Sveikutes, gal truputeli ne i tema bet kur vilniuje yra pirkti tu normaliu svirkstu!? noreciau tokio geresnio.
ir dar, kaip idedat idara i piragelius?! reikia perpjaut ar su svirkstu?!
QUOTE(Triksi26 @ 2010 12 09, 14:36)
Sveikutes, gal truputeli ne i tema bet kur vilniuje yra pirkti tu normaliu svirkstu!? noreciau tokio geresnio.
ir dar, kaip idedat idara i piragelius?! reikia perpjaut ar su svirkstu?!
ir dar, kaip idedat idara i piragelius?! reikia perpjaut ar su svirkstu?!
Sveikute, as tai su svirkstu, nes tie plikyti sausainukai iskepa su skylute tarpeliu
jau kepiau 2 kartus, pirma karta be idaro, nespejau paruosti, visi isgaravo nezinia kur
o kita karta su pikantiskom salotom! nu pasaka, salotos kisau su sauksteliu
dabar beliko ta svirksta nusipirkt, bet nzn kur juos pirkti, tokia as vireja
o kita karta su pikantiskom salotom! nu pasaka, salotos kisau su sauksteliu
dabar beliko ta svirksta nusipirkt, bet nzn kur juos pirkti, tokia as vireja
Sveikos,kaledinems vaisems mokykloje planuoju kept plikytus sausainius tik va beda,noriu juos idaryt su nesaldziais idarais,gal kas turit kokiu ideju?
QUOTE(laurilija @ 2010 12 10, 20:22)
Sveikos,kaledinems vaisems mokykloje planuoju kept plikytus sausainius tik va beda,noriu juos idaryt su nesaldziais idarais,gal kas turit kokiu ideju?
Gali naudoti bet kokia uztepele
As dazniausiai darau:
Lydytas surelis, smulkiai supjaustyta mesyte(karsto rukymo), kepta paprika susmulkinta.Na ir dar kokie prieskoniai, jei reikia
Karsto rukymo zuvis, virti kiausiniai, jogurtas ar majonezas.
Skyle uzkemsu marinuotu agurkeliu, todel matosi, kad pikantiski
[attachmentid=207042]
QUOTE(laurindre @ 2010 12 10, 21:45)
Gali naudoti bet kokia uztepele
As dazniausiai darau:
Lydytas surelis, smulkiai supjaustyta mesyte(karsto rukymo), kepta paprika susmulkinta.Na ir dar kokie prieskoniai, jei reikia
Karsto rukymo zuvis, virti kiausiniai, jogurtas ar majonezas.
Skyle uzkemsu marinuotu agurkeliu, todel matosi, kad pikantiski
As dazniausiai darau:
Lydytas surelis, smulkiai supjaustyta mesyte(karsto rukymo), kepta paprika susmulkinta.Na ir dar kokie prieskoniai, jei reikia
Karsto rukymo zuvis, virti kiausiniai, jogurtas ar majonezas.
Skyle uzkemsu marinuotu agurkeliu, todel matosi, kad pikantiski
O ta idara su blenderiu smulkinat?
QUOTE(irmulia @ 2010 06 06, 19:55)
Velykoms esu kepusi Paris- Brest( su 3 skirtingais kremais) nerealus tortas aišku viskas priklauso nuo kremo ir plikytos tešlos ( jei norisi minkštesnės reikia gaminti su pienu jei trapesnės ir kietesnės - su vandeniu ) Aš plikytą tešlą gaminau su pienu. Visada galvojau, kad paruošti plikytą tešlą - tai aukštas pilotažas, niu bet man pavyko iš pirmo karto
O kur rast recepta?
QUOTE(laurilija @ 2010 12 10, 21:06)
O ta idara su blenderiu smulkinat?
Taip. Kuo smulkiau, nes paskui uzsikisa skylute konditerinio maiselio antgalio
Dekui uz informacija,bandysiu eksperimentuot
nei metams nepraėjus na štai, pagaliau susikaupiau ir viską surašiau, sudėliojau
Taigi, kantriausiųjų dėmesiui
Paris-Brest : plikytos tešlos vainikas su dieviško skonio praline kremu receptas ( visos gaminimo eigos nuotraukos)
Tik gaila, neturiu vainiko pjūvio nuotraukos - nespėjau įamžinti
Porcijų : 8-10 asmenims
Pirmas etapas - plikytos tešlos ruošimas.
