Įkraunama...
Įkraunama...

Plikyta tešla

QUOTE(darzelis @ 2006 11 12, 20:24)
QUOTE(bea @ 2006 04 04, 15:13)
Varškės pyragas sluoksniuotoje tešloje su persikais
Išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjau sluoksniuotą šaldytą tešlą, ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, konservuoti persikai supjaustyti kubeliais ir pavolioti šaukšte miltų), ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi.
Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko.
Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė.

Labas bea. Neradau tokios temos, todėl klausiu čia (gal nesupyksit ir atsakysit)  biggrin.gif Radau šį receptą, tik man iškilo keli klausymai: baltymus išplakti - ar iki standžių putų; stiklinė cukraus - ar su baltymais išplakti, ar sumaišyti su likusiais produktais. O kur dingo kiaušinių tryniai - ką su jais daryti.

persiprašau, nepastebėjau klausimo wink.gif
tryniai dedasi į varškę, aš tik norėjau pabrėžti, kda baltymai plakasi, todėl juos išskyriau wink.gif žinoma, kad iki standžių putų, kaip kitaip :0
Atsakyti
QUOTE(darzelis @ 2006 11 12, 11:24)
QUOTE(bea @ 2006 04 04, 15:13)
Varškės pyragas sluoksniuotoje tešloje su persikais
Išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjau sluoksniuotą šaldytą tešlą, ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, konservuoti persikai supjaustyti kubeliais ir pavolioti šaukšte miltų), ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi.
Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko.
Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė.

Labas bea. Neradau tokios temos, todėl klausiu čia (gal nesupyksit ir atsakysit)  biggrin.gif Radau šį receptą, tik man iškilo keli klausymai: baltymus išplakti - ar iki standžių putų; stiklinė cukraus - ar su baltymais išplakti, ar sumaišyti su likusiais produktais. O kur dingo kiaušinių tryniai - ką su jais daryti.

sitas pyragas labai skanus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif kepiau neviena karta.
Atsakyti
ACIU BEA 4u.gif 4u.gif 4u.gif sitas receptukas- FANTASTISKAS.... seimyna "sutvarko" per 10 minuciu, nespejusius net atvest... lotuliukas.gif blink.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ngute @ 2007 01 11, 13:57)
ACIU BEA 4u.gif  4u.gif  4u.gif  sitas receptukas- FANTASTISKAS.... seimyna "sutvarko" per 10 minuciu, nespejusius net atvest... lotuliukas.gif  blink.gif  thumbup.gif

Kepiau sita ir as smile.gif Labai skanus, greit padaromas smile.gif
Atsakyti
Kepiau šiuos pyragaičius tiek saldžius, tiek sūrius, pasirodo jie gaminami daug paprasčiau nei aš maniau. biggrin.gif
Bet vis tiek jie nesigauna tokie šlapi ar kaip čia išsireikšti. ax.gif Na, kaip būna parduotuvėse, norėtusi kad drėgnesni būtu. Galvojau, kad čia priklauso nuo to ką pili vandenį ar pieną, bet kepiau su tuo ir su tuo gavosi tas pats. smile.gif
Gal žinote paslaptį kaip juos iškepti kaip parduotuvėj? mirksiukas.gif
Atsakyti
biggrin.gif kaip parduotuvinius saviskius i maiseli sudek ir per nakti palaikyk tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Jumi @ 2007 03 15, 22:05)
biggrin.gif  kaip parduotuvinius saviskius i maiseli sudek ir per nakti palaikyk tongue.gif

Ach va kur paslaptis rolleyes.gif
Bet jei iš tikrųjų, tai jų paviršius toks lyg ir slidus būna, nežinau ar maišelyje palaikius jie tokie pasidarys. ax.gif
Atsakyti
Ech senokai as juos kepiau bet kiek prisimenu gaudavosi tas virsus toks slidus. Paskaiciau tema ir jauciu savaitgali teks vel prisiminti kaip kepami skanuoliukai biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Gal žinote kaip įdaryti šiuos pyragėlius plakta grietinėle? Ar užtenka į ją įdėti standiklio, kad ji nesubliukštu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2007 03 25, 10:06)
Gal žinote kaip įdaryti šiuos pyragėlius plakta grietinėle? Ar užtenka į ją įdėti standiklio, kad ji nesubliukštu? ax.gif

Iš 600 g tešlos padarytiems 30 pyragėlių imu 450 g grietinėlės. Išplaktą grietinėlę maišau su 2 arb šaukšteliais (su kaupu) 75 ml vandens išbrinkintos ir ištirpintos želatinos (ne žele), įdedu cukraus pudros, pusės citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės. Ir grietinėlė ir želatina turi būti vienodos temperatūros. Dar labai svarbu yra ne želatiną pilti į grietinėlę, o atskirti ketvirtadalį grietinėlės ir po šaukštą įmaišyti į želatinos tirpalą. Ir tik po to sumaišyti su likusia grietinėle
Atsakyti
nu man sitie pyrageliai sukrito,orkaitei labai grazei atrode biggrin.gif ,o kai istraukiau eme ir sukrito g.gif keista.
Atsakyti
g.gif na perskaiciau visa tema, bet turbut niekas taip ir nezino, kaip iskepti plikytus sausainius, tokius kaip parduotuvese buna unsure.gif
ka? ax.gif
4u.gif
Atsakyti