Įkraunama...
Įkraunama...

Plikyta tešla

QUOTE(irmulia @ 2010 06 06, 19:55)
Velykoms esu kepusi Paris- Brest( su 3 skirtingais kremais)   wub.gif  wub.gif  wub.gif  nerealus tortas  thumbup.gif  thumbup.gif  aišku viskas priklauso nuo kremo ir plikytos tešlos ( jei norisi minkštesnės reikia gaminti su pienu jei trapesnės ir kietesnės - su vandeniu )  mirksiukas.gif  Aš plikytą tešlą gaminau su pienu. Visada galvojau, kad paruošti plikytą tešlą - tai aukštas pilotažas, niu bet man pavyko iš pirmo karto  biggrin.gif



Sveikutes ax.gif

Paris- Brest atrodo stulbinanciai wub.gif As taip pat eileje lauku recepto 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sinta: 12 birželio 2010 - 18:21
[fillette] oi pasakiskai atrodo skaniai kepiniai thumbup.gif
Atsakyti
Perskaičiau visą temą. Kepsiu būtinai thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
sveikos mergaites,

ateinu padekoti uz puiku recepta, kuri jau ne viena karta isbandziusi ir visada viskas pavykdavo mirksiukas.gif

nezinau kurios forumietes, bet receptas sitas:


Eklerams:

125 g sviesto (82 proc. riebumo)
žiupsnis cukraus
žiupsnis druskos
125 ml pieno
1 puodelis (150 g) miltų
4 vidutinio dydžio kiaušiniai
Kremui:
250 ml riebios grietinėlės
150 g cukraus
žiupsnelis citrinos rūgšties
1. Sviestą supjaustyti gabalėliais, sudėti į puodą. Supilti pieną, įberti po žiupsnelį cukraus ir druskos. Nuolat maišant, kaitinti ant vidutinės ugnies, kol masė užvirs.
2. Masei užvirus, iš karto puodą nukelti nuo ugnies ir įmaišyti puodelį miltų (geriausia – mediniu šaukštu), kol ištirpęs skystis susigers į miltus.
3. Puodą statyti atgal ant ugnies ir toliau maišant kaitinti, kol masė atšoks nuo kraštų ir susisuks į burbulą.
4. Gautą burbulą perkelti į kitą indą ir palikti atvėsti 5 – 10 minučių.
5. Po vieną šaukštu ar elektriniu mikseriu įmaišyti kiaušinius. Tešla turi būti minkšta ir lipni, tačiau jokiu būdu ne ištižusi.
6. Paruoštą eklerų tešlą supilti į konditerinį maišelį su banguotu antgaliu ir ant kepimo popieriumi ištiestų kepimo skardų išspausti pyragėlius. Jei turite didelius antgalius, jūsų pyragėliai gausis didesni, jei mažučius, kaip aš – iškepsite daug mažų pyragaičių. Tarp išspaustų pyragėlių reiktų palikti tarpelius, nes kepdami jie nemenkai išsipučia.
7. Įkaitinti orkaitę iki 220 – 240 C temperatūros ir kepti pyragaičius, kol jie išsipūs ir gražiai parus – laikas priklauso nuo dydžio. Maniškiai mažučiai kepė apie 5 – 7 minutes, jei didesni – gali kepti net dvigubai ilgiau.
8. Iškepusius pyragaičius atvėsinti ant grotelių ir paruošti įdarą.
9. Įdarui grietinėlę išplakti su cukrumi ir citrinos rūgštimi. Paruoštą kremą supilti į konditerinį maišelį su mažiausiu ir ploniausiu antgaliu. Kiekvieno jau atvėsusio pyragėlio šone įdurti antgaliu mažą skylutę ir įpurkšti kremo.
10. Skanaus!


del subliuskimo : man pirma "fura" ir subliusko... blyn galvoju...nu bet nieko, pripildziau kremuko ir vel issipute... o antra "fura" vos neuzmirsau begamindama kremuka.. jie nebuvo sudege, bet jau gerai irude...ir jie visiskai nesubliusko, orkaites dureles praveriau labai mazai...ir palengva... viskas liuks. skonis nuo ilgesnio kepimo nepasikeite..atvirksciai...labai skanus.