Reikės:
* 100 g pieno
* 200 g vandens
* 180 g miltų
* 150 g sviesto
* 4-5 kiaušiniai + 1 kiaušinis aptepimui
* 10 g cukraus
* druskos
* 2 pok. migdolų plokštelių
Kaitinimo inde supilti pieną, vandenį, sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą - viską kaitinti iki sviestas pilnai išsilydys.
Pastaba: nerekomenduoju sviesto keisti margarinu, nes tai labai įtakoja kepinio skonį.
Suberti cukrų ir druską, vėliau - vienu ypu miltus
Ant silpnos ugnies kaitinti ir maišyti su mediniu šaukštu iki tešla pradės atšokinėti nuo šaukšto nugarėlės ir kaitinimo indo sienelių.
Tada tešlą perkelti į dubenį , įmušti po vieną kiaušinį ir labai gerai viską išmaišyti, išminkyti iki masė taps vienalytė.
Ant kepimo popieriaus pieštuku nubrėžti apskirtimą ( naudojau didesnę lėkštę) tai padės suformuoti taisyklingos formos Paris-Brest'o žiedą.
Žiedo formavimui naudojau konditerinį sausainiams skirtą švirkštą ( manau, puikiai tiks ir tie paprasti konditeriniai švirkštai)
Šaukšto pagalba sukrovus tešlą į konditerinį švirkštą suformuoti vieną žiedo sluoksnį..
Vėliau dar vieną ir dar vieną - kepinys turi gautis gan didelis.
Tada žiedo paviršių aptepti išplaktu trynio ir vandens mišiniu (1 trynys+1 valg. š. vandens). Paviršių apbarstyti migdolo plokštelėmis . Jų tikrai negailėjau
Kadangi kepinys bus tikrai didelis, reikia suformuoti ir siaurą vidinį žiedą - viduriuką. Tešlos likutį irgi sunaudojau- gavosi 1 mažas Paris-Brest'as
Kepti 180-160 orkaitėje 40 minučių. Iki kepimo pabaigos orkaitės durelių geriau nevarstyti.
Iškepusius žiedus perkelti ant grotelių, kad atvėstų.
Kadangi gaunasi gan trapūs, tai pagrindinio žiedo perkėlimui naudojau porą ilgų medinių mentelių.
Pastaba :
* jei norite, kad plikytos tešlos kepinys būtų trapus ir kietesnis, tada pilkite tik vandenį.
* o jei norite trapaus ir minkštesnio, tada yra pilamas ir pienas - aš būtent šį variantą pasirinkau - ir neapsirikau
Antras etapas - Praline - lazdynų riešutų masės gaminimas
Na, o dabar laikas pasigaminti skaniosios Praline (lazdynų riešutų masė) - ji reikalinga kremo aromatizavimui- tai kremo pagrindas, be šio ingridiento kremas bus bevertis
Visą išsamią gaminimo eigą su nuotraukomis rasite čia :Praliné aux noisettes - lazdyno riešutų masė
Trečias etapas - praline kremo ruošimas.
Reikės:
* 600 g 35 % riebumo grietinėlės
* 3-4 val.g š. cukraus pudros
* 150 g naminės skystos karamelės ( arba pirktinio karamelės padažo)
* 300 g pralin ( kitaip: griliažo)
* 1 pok. grietinėlės standiklio
* ledukų kremo atšaldymui
Pastaba: visi plakami produktai ( grietinėlė, karamelė) turi būti itin šalti.
Į platų dubenį suberti ledukus (nepagailėti jų) , tada įstatyti plakimo indą su grietinėle. Taip plakant grietinėlė žymiai greičiau, standžiau ir geriau yra išplakama, nes visą plakimo laiką yra šaldoma iš apačios.
Grietinėlę išplakti iki standumo, suberti grietinėlės standiklį, vėl plakti, suberti cukraus pudrą - vėl plakti.
Tada supilti ką tik iš šaldytuvo ištrauktą karamelinio padažą - vėl plakti iki vientisos masės.
Vėliau sudėti praline ir vėl viską išplakti/išmaišyti iki vientisumo.
Kremas paruoštas.
Indą su kremu laikinai palikti šaldytuve.
Ketvirtas etapas - žiedo garniravimas
Reikės:
* paruošto praline kremo
* kelių valg. š. šaukštų pralin ( griliažo)
Aštraus peilio (geriau būtų kuo ilgesnis) pagalba perpjauti dydįjį žiedą.
Viršutinę dalį medinių šaukštų pagalba ( jei kelsite tik 2 rankomis, jis gali sulūžti/sutrupėti) nukelti į šoną.
Žiedo apatinę dalį gausiai pabarstyti pralin ( griliažu).
