Tie pyragaičiai vadinasi eklerai.
Papildyta @ [mergetime]1078399578[/mergetime]
Bea, aš juos kepiau ir tešla normali gavosi ir atrodo visa kita nieko, bet va pats kepimo procesas Kepiau 1 val ir tai dar mano nuomone nebuvo gerai iškepę, bet skonis tai
QUOTE (bea @ 2004 03 04, 12:58) |
gal ish pradziu pabandyk tiesiog kokia sekmadienio proga, a to dar nesigaus (kaip ce kai kuriom mamkom kazkodel baltymai nesiplake, ar dar kazkas nesidare), o po to jau ir progai |
Na as siaip megeja prie saldumynu pasiterlioti,dideliu fiasko neturejau.Tikiuosi,kad ir sitas pavyks
ĮVAIRUOSE ŠALTINUOSE RADAU, KAD PLIKYTUS PYRAGĖLIUS REIKIA KEPTI TEMPERATŪROSE NUO 170 IKI 220.
TAI KOKIOJE TEMPERATŪROJE KEPATE? IR KIEK LAIKO?
TAI KOKIOJE TEMPERATŪROJE KEPATE? IR KIEK LAIKO?
Seip priklauso nuo dydzio.
As kepu 200 laipsniu karstumo orkaitej apie 30min.Mazesni ir per 20min iskepa.
Kitaip sakant kepk kol grazei paruduos
Tik skaiciau kad per pirmas 15 min negalima dureliu darineti,nes sukris
As kepu 200 laipsniu karstumo orkaitej apie 30min.Mazesni ir per 20min iskepa.
Kitaip sakant kepk kol grazei paruduos
Tik skaiciau kad per pirmas 15 min negalima dureliu darineti,nes sukris
nu valanda tai jau slishkom
man uztenka 15-20 min...
man uztenka 15-20 min...
Aš plikytus pyragėlius laikau iškepusiais, kai jie lengvai atšoka nuo skardos. Na aisku, ir gražiai aprunda. Paprastai tai trunka apie pusvalandį (200 laipsnių karštyje).
Mano mociute darydavo labai skanu krema plikytiems pyragaiciams, bet recepto ji jau nebeprisimena. As pati is vaikystes prisimenu tik tiek, kad i ji dedavo issukta iki purumo sviesta, tada berods is pieno ir krakmolo isvirta tirsta kosele ir keleto citrinu sultis. Dar turbut cukraus reikedavo Bet proporciju nepamenu ne per kur
Gal kuri jusu daro ka nors panasaus?
Man turbut labiausiai rupi proporcijos, nes kremas budavo neriebus
Gal kuri jusu daro ka nors panasaus?
Man turbut labiausiai rupi proporcijos, nes kremas budavo neriebus
As taip megstu plikytinius, taip meeeegstu, ale nemoku padaryti. neiseimna man ir psio
QUOTE (miau @ 2004 10 06, 14:33) |
As taip megstu plikytinius, taip meeeegstu, ale nemoku padaryti. neiseimna man ir psio |
svarbiausia - nenukrypti nuo proceso "i lankas".
Kol miltai neuzsiplike, nuo kaitvietes nenukelti, kiausinius imusti i truputi pravesusia tesla. Na, ir kepant dureliu nekibinti. Tik tiek.
Oi, buciau pamirsus - labai svarbu gera nuotaika
Papildyta @ [mergetime]1097067152[/mergetime]
Beje, dristu pasiulyti kita plikytos teslos recepta;
1 stikline vandens
150 g sviesto arba margarino (kepiniams)
1 stikline miltu
5 kiausiniai
Riebalus susmulkint, sudet i vandeni, uzvirinti. Kai vanduo kunkuliuos, pilti miltus (geriau dalimis) ir stropiai maisyti (nenukeliant nuo ugnies), kol pasidarys gumulas, o sausu miltu nebeliks.
Tada nuo ugnies nukelt, truputi praausint ir sudeti kiausinius. Viska kruopsciai ismaisyti iki vienalytes mases. Geriausia - mikseriu.
Kad tesla neliptu prie sauksto, kuriuo dedu ant skardos, pamirkau ji saltame vandenyje, o skarda pabarstau miltais.
Va.
