QUOTE(Grytute @ 2006 05 13, 02:31)
Karta teko skanauti pasakiskai skanu torta - moteriskaite, kuri juo vaisino, pavadino ekleriniu ar kazkaip panasiai. Deja, recepto kazkaip ir nesuzinojau. Gal kuri nors turite. Labai
![ax.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/ax.gif)
labai noreciau issikepti.
Tai tikrai ekleriniu pyrageliu tortas. Aprasymas gana ilgas, bet jei turi kantrybes stai receptelis:
250g pieno
60g margarino
250gmiltu
6 kiausiniai
Puode uzverdamas pienas, i ji dedamas supjaustytas margarinas, iberiama truputis druskos. Kai pienas uzverda, puodas nukeliamas nuo ugnies ir beriami issijoti miltai, energingai plakant mediniu saukstu, kad nesusidarytu gumuliuku. Puodas statomas atgal ant ugnies ir maisoma, kol tesla supuola i viena gabala ir atsoka nuo puodo dugno. Sis plikymas trunka 1-2 min. Tada i tesla imusamas vienas kiausinis ir greitai isplakama. Teslai leidziama atvesti iki 70 laipsniu( kad nesuvirtu kiausiniai) ir puodas istatomas i karsto vandens vonele. Tada po viena dedami like kiausiniai ir energingai plakama, kol gaunama elastinga, vientisa , blizganti tesla. Ji turi buti tokio kietumo, kad ispaudus i skarda gaminiai islaikytu forma. Teslos kietumas reguliuojamas kiausiniu pagalba. Jei reikia galima ideti ir daugiau ar maziau.
Plikytiems kepiniams skarda pasildoma ir istepama riebalais, pabarstoma miltais. I skarda isspaudomi per konditerini maiseli kastono dydzio rutuliukai , tarp ju paliekami dideli tarpai, nes tesla labai iskyla. Kepami 200-220 temperaturoje, apie 30-40 min. Gaunasi tusciaviduriai pyrageliai. I ju vidu svirksto pagalba idedamas kremas ( sviestinis ar su varske koks nors, arba grietine su zelatina). Neturint svirksto pyragelius galima truputi ipjauti ir krema ideti tiesiog sauksteliu.
Po to visus rutuliukus sukrauti ant padeklo kaip kugi ir uzpilti sokolado glajumi. O galima kiekviena rutuliuka mirkyti glajumi ir formuoti torta. Skanaus!