Konditerinio švirkšto pagalba padengti pirmą kremo sluoksnį ( formuojant dvigubų kilpų ar aštuoniukės principu).
Tada ant viršaus užkelti viduriuką - siaurąjį žiedą, ir vėl dengti kremu kilpų ar aštuoniukės principu.
Tada paviršių pabarstyti pralin ( griliažu) , uždėti viršutinę plataus žiedo dalį
Paviršių gausiai apibarstyti pralin ( griliažu) , uždėti viršutinę plataus žiedo dalį.
Paruoštą Paris-Brest'ą laikyti šaltai (šaldytuve).
Prieš patiekiant visą Paris-Brest'ą apbarstyti cukraus pudra.
Viskas. Paruošta. Kad nereiktų ištisą parą gaminti šio šedevro, galima žiedus bei praline pasiruošti iš anksto - taip bus sutaupytas laikas.
Šiam Paris-Brest'ui būna ruošiami net keli kremai : konditerinis, praline, sviesto, purusis.
Skanaus
vaizdelis iš gaminimo eigos ( daugiau foto rasite prie pilno aprašymo)
Tik gaila, neturiu pjūvio nuotraukos - nespėjau įamžinti
Taigi, kantriausiųjų dėmesiui
Paris-Brest : plikytos tešlos vainikas su dieviško skonio praline kremu receptas ( visos gaminimo eigos nuotraukos)
Tik gaila, neturiu vainiko pjūvio nuotraukos - nespėjau įamžinti
Porcijų : 8-10 asmenims
Pirmas etapas - plikytos tešlos ruošimas.
Reikės:
* 100 g pieno
* 200 g vandens
* 180 g miltų
* 150 g sviesto
* 4-5 kiaušiniai + 1 kiaušinis aptepimui
* 10 g cukraus
* druskos
* 2 pok. migdolų plokštelių
Kaitinimo inde supilti pieną, vandenį, sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą - viską kaitinti iki sviestas pilnai išsilydys.
Pastaba: nerekomenduoju sviesto keisti margarinu, nes tai labai įtakoja kepinio skonį.
Suberti cukrų ir druską, vėliau - vienu ypu miltus
Ant silpnos ugnies kaitinti ir maišyti su mediniu šaukštu iki tešla pradės atšokinėti nuo šaukšto nugarėlės ir kaitinimo indo sienelių.
Tada tešlą perkelti į dubenį , įmušti po vieną kiaušinį ir labai gerai viską išmaišyti, išminkyti iki masė taps vienalytė.
Ant kepimo popieriaus pieštuku nubrėžti apskirtimą ( naudojau didesnę lėkštę) tai padės suformuoti taisyklingos formos Paris-Brest'o žiedą.
Žiedo formavimui naudojau konditerinį sausainiams skirtą švirkštą ( manau, puikiai tiks ir tie paprasti konditeriniai švirkštai)
Šaukšto pagalba sukrovus tešlą į konditerinį švirkštą suformuoti vieną žiedo sluoksnį..
Vėliau dar vieną ir dar vieną - kepinys turi gautis gan didelis.
Tada žiedo paviršių aptepti išplaktu trynio ir vandens mišiniu (1 trynys+1 valg. š. vandens). Paviršių apbarstyti migdolo plokštelėmis . Jų tikrai negailėjau
Kadangi kepinys bus tikrai didelis, reikia suformuoti ir siaurą vidinį žiedą - viduriuką. Tešlos likutį irgi sunaudojau- gavosi 1 mažas Paris-Brest'as
Kepti 180-160 orkaitėje 40 minučių. Iki kepimo pabaigos orkaitės durelių geriau nevarstyti.
Iškepusius žiedus perkelti ant grotelių, kad atvėstų.
Kadangi gaunasi gan trapūs, tai pagrindinio žiedo perkėlimui naudojau porą ilgų medinių mentelių.
Pastaba :
* jei norite, kad plikytos tešlos kepinys būtų trapus ir kietesnis, tada pilkite tik vandenį.
* o jei norite trapaus ir minkštesnio, tada yra pilamas ir pienas - aš būtent šį variantą pasirinkau - ir neapsirikau
Antras etapas - Praline - lazdynų riešutų masės gaminimas
Na, o dabar laikas pasigaminti skaniosios Praline (lazdynų riešutų masė) - ji reikalinga kremo aromatizavimui- tai kremo pagrindas, be šio ingridiento kremas bus bevertis
Visą išsamią gaminimo eigą su nuotraukomis rasite čia :Praliné aux noisettes - lazdyno riešutų masė
Trečias etapas - praline kremo ruošimas.
