QUOTE(pašnekutė @ 2011 09 16, 16:15)
Močiutė kepdavo tokius sausainius - vadino "šmūru". Tešla, kaip dabar galvoju, turėtų būti plikyta. Ji tą tešlą nestoru sluoksniu ištepdavo blėtelėje, patepdavo kiaušiniu, pabarstydavo cukrumi ir cinamonu. Kepant tešla susibanguodavo visaip. Iškeptą pajaustydavo kvadratėliais.
jau kas per stebuklas būdavo
Gaila, kad močiutė jau anapily, o prieš mirtį (dar nebuvo visai silpna) bandžiau išklaust receptą, bet niekaip ji jau jo nebegalėjo prisimint
Taigi, gal kas turit šį receptuką? Gal jį žmonės kitu pavadinimu žino?
Dar prisiminiau, lyg su taukais darydavo... O gal maišau ką ...
Būtų didelis AČIŪ
Nes man jis - ne tik saldumynas, bet ir paveldas. Prarastas, deja...
Labai dėkoju, atsiuntusiai šį adresiuką
http://www.povarenok...pes/show/49564/
Bet nesigauna man jis toks, kaip nuotraukose
Vizualiai atrodė per skystas. Ir nesusibangavo
Kitą kart bandysiu dėt mažiau kiaušinių. O gal vandens mažiau?
gal kas turi dar kokių minčių?