Įkraunama...
Įkraunama...

Plikyta tešla

Kepu visada su sviestu ir visada plysta g.gif
Atsakyti
Gal permaišot/ perkaitinat?
Man koks vienas kitas sutrūksta, bet retai.
Atsakyti
As manau, kad temperatura per karsta ir jie labai greit issipucia. As kepu pagal toki recepta: 150 g miltu, 1 stikline vandens, 5 kiausiniai, 125 g. margarino, cukraus truputi, druskos ziupsneli. ir kepu ~200 orkaitej pradzioj, paskui sumazinu. Kepu visada su margarinu ir man niekada nesutruko niekas ir formele islaiko, tik jei kepu ne ant kepimo popieriaus, o ant riebalais teptos skardos, tai skylutes ant apacios pasidaro smile.gif
Papildyta:
Aha, parasykit visa eiga kaip darot, gal procese klaida darot ax.gif
Atsakyti
Na jei kepu tokius, kad butu galima idaryti, tai svarbu, kad viduje butu daug tustumos. Normalu, kad pusdamiesi jie truksta, juk viduje didele ertme pasidaro.
As kazkaip neusreiksminu.
Simike, o tau nesipucia, mano nuomone, nes daug riebalu dedi g.gif
As dedu 1 st miltu, 1 st. vandens ir 100 gr sviesto, 4 kiausinius.
Kazkada riebalu padauginau, tai gavosi kieti, forma laike, kaip kokie sausainiai atrode. Bet ertmiu beveik nebuvo doh.gif
Atsakyti
Niaaa, man viskas buna ciki. puciasi jie puikiai, bet niekada nesutrukineja, net jei kepu tokius, kuriuos paskui noriu idaryti. Man atrodo, kad ji per kaitrioj orkaitej juos uzkepina lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2010 07 18, 20:41)
Niaaa, man viskas buna ciki. puciasi jie puikiai, bet niekada nesutrukineja, net jei kepu tokius, kuriuos paskui noriu idaryti. Man atrodo, kad ji per kaitrioj orkaitej juos uzkepina  lotuliukas.gif

Bet visur rasoma ,kad pradzioje orkaite turi buti 220, o kai pakyla primazinama kaitra g.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 07 18, 16:56)
Manau, kad margarinas kaltas. Aš tokią tešlą tik su sviestu darau.



bandžiau ir aš vieną kartą sviestą margarinu pakeisti... doh.gif doh.gif doh.gif geriau nereikia, nes masė nesigauna tokia gera kaip su sviestu, yra riebi ir specifinio skonio kepiniai gaunasi doh.gif
Atsakyti
Dėkui, merginos, už atsakymus...
Na, visuomet pirmas 15 minučių kepu ir kepdavau prie 220 C, tada sumažinu iki 180 ir baigia kepti.
Tešlą darau lyg ir normaliai: užvirinu vandenį su margarinu (sviestu), nukeliu nuo ugnies, sudedu miltus, išmaišau ir kaitinu. Va, kaip ir minėjo kuri tai mergina, gal perkaitinu ar permaišau kaitindama... panašiai minutę - dvi plikinu tą tešla, tada kiek pravėsta, mušu kiaušinius po vieną.
Na, man norisi gražių, nesuplyšusių ir tikrai žinau, kad tai misija įmanoma, nes anksčiau pavykdavo. Ir visai nesvarbu kokio jie dydžio: ar kaip parduotuvėje mažučiai ar didoki, kur telpa daug kremo.
O gal kiek daugiau riebalų dėti? bet gi vadovaujuosi tuo principu 2:1:1 (skystis:miltai:riebalai)

na, ar sviestas ar margarinas - kepinio nei skonis, nei kvapas tikrai man nesiskiria. kažkaip manau bėda čia kažkur kitur.. nors va, daug kur foto įdėtos, tai irgi perplyšę, vadinasi ne aš viena kažką darau ne taip biggrin.gif 4u.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simisimi84: 18 liepos 2010 - 21:08
QUOTE(simike @ 2010 06 28, 18:49)
Prikepiau šiandien sausainiukų  wub.gif


Na mano nesutruke, tik ant dugno skylutes, nes ne ant kepimo popieriaus kepiau lotuliukas.gif

QUOTE(irmulia @ 2010 07 18, 23:01)
bandžiau ir aš vieną kartą sviestą margarinu pakeisti...  doh.gif  doh.gif  doh.gif  geriau nereikia, nes masė nesigauna tokia gera kaip su sviestu, yra riebi ir specifinio skonio kepiniai gaunasi  doh.gif


Visada kepu su margarinu ir niekada su sviestu lotuliukas.gif As teslos niekada nekaitinu ilgai ir nelaukiu kol ji atves. Kai supilu miltus, issuku gerai, ko mase nekimba prie puodo ir is kart musu kiausinius. Sakykit ka norit, bent man jie visada puikiai gaunasi thumbup.gif ir skanus buna thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2010 07 19, 23:20)
Na mano nesutruke, tik ant dugno skylutes, nes ne ant kepimo popieriaus kepiau  lotuliukas.gif
Visada kepu su margarinu ir niekada su sviestu  lotuliukas.gif  As teslos niekada nekaitinu ilgai ir nelaukiu kol ji atves. Kai supilu miltus, issuku gerai, ko mase nekimba prie puodo ir is kart musu kiausinius. Sakykit ka norit, bent man jie visada puikiai gaunasi  thumbup.gif ir skanus buna  thumbup.gif


peržvelgiau jūsų sausainukus, tik foto labai maža. na, nepertrūkę. o ten su šaukštu dėti jie ar su maišeliu (švirkštu)? nes nelabai matosi. jei ne su šaukštu, tai norėtųsi "kampuotesnių", kad formą išlaikytų tokią, kokie jie buvo išspausti pro antgalį.
va, kažkada kepiau, bet pagal kokį receptą..... (?) verysad.gif
http://public.fotki....84/sausainukai/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simisimi84: 20 liepos 2010 - 09:55
Aš per švirkštą juos dariau. Neturiu tokio antgaliuko, kad kampuoti jie labai būtų ax.gif Na Jūsų foto su sausainiukais tai labai thumbup.gif Gaila, kad receptuką pametėt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simike: 20 liepos 2010 - 15:36
Drįstu pasiūlyti savo receptą ax.gif

Plikyti sausainiai su medumi

200gr. pieno, 100 gr. sviesto, 2v.š. medaus, žiupsnelis druskos, ½ š. vanilinio cukraus,
200 gr. miltų, 3 kiaušiniai

Į pieną dedame sviestą, medų, druską ir vanilinį cukrų, viską ištirpiname, užverdame. Užplikome miltus. Tešlą perdedame į kitą indą, po vieną mušame kiaušinius. Formuojame sausainius, kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
Atsakyti