kremuka gaminu as is svelniosios varkses su ivairiausiais priedais. vienus su citrina ir cukrum, kitas su varke ir kokia nors uogiene, kitus su varske, kondencuotu pienu ir tirpia kava.... kaip tik fantazija leidzia...taip ir makaluoju mirksiukas.gif

mano plikytiniai su braskemis

cia

ir cia


o cia siandien gavosi beda man, norejau pailgu, tikru ekliariuku padaryti...ale matyt per plonai as juos israiciau, tai jie man iskepe taip, kad ju nebuvo imanoma perpjauti ir i vidu krema deti...tad as juos apverkiau aukstyn kojom, gavosi tokie kaip laiveliai , uzdejau kremuko ir braskiu...gavosi ir skoniu ir isvazda beveik geresni, nei tie vyke pagal plana ax.gif

laiveliai


laiveliai






Atsakyti
QUOTE(*tigriukas* @ 2010 06 13, 15:25)
[fillette] oi pasakiskai atrodo skaniai kepiniai  thumbup.gif

aciu --- paziurek mano bloge receptuka.. 4u.gif pirma karta juos dariau --- netikejau, kad pavyks bigsmile.gif labai skanu...
Atsakyti
Prikepiau šiandien sausainiukų wub.gif
Atsakyti
Siandien mano seimyna uzsimane plikytu pyrageliu, bet butinai su plikytu kremu. Taigi, pyragelius dariau pagal Sorentinos recepta, tik miltu beriau 250g.
O krema gaminau stai taip:
150gr. sviesto
100gr. miltu,
1 stiklines pieno
1 stiklines cukraus
4 kiausiniu tryniu,
vaniles

Puode istirpinti sviesta, supilti miltus ir nuolat maisant medine mentele kepti 5-7 min. Kitame puode uzvirti piena su cukrumi ir vanile.
I puse kiekio sio verdancio pieno supilti miltu-sviesto misini ir toliau kaitinti, palengva maisant supilti likusi piena, maisyti ir kaitinti tol, kol mase nebelips prie puodo sieneliu. Gauta krema atvesinti iki 70laipsniu temperaturos ir sudeti kiausiniu trynius. Mase turetu buti grietines tirstumo.

Tikrai buvo labai skanu - jau nebera blush2.gif
user posted image
Atsakyti
mes tikim,kad buvo skanu,ir kad jau ju nebera lotuliukas.gif net seile nutyso thumbup.gif
Atsakyti
oi mergaites mirksiukas.gif paskaitinejus tema, apziurejus kepinius jau apsiseilejau visa.... viskas taip gardu
Atsakyti
Laba,
pasakykite kas yra ne taip:
darau tešlą taip: 200 ml vandens, 100 gr margarino, 100 gr miltų, 3-4 kiaušiniai.
jie kepa, iškepa, išsikelia, bet: pačioje pradžioje, kai kepama ant 220 laipsnių, jie išsipučia ir tada perplyšta. Sakau gal kaltas kiaušinių skaičius. kartą dariau su 3, kartą su 4 kiaušiniais - tas pats. Ir dar.. kai išspaudžiu su maišeliu gražius, rantuoti tokie būna, o iškepa beveik apvalūs kukulaičiai... darau ir didelius, ir mažus, jokio skirtumo - plyšta... kame bėda? gal kad margarinas?

aš juos kepdavau ir anksčiau, bet neberandu recepto, pagal kurį, tiksliau gal ir radau, bet nebeatsirenku kuris tai buvo. tai iškepė puikiausiai, neperplyšo, išlaikė idealią formą.... turiu ir foto, bet nemoku įkelti...
Atsakyti
Manau, kad margarinas kaltas. Aš tokią tešlą tik su sviestu darau.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 07 18, 17:56)
Manau, kad margarinas kaltas. Aš tokią tešlą tik su sviestu darau.

na aš irgi anksčiau su sviestu darydavau, bet paskaitinėjau, kad kitos su margarinu kepa, gaunasi super, anot jų.. na, nebent jos nekreipia dėmesio į suplyšimus kepant...
Atsakyti