Įkraunama...
Įkraunama...

Plikyta tešla

QUOTE(naaringiux @ 2010 04 16, 18:47)
mergaites mane sugundė  blush2.gif gi Linas Samėnas ir šiandienos laida, kur gamino eklerius su vaniliniu kremu  wub.gif kad net susiradau jus  biggrin.gif tik va, darant juos naudojo konditerinį maišelį, o aš jo neturiu, įmanoma kokį pakaitalą susirasti  g.gif


pats linas per laida sake kad galima kepimo popieriu susukti
o mano mama anksciau susisukdavo celofana smile.gif
Atsakyti
Tesla ir saukstu deti galima, su dviem saukstais, vis pamerkiant i vandeni 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mimi1 @ 2010 04 16, 19:11)
pats linas per laida sake kad galima kepimo popieriu susukti
o mano mama anksciau susisukdavo celofana smile.gif


QUOTE(laurindre @ 2010 04 16, 19:49)
Tesla ir saukstu deti galima, su dviem saukstais, vis pamerkiant i vandeni 4u.gif

va kiek sprendimų, ačiū, tikrai bus išbandyta 4u.gif
Atsakyti
Kepiau is as vakar pirma karta plikytus pyragaicius. Iskilo gerai, tik gavosi sausoki. Idariau idaru, bet vistiek jie nesumikstejo tiek, kokie buna parduotuvese. Gal per ilgai kepiau juos? Ar kokia galetu buti priezastis? Parduotuvese jie buna,kad ir be idaro, bet tokie minkstuciai.
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 01 31, 17:35)
Megstu daryti plikytos teshlos pyragelius, saldziai arba suriai, todel pasidalinsiu ir su jumis wink.gif

<!-- ALIGN begin --><div align="center">
Plikyta tešla

450 g tešlos:
125 ml pieno
60 g sviesto
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio cukraus
100 g miltų
2-3 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)

600 g tešlos:
190 ml pieno
90 g sviesto
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio cukraus
150 g miltų
3-4 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)
Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi. Miltus persijojame. Kai pienas užvirs ir sviestas išsileis, nuimti puodą nuo ugnies. Suberti į pieną miltus ir išmaišyti. Vėl dėti puodą ant mažos ugnies ir maišant medinių šaukštų plikyti tešlą. Tai reiškia tol maišyti, kol pasidarys vientisas tešlos gumulas, o puodo dugnas pasidengs balta plėve. Plikytą tešlą perdėti į kitą indą ir įmušti kiaušinį bei maišyti. Kitą kiaušinį galima įmušti tik tada, kai pirmas jau bus pilnai įmaišytas. Tešla turi būti vientisa, elastinga, stangri. Su konditeriniu švirkštu išspausti pyragėlius ant kepimo popieriaus ištiestos skardos. Kepti 220 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
</div><!-- ALIGN end -->

Ačiū bea už išsamų aprašymą. Pagaliau gavosi taip mėgstami plikytiniai thumbup.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 01 31, 17:35)
Megstu daryti plikytos teshlos pyragelius, saldziai arba suriai, todel pasidalinsiu ir su jumis wink.gif

<!-- ALIGN begin --><div align="center">
Plikyta tešla

600 g tešlos:
190 ml pieno
90 g sviesto
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio cukraus
150 g miltų
3-4 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)
Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi. Miltus persijojame. Kai pienas užvirs ir sviestas išsileis, nuimti puodą nuo ugnies. Suberti į pieną miltus ir išmaišyti. Vėl dėti puodą ant mažos ugnies ir maišant medinių šaukštų plikyti tešlą. Tai reiškia tol maišyti, kol pasidarys vientisas tešlos gumulas, o puodo dugnas pasidengs balta plėve. Plikytą tešlą perdėti į kitą indą ir įmušti kiaušinį bei maišyti. Kitą kiaušinį galima įmušti tik tada, kai pirmas jau bus pilnai įmaišytas. Tešla turi būti vientisa, elastinga, stangri. Su konditeriniu švirkštu išspausti pyragėlius ant kepimo popieriaus ištiestos skardos. Kepti 220 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
</div><!-- ALIGN end -->



QUOTE(bea @ 2004 02 02, 10:11)
reikia pertrinta varshke (arba pirkti musu svelniaja, shita jau buna pertrinta) maishyti vienodomis dalimis su ishplakta grietinele (be cukraus), tada pagal skoni deti persijoto cukraus pudros (ce toks fintas: grietinele plakam be nieko, o dedem cukraus pudra tam, kad ji veiktu kaip tirshtiklis ar tai stabilizatorius). tada del skonio galima prideti tirpios kavos shaukshteli, ar citrinos zieveles smulkiai itarkuotos.. na kas patinka

nu gavosi nepakartojamo skonio piragiukai pagal si recepta su tokiu idaru thumbup.gif o dariau pirma karta apskritai is plikytos teslos thumbup.gif REKOMENDUOJU
Atsakyti
uzsimaniau vaiko gimtadieniui padaryt ekleriukiu beieskodama aptikau siuzeta...labai aiskiai parodo kaip vyksta gamybos procesas..
Ekleriukai

bet mane domina ne saldus idaras o koks nors "mesiskas". gal turit ideju?
Atsakyti
QUOTE(Deborah @ 2010 05 12, 15:40)
uzsimaniau vaiko gimtadieniui padaryt ekleriukiu beieskodama aptikau siuzeta...labai aiskiai parodo kaip vyksta gamybos procesas..
Ekleriukai

bet mane domina ne saldus idaras o koks nors "mesiskas". gal turit ideju?

Paieskok prie uzkandziu. Ten ir as esu idejusi 4u.gif
Atsakyti
mergaites gal pasakytumet tikslu recepta situ ekleriuku,kur parodytas gamybos procesas?pati eiga gamybos parodyta,bet tiksliu kiekiu tai nera.. g.gif
Atsakyti
As dedu tokius kiekius
100 gr sviesto
1 st miltu
1 st vandens
ziupsnelis druskos
3-4 kiausiniai
Kiausiniai priklauso nuo dydzio. Reikia ziureti, kad tesla butu ne per skysta. Pirma karta man gavosi blynai lotuliukas.gif
Atsakyti
Na jau man net seile tista kaip uzsimaniau ekleriuku smile.gif Ryt bandysiu issikept. O gal kuri zinot kaip darosi kremukas is kondensuoto pieno su sviestu? Valgiau tokius kazkada, tai man buvo skaniausi pyrageliai wub.gif
Atsakyti