Įkraunama...
Įkraunama...

Plikyta tešla

QUOTE(Katulis1028 @ 2010 10 24, 18:14)
Šiandien 3 kartus bandžiau plikytą tešlą užmaišyt... nesigauną doh.gif . Pirmą kartą viskas pavyko neblogai, tik per skysta tešla buvo. O šiandien riebalai pasileidžia... kai užplikau miltus iškart gražiai sušoka į gumulą, bet jokios baltos plėvelės... matau, kad riebalai skiriasi... bandžiau tokią tešlą kepti.. galiausiai viską išmečiau  verysad.gif  ką ne taip darau??  Dariau pagal Bea receptą. Ar gali būti, kad per daug miltų? Nors stengiuosi atmatuoti kaip tik. Miltus dedu iškart kai tik užverda pienas su sviestu ištirpusiu. Patarkit... prašau...


esu šių sausainiukų maniakė, labai patinka gaminti, bet valgyti šiaip smile.gif) po ilgų ieškojimų atradau sau tobulą variantą: stilinė pieno, 100 gr margarino, stiklinė miltų, 3-4 kiaušiniai, priklausomai nuo jų dydžio. jei tešla per skysta, per daug kiaušinių. kartą bandžiau pagal kitokį receptą, ten riebalų buvo vos ne dvigubai daugiau ir man tada pirmą kartą išsiskyrė taukai beplikant tešlą, bet nieko, iškepė visai normalūs. tai kai maišot, pradžioj, sušoka gabaliukais, bet nenustojant maišyti viskas pavirsta į vientisą tešlą... tada toliau maišant, plikau apie minutę, pusantros... tuomet, kai kažkiek atvėsta - dedami kiaušiniai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simisimi84: 25 spalio 2010 - 12:17
o kokia galetu but klaida, kad kepiau kepiau as tuos sausainukus, bet man jie apskrudo, o vidus liko zalias. finale jie matyt perkepe.
sakau gal tesla per tirsta buvo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2010 10 25, 13:19)
o kokia galetu but klaida, kad kepiau kepiau as tuos sausainukus, bet man jie apskrudo, o vidus liko zalias. finale jie matyt perkepe.
sakau gal tesla per tirsta buvo?  g.gif


kokioje temp. kepėt?
Atsakyti
neilgai 200, kai pradejo ruduot sumazinau iki 170, paskui net 160.

Atsakyti
Temperatura reikia mazinti kai tik pradeda pustis, kai ruduot pradeda gal jau per velu g.gif
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2010 10 25, 14:29)
neilgai 200, kai pradejo ruduot sumazinau iki 170, paskui net 160.


šiaip kažkaip nesitiki, jei trumpai kepėt 200 C ir tada sumažinot ir neiškepė vidus....
pati kepu taip: pirmas 15-25 min kepu 220 laipsnių, kol išsipučia ir paruduoja, bet taip šviesiai (tas laikas gali skirtis, priklausomai nuo orkaitės). po tų 15-25 min sumažinu kaitrą iki 170 laipsnių. dar pakepu apie 20 min. Visas kepimas trunka 45 minutes...

ai, gali būti, kad tešla buvo per kieta (trūko kokio kiaušinio), tada ji tokia sunki būna, nepajėgia greitai bekepant išsipūsti, o viršus apkepa, apkietėja ir viduje daug tešlos būna, tada ir neperkepa. Bent jau man taip kartą buvo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simisimi84: 25 spalio 2010 - 20:32
QUOTE(simisimi84 @ 2010 10 25, 21:31)
ai, gali būti, kad tešla buvo per kieta (trūko kokio kiaušinio), tada ji tokia sunki būna, nepajėgia greitai bekepant išsipūsti, o viršus apkepa, apkietėja ir viduje daug tešlos būna, tada ir neperkepa. Bent jau man taip kartą buvo...



paskui ir as taip pagalvojau.
Labai taiklus apibudinimas - sunki tesla.
dejau tris kiausinius, ir kadangi dariau pirma karta, tai nezinojau, kokia turi but tesla. matyt to vieno kiausinio trukumas ir pamaise doh.gif

aciu uz patarimus, kita kart manau pasiseks aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angi: 26 spalio 2010 - 07:54
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 02, 19:40)
Ir aš šiandien pirmą kartą kepiau plikytos tešlos pyragaičius su varškės kremo įdaru, vadinamuosius "Vecriga". Gavosi tikrai neblogai  thumbup.gif

user posted image

Plikyta tešla

100 g sviesto
1/2 a. š. druskos
1 st. vandens
1 st. miltų
4 kiaušiniai, kambario temperatūros

Puode užvirti sviestą su vandeniu ir druska. Suberti iškart visus miltus ir maišyti mediniu šaukštu, kol neliks miltų gumuliukų ir pasidarys tešlos rutulys. Nukelti nuo viryklės, perdėti tešlą į plakimo indą ir mikseriu po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
Dėti tešlą į maišelį ir išspausti ant kepimo poieriumi išklotos skardos norimo pavidalo pyragaičius. Kepti iki 220C įkaitintoje orkaitėje 15 min., tada sumažinti temperatūrą iki 160C ir kepti dar maždaug 15 min. Šiek tiek aušinti orkaitėje vos pravėrus dureles. 
P. S. stiklinė - 236 ml.

Kremui mikseriu išplakiau 100 g sviesto, 300 g mūsų švelniosios varškės, 1 puodelį cukraus pudros, 1 a. š. vanilinio cukraus ir 1 nedidelės citrinos žievelę.

user posted image

O kadangi pyragaičiai greitai dingo, tai dar iškepiau sausainėlių be įdaro smile.gif

user posted image

pirma karta bandziau pagal si recepta , na ir ka gaila fotikas sugedes,negaliu foto padaryt ,labai labai thumbup.gif aciuks.gif jau gavosi tai tikrai nesitikejau wub.gif skonis geras ,isvaizda puiki ACIU UZ RECEPTA
Atsakyti
Sveikos,is pirmam puslapi pateikto recepto man nesigavo smile.gif nors seip pirmas kartas mano buvo,tai 2,karta dariau is virejai.lt svetaines pateiktais receptais,ir gavosi,tik cukraus nedadejau...ir neturejau svirksto tongue.gif tai tokie negrazus gavosi..smile.gif
Atsakyti
O cukraus nededat i tesla,kai as kepiau man saldumo truko,jei as cukriaus ideciau?nesigauti?
Atsakyti
QUOTE(Sunkissed @ 2010 11 10, 19:56)
O cukraus nededat i tesla,kai as kepiau man saldumo truko,jei as cukriaus ideciau?nesigauti?


Nededu, bet pripildau saldaus idaro smile.gif
Atsakyti
As cukraus pudra barstau 4u.gif
Atsakyti