Katik prisikepiau plikytinuku, bet kazkaip nenusisekusiai man isejo.. per kieta tesla pasidariau, pabijojau praskystint. Ir iskepe traskus,na bet visitiek skanus. nemaza dali suvalgiau jau
sveiki,norejau pasiklausti,gal kas daret plikyta tesla su aliejumi vietoj sviesto,kazkur skaiciau kad galima ir su aliejum daryti,bet nerandu dabar kur,idomu ar viskas gautusi taip pat gerai kaip ir su sviestu,ar nesigautu per riebi tesla
Esu dariusi, gaunasi viskas puikiai
QUOTE(likta @ 2013 08 19, 05:58)
Esu dariusi, gaunasi viskas puikiai
gal galit parasyt proporcijas? o jie gaunasi kaip kad ir su sviestu darant,neperriebi tesla?nes kad ir su sviestu kepiau,man nesigauna tokie kaip kad "vieno kasnio"su pikantisku idaru,turiu omeni,kad jie turi but sviesesni,traskesni,o ne minksti kaip kad pas mane
Esu darbe, tai neturiu recepto, ir nelabai turėsiu laiko parašyti, prasideda ilgai lauktos atostogos.
Receptas kiek atsimenu panašus į šį
http://valgoma-nevag...-naudojant.html
Man nei viena plikytų pyragaičių tešla nesigauna riebi, ir kiek tos tešlos ,jie juk labai išsipučia.
Dėl traškumo, tikriausia priklauso nuo recepto, nuo kepimo temperatūros, su įdaru net ir traški tešla atidrėksta, jie gaunasi minkšti.
Receptas kiek atsimenu panašus į šį
http://valgoma-nevag...-naudojant.html
Man nei viena plikytų pyragaičių tešla nesigauna riebi, ir kiek tos tešlos ,jie juk labai išsipučia.
Dėl traškumo, tikriausia priklauso nuo recepto, nuo kepimo temperatūros, su įdaru net ir traški tešla atidrėksta, jie gaunasi minkšti.
Pasigirsiu ir čia
ŠMŪRAS
Ilgai, ilgai ieškotas receptas, už kurį laaabai dėkinga pinciukei
ŠMŪRAS
Ilgai, ilgai ieškotas receptas, už kurį laaabai dėkinga pinciukei
[quote=Fecyte,2013 10 18, 21:15]
[quote=pašnekutė,2013 10 13, 15:23]
Pasigirsiu ir čia
ŠMŪRAS
Labai įdomiai atrodo papasakokit daugiau, kas tas Šmūras?
[/quote]
Jau kalbėjau apie jį anksčiau. Trumpai - tą šmūrą kepdavo mano močiutė duonkepėje krosnyje. O jai iškeliavus anapilin, iškeliavo ir receptas. Ilgai, ilgai jo ieškojau, kol pagaliau jį gavau iš pinciukes. Tai plikytos tešlos kepinys, kuris kepamas vientisas blėtelėje, iškepęs ir atvėsęs pjaustomas kvadratėliais. Būna trapus.
Šiais laikais, kai ant kiekvieno kampo prikrauta tortų ir pyragų, gal juo jau nieko nenustebinsi, bet man - tai mano vaikystės kvapas ir skonis Tai, ko niekad, niekad nepamirši, kas iki skausmo sentimentalu.
O recepto - nežinau, ar turiu teisę viešinti. Klauskit autorės.
[quote=pašnekutė,2013 10 13, 15:23]
Pasigirsiu ir čia
ŠMŪRAS
Labai įdomiai atrodo papasakokit daugiau, kas tas Šmūras?
[/quote]
Jau kalbėjau apie jį anksčiau. Trumpai - tą šmūrą kepdavo mano močiutė duonkepėje krosnyje. O jai iškeliavus anapilin, iškeliavo ir receptas. Ilgai, ilgai jo ieškojau, kol pagaliau jį gavau iš pinciukes. Tai plikytos tešlos kepinys, kuris kepamas vientisas blėtelėje, iškepęs ir atvėsęs pjaustomas kvadratėliais. Būna trapus.
Šiais laikais, kai ant kiekvieno kampo prikrauta tortų ir pyragų, gal juo jau nieko nenustebinsi, bet man - tai mano vaikystės kvapas ir skonis Tai, ko niekad, niekad nepamirši, kas iki skausmo sentimentalu.
O recepto - nežinau, ar turiu teisę viešinti. Klauskit autorės.
