Įkraunama...
Įkraunama...

Plikyta tešla

QUOTE(RIMVILMA @ 2011 09 07, 23:14)
Sveikos merginos.Labai jau skaniai jusu kepiniai atrodo is jusu aprasymu.As kepu irgi plikytus pyragelius su ydaru gaunasi labai skanus bet man pats pyragelis gaunasi kietokas ir jei valgyti viena nelabai skanus.Gal jus cia kepate pagal koki nors receptuka kad gautusi kaip buna panasus plikyti parduotuvese.Ta prasme minksti kad pats pyragelis be idaro butu minkstas.Gal patartumete kokiu receptuku issikepti.Aciu labai.

Jei piena vietoj vandens pilsi, turetu buti minksti g.gif
Atsakyti
Močiutė kepdavo tokius sausainius - vadino "šmūru". Tešla, kaip dabar galvoju, turėtų būti plikyta. Ji tą tešlą nestoru sluoksniu ištepdavo blėtelėje, patepdavo kiaušiniu, pabarstydavo cukrumi ir cinamonu. Kepant tešla susibanguodavo visaip. Iškeptą pajaustydavo kvadratėliais. wub.gif jau kas per stebuklas būdavo wub.gif Gaila, kad močiutė jau anapily, o prieš mirtį (dar nebuvo visai silpna) bandžiau išklaust receptą, bet niekaip ji jau jo nebegalėjo prisimint verysad.gif
Taigi, gal kas turit šį receptuką? Gal jį žmonės kitu pavadinimu žino?
Dar prisiminiau, lyg su taukais darydavo... O gal maišau ką ... mastau.gif
Būtų didelis AČIŪ 4u.gif
Nes man jis - ne tik saldumynas, bet ir paveldas. Prarastas, deja... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 16 rugsėjo 2011 - 15:16
QUOTE(RIMVILMA @ 2011 09 07, 23:14)
... pyragelis gaunasi kietokas ir jei valgyti viena nelabai skanus.Gal jus cia kepate pagal koki nors receptuka kad gautusi kaip buna panasus plikyti parduotuvese. Ta prasme minksti kad pats pyragelis be idaro butu minkstas.Gal patartumete kokiu receptuku issikepti.Aciu labai.

jei pilti pieną, pyragėliai gausis minkštučiai, jei pilti vandenį - gausis trapesni ir ne tokie minkšti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 09 16, 17:53)
jei pilti pieną, pyragėliai gausis minkštučiai, jei pilti vandenį - gausis trapesni ir ne tokie minkšti  mirksiukas.gif

o koks receptas su pienu blush2.gif g.gif
Atsakyti
Viskas tas pats, tik vietoj vandens pienas. Receptu sioje temoje tikrai labai daug 4u.gif
Atsakyti
Na aciuuuuuu didelis uz patarima,dabar tikrai minsti ir skanesni gavosi, thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
oi,niam niam kaip cia skaniai atrodo.. wub.gif merginos,o kodel mano pyrageliai subliusko?? verysad.gif gal per greitai istraukiau is orkaites?bet tai ka daryti,jei reikia kepti per kelis kartus??laukti,kol visiskai atves orkaiteje? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura81r @ 2011 09 24, 19:36)
oi,niam niam kaip cia skaniai atrodo..  wub.gif  merginos,o kodel mano pyrageliai subliusko?? verysad.gif  gal per greitai istraukiau is orkaites?bet tai ka daryti,jei reikia kepti per kelis kartus??laukti,kol visiskai atves orkaiteje? ax.gif

nezinau, kodel bet as tai nelaukiu nes irgi poer kokius du tris kartus kepu, netelpa man i viena niekada schmoll.gif
Atsakyti
15 min negalima orkaites atidaryti pradzioje, kol kyla. 4u.gif
Atsakyti
Makaliuze gavosi verysad.gif , o taip tikejausi. Vakar simtalapio tesla nesigavo, siandien plikytiniu. Itariu nekokia as kulinare savaitgaliais doh.gif
Atsakyti
Man viskas gavosi thumbup.gif bet kodel jie nesigauna tokie "šlapi" g.gif Išsipūtė kamuoliukai kaip reikalas, nesukrito, bet sausi g.gif
Atsakyti
Jie nebūna šlapi, Jūs norite tokių kaip parduotuvėje.
Atsakyti