Kepu visada su sviestu ir visada plysta
Gal permaišot/ perkaitinat?
Man koks vienas kitas sutrūksta, bet retai.
Man koks vienas kitas sutrūksta, bet retai.
As manau, kad temperatura per karsta ir jie labai greit issipucia. As kepu pagal toki recepta: 150 g miltu, 1 stikline vandens, 5 kiausiniai, 125 g. margarino, cukraus truputi, druskos ziupsneli. ir kepu ~200 orkaitej pradzioj, paskui sumazinu. Kepu visada su margarinu ir man niekada nesutruko niekas ir formele islaiko, tik jei kepu ne ant kepimo popieriaus, o ant riebalais teptos skardos, tai skylutes ant apacios pasidaro
Papildyta:
Aha, parasykit visa eiga kaip darot, gal procese klaida darot
Papildyta:
Aha, parasykit visa eiga kaip darot, gal procese klaida darot
Na jei kepu tokius, kad butu galima idaryti, tai svarbu, kad viduje butu daug tustumos. Normalu, kad pusdamiesi jie truksta, juk viduje didele ertme pasidaro.
As kazkaip neusreiksminu.
Simike, o tau nesipucia, mano nuomone, nes daug riebalu dedi
As dedu 1 st miltu, 1 st. vandens ir 100 gr sviesto, 4 kiausinius.
Kazkada riebalu padauginau, tai gavosi kieti, forma laike, kaip kokie sausainiai atrode. Bet ertmiu beveik nebuvo
As kazkaip neusreiksminu.
Simike, o tau nesipucia, mano nuomone, nes daug riebalu dedi
As dedu 1 st miltu, 1 st. vandens ir 100 gr sviesto, 4 kiausinius.
Kazkada riebalu padauginau, tai gavosi kieti, forma laike, kaip kokie sausainiai atrode. Bet ertmiu beveik nebuvo
Niaaa, man viskas buna ciki. puciasi jie puikiai, bet niekada nesutrukineja, net jei kepu tokius, kuriuos paskui noriu idaryti. Man atrodo, kad ji per kaitrioj orkaitej juos uzkepina
QUOTE(simike @ 2010 07 18, 20:41)
Niaaa, man viskas buna ciki. puciasi jie puikiai, bet niekada nesutrukineja, net jei kepu tokius, kuriuos paskui noriu idaryti. Man atrodo, kad ji per kaitrioj orkaitej juos uzkepina
Bet visur rasoma ,kad pradzioje orkaite turi buti 220, o kai pakyla primazinama kaitra
QUOTE(himalaia @ 2010 07 18, 16:56)
Manau, kad margarinas kaltas. Aš tokią tešlą tik su sviestu darau.
bandžiau ir aš vieną kartą sviestą margarinu pakeisti... geriau nereikia, nes masė nesigauna tokia gera kaip su sviestu, yra riebi ir specifinio skonio kepiniai gaunasi
Dėkui, merginos, už atsakymus...
Na, visuomet pirmas 15 minučių kepu ir kepdavau prie 220 C, tada sumažinu iki 180 ir baigia kepti.
Tešlą darau lyg ir normaliai: užvirinu vandenį su margarinu (sviestu), nukeliu nuo ugnies, sudedu miltus, išmaišau ir kaitinu. Va, kaip ir minėjo kuri tai mergina, gal perkaitinu ar permaišau kaitindama... panašiai minutę - dvi plikinu tą tešla, tada kiek pravėsta, mušu kiaušinius po vieną.
Na, man norisi gražių, nesuplyšusių ir tikrai žinau, kad tai misija įmanoma, nes anksčiau pavykdavo. Ir visai nesvarbu kokio jie dydžio: ar kaip parduotuvėje mažučiai ar didoki, kur telpa daug kremo.
O gal kiek daugiau riebalų dėti? bet gi vadovaujuosi tuo principu 2:1:1 (skystis:miltai:riebalai)
na, ar sviestas ar margarinas - kepinio nei skonis, nei kvapas tikrai man nesiskiria. kažkaip manau bėda čia kažkur kitur.. nors va, daug kur foto įdėtos, tai irgi perplyšę, vadinasi ne aš viena kažką darau ne taip
Na, visuomet pirmas 15 minučių kepu ir kepdavau prie 220 C, tada sumažinu iki 180 ir baigia kepti.
