.40 euro)...
Na o centras pribloske savo architektura...Tikrai sis miestas turi kazkokia aura-kuri neleidzia palikti Paryziaus juo nesusizavejus... smile.gif ...tiesiog miestas musu nenorejo isleisti.Rasau taip todel kad kelione uztruko ilgiau nei planuota. Paprasciausiai keliavom su vaiku...kuris po gero pusdienio tampymosi pradejo vemti, sukilo temperatura...atsidurem lygonineje cry.gif ...zodziu as prancuziskai nei bum bum...o vyras nuo soko kalba pradejo prisimineti (vaikysteje ja buvo pramokes smile.gif )...o medikai nelabai angliskai moka-praktiskai musu daktare visai nekalbejo-tai gerai kad susiradom sesute laisvai kalbancia angliskai-ji tiesiog mums vertejavo ir nezmoniskai padejo (kai isleido is lygonines iskviete taxa, pasiule viesbuti uz prieinama kaina, netgi sudare vaistiniu sarasa kurios dirba ilgiau nei kitos...)...visa tai parodo kad zmones ten tikrai yra geranoriski turistams ir visai nepyksa jei mato kad nekalbi ju gimtaja kalba...tiesio mala prancuziskai ir maloniai sypsosi...
Na vakare keliavom priemescio gatvele iki viezbucio-tiesiog nakti ten pradeda virti tikras gyvenimas...tos kavinukes, sedintis zmones,jaukus interjeras...tiesiog nesulyginamas dalykas (lyginu su Londonu, nors sis miestas ir savu pliusu turi biggrin.gif )Man viai nepasirode kad prancuzai yra santurus (kaip kad kazkas minejo)...o jie labiau man primene italus...mala savo kalba ir sypsosi
Na zodziu paskui dar buvo virtine problemu...reikejo uzsisakyti nauja bilieta traukiniui 9kuris kainavo laaabai brangiai), pasiekus masina pasirode kad jai nusedo akumas (teko ieskoti pagalbos ir ji buvo suteikta is prancuzo nekalbancio nei zodelio angliskai biggrin.gif blink.gif..tai vyras skambino i lietuva savo teveliui jis vertejavo telefonu smile.gif )...del tos priezasties vel pavelavom i traukini (kurio bilietai kaip minejau kainavo nemazai)...Tai as jau juokiausi ir verkiau kartu...Bet pasiekiem laimingai savo namus...taciau su vyru pasizadejom dar kada sugrizti-taciau si karta daugiau jokiu lygoniniu biggrin.gif thumbup.gif
Na o mamos paklausus ar zadam dar keliauti su vaiku...atsakiau taip, jei tik bus galymybe...na yra jau minciu apie roma drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Linaiva @ 2005 09 28, 21:44)
  ar ten http://www.aijparis.com/ galima su vaikais apsigyvent? o nuo lapkričio ten kaina 13eur žmogui thumbup.gif

Aš buvau vasarą tame viešb. ten taisyklėse parašyta, kad su vaikais negalima, tačiau mus priėmė ir nieko nesakė, nors vaikui tik 6 metai. Perspėju, kad gali kilti šiokių tokių nepatogumu tokio tipo viešbučiuose, jei norėsite pvz.šiaip pavakaroti kambaryje, nes ten tik metalinės dviejų aukštų lovos ir kriauklė, nėra kėdžių ar šiaip ko prisėsti, neradau rozetės (gerai kad telefa Airijoje pasikroviau, tai atlaikė iki Lietuvos), maisto į kambarius neštis negali (nors aš turėjau kažko užkrimsti dėl vaiko), o ir arbatos neišsivirsite dėl tos pačios rozetės nebuvimo (nežinau, gal blogai ieškojau), grindys iš plytelių, bet švara tai tikrai gera. Pirmame aukšte yra tipo kaip valgyklėlė kur galima užkąsti savo maistelio, bet mikrobangės nemačiau, tai įtariu kad tik šalto maisto . Šiaip tai man ten beveik patiko, o vaikas tai norėjo vakaroti toje valgyklėlėje, nors vaikų nebuvo nė vieno, bet jam turbūt, įdomu buvo stebėti jaunimą. Šiaip jei nusiteikę ilgai klaidžioti po Paris, tai vieta gera (mes grįždavom 21-22 val. tai beveik jokio skirtumo, kad tik lova kambaryje ir buvo). Tik kvaila buvau, kad tempiau savo sunkų lagaminą padėti į rūsį, nes šiaip galima palikti ir kambaryje visus daiktus.
Atsakyti
o vaikas tai norėjo vakaroti toje valgyklėlėje, nors vaikų nebuvo nė vieno[/quote]

