Įkraunama...
Įkraunama...

Plikyta tešla

simisimi84, kaip nuostabiai atrodo jusu pyragaiciai wub.gif , gal galetumete imesti recepta pacios teslos ir idaro? Ir per ka Jus juos spadziate kad jie gaunasi tokie nemazi? 4u.gif laaaabai apeticnai atrodo karsta.gif
Atsakyti
Sveikos,

Bandžiau savaitgalį kepti plikytus sausainiukus pagal Bea receptuką iš pirmo puslapio ax.gif Na ką tešla manau gavosi gera, tačiau mano iškilę sausainiukai emė ir subliuško verysad.gif Orkaitės neatidarinėjau, svarstau kelis variantus dėl ko galėjo subliukšti, gal pagelbėsit patyrusios:

1 Naudoju kaimiškus kiaušinius, kažkaip visą temą beskaitydama niekur neradau jokio komentaro dėl kiaušinių, aš dėjau juos 3 vietoj 4 nes didesni, bet paskui pamasčiau, kad gal kaimiškus tik 2 reikėjo dėt? g.gif

2 Žinoma naudojau ir kaimišką naminį sviestą, gal jis per riebus g.gif

3 Nemažinau jokių temperatūrų, tai gal čia priežastis g.gif

Bandysiu dar kept, nes man šie sausainiukai labai patinka wub.gif
Atsakyti
Kaip ir minėjau, pamėginau antrą kartą ir man pavyko thumbup.gif Nuotraukos neduoda įdėt unsure.gif Šį kartą gaminau pagal Sonatinos receptą 5 psl, ir dėjau pirktinį sviestą ax.gif

Tik vat nežinau priežasties dėl ko nesigavo pirmą kartą g.gif Ar dėl to kad receptą kitą paėmiau ar dėl to kad sviestą pakeičiau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Calla: 21 birželio 2012 - 09:07
Sveikos, nu ir as meginsiu, tuo labiau, kad prispirkau konditeriniu maisu ir antgaliu tai ir juos smalsu isbandyti..
Atsakyti
Nagi nagi ir stai as cia po kepiniu smile.gif

Rezultatas pagal recepta: http://aj-receptai.b...sausainiai.html

user posted image

Viskas pavyko puikiai tik sunku apspresti kepimo laika. Kepiau karsto oro srauto funkcija, bet man regis ciut truko kepimo, nors jau ganetinai apskrudo.
Tiesa tikejausi, kad kazkiek pakils, bet ka idejau ta ir istraukiau.

Rezultatas pagal Sonatinos recepta:

user posted image

Vietoj vandens dejau pieno, ir man uzteko 3 kiausiniu. Labai minstuciai skanuciai, tikrai tinka tiek saldziam idarui tiek mesiniam.

Dabar turiu sugalvoti koki krema ipusti, nes dar nenusprendziau.. doh.gif
Atsakyti
Fainuciai 4u.gif
Greitu laiku ir as kepsiu: vienus be idaro, bet i tesla cukraus desiu, kitus su plikytu kremu ax.gif
Atsakyti
Padariau du kremus: viena pagal Sonatina, kita is pagal cia http://aj-receptai.b...iniu-kremu.html

abu labai patiko, bet Sonatinos geresnis, esu megeja gaiviu saldziu skoniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2012 06 04, 11:11)
o koks įdaro receptas?  ax.gif

įdaras 100 gr sviesto išplakto ir įplakta paskui rududu, nežinau kiek, bet nemažai, gal koks 300 gr.. ir viskas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Džigė @ 2012 06 10, 14:35)
simisimi84, kaip nuostabiai atrodo jusu pyragaiciai  wub.gif , gal galetumete imesti recepta pacios teslos ir idaro? Ir per ka Jus juos spadziate kad jie gaunasi tokie nemazi? 4u.gif  laaaabai apeticnai atrodo  karsta.gif

ačiū 4u.gif
dydis priklauso nuo to, kokio dydžio išspausit. spaudžiu per maišelį. antgaliuką renkuosi tai vieną, tai kitą, nuo nuotaikos smile.gif įdaras sviestas ir rududu, o tešla 0,5 stiklinės vandens, 0,5 stiklinės pieno, 100 gr sviesto (margarino), stiklinė miltų, kiaušinių pagal poreikį... 3-4-5 (žiūrint kokio dydžio)
Papildyta:
QUOTE(Calla @ 2012 06 21, 10:02)
Kaip ir minėjau, pamėginau antrą kartą ir man pavyko  thumbup.gif  Nuotraukos neduoda įdėt  unsure.gif Šį kartą gaminau pagal Sonatinos receptą 5 psl, ir dėjau pirktinį sviestą  ax.gif

Tik vat nežinau priežasties dėl ko nesigavo pirmą kartą  g.gif  Ar dėl to kad receptą kitą paėmiau ar dėl to kad sviestą pakeičiau.

jei subliūkšta, tai per anksti atidaromos orkaitės durelės.. kitos priežasties nežinau. naminis sviestas, kiaušinis ar kas kita tam įtakos neturi... dedat kiaušus reik žiūrėt konsistensiją.. kad nebūtų labai tiršta, bet laikytų formą, bet ir per slysta negali būti, nesigaus (bet nuo 3-ų kiaušų kad būtų per skysta abejoju... visad apie 4-is dedu)... na, dar priklauso koks receptas
Atsakyti
Sakykite, o pagal kokį receptą kepti plikytus, kad jų plutelė nebūtų kieta?
Atsakyti
Mergaites, nu kaip Jums isseina tokie isskile plikyti pyrageliai? Man isskyla graziai , orkaites nedarineju kepant , bet kai iskepa issimu juos is orkaites jie is karto susmenga doh.gif ir taip jau kelis kartus , ka darau ne taip?
Atsakyti
QUOTE(Lince J @ 2012 08 19, 10:18)
Mergaites, nu kaip Jums isseina tokie isskile plikyti pyrageliai? Man isskyla graziai , orkaites nedarineju kepant , bet kai iskepa issimu juos is orkaites jie is karto susmenga  doh.gif ir taip jau kelis kartus , ka darau ne taip?

sveiki,

is savo praktikos galiu pasakyti,kad jie dar buna neiskepia ax.gif as kepu pagal savo orkaite,pirmiausiai apie 200 laipsniu,kai pakyla ir cut ciut paruduoja,mazinu temperatura iki 170-180laipsniu ir kepu,kol visiskai paruduoja,tada jei kas dar paragauju smile.gif
kad ir situos,man kaip sausainiai jie patys skaniausi ir vaiku megstami,nes minkstuciai buna,visada is 2normu kepu ax.gif
http://www_neringa-b...a/v...-ā™„.html arba
http://www.sauletavirtuve.lt/?p=1748
Ir situos kepu daug ilgiau nei parasyta,nes mano orkaitej per 15 mine neiskepa sad.gif reik ziureti pagal savo orkaites kaitruma mirksiukas.gif SEKMES!!!!! 4u.gif
Atsakyti
vakar 2 kartus kepiau ir subliuksta sad.gif ikaitinau orkaite, kepiau pirma 220 paskiau 190 padariau ir sukrito o paruduoja per daug...vidus zalias sad.gif noriu issikept bet nepavyksta kazin kodel?? sad.gif
Atsakyti