Sugalvojau paeksperimentuoti virtuveje ir uzsimaniau butent tokio tortuko
kas cia per lazdeles
QUOTE(Ingaja @ 2006 09 04, 13:35)
Sugalvojau paeksperimentuoti virtuveje ir uzsimaniau butent tokio tortuko
Apie plikytą tortą kažkur kažkas jau rašė..Gal prie tortų paieškok, gal tiks
Čia rašote, kad jei neturit švirkšto galima tešlą dėti su maišeliu arba šaukštu. Norėjau paklausti ar maišelį galima naudoti paprastą (neturiu konditerinio), o jeigu dėti su šaukštu, tai neprilimpa tešla prie jo?
galima sudrėkinus rankas formuoti pyragėlius, tada tešla nelimpa ir gražiai gaunasi.
Paris Brest - plikytos tešlos vainikas
Šio nuostabaus deserto receptų yra labai daug. Man patinka būtent toks
Pyragaičiai
100 ml pieno
50 g sviesto
80 g miltų
2 kiaušiniai
druska
Įkaitinti orkaitę iki 200 C.
Pieną su sviestu užvirinti, suberti miltus ir greitai išmaišyti, nukaisti nuo ugnies, šiek tiek atvėsinti ir intensyviai maišant įmušti kiaušinius po vieną. Ant kepimo popieriaus nupiešti apskritimą d 18-20 cm ir ant jo špricuoti skrituliukus arba išdėlioti šaukštu. Kepti apie 15 min, a po to sumažinti t-rą iki 160 i ir kepti dar apie 20 min. Atvėsinti orkaitėje.
Kremas
300 g varškės
1/2 ind. kondensuoto pieno su cukrumi
vanilinis cukrus
75 g sviesto
vienos citrinos žievelės nutarkuotas sluoksnis
Sviestą išplakti su pienu, palaipsniui pridedant varškę, vanilinį cukrų, citrinos žievelę
Šokoladinis glajus
100 g geros kokybės juodojo šokolado
1 v. šaukštas sviesto (15 g)
50 ml riebios grietinėlės
1 a.š. tirpios kavos, užplikytos 1 v.š. verdančio vandens
Glajui viską ištirpinti kartu vandens vonelėje. Labai gerai išmaišyti, truputį atvėsinti ir apipilti tortą kond. tutelės pagalba.
Plikytų pyragaičių žiedą labai atsargiai perpjauti pusiau. Iš pradžių perpjauti pagal išorės liniją, po to - vidaus. Atsargiai nuimti viršų. Apačią užpildyti varškės kremu, pagal pageidavimą sudėti braškes ir uždengti viršutiniu žiedu. Tortą papuošti glajumi. Drugeliai paišyti iš kond. tutelės iš tos pačios tešlos.
Skanaus!
Šio nuostabaus deserto receptų yra labai daug. Man patinka būtent toks
Pyragaičiai
100 ml pieno
50 g sviesto
80 g miltų
2 kiaušiniai
druska
Įkaitinti orkaitę iki 200 C.
Pieną su sviestu užvirinti, suberti miltus ir greitai išmaišyti, nukaisti nuo ugnies, šiek tiek atvėsinti ir intensyviai maišant įmušti kiaušinius po vieną. Ant kepimo popieriaus nupiešti apskritimą d 18-20 cm ir ant jo špricuoti skrituliukus arba išdėlioti šaukštu. Kepti apie 15 min, a po to sumažinti t-rą iki 160 i ir kepti dar apie 20 min. Atvėsinti orkaitėje.
Kremas
300 g varškės
1/2 ind. kondensuoto pieno su cukrumi
vanilinis cukrus
75 g sviesto
vienos citrinos žievelės nutarkuotas sluoksnis
Sviestą išplakti su pienu, palaipsniui pridedant varškę, vanilinį cukrų, citrinos žievelę
Šokoladinis glajus
100 g geros kokybės juodojo šokolado
1 v. šaukštas sviesto (15 g)
50 ml riebios grietinėlės
1 a.š. tirpios kavos, užplikytos 1 v.š. verdančio vandens
Glajui viską ištirpinti kartu vandens vonelėje. Labai gerai išmaišyti, truputį atvėsinti ir apipilti tortą kond. tutelės pagalba.
Plikytų pyragaičių žiedą labai atsargiai perpjauti pusiau. Iš pradžių perpjauti pagal išorės liniją, po to - vidaus. Atsargiai nuimti viršų. Apačią užpildyti varškės kremu, pagal pageidavimą sudėti braškes ir uždengti viršutiniu žiedu. Tortą papuošti glajumi. Drugeliai paišyti iš kond. tutelės iš tos pačios tešlos.
Skanaus!