QUOTE (Laiza @ 2004 10 06, 15:41) |
svarbiausia - nenukrypti nuo proceso "i lankas". Kol miltai neuzsiplike, nuo kaitvietes nenukelti, kiausinius imusti i truputi pravesusia tesla. Na, ir kepant dureliu nekibinti. Tik tiek. Oi, buciau pamirsus - labai svarbu gera nuotaika Papildyta @ [mergetime]1097067152[[b]*Jumi rgetime] [/b] Beje, dristu pasiulyti kita plikytos teslos recepta; 1 stikline vandens 150 g sviesto arba margarino (kepiniams) 1 stikline miltu 5 kiausiniai Riebalus susmulkint, sudet i vandeni, uzvirinti. Kai vanduo kunkuliuos, pilti miltus (geriau dalimis) ir stropiai maisyti (nenukeliant nuo ugnies), kol pasidarys gumulas, o sausu miltu nebeliks. Tada nuo ugnies nukelt, truputi praausint ir sudeti kiausinius. Viska kruopsciai ismaisyti iki vienalytes mases. Geriausia - mikseriu. Kad tesla neliptu prie sauksto, kuriuo dedu ant skardos, pamirkau ji saltame vandenyje, o skarda pabarstau miltais. Va. |
ot tai aciu uz receptuka jau pora dienu apie plikytus pyragiukus mintys sukasi dabar tai jau tikrai kepsiu
o i skarda sausauniukus dedu ne susaukstu o su konditeriniu maiseliu pas mane jis toks nemazas greita ir maziau teplioniu
Aciu, Laiza, siatas receptukas man kazkoks lengvesnis pasirode. Butinai pabandysiu.
O iki Bea aukstosios kulinarijos man kaip iki menulio
O iki Bea aukstosios kulinarijos man kaip iki menulio
Na, kad pamaloninot mane , isduosiu dar viena paslapti, susijusia su siuo receptu.
(Paprasciausiai per issiblaskyma pamirsau surasyti).
Pyragaiciams sunaudoti reik tik 2/3 teslos. Kadangi nuo seno naudojuos arbatiniu sauksteliu (ba tingiu plauti konditerini maisa), tai normalioj skardoj sudedu apie 30 kaubureliu, is kuriu isauga pyragaiciai. Beje, kai pradeda ruduoti, reiskia, kad daugiau nebekils. Tada sumazinu karsti. Iskepe buna tokio rudumo kaip parduotuvese, bet iskart is orkaites netraukiu - kol ruosiu krema leidziu atvesti palaipsniui. Virsus turetu buti sausas, nes kitaip gali sukristi.
O krema ruosiu is to likusio teslos trecdalio (tikrai is teslos - cia jau ne issiblaskymas).
Kremui reik:
1/3 teslos
50 g ir daugiau sviesto
apie 2/3 stikl. cukraus
vaniles
pagal skoni - arba citrinos rugsties, arba kakavos
Viska gerai gerai gerai issukti, kol istirps cukrus. Ikist i saldytuva, nes sustingusi patogiau sukist i pyragaicius.
Oi, atrodo, pagaliau viska surasiau...
SKANAUS!!!
(Paprasciausiai per issiblaskyma pamirsau surasyti).
Pyragaiciams sunaudoti reik tik 2/3 teslos. Kadangi nuo seno naudojuos arbatiniu sauksteliu (ba tingiu plauti konditerini maisa), tai normalioj skardoj sudedu apie 30 kaubureliu, is kuriu isauga pyragaiciai. Beje, kai pradeda ruduoti, reiskia, kad daugiau nebekils. Tada sumazinu karsti. Iskepe buna tokio rudumo kaip parduotuvese, bet iskart is orkaites netraukiu - kol ruosiu krema leidziu atvesti palaipsniui. Virsus turetu buti sausas, nes kitaip gali sukristi.
O krema ruosiu is to likusio teslos trecdalio (tikrai is teslos - cia jau ne issiblaskymas).
Kremui reik:
1/3 teslos
50 g ir daugiau sviesto
apie 2/3 stikl. cukraus
vaniles
pagal skoni - arba citrinos rugsties, arba kakavos
Viska gerai gerai gerai issukti, kol istirps cukrus. Ikist i saldytuva, nes sustingusi patogiau sukist i pyragaicius.
Oi, atrodo, pagaliau viska surasiau...
SKANAUS!!!