sveikos mergaites,
ateinu padekoti uz puiku recepta, kuri jau ne viena karta isbandziusi ir visada viskas pavykdavo
nezinau kurios forumietes, bet receptas sitas:
Eklerams:125 g sviesto (82 proc. riebumo)
žiupsnis cukraus
žiupsnis druskos
125 ml pieno
1 puodelis (150 g) miltų
4 vidutinio dydžio kiaušiniai
Kremui:
250 ml riebios grietinėlės
150 g cukraus
žiupsnelis citrinos rūgšties
1. Sviestą supjaustyti gabalėliais, sudėti į puodą. Supilti pieną, įberti po žiupsnelį cukraus ir druskos. Nuolat maišant, kaitinti ant vidutinės ugnies, kol masė užvirs.
2. Masei užvirus, iš karto puodą nukelti nuo ugnies ir įmaišyti puodelį miltų (geriausia mediniu šaukštu), kol ištirpęs skystis susigers į miltus.
3. Puodą statyti atgal ant ugnies ir toliau maišant kaitinti, kol masė atšoks nuo kraštų ir susisuks į burbulą.
4. Gautą burbulą perkelti į kitą indą ir palikti atvėsti 5 10 minučių.
5. Po vieną šaukštu ar elektriniu mikseriu įmaišyti kiaušinius. Tešla turi būti minkšta ir lipni, tačiau jokiu būdu ne ištižusi.
6. Paruoštą eklerų tešlą supilti į konditerinį maišelį su banguotu antgaliu ir ant kepimo popieriumi ištiestų kepimo skardų išspausti pyragėlius. Jei turite didelius antgalius, jūsų pyragėliai gausis didesni, jei mažučius, kaip aš iškepsite daug mažų pyragaičių. Tarp išspaustų pyragėlių reiktų palikti tarpelius, nes kepdami jie nemenkai išsipučia.
7. Įkaitinti orkaitę iki 220 240 C temperatūros ir kepti pyragaičius, kol jie išsipūs ir gražiai parus laikas priklauso nuo dydžio. Maniškiai mažučiai kepė apie 5 7 minutes, jei didesni gali kepti net dvigubai ilgiau.
8. Iškepusius pyragaičius atvėsinti ant grotelių ir paruošti įdarą.
9. Įdarui grietinėlę išplakti su cukrumi ir citrinos rūgštimi. Paruoštą kremą supilti į konditerinį maišelį su mažiausiu ir ploniausiu antgaliu. Kiekvieno jau atvėsusio pyragėlio šone įdurti antgaliu mažą skylutę ir įpurkšti kremo.
10. Skanaus!
del subliuskimo : man pirma "fura" ir subliusko... blyn galvoju...nu bet nieko, pripildziau kremuko ir vel issipute... o antra "fura" vos neuzmirsau begamindama kremuka.. jie nebuvo sudege, bet jau gerai irude...ir jie visiskai nesubliusko, orkaites dureles praveriau labai mazai...ir palengva... viskas liuks. skonis nuo ilgesnio kepimo nepasikeite..atvirksciai...labai skanus.
kremuka gaminu as is svelniosios varkses su ivairiausiais priedais. vienus su citrina ir cukrum, kitas su varke ir kokia nors uogiene, kitus su varske, kondencuotu pienu ir tirpia kava.... kaip tik fantazija leidzia...taip ir makaluoju
mano plikytiniai su braskemis
ciair ciao cia siandien gavosi beda man, norejau pailgu, tikru ekliariuku padaryti...ale matyt per plonai as juos israiciau, tai jie man iskepe taip, kad ju nebuvo imanoma perpjauti ir i vidu krema deti...tad as juos apverkiau aukstyn kojom, gavosi tokie kaip laiveliai , uzdejau kremuko ir braskiu...gavosi ir skoniu ir isvazda beveik geresni, nei tie vyke pagal plana
laiveliailaiveliai