Įkraunama...
Įkraunama...

Plikyta tešla

QUOTE(KibirVibir @ 2010 02 03, 19:28)
Pagal recepta, kur Sonatina idejusi, visad gaunasi... Kepiau jau 6 kartus per pora savaiciu  bigsmile.gif

Cia jau masine gamyba thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2010 02 03, 20:28)
Pagal recepta, kur Sonatina idejusi, visad gaunasi... Kepiau jau 6 kartus per pora savaiciu  bigsmile.gif

Jei apie tuos kakavinius kalbat, tai man niekas nesigavo doh.gif 2 skardas ismeciau i siuksliu deze. Tesla skysta buvo, spaudziant ne pyrageliai buvo, o blyneliai lotuliukas.gif Orkaitej lyg ir iskilo, bet istraukus subliusko i blynus vel. nezinau net, kame reikalas. Tokio pravalo dar neturejau niekad, net juokinga pasidare i juos ziurint lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 02 05, 11:50)
Jei apie tuos kakavinius kalbat, tai man niekas nesigavo  doh.gif 2 skardas ismeciau i siuksliu deze. Tesla skysta buvo, spaudziant ne pyrageliai buvo, o blyneliai  lotuliukas.gif Orkaitej lyg ir iskilo, bet istraukus subliusko i blynus vel. nezinau net, kame reikalas. Tokio pravalo dar neturejau niekad, net juokinga pasidare i juos ziurint  lotuliukas.gif

O tai kam ismest? unsure.gif Blyneliai irgi gali buti skanus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 02 05, 11:50)
Jei apie tuos kakavinius kalbat, tai man niekas nesigavo  doh.gif 2 skardas ismeciau i siuksliu deze. Tesla skysta buvo, spaudziant ne pyrageliai buvo, o blyneliai  lotuliukas.gif Orkaitej lyg ir iskilo, bet istraukus subliusko i blynus vel. nezinau net, kame reikalas. Tokio pravalo dar neturejau niekad, net juokinga pasidare i juos ziurint  lotuliukas.gif

Kakaviniu nesu dariusi. Paprastus, tradicinius plikytus.
Atsakyti
labas, šiandien sumąsčiau padaryt ekleriukus smile.gif tai paimiau ir padariau. nu ir gavos smile.gif galvojau nesigaus. bet iskilo smile.gif
user posted image

įdaras tai varškytė kur būna surelių viduje, nes aš iš pieninės gaunu ir grietinėlė su truputį cukraus ir citrinos rugšties smile.gif nu dar nevalgėm nes laukiu kol suminkštės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2010 02 07, 20:04)
O tai kam ismest? unsure.gif  Blyneliai irgi gali buti skanus ax.gif

Jie net nenusilupo nuo popieriaus. Nebent grauzt reikejo tiesiai nuo skardos uztepus kremo ant virsaus lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
4u.gif
QUOTE(bea @ 2004 01 31, 18:35)
Megstu daryti plikytos teshlos pyragelius, saldziai arba suriai, todel pasidalinsiu ir su jumis wink.gif

<!-- ALIGN begin --><div align="center">
Plikyta tešla

450 g tešlos:
125 ml pieno
60 g sviesto
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio cukraus
100 g miltų
2-3 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)

600 g tešlos:
190 ml pieno
90 g sviesto
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio cukraus
150 g miltų
3-4 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)
Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi. Miltus persijojame. Kai pienas užvirs ir sviestas išsileis, nuimti puodą nuo ugnies. Suberti į pieną miltus ir išmaišyti. Vėl dėti puodą ant mažos ugnies ir maišant medinių šaukštų plikyti tešlą. Tai reiškia tol maišyti, kol pasidarys vientisas tešlos gumulas, o puodo dugnas pasidengs balta plėve. Plikytą tešlą perdėti į kitą indą ir įmušti kiaušinį bei maišyti. Kitą kiaušinį galima įmušti tik tada, kai pirmas jau bus pilnai įmaišytas. Tešla turi būti vientisa, elastinga, stangri. Su konditeriniu švirkštu išspausti pyragėlius ant kepimo popieriaus ištiestos skardos. Kepti 220 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
</div><!-- ALIGN end -->

Aciu kabai uz recepta, niekad nemaniau, kad taip paprasta, tikrai skaniai gavosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandr_e @ 2010 01 28, 17:39)
MERGINOS HELP, dariau tešlą ant 600 gr. iš pirmojo psl. pagal Bea na ir ką nesigavo, kepant man jie neiškilo, o dariau tiksliai pagal receptūrą verysad.gif  nėra vietos kur to kremo prikimšt unsure.gif  kadangi pas mane tiksliai nerodo kokia temperatūra nes senutė orkaitė tai aš kepiau ant aukščiausios 4 padalos g.gif

Gal per daug kiausiniu idejai. Nesvarbu, kiek raso recepte. Kiausiniai didesni ir mazesni gali buti. Kiausiniai reguliuoja teslos skystuma. Man pirma karta irgi blynai isejo lotuliukas.gif Kita karta kiausinius po viena dejau ir viskas gavosi thumbup.gif Bet tikrai maziau kiausiniu suejo negu recepte 4u.gif
Atsakyti
uzsimaniau ir as tu plikytu sausainuku biggrin.gif . jau kepa. gaminau pagal cipciuko recepta. sausainukai iskilo, bet matau, kad truputi trukineja. taip turi buti? o gal miltu truputi per daug?
Atsakyti
sveikutes oi kaip as ju noriu stai ir kepu tesla gavosi lyg ir gera bet toliau...,pas mane elektrine orkaite tai sonuose gerai pakilo o viduryje kur buvo sukrito,sakykit gal ant mazesnes temp kepti as kepiau ant220,bet vistiek dar bandysiu nu gal iseis
Atsakyti
Prdzioj ant kokiu 200 reikia kepti, o kai pradeda kilti primazinti iki 175-180. Ir nedarineti orkaites pirmas 15 min schmoll.gif
Atsakyti
mergaites mane sugundė blush2.gif gi Linas Samėnas ir šiandienos laida, kur gamino eklerius su vaniliniu kremu wub.gif kad net susiradau jus biggrin.gif tik va, darant juos naudojo konditerinį maišelį, o aš jo neturiu, įmanoma kokį pakaitalą susirasti g.gif
Atsakyti