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif O kaip tu toj auberge pavakarot nori? Čia gi ne viešbutukas, o jaunimo nakvynės namai. Ko prašalaičiams reikia, viskas yra - lova, kriauklė, spinta, dušai aukštui aba 4-viečiam kambary. Tu rozetės neradai, o aš šviesos jungiklio biggrin.gif blush2.gif . Dvi japonės kambariokės užgesino, o kito kambario "bendragyventoja" italė įkišo mobilų pakraut - rozetė kažkur apie, po, virš veidrodžio biggrin.gif
O dėl maisto tai nustebinai blink.gif . Kaip negalima į kambarius maisto neštis? Visada viską nešuosi, alkoholį, maistą, suvenyrus. Jaunimas gi toj valgyklėjėj apačioj vakarais vyną geria, filmus per kompus žiūri, šiaip bendrauja. Na, jokių mikrobangių nėra, juk elementari "papigiai" vieta, bet pusryčių gali valgyt, gert, kiek nori. Švara irgi tenkina. Lagaminus ir aš nešu į saugyklą, nes niekada nežinau, kada grįšiu ax.gif

LINAIVA, aš Paryžiuj visada čia apsistoju, o 13Eu thumbup.gif Tikrai nežinau, ar su mažiukais priima unsure.gif , bet mačiau 6-8m., tavo dičkio amžiaus. Gal reiktų pasiteiraut el. paštu šitos ar kitų auberges iki 20Eu.
Atsakyti
Pavakaroti, tai tipo vakarinės kavos pagerti su šeima, patogiai pasėdėti, pasišnekėti apie praėjusios dienos įspūdžius ar kažkas pan. (čia aš ją tik perspėjau, nes gal žmonės tokiame viešbutyje nebuvo gyvenę kaip ir aš, bet mes griždavom tik pamiegoti, tai į visą tai pažiūrėjome su jumoru tongue.gif )

Dėl maisto, tai skaityk taisykles, kurios yra pakabintos ant kiekvieno kambario durų (bet aš aišku, jų nesilaikiau, nes vaikui tai nepasakysi, kad šiandien naktipiečių nebus g.gif ). Tuo labiau, kad maistas prancūziškas puikus ir viskas ką pirkome buvo niam, niam. smile.gif

Dėl vaikų, tai taisyklėse parašyta (vėl), kad iki kažkokio amžiaus nelabai laukiami, bet jau užsisakant rašiau vaiko amžių ir jokių problemų dėl to nebuvo.
Atsakyti
Nuotrauka būtų labai paprasta : keturios sienos, dviejų aukštų metalinė lova, kriauklė su veidrodžiu už sienelės ir tokia pusiau spinta be durų ir tikrai gera ŠVARA.

Dėl bilietų, tai skrenda LAL ir bil. patariu pirkti gerokai iš anksto, tai gal ką nors geresnio kainos atžvilgiu rasi. O iš Kauno per Varšuva galima pigiai nuskristi (bent taip jau reklamuoja) čia pažiūrėk : http://www.wizzair.c...n/skylights.cgi

Pinigėliai: per tas dvi beveik dienas mes su vaiku išleidom čiut virš 200 eu, bet didžiąją dalį suvalgė Disney ir kelionės iš oro uostą ir į, o taip pat į disney, o po patį Paris važinėti metro nėra taip brangu. Tai norint galima ir mažiau išleist.

Tame hostelyje mažiausi yra dviviečiai, o dižiausi gal 6viečiai, o kai planuosi važiuoti parašyk jiems laiška ir paklausk ar turi laisvų vietų. Čia kaina skaičiuojama ne už kambarį, o už žmonių skaičių.
Atsakyti
Vakarais gi "sortyrinama" - išeinama pasižmonėt, pasižvalgyt ir pasirodyt, tad kava geriama jaukioj kavinukėj ax.gif . O jei šeimyniško jaukumo norisi, tai reiktų butuką nuomotis - liuks sėdėt balkoniuke, apsikamšius antklode, kavą gert... wub.gif .

Gerai, skaitysiu kitą kartą taisykles biggrin.gif . Tikrai nepastebėjau, o ir nieks manęs su maisto maišais, vynais nestabdė. Dar iš tokio faino vaikinuko priėmime išsiprašiau peilio biggrin.gif tongue.gif . Realiai juk draudžiama neštis aštrius daiktus į kambarį, bet ką man daryt - prisipirkau sūrių, o "cielų" negraušiu, atsisėdus ant dviauštės lovos biggrin.gif , pas "chebrantus" irgi į kitą Paryžiaus galą nelėksiu. Tokiais atvejais žiauriai džiaugiuosi savo "naivuoliška-gerietiška" išvaizda biggrin.gif .

Šitoj Bastilijos auberge tik vieną nesusipratimą turėjau - gavau "pagerintą" 4-vietį kambarį su dušu, tualetu kartu su dviem japonė ir...japonu biču doh.gif . Grįžau naktį "namo", apgraibom įlendu, o prieš mane iššoka toks gauruotas japoniškas "lėliukas" blink.gif . Pasirodo, jis rezervavo kambarį internetu, o kadangi jų vardai visokie -michiko-etsuko-koziai biggrin.gif , tai pateko į mergų kambarį nabagas ir įsitaisė mano lovos pirmam aukšte, nuėmė kopėčias ir ant jų kojines susidžiaustė, tai galit įsivaizduot, kaip mažulka lietuvaitė užsikabarojo į tą antrą aukštą (kaip kokia "striptizininkė" kabinausi strypu) biggrin.gif biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti