QUOTE(Katulis1028 @ 2010 10 24, 18:14)
Šiandien 3 kartus bandžiau plikytą tešlą užmaišyt... nesigauną . Pirmą kartą viskas pavyko neblogai, tik per skysta tešla buvo. O šiandien riebalai pasileidžia... kai užplikau miltus iškart gražiai sušoka į gumulą, bet jokios baltos plėvelės... matau, kad riebalai skiriasi... bandžiau tokią tešlą kepti.. galiausiai viską išmečiau ką ne taip darau?? Dariau pagal Bea receptą. Ar gali būti, kad per daug miltų? Nors stengiuosi atmatuoti kaip tik. Miltus dedu iškart kai tik užverda pienas su sviestu ištirpusiu. Patarkit... prašau...
esu šių sausainiukų maniakė, labai patinka gaminti, bet valgyti šiaip ) po ilgų ieškojimų atradau sau tobulą variantą: stilinė pieno, 100 gr margarino, stiklinė miltų, 3-4 kiaušiniai, priklausomai nuo jų dydžio. jei tešla per skysta, per daug kiaušinių. kartą bandžiau pagal kitokį receptą, ten riebalų buvo vos ne dvigubai daugiau ir man tada pirmą kartą išsiskyrė taukai beplikant tešlą, bet nieko, iškepė visai normalūs. tai kai maišot, pradžioj, sušoka gabaliukais, bet nenustojant maišyti viskas pavirsta į vientisą tešlą... tada toliau maišant, plikau apie minutę, pusantros... tuomet, kai kažkiek atvėsta - dedami kiaušiniai.