Laiza, o tie pyragaiciai labai issikelia? Ir kaip tu ta krema sukisi i vidu? Savaitgali su vyru busim laisvi, tai kepsim, rodysim pavyzdi visam barako aukstui
QUOTE (miau @ 2004 10 06, 21:31) |
Laiza, o tie pyragaiciai labai issikelia? Ir kaip tu ta krema sukisi i vidu? Savaitgali su vyru busim laisvi, tai kepsim, rodysim pavyzdi visam barako aukstui |
Na, apie iskilima - tai cia jau kaip pasiseks... Kartais ir labai issipucia. O kartais - ne. Jei plutele buna sausa ir kieta, mazesne tikimybe, kad sukris.
Per aibe metu nusprendziau,kad butinai reik praausint uzplikytus miltus pries dedant kiausinius, o juos sudejus- labai labai gerai issukti.
Krema galima spricuoti konditeriniu svirkstu, bet kadangi as tingiu su juo terliotis ir plauti, paprasciausiai ipjaunu plonu astriu peiliu pyragaicio sona, praskeciu ji ir kitu (stalo) peiliu idarau ji kremu. Arba galima nupjauti virsunele, - ji po to gerai prilimpa kremo deka. Tiesa, jei i krema itarkuosi citrinos zieveles, o vietoj citrinos rugsties ispausi naturaliu sulciu, rezultatas apskritai pranoks lukescius (nors sulciu ir nemazai, kremas vis tiek pakankamai tirstas).
Beje, jei bus sunku nukrapstyt nuo skarodos, susidarys "naturalios kilmes" angos kremui .
Jei rysites siam banymui, parasyk, kaip pasiseke.
O idaras - kaip rase bea - isties gali buti ivairiausias: saldus, pikantiskas ar net, pvz, kepenu pasteto ar zuvies salotu. Sie pyragaiciai "iskencia" viska.
SEKMES!!
Laukit ziniu.
Jei savaitgali nuo Sauletekio puses pamatysit dumu stulpa, neissigaskit, tai miau plikytinius kepa
Jei savaitgali nuo Sauletekio puses pamatysit dumu stulpa, neissigaskit, tai miau plikytinius kepa
QUOTE (miau @ 2004 10 07, 13:50) |
Laukit ziniu. Jei savaitgali nuo Sauletekio puses pamatysit dumu stulpa, neissigaskit, tai miau plikytinius kepa |
Niu, tai kaip su tais plikytais?.. Miau, laukiam ziniu
Zinios ir dumu stulpas bus siandien arba rytoj, nes savaitgali apsiziurejau, kad miltu neturiu
Va tau ir birutele seimininke kubilely tesla minke
Siandien perku miltus ir kepu, pasizadu
Va tau ir birutele seimininke kubilely tesla minke
Siandien perku miltus ir kepu, pasizadu
Va ir as, didzioji vireja ir kepeja
Iskepiau 2 skardas plikytiniu, bet kolkas kremo nepadariau. Nepatikesit, bet gavosi
Tik kad tesla tokia skystoka man pasirode Kokios konsistencijos ji turi buti?
Iskepiau 2 skardas plikytiniu, bet kolkas kremo nepadariau. Nepatikesit, bet gavosi
Tik kad tesla tokia skystoka man pasirode Kokios konsistencijos ji turi buti?
Na jeigu iskilo ir nesupuole, tai konsistensija "nutaikei"!
QUOTE (Ramuniukas @ 2004 10 12, 17:23) |
Labai megstu pyragelius is plikytos teslos Idarus darau pagal nuotaika ir tai, ka turiu tuo metu. Labai daznai eksperimentuoju ir visada gaunasi labai skaniai. Beje, visada ta tesla pirkdavau,o ji gan brangoka. Kilogramas- virs 7lt. Tai dabar pabandysiu pagal Bea recepta pasidaryt. Aciu |
hm, o kur tokios tešlos yra pirkti? ne tai, kad aš ruošiuos pirkti, visada mieliau pati darau, bet tiesiog įdomu pasidarė, nes niekada nemačiau. Ji kokia: šviežia, šaldyta?
QUOTE (bea @ 2004 10 12, 21:39) |
hm, o kur tokios tešlos yra pirkti? ne tai, kad aš ruošiuos pirkti, visada mieliau pati darau, bet tiesiog įdomu pasidarė, nes niekada nemačiau. Ji kokia: šviežia, šaldyta? |
Vat tame ir bajeris Nera tos teslos pirkt. As paprasciausiai susimaisiau Ne taip perskaiciau teslos pavadinima. Nera tokios pirkt. O sumaisiau as ja su sluoksniuota tesla Vat. O gal zinai kaip pasigaminti ir sita tesla?
Yra tema apie sluoksniuotą tešlą, paieškok. Bet tiesą sakant, namų sąlygom tikrai nesigaus tokia, kaip ta pirktinė.
QUOTE (miau @ 2004 10 12, 15:46) |
Tik kad tesla tokia skystoka man pasirode Kokios konsistencijos ji turi buti? |
Konsistencija tokia, kad iskabinus saukstu lieka duobe. Bet ne visada vienodai tirsta.
Bet, kaip sake Smike, jei iskilo, reiskia, pataikei.