Įkraunama...
Įkraunama...

Plikyta tešla

QUOTE(Sonatina @ 2006 10 12, 09:27)
silver 27, tešla prieš dedant kiaušinius atrodo maždaug taip:

user posted image

Jeigu tau gavosi skysta sudėjus kiaušinius, reikėjo nedėti visų kiaušinių... Greičiausiai tavo kiaušiniai buvo labai dideli... Reikia dėti po vieną kiaušinį ir stebėti, kokia tešlos konsistencija ir tada arba dėti dar, arba jau nebedėti...

Paruošta tešlą turėtų atrodyti maždaug taip:

user posted image

Prie 220 laipsnių pyragaičiai ne tik turi iškilti, bet ir šiek tiek parusti ir tik tada reikia prisukti temperatūrą...

Mėgink dar kartelį, tai tikrai nėra sudėtinga ir turi pasisekti smile.gif




Oi kaip faina, net su nuotraukom thumbup.gif. Šiandien vėl bandysiu, nes liko visas įdaras. O ir tų nesigavusių jau po vakar vakaro neliko. ax.gif Labai skanu, pigu ir greitai paruošiama. Ačiū
Atsakyti
labas rytas.

Sonatina, vakar vėl dariau pyragaičius. Tešla gavosi gera, aš ją su maišeliu ant skardos išraičiau, užstačiau ant 220 lapsnių taip gražiai iškilo, bet tik sumažinau ir vėl visi mano pyragėliai sukrito. Nieko aš nesuprantu g.gif , kažkas čia pas mane negerai su temperatūra (aš taip manau). Kol padariau tešlą, įjungiau orkaitę, ji jau buvo įkaitusi iki 220 ir įdėjau pyragėlius. Kaip tu darai, kaip reguliuoji temperatūrą ir kada įjungi orgaitę, t.y. jau įdėdi į įkaitusią ar po truputį ji kaista su viduje jau įdėtais pyragėliais?
Nežinau ar aiškiai čia aš parašiau ax.gif
Pas tave toki gražūs pyragėliai, taip gražiai iškilę thumbup.gif
Bet skonis tai pasakiškas, mums labai patiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silver 27: 13 spalio 2006 - 08:08
Kiek aš skaičiau ir kaip pati darau, tai per visą kepimo procesą turi būti 220. pabandyk nekeist temperatūros.
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 10 09, 20:06)
Paris Brest - plikytos tešlos vainikas

pabandysiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2006 04 04, 15:13)
Varškės pyragas sluoksniuotoje tešloje su persikais
Išklojau formą kepimo popieriumi, tada dėjau sluoksniuotą šaldytą tešlą, ant jos pyliau varškės įdarą (4 indeliai mūsų švelniosios liesos, 4 kiaušiniai - baltymai išplakti, 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, konservuoti persikai supjaustyti kubeliais ir pavolioti šaukšte miltų), ant viršaus vėl dėjau tešlą ir ją patepiau persikų sirupu ir pabarsčiau cukrumi.
Kepiau 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą laiko.
Labai gražiai pakilo, po to nusileido kai išėmiau (taip ir turi būti), bet varškytė buvo puri ir minkštutė.

Labas bea. Neradau tokios temos, todėl klausiu čia (gal nesupyksit ir atsakysit) biggrin.gif Radau šį receptą, tik man iškilo keli klausymai: baltymus išplakti - ar iki standžių putų; stiklinė cukraus - ar su baltymais išplakti, ar sumaišyti su likusiais produktais. O kur dingo kiaušinių tryniai - ką su jais daryti.


Atsakyti
Dariau plykitus sausainelius pagal Bea recepta, aciu aciu aciu aciu aciu!!!!!!!!!!
Skanu panasus i parduotuvinius (savo tekstura pavadinkim taip smile.gif ) na bet daug daug skanesni!
Atsakyti
Glacee,gal tu zinai sio torto recepta.
Atsakyti
QUOTE(gytenis @ 2006 11 17, 16:36)
Glacee,gal tu zinai sio torto recepta.


Kiek nesupratau, kokio. Daugiau informacijos turėtų būti... Plikytos tešlos tortų yra daug, plikytų pyragaičių tortų - irgi - krokembušai, paris brest. Du turiu savo temoje - Plikytos tešlos tortas su kriaušių kremu ir Paris Brest - plikytos tešlos vainikas smile.gif
Atsakyti
vaakar ispepiau sausainiuku pagal bea recepta, nu.....PASAKA, is pradziu kepiau pagal kitos merginos receptuka visisskai nesigavo verysad.gif jau buvau nusivylusi, bet uzsispyriau nuejau iki lietuviu parduotuves nusipirkau sviesto dar, ir is nujo kepiau isejo psakiski ir kepiasu is normos kur 600 g, ir ti per vkara neliko visus vyras sutvarke, dar keli liko, tai galvojau siandien daugiau a0ragausiu, nes vakar tik viena suvlgiau ,atsikeliu siandien ne vieno nelike MB viska dabaige blink.gif doh.gif lotuliukas.gif gavau is ryto zinute, jeigu nesunku, gl gali padaryti ju ir siandien lotuliukas.gif
Atsakyti
o vat pagal 600g recepta man nesigavo tokie kaip 450g, nezinau jei man kazkodel neiskylo taip, ir be to kai kepiau 20 min jie isejo neiskepe viduje, gal kept ilgiau reikia, kas galejo buti ne taip?
Atsakyti
gal galit isduot paslapti kaip plkyta kremas darosi?
Berods Laiza rase kad is tos paciosteslos kaip ir patys pirageliai?Ar rimtai?
Atsakyti
QUOTE(ARasytee @ 2006 12 31, 07:23)
gal galit isduot paslapti kaip plkyta kremas darosi?
Berods Laiza rase kad is tos paciosteslos kaip ir patys pirageliai?Ar rimtai?


Kad ne.... technologija skirtinga... Plikytas kremas "Napoleonui" , kiek skystesnis, kad geriau įsigertų ir tortas būtų šlapias smile.gif o šitas toks tvirtesnis, plikytų pyragaičių įdarams, pyragams pertepti plikytas kremas pyragaičiams, pyragams
Atsakyti