Vaišinkitės,mergaitės,į plonumą
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]Image
išėjo puikiai,pagal daugumos bandytą receptą (stiklinė vandens,100g sviesto,druskos,stiklinė miltų ir 3 kiaušiniai),įdaras- kreminė varškė su Rududu,kitąsyk bandysiu kitą
jetaus kokie grazus, o man nezinau niekada jie nesigauna, gal tesla per skysta padarau? Nelabai suprantu kokios jinai konsistencijos turi buti?
QUOTE(ssanta @ 2010 09 01, 21:46)
jetaus kokie grazus, o man nezinau niekada jie nesigauna, gal tesla per skysta padarau? Nelabai suprantu kokios jinai konsistencijos turi buti?
esu ir aš visokių liapsusų pridarius,bet man labai padėjo merginų aprašymas "dėti tešlą šaukštu į skardą,nubraukiant ją kitu šaukštu",tada supratau,kad mano tešla būdavo švelniai tariant per skysta... dabar darau tokią,kad laabai sunku spausti prio kondit.švirkštą,tada forma lieka nepakitusi ir jie puikiai iškyla
Pasakykit- o kokius miltus naudojat plikytai teslai gaminti?
Taip megstu sia tesla ir niekaip ji man nesigauna- sueina miltai gumulais ir viskas Toliau gamybos procesas nepajuda nei is vietos. Viena drauge paminejo kad gal miltai netinkami
Taip megstu sia tesla ir niekaip ji man nesigauna- sueina miltai gumulais ir viskas Toliau gamybos procesas nepajuda nei is vietos. Viena drauge paminejo kad gal miltai netinkami
QUOTE(rudenssniegas @ 2010 10 02, 12:20)
Pasakykit- o kokius miltus naudojat plikytai teslai gaminti?
Taip megstu sia tesla ir niekaip ji man nesigauna- sueina miltai gumulais ir viskas Toliau gamybos procesas nepajuda nei is vietos. Viena drauge paminejo kad gal miltai netinkami
Taip megstu sia tesla ir niekaip ji man nesigauna- sueina miltai gumulais ir viskas Toliau gamybos procesas nepajuda nei is vietos. Viena drauge paminejo kad gal miltai netinkami
paprasčiausius miltus.nemanau,kad jie čia kažką įtakoja gal neintensyviai maišai pildama?
QUOTE(Laiza @ 2004 10 06, 13:40)
svarbiausia - nenukrypti nuo proceso "i lankas".
Kol miltai neuzsiplike, nuo kaitvietes nenukelti, kiausinius imusti i truputi pravesusia tesla. Na, ir kepant dureliu nekibinti. Tik tiek.
Oi, buciau pamirsus - labai svarbu gera nuotaika
Papildyta @ [mergetime]1097067152[/mergetime]
Beje, dristu pasiulyti kita plikytos teslos recepta;
1 stikline vandens
150 g sviesto arba margarino (kepiniams)
1 stikline miltu
5 kiausiniai
Riebalus susmulkint, sudet i vandeni, uzvirinti. Kai vanduo kunkuliuos, pilti miltus (geriau dalimis) ir stropiai maisyti (nenukeliant nuo ugnies), kol pasidarys gumulas, o sausu miltu nebeliks.
Tada nuo ugnies nukelt, truputi praausint ir sudeti kiausinius. Viska kruopsciai ismaisyti iki vienalytes mases. Geriausia - mikseriu.
Kad tesla neliptu prie sauksto, kuriuo dedu ant skardos, pamirkau ji saltame vandenyje, o skarda pabarstau miltais.
Va.
Kol miltai neuzsiplike, nuo kaitvietes nenukelti, kiausinius imusti i truputi pravesusia tesla. Na, ir kepant dureliu nekibinti. Tik tiek.
Oi, buciau pamirsus - labai svarbu gera nuotaika
Papildyta @ [mergetime]1097067152[/mergetime]
Beje, dristu pasiulyti kita plikytos teslos recepta;
1 stikline vandens
150 g sviesto arba margarino (kepiniams)
1 stikline miltu
5 kiausiniai
Riebalus susmulkint, sudet i vandeni, uzvirinti. Kai vanduo kunkuliuos, pilti miltus (geriau dalimis) ir stropiai maisyti (nenukeliant nuo ugnies), kol pasidarys gumulas, o sausu miltu nebeliks.
Tada nuo ugnies nukelt, truputi praausint ir sudeti kiausinius. Viska kruopsciai ismaisyti iki vienalytes mases. Geriausia - mikseriu.
Kad tesla neliptu prie sauksto, kuriuo dedu ant skardos, pamirkau ji saltame vandenyje, o skarda pabarstau miltais.
Va.
Papildyta:
ot tai aciu uz receptuka jau pora dienu apie plikytus pyragiukus mintys sukasi dabar tai jau tikrai kepsiu
o i skarda sausauniukus dedu ne susaukstu o su konditeriniu maiseliu pas mane jis toks nemazas greita ir maziau teplioniu
[/quote]
o cukraus ar nereikia??
išsikepiau pagal bea eina sau nereaaaaaliai man toks baubas buvo ta plikyta tešla... o gavosi super gaila neturiu jokio įdaro... ale nors kondensuotu pienu pašlakstysiu
Šiandien 3 kartus bandžiau plikytą tešlą užmaišyt... nesigauną . Pirmą kartą viskas pavyko neblogai, tik per skysta tešla buvo. O šiandien riebalai pasileidžia... kai užplikau miltus iškart gražiai sušoka į gumulą, bet jokios baltos plėvelės... matau, kad riebalai skiriasi... bandžiau tokią tešlą kepti.. galiausiai viską išmečiau ką ne taip darau?? Dariau pagal Bea receptą. Ar gali būti, kad per daug miltų? Nors stengiuosi atmatuoti kaip tik. Miltus dedu iškart kai tik užverda pienas su sviestu ištirpusiu. Patarkit... prašau...
Tai gal kaip tik mazai miltu, jei riebalai skiriasi
Pagal kokias proporcijas darai
Pagal kokias proporcijas darai
QUOTE(laurindre @ 2010 10 24, 18:18)
Tai gal kaip tik mazai miltu, jei riebalai skiriasi
Pagal kokias proporcijas darai
Pagal kokias proporcijas darai
Pagal Bea receptą. 190 ml pieno, 90 g. sviesto ir 150 g. miltų. Pieną užvirinu su sviestu, ir nuėmus nuo kaitros iškart maišant pilu miltus. Puodas storu dugnu. Iškart formuojasi tešlos "gumulas" kuo gražiausias kamuoliukas Nusprendžiau pertraukėlę padaryti su ta tešla, kad visai nesusipykti. O vėliau vis tiek aš ją įveiksiu
As visada darau su vandeniu 1 st vandens, 1 st miltu ir 90 gr sviesto.
Gal mazai nuplikai tesla, ja reiketu truputi dar pamaisyti, kol puodo dugnas pradeda balti
Gal mazai nuplikai tesla, ja reiketu truputi dar pamaisyti, kol puodo dugnas pradeda balti