QUOTE (Laiza @ 2004 10 13, 11:06) |
Konsistencija tokia, kad iskabinus saukstu lieka duobe. Bet ne visada vienodai tirsta. Bet, kaip sake Smike, jei iskilo, reiskia, pataikei. |
Nea, man tokia skystoka gavosi, bet vistiek iskilo
siandien uzsimaniau plikytu pyragaiciu su kremu viduje,tai issikepiau..pirma karta,bet pavyko net labai
taigi :
teslai: 200gr margarino,2stiklines miltu, 2 stiklines vandens, 6-7 kiausiniai
kremui: 1 stikline cukraus, 2 stiklines pieno, 200gr sviesto(dejau maziau), 1/2 stiklines miltu
iseiga apie 30 sausainiu
margarina ir vandeni uzverdame,nekeliame nuo ugnies, greitai maisant sudedame miltus ir sukame kol tesla atsoka nuo krastu.tada dedame kiasini,ji issukame ir dedame kitus kiausinius lygiai taip pat. sukame kol pasidaro oro duobutes tesloje.paskui i aliejumi istepta skarda saukstu arba svirkstu dedame teslos.kepame 15min ikaitintoj orkaitej,o po to dar 20min sumazine ugni kad aprustu.
piena uzvirti su cukrum.kitame inde istirpinti sviesta, uzvirti ir sudeti miltus. truputi pavirus pilt verdanti piena ir pakaitinti kol prades tirstet. galima idet rugsties, kvapu.
kai pyrageliai ir kremas atvesta, krema svirkstu ispausti i pyragelio vidu.
tai tiek
taigi :
teslai: 200gr margarino,2stiklines miltu, 2 stiklines vandens, 6-7 kiausiniai
kremui: 1 stikline cukraus, 2 stiklines pieno, 200gr sviesto(dejau maziau), 1/2 stiklines miltu
iseiga apie 30 sausainiu
margarina ir vandeni uzverdame,nekeliame nuo ugnies, greitai maisant sudedame miltus ir sukame kol tesla atsoka nuo krastu.tada dedame kiasini,ji issukame ir dedame kitus kiausinius lygiai taip pat. sukame kol pasidaro oro duobutes tesloje.paskui i aliejumi istepta skarda saukstu arba svirkstu dedame teslos.kepame 15min ikaitintoj orkaitej,o po to dar 20min sumazine ugni kad aprustu.
piena uzvirti su cukrum.kitame inde istirpinti sviesta, uzvirti ir sudeti miltus. truputi pavirus pilt verdanti piena ir pakaitinti kol prades tirstet. galima idet rugsties, kvapu.
kai pyrageliai ir kremas atvesta, krema svirkstu ispausti i pyragelio vidu.
tai tiek
O čia tai skanumynas pasilepinu juo kartais...aisku ne pati kepu, o perku kepyklelej...man skaniausi su varskės kremo įdaru...
