Įkraunama...
Įkraunama...

Plikyta tešla

QUOTE(miskouoga @ 2011 03 25, 13:48)

ačiū 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(editiana @ 2011 03 25, 14:52)
ačiū  4u.gif  thumbup.gif

Puslapio virsu perskaityk. Ten mano nuotraukoje kaip tik tokie. Skubre, virtas kiausinis, jogurtas arba majonezas ir marinuotas agurkelis butinas mirksiukas.gif
Atsakyti
o kaip tuos pyragelius suminkstinti, kad butu tokie kaip parduotuvinei, nes man po keliu valandu tokie jau kieti pasidaro kad net neskanu juos ir valgyt g.gif doh.gif
Atsakyti
As uzdarau i sandaru dubeni, jei tokio neturite, bent i maiseli idekite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2011 04 14, 10:20)
As uzdarau i sandaru dubeni, jei tokio neturite, bent i maiseli idekite 4u.gif

mazai kuo pasikeicia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 01 31, 18:35)
Megstu daryti plikytos teshlos pyragelius, saldziai arba suriai, todel pasidalinsiu ir su jumis wink.gif

<!-- ALIGN begin --><div align="center">
Plikyta tešla

450 g tešlos:
125 ml pieno
60 g sviesto
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio cukraus
100 g miltų
2-3 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)

600 g tešlos:
190 ml pieno
90 g sviesto
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio cukraus
150 g miltų
3-4 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)
Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi. Miltus persijojame. Kai pienas užvirs ir sviestas išsileis, nuimti puodą nuo ugnies. Suberti į pieną miltus ir išmaišyti. Vėl dėti puodą ant mažos ugnies ir maišant medinių šaukštų plikyti tešlą. Tai reiškia tol maišyti, kol pasidarys vientisas tešlos gumulas, o puodo dugnas pasidengs balta plėve. Plikytą tešlą perdėti į kitą indą ir įmušti kiaušinį bei maišyti. Kitą kiaušinį galima įmušti tik tada, kai pirmas jau bus pilnai įmaišytas. Tešla turi būti vientisa, elastinga, stangri. Su konditeriniu švirkštu išspausti pyragėlius ant kepimo popieriaus ištiestos skardos. Kepti 220 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
</div><!-- ALIGN end -->

Vakar kepiau pagal si recepta, na nuostabus isejo, gerai iskilo ir buvo tusciaviduriai kaip priklauso, idariau plykitu kremu rolleyes.gif nuostabus pyrageliai, mano mb saldumynu netin megegas bet jau valge kaip lotuliukas.gif Aciu uz receptuka thumbup.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif Patarkit ka blogai darau , kepiau pagal pirmaji receptuka , gavosi tesla thumbup.gif orkaiteje jie graziai issipute , tik deje baigus kepti , isemus is orkaites jie subliusko doh.gif Ka blogai dariau , ka kitaip daryt ?
p.s kepant dureliu neatidarinejau, tik pirmaja partija 1 min pries baigiant kepti atsargiai praveriau dureles paziuret ar iskepe blush2.gif
Atsakyti
apsirgau plikytų pyragėlių kepimo manija biggrin.gif Tik eksperimentuoju dar vis, tiek su tešlos receptais, tiek su įdarais. Šiandieniniai įdaryti plikytu kremu, kita porcija su varškės kremu ir ikriukais (pastarųjų nebeliko, o saldžius paslėpiau iki rytdienos biggrin.gif )
Atsakyti
Sveikos merginos.Labai jau skaniai jusu kepiniai atrodo is jusu aprasymu.As kepu irgi plikytus pyragelius su ydaru gaunasi labai skanus bet man pats pyragelis gaunasi kietokas ir jei valgyti viena nelabai skanus.Gal jus cia kepate pagal koki nors receptuka kad gautusi kaip buna panasus plikyti parduotuvese.Ta prasme minksti kad pats pyragelis be idaro butu minkstas.Gal patartumete kokiu receptuku issikepti.Aciu labai.
Atsakyti
Sveiki. Mačiau kažkurios mergaitės blog'e kakavinių plikytų sausainukų receptą. Tokie rudi su stambiu cukrumi pabarstyti. Noriu išsikepti jau kelintą dieną ieškai, bet nerandu. gal kas užmatėt ir išsisaugojot doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ViduxKLP @ 2011 09 08, 10:01)
Sveiki. Mačiau kažkurios mergaitės blog'e kakavinių plikytų sausainukų receptą. Tokie rudi su stambiu cukrumi pabarstyti. Noriu išsikepti jau kelintą dieną ieškai, bet nerandu. gal kas užmatėt ir išsisaugojot  doh.gif

manau kalbate apie šiuos: http://www.sonatinos...pyragaiiai.html
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2011 09 08, 08:21)

Ačiū. Tiek blogų perknisau, nes man vis Neringos užkliuvęs buvo, o čia pas Sonatiną. Ačiū dar kartelį 4u.gif
Atsakyti