Reikės:
* 600 g 35 % riebumo grietinėlės
* 3-4 val.g š. cukraus pudros
* 150 g naminės skystos karamelės ( arba pirktinio karamelės padažo)
* 300 g pralin ( kitaip: griliažo)
* 1 pok. grietinėlės standiklio
* ledukų kremo atšaldymui
Pastaba: visi plakami produktai ( grietinėlė, karamelė) turi būti itin šalti.
Į platų dubenį suberti ledukus (nepagailėti jų) , tada įstatyti plakimo indą su grietinėle. Taip plakant grietinėlė žymiai greičiau, standžiau ir geriau yra išplakama, nes visą plakimo laiką yra šaldoma iš apačios.
Grietinėlę išplakti iki standumo, suberti grietinėlės standiklį, vėl plakti, suberti cukraus pudrą - vėl plakti.
Tada supilti ką tik iš šaldytuvo ištrauktą karamelinio padažą - vėl plakti iki vientisos masės.
Vėliau sudėti praline ir vėl viską išplakti/išmaišyti iki vientisumo.
Kremas paruoštas.
Indą su kremu laikinai palikti šaldytuve.
Ketvirtas etapas - žiedo garniravimas
Reikės:
* paruošto praline kremo
* kelių valg. š. šaukštų pralin ( griliažo)
Aštraus peilio (geriau būtų kuo ilgesnis) pagalba perpjauti dydįjį žiedą.
Viršutinę dalį medinių šaukštų pagalba ( jei kelsite tik 2 rankomis, jis gali sulūžti/sutrupėti) nukelti į šoną.
Žiedo apatinę dalį gausiai pabarstyti pralin ( griliažu).
Konditerinio švirkšto pagalba padengti pirmą kremo sluoksnį ( formuojant dvigubų kilpų ar aštuoniukės principu).
Tada ant viršaus užkelti viduriuką - siaurąjį žiedą, ir vėl dengti kremu kilpų ar aštuoniukės principu.
Tada paviršių pabarstyti pralin ( griliažu) , uždėti viršutinę plataus žiedo dalį
Paviršių gausiai apibarstyti pralin ( griliažu) , uždėti viršutinę plataus žiedo dalį.
Paruoštą Paris-Brest'ą laikyti šaltai (šaldytuve).
Prieš patiekiant visą Paris-Brest'ą apbarstyti cukraus pudra.
Viskas. Paruošta. Kad nereiktų ištisą parą gaminti šio šedevro, galima žiedus bei praline pasiruošti iš anksto - taip bus sutaupytas laikas.
Šiam Paris-Brest'ui būna ruošiami net keli kremai : konditerinis, praline, sviesto, purusis.
Skanaus
vaizdelis iš gaminimo eigos ( daugiau foto rasite prie pilno aprašymo)
Tik gaila, neturiu pjūvio nuotraukos - nespėjau įamžinti
Sveikos gaminančios ir experimentuojančios merginos, noriu šį vakarą gaminti vyrui plykytos tešlos pyragaičius (ne saldžius), turiu namuose apie 200 gr rūkytos skumbrės, gal galite pasiūlyti kokį įdarą su ją, nes mastau maišyti su majonezu (sutrynus žuvį) su šiek tiek sūrio ir prieskonių, nežinau ar čia logiškai ir derantys (skonio atžvilgiu produktai)
ačiū už patarimus
Beje. gal kas turite kokių receptų pikantiškų iš krabų lazdelių, sūrio, rūkytos dešros
ačiū už patarimus
Beje. gal kas turite kokių receptų pikantiškų iš krabų lazdelių, sūrio, rūkytos dešros
QUOTE(editiana @ 2011 03 25, 13:17)
Sveikos gaminančios ir experimentuojančios merginos, noriu šį vakarą gaminti vyrui plykytos tešlos pyragaičius (ne saldžius), turiu namuose apie 200 gr rūkytos skumbrės, gal galite pasiūlyti kokį įdarą su ją, nes mastau maišyti su majonezu (sutrynus žuvį) su šiek tiek sūrio ir prieskonių, nežinau ar čia logiškai ir derantys (skonio atžvilgiu produktai)
ačiū už patarimus
Beje. gal kas turite kokių receptų pikantiškų iš krabų lazdelių, sūrio, rūkytos dešros
ačiū už patarimus
Beje. gal kas turite kokių receptų pikantiškų iš krabų lazdelių, sūrio, rūkytos dešros
Jums reikia eiti cia : http://www.supermama...hp?showforum=96