i | dar kartą labai prašau prieš skelbiant naują temą, atidžiai pažiūrėti ar nėra jau tokios temos |
apturėjau visišką fiasko su ta plikyta tešla
visu pirma kai miltus subėriau į užvirusį pieną, jie iškart sušoko į vientisą gumulą, tik tos plėvelės aš taip ir nesulaukiau baltos, nes vien tik sviesto riebalas išsiskyrė
antra tešla gavosi tasi, žodžiu ne kieta, bet kadangi dar kažkam panaši buvo tai nestresavau
o blogiausiai tai, kad labai gražiai iškilo, praėjo 15 min. išjungiau ir palikau orkaitėj, bet kol išmaudžiau vaiką ateinu ir šakiai viskas sukrito lyg būtų
ir šiaip tokie kietoki sausi žodžiu padžiuvę
prakonsultuokit mane kame bajeris, kur ką negerai padariau, nes noriu kad pasisektu kitą kartą
visu pirma kai miltus subėriau į užvirusį pieną, jie iškart sušoko į vientisą gumulą, tik tos plėvelės aš taip ir nesulaukiau baltos, nes vien tik sviesto riebalas išsiskyrė
antra tešla gavosi tasi, žodžiu ne kieta, bet kadangi dar kažkam panaši buvo tai nestresavau
o blogiausiai tai, kad labai gražiai iškilo, praėjo 15 min. išjungiau ir palikau orkaitėj, bet kol išmaudžiau vaiką ateinu ir šakiai viskas sukrito lyg būtų
ir šiaip tokie kietoki sausi žodžiu padžiuvę
prakonsultuokit mane kame bajeris, kur ką negerai padariau, nes noriu kad pasisektu kitą kartą
na kepiau ir aš pagal bea recepčiuką uš didesnio kiekio.. ale kad mum mažai buvo su vyru vėl patvarkėm per 15min
tiesa dariau mažiukus.. be jokio ydaro buvo laaaabai skanu.. tik va kad dugnas tai pridegė na kitą kartą žinosiu kad ant mažesnės temp kept.... dabar kepiau 180-200..... ir puikiai iškilo
tiesa dariau mažiukus.. be jokio ydaro buvo laaaabai skanu.. tik va kad dugnas tai pridegė na kitą kartą žinosiu kad ant mažesnės temp kept.... dabar kepiau 180-200..... ir puikiai iškilo
Sveikutes
Mane anyta moke panasiai, bet vietoje pieno pilam vandeni:
Uzvirinti viena stikline vandes, tuomet ideti 100 gramu tikro sviesto, ziupsnelis druskos. Kuomet sviestas istirpsta suberti stikline miltu ir labai greitai maisyti mediniu saukstu tol kol taps vientisa tasi mase. Nesustojant maisyti imusti po viena 4 kiausinius. Viena kiausini imusi ir maisai tol kol tampa vientisa mase ir taip keturis kartus. Ranka nuskausta
Kepu juos aukstoje, beveik 250 temp. ir kepu kol svelniai paruduos. Pirma karta kai dariau buvo sviesiai gelsvi, tai sukrito. Taip pat nustatau funkcija, kai orkaite kaitinama is virsaus ir is apaciau ir be ventiliatoriaus. Kepu mazdaug 15-20 min.
Kremas:
Uzvirinti viena stikline pieno, suberti viena stikline cukraus ir 100 gr. sviesto. Kai viskas uzverda suberti kakavos milteliu pagal skoni (as suberiu ~ 3 saukstus), o veliau 3 saukstus miltu. Kuomet mase siek tiek paverda nuimo nuo virykles. Nors ir gerai maisau vistiek kreme yra gumuliukai. Tuomet sia mase suplaku plaktuve, ir gaunasi superinis sokoladinis kremas.
Iskepusius ir siek tiek atvesusius pyragaicius su svirsktu pripildau kremu.
mmmm buna labai skanus (ir koloringi... )
Skanaus
P.s. gal pasikartojau, taciau norejau pasidalinti patirtimi...
Mane anyta moke panasiai, bet vietoje pieno pilam vandeni:
Uzvirinti viena stikline vandes, tuomet ideti 100 gramu tikro sviesto, ziupsnelis druskos. Kuomet sviestas istirpsta suberti stikline miltu ir labai greitai maisyti mediniu saukstu tol kol taps vientisa tasi mase. Nesustojant maisyti imusti po viena 4 kiausinius. Viena kiausini imusi ir maisai tol kol tampa vientisa mase ir taip keturis kartus. Ranka nuskausta
Kepu juos aukstoje, beveik 250 temp. ir kepu kol svelniai paruduos. Pirma karta kai dariau buvo sviesiai gelsvi, tai sukrito. Taip pat nustatau funkcija, kai orkaite kaitinama is virsaus ir is apaciau ir be ventiliatoriaus. Kepu mazdaug 15-20 min.
Kremas:
Uzvirinti viena stikline pieno, suberti viena stikline cukraus ir 100 gr. sviesto. Kai viskas uzverda suberti kakavos milteliu pagal skoni (as suberiu ~ 3 saukstus), o veliau 3 saukstus miltu. Kuomet mase siek tiek paverda nuimo nuo virykles. Nors ir gerai maisau vistiek kreme yra gumuliukai. Tuomet sia mase suplaku plaktuve, ir gaunasi superinis sokoladinis kremas.
