QUOTE(bea @ 2004 01 31, 17:35)
Megstu daryti plikytos teshlos pyragelius, saldziai arba suriai, todel pasidalinsiu ir su jumis
<!-- ALIGN begin --><div align="center">
Plikyta tešla
600 g tešlos:
190 ml pieno
90 g sviesto
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio cukraus
150 g miltų
3-4 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)
Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi. Miltus persijojame. Kai pienas užvirs ir sviestas išsileis, nuimti puodą nuo ugnies. Suberti į pieną miltus ir išmaišyti. Vėl dėti puodą ant mažos ugnies ir maišant medinių šaukštų plikyti tešlą. Tai reiškia tol maišyti, kol pasidarys vientisas tešlos gumulas, o puodo dugnas pasidengs balta plėve. Plikytą tešlą perdėti į kitą indą ir įmušti kiaušinį bei maišyti. Kitą kiaušinį galima įmušti tik tada, kai pirmas jau bus pilnai įmaišytas. Tešla turi būti vientisa, elastinga, stangri. Su konditeriniu švirkštu išspausti pyragėlius ant kepimo popieriaus ištiestos skardos. Kepti 220 laipsnių orkaitėje apie 15 min.</div><!-- ALIGN end -->
QUOTE(bea @ 2004 02 02, 10:11)
reikia pertrinta varshke (arba pirkti musu svelniaja, shita jau buna pertrinta) maishyti vienodomis dalimis su ishplakta grietinele (be cukraus), tada pagal skoni deti persijoto cukraus pudros (ce toks fintas: grietinele plakam be nieko, o dedem cukraus pudra tam, kad ji veiktu kaip tirshtiklis ar tai stabilizatorius). tada del skonio galima prideti tirpios kavos shaukshteli, ar citrinos zieveles smulkiai itarkuotos.. na kas patinka
nu gavosi nepakartojamo skonio piragiukai pagal si recepta su tokiu idaru
o dariau pirma karta apskritai is plikytos teslos
REKOMENDUOJU