Tešlą darau lyg ir normaliai: užvirinu vandenį su margarinu (sviestu), nukeliu nuo ugnies, sudedu miltus, išmaišau ir kaitinu. Va, kaip ir minėjo kuri tai mergina, gal perkaitinu ar permaišau kaitindama... panašiai minutę - dvi plikinu tą tešla, tada kiek pravėsta, mušu kiaušinius po vieną.
Na, man norisi gražių, nesuplyšusių ir tikrai žinau, kad tai misija įmanoma, nes anksčiau pavykdavo. Ir visai nesvarbu kokio jie dydžio: ar kaip parduotuvėje mažučiai ar didoki, kur telpa daug kremo.
O gal kiek daugiau riebalų dėti? bet gi vadovaujuosi tuo principu 2:1:1 (skystis:miltai:riebalai)
na, ar sviestas ar margarinas - kepinio nei skonis, nei kvapas tikrai man nesiskiria. kažkaip manau bėda čia kažkur kitur.. nors va, daug kur foto įdėtos, tai irgi perplyšę, vadinasi ne aš viena kažką darau ne taip
QUOTE(simike @ 2010 06 28, 18:49)
Prikepiau šiandien sausainiukų
Na mano nesutruke, tik ant dugno skylutes, nes ne ant kepimo popieriaus kepiau
QUOTE(irmulia @ 2010 07 18, 23:01)
bandžiau ir aš vieną kartą sviestą margarinu pakeisti... geriau nereikia, nes masė nesigauna tokia gera kaip su sviestu, yra riebi ir specifinio skonio kepiniai gaunasi
Visada kepu su margarinu ir niekada su sviestu As teslos niekada nekaitinu ilgai ir nelaukiu kol ji atves. Kai supilu miltus, issuku gerai, ko mase nekimba prie puodo ir is kart musu kiausinius. Sakykit ka norit, bent man jie visada puikiai gaunasi ir skanus buna
QUOTE(simike @ 2010 07 19, 23:20)
Na mano nesutruke, tik ant dugno skylutes, nes ne ant kepimo popieriaus kepiau
Visada kepu su margarinu ir niekada su sviestu As teslos niekada nekaitinu ilgai ir nelaukiu kol ji atves. Kai supilu miltus, issuku gerai, ko mase nekimba prie puodo ir is kart musu kiausinius. Sakykit ka norit, bent man jie visada puikiai gaunasi ir skanus buna
Visada kepu su margarinu ir niekada su sviestu As teslos niekada nekaitinu ilgai ir nelaukiu kol ji atves. Kai supilu miltus, issuku gerai, ko mase nekimba prie puodo ir is kart musu kiausinius. Sakykit ka norit, bent man jie visada puikiai gaunasi ir skanus buna
peržvelgiau jūsų sausainukus, tik foto labai maža. na, nepertrūkę. o ten su šaukštu dėti jie ar su maišeliu (švirkštu)? nes nelabai matosi. jei ne su šaukštu, tai norėtųsi "kampuotesnių", kad formą išlaikytų tokią, kokie jie buvo išspausti pro antgalį.
va, kažkada kepiau, bet pagal kokį receptą..... (?)
http://public.fotki....84/sausainukai/
Aš per švirkštą juos dariau. Neturiu tokio antgaliuko, kad kampuoti jie labai būtų Na Jūsų foto su sausainiukais tai labai Gaila, kad receptuką pametėt
Drįstu pasiūlyti savo receptą
Plikyti sausainiai su medumi
200gr. pieno, 100 gr. sviesto, 2v.š. medaus, žiupsnelis druskos, ½ š. vanilinio cukraus,
200 gr. miltų, 3 kiaušiniai
Į pieną dedame sviestą, medų, druską ir vanilinį cukrų, viską ištirpiname, užverdame. Užplikome miltus. Tešlą perdedame į kitą indą, po vieną mušame kiaušinius. Formuojame sausainius, kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
Plikyti sausainiai su medumi
200gr. pieno, 100 gr. sviesto, 2v.š. medaus, žiupsnelis druskos, ½ š. vanilinio cukraus,
200 gr. miltų, 3 kiaušiniai
Į pieną dedame sviestą, medų, druską ir vanilinį cukrų, viską ištirpiname, užverdame. Užplikome miltus. Tešlą perdedame į kitą indą, po vieną mušame kiaušinius. Formuojame sausainius, kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.