Iskepusius ir siek tiek atvesusius pyragaicius su svirsktu pripildau kremu.
mmmm buna labai skanus (ir koloringi... )
Skanaus
P.s. gal pasikartojau, taciau norejau pasidalinti patirtimi...
viename baliuje valgiau plikytos teshlos pyragelius su shaldytu kremu viduje (nezinau, ar ten buvo ledai ar koks shaldytas kremas). Gal kas turi kokiu ideju, kaip tokius gaminti namuose, ta prasme, ar kaip atlikti ta shaldymo procesa. Gal tiesiog su svirkstu idet issuktos ledu mases, paskui det i shaldikli?
Ir aš šiandien pirmą kartą kepiau plikytos tešlos pyragaičius su varškės kremo įdaru, vadinamuosius "Vecriga". Gavosi tikrai neblogai
Plikyta tešla
100 g sviesto
1/2 a. š. druskos
1 st. vandens
1 st. miltų
4 kiaušiniai, kambario temperatūros
Puode užvirti sviestą su vandeniu ir druska. Suberti iškart visus miltus ir maišyti mediniu šaukštu, kol neliks miltų gumuliukų ir pasidarys tešlos rutulys. Nukelti nuo viryklės, perdėti tešlą į plakimo indą ir mikseriu po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
Dėti tešlą į maišelį ir išspausti ant kepimo poieriumi išklotos skardos norimo pavidalo pyragaičius. Kepti iki 220C įkaitintoje orkaitėje 15 min., tada sumažinti temperatūrą iki 160C ir kepti dar maždaug 15 min. Šiek tiek aušinti orkaitėje vos pravėrus dureles.
P. S. stiklinė - 236 ml.
Kremui mikseriu išplakiau 100 g sviesto, 300 g mūsų švelniosios varškės, 1 puodelį cukraus pudros, 1 a. š. vanilinio cukraus ir 1 nedidelės citrinos žievelę.
O kadangi pyragaičiai greitai dingo, tai dar iškepiau sausainėlių be įdaro
Plikyta tešla
100 g sviesto
1/2 a. š. druskos
1 st. vandens
1 st. miltų
4 kiaušiniai, kambario temperatūros
Puode užvirti sviestą su vandeniu ir druska. Suberti iškart visus miltus ir maišyti mediniu šaukštu, kol neliks miltų gumuliukų ir pasidarys tešlos rutulys. Nukelti nuo viryklės, perdėti tešlą į plakimo indą ir mikseriu po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
Dėti tešlą į maišelį ir išspausti ant kepimo poieriumi išklotos skardos norimo pavidalo pyragaičius. Kepti iki 220C įkaitintoje orkaitėje 15 min., tada sumažinti temperatūrą iki 160C ir kepti dar maždaug 15 min. Šiek tiek aušinti orkaitėje vos pravėrus dureles.
P. S. stiklinė - 236 ml.
Kremui mikseriu išplakiau 100 g sviesto, 300 g mūsų švelniosios varškės, 1 puodelį cukraus pudros, 1 a. š. vanilinio cukraus ir 1 nedidelės citrinos žievelę.
O kadangi pyragaičiai greitai dingo, tai dar iškepiau sausainėlių be įdaro
Karta teko skanauti pasakiskai skanu torta - moteriskaite, kuri juo vaisino, pavadino ekleriniu ar kazkaip panasiai. Deja, recepto kazkaip ir nesuzinojau. Gal kuri nors turite. Labai labai noreciau issikepti.
QUOTE(Grytute @ 2006 05 13, 00:31)
Karta teko skanauti pasakiskai skanu torta - moteriskaite, kuri juo vaisino, pavadino ekleriniu ar kazkaip panasiai. Deja, recepto kazkaip ir nesuzinojau. Gal kuri nors turite. Labai labai noreciau issikepti.
Kažkada kažkur skaičiau, kaip kepti eklerus. Tai kaip ir išeina, kad "eklerai" = "plikyti pyragaičiai". Tortas tavo paminėtas gal irgi iš plikytos tešlos ?