Pirmą kartą pabandžiau plikytų sausainių išsikept. Kepiau pagal Bea receptą. Tešla gavosi, iškilo gerai, iškepė, nesubliuško. Tik sutrūkinėjo ir kiek kietoki gavosi - net po nakties šaldytuve, maišelyje vis viena nėra tokie minkšti kaip norėtųsi.
O sutrūkinėjo dėl ko? Gal per kieta tešla? Bet dėjau 3 kiaušinius, taikaip ir gerai turėtų būti.
Ir dar klausimą turiu - kiek laiko juos galima laikyti iškeptus, be įdaro?
O sutrūkinėjo dėl ko? Gal per kieta tešla? Bet dėjau 3 kiaušinius, taikaip ir gerai turėtų būti.
Ir dar klausimą turiu - kiek laiko juos galima laikyti iškeptus, be įdaro?
Kepiau jau porą kartų, bet vis viena sutrūkinėja. Aišku, skoniui tai netrukdo.
Beje, bandžiau užšaldyti ir atšildyti plikytukus su karamelės (Ruddu plius sviestas) ir varškės (grietinėlė plius varškė plius cukrus) į darais. Rezultate - atšildžius tokie patys kaip prieš užšaldant, tik reikia sudėt į sandarius maišelius ir tiek užšaldyti, tiek atšildyti juose.
Beje, bandžiau užšaldyti ir atšildyti plikytukus su karamelės (Ruddu plius sviestas) ir varškės (grietinėlė plius varškė plius cukrus) į darais. Rezultate - atšildžius tokie patys kaip prieš užšaldant, tik reikia sudėt į sandarius maišelius ir tiek užšaldyti, tiek atšildyti juose.
Sveikos kepejeles.
Seniai knieti iskepti bet neprisiruosiu. arteja sventes teks issibandyti iki svenciu
tik mane labiau domina ne saldus idaras, norisi kokio su tunu, krabais. Gal kas darete ar turite skanaus idaro recepteliu ?
dar klausimelis. gal jis ir kvailas pasirodys bet mazai gaminu vien del to kad nevalgyti nebesuprantu kaip naudotis orkaite (ot laikai atejo )
kepant juos koks kepimo rezimas turi buti nustatytas? kad kaistu is virsaus, is apacios ir panasiai
tikiuosi tema dar nemirusi
Seniai knieti iskepti bet neprisiruosiu. arteja sventes teks issibandyti iki svenciu
tik mane labiau domina ne saldus idaras, norisi kokio su tunu, krabais. Gal kas darete ar turite skanaus idaro recepteliu ?
dar klausimelis. gal jis ir kvailas pasirodys bet mazai gaminu vien del to kad nevalgyti nebesuprantu kaip naudotis orkaite (ot laikai atejo )
kepant juos koks kepimo rezimas turi buti nustatytas? kad kaistu is virsaus, is apacios ir panasiai
tikiuosi tema dar nemirusi
QUOTE(Tankas @ 2014 11 07, 13:27)
Sveikos kepejeles.
Seniai knieti iskepti bet neprisiruosiu. arteja sventes teks issibandyti iki svenciu
tik mane labiau domina ne saldus idaras, norisi kokio su tunu, krabais. Gal kas darete ar turite skanaus idaro recepteliu ?
dar klausimelis. gal jis ir kvailas pasirodys bet mazai gaminu vien del to kad nevalgyti nebesuprantu kaip naudotis orkaite (ot laikai atejo )
kepant juos koks kepimo rezimas turi buti nustatytas? kad kaistu is virsaus, is apacios ir panasiai
tikiuosi tema dar nemirusi
Seniai knieti iskepti bet neprisiruosiu. arteja sventes teks issibandyti iki svenciu
tik mane labiau domina ne saldus idaras, norisi kokio su tunu, krabais. Gal kas darete ar turite skanaus idaro recepteliu ?
dar klausimelis. gal jis ir kvailas pasirodys bet mazai gaminu vien del to kad nevalgyti nebesuprantu kaip naudotis orkaite (ot laikai atejo )
kepant juos koks kepimo rezimas turi buti nustatytas? kad kaistu is virsaus, is apacios ir panasiai
tikiuosi tema dar nemirusi
laba,
esu ragavusi įdarytus plikytinius su varške ir špinatais, lašiša ir dar kažkuo, nesaldžiu. Juk pati tešla nėra saldi, tad įdaryti galite kuo norite. To, ką aš valgiau įdaras buvo sutrintas, o ne gabaliukais.