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 02, 20:40)
Ir aš šiandien pirmą kartą kepiau plikytos tešlos pyragaičius su varškės kremo įdaru, vadinamuosius "Vecriga". Gavosi tikrai neblogai
Plikyta tešla
100 g sviesto
1/2 a. š. druskos
1 st. vandens
1 st. miltų
4 kiaušiniai, kambario temperatūros
Puode užvirti sviestą su vandeniu ir druska. Suberti iškart visus miltus ir maišyti mediniu šaukštu, kol neliks miltų gumuliukų ir pasidarys tešlos rutulys. Nukelti nuo viryklės, perdėti tešlą į plakimo indą ir mikseriu po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
Dėti tešlą į maišelį ir išspausti ant kepimo poieriumi išklotos skardos norimo pavidalo pyragaičius. Kepti iki 220C įkaitintoje orkaitėje 15 min., tada sumažinti temperatūrą iki 160C ir kepti dar maždaug 15 min. Šiek tiek aušinti orkaitėje vos pravėrus dureles.
P. S. stiklinė - 236 ml.
Kremui mikseriu išplakiau 100 g sviesto, 300 g mūsų švelniosios varškės, 1 puodelį cukraus pudros, 1 a. š. vanilinio cukraus ir 1 nedidelės citrinos žievelę.
Plikyta tešla
100 g sviesto
1/2 a. š. druskos
1 st. vandens
1 st. miltų
4 kiaušiniai, kambario temperatūros
Puode užvirti sviestą su vandeniu ir druska. Suberti iškart visus miltus ir maišyti mediniu šaukštu, kol neliks miltų gumuliukų ir pasidarys tešlos rutulys. Nukelti nuo viryklės, perdėti tešlą į plakimo indą ir mikseriu po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
Dėti tešlą į maišelį ir išspausti ant kepimo poieriumi išklotos skardos norimo pavidalo pyragaičius. Kepti iki 220C įkaitintoje orkaitėje 15 min., tada sumažinti temperatūrą iki 160C ir kepti dar maždaug 15 min. Šiek tiek aušinti orkaitėje vos pravėrus dureles.
P. S. stiklinė - 236 ml.
Kremui mikseriu išplakiau 100 g sviesto, 300 g mūsų švelniosios varškės, 1 puodelį cukraus pudros, 1 a. š. vanilinio cukraus ir 1 nedidelės citrinos žievelę.
Kadangi esu prasta šeimininkė iškilo klausimas: o kada kremą sudėti į pyragaičius?
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 11, 09:35)
Rida_R, kai pyragėliai atauš ir juos išimsi iš orkaitės, tada ir pripildyk kremu Aš pripildžiau konditeriniu švirkštu su specialiu antgaliu:
Jeigu tokio neturi, gali tiesiog perpjauti pyragaičius pusiau ir pertepti kremu
Jeigu tokio neturi, gali tiesiog perpjauti pyragaičius pusiau ir pertepti kremu
Supratau, ačiū labai Kai jau kepsiu - būtinai pranešiu kaip pasisekė
Sonatina, vakar kepiau plikytus pyragaičius. Skonis tikrai pasakiškas, darbo nedaug, bet turbūt per mažai įdėjau miltų (nors dėjau pagal receptą 236 ml), nes nukėlus košę nuo dujinės ir sudėjus kiaušinius, gavosi labai skysta košė (aš jau supratau, kad nieko nebus), nes tokia skysta, kad jei būčiau su švirkštu dėjusi, būtų gavęsis paprasčiausias blynas. Tai aš masę supyliau į kekso indelius ir taip gražiai jie man iškilo ant 220 laipsnių, o kai tik sumažinau karštį iki 160 laipsn. visi sukrito.
Kiek man sekantį kartą įdėti miltų? Masė turi gautis (aš taip įsivaizduoju) toks kietokas kamuoliukas (puode) ?
Kiek man sekantį kartą įdėti miltų? Masė turi gautis (aš taip įsivaizduoju) toks kietokas kamuoliukas (puode) ?
silver 27, tešla prieš dedant kiaušinius atrodo maždaug taip:
Jeigu tau gavosi skysta sudėjus kiaušinius, reikėjo nedėti visų kiaušinių... Greičiausiai tavo kiaušiniai buvo labai dideli... Reikia dėti po vieną kiaušinį ir stebėti, kokia tešlos konsistencija ir tada arba dėti dar, arba jau nebedėti...
Paruošta tešlą turėtų atrodyti maždaug taip:
Prie 220 laipsnių pyragaičiai ne tik turi iškilti, bet ir šiek tiek parusti ir tik tada reikia prisukti temperatūrą...
Mėgink dar kartelį, tai tikrai nėra sudėtinga ir turi pasisekti
Jeigu tau gavosi skysta sudėjus kiaušinius, reikėjo nedėti visų kiaušinių... Greičiausiai tavo kiaušiniai buvo labai dideli... Reikia dėti po vieną kiaušinį ir stebėti, kokia tešlos konsistencija ir tada arba dėti dar, arba jau nebedėti...
Paruošta tešlą turėtų atrodyti maždaug taip:
Prie 220 laipsnių pyragaičiai ne tik turi iškilti, bet ir šiek tiek parusti ir tik tada reikia prisukti temperatūrą...
Mėgink dar kartelį, tai tikrai nėra sudėtinga